Mám bojovať, či sa rozviesť?
Ahojte.je mi to uplne trapne,ale tak rad si vypocujem vase nazory. Som zenaty 4roky,mame 3male deticky.byvame v starsom domceku,ktory patri svokre.neplatime najom,len si platime energie a veci s tym spojene.posledne 2roky to ide s nami dole vodou,kazdu chvilu sa vadime.raz je dobre,raz zle!zena sa urazi na uplne malickosti a dokaze somnou nekomunikovat aj tyzden.ja podnikam,cize dost casu travim kolo prace.a to ju tiez stve ze som stale prec,ze vsetko robi sama.ale sama tam nieje nikdy,lebo svokrovci su tam na dennom poriadku,jej brstia,sedternice,tetky kamaratky,atd!uz ma to fakt nebavi,ziadne sukromie!neraz som sa pobalil a odisiel odtial.nikdy ma nevolala ani nesnazila aby som sa vratil.vzdy som len ja prosikal,ako uplny saso!kupili sme pozemok,dom darovali rodicia len mne,kedze videli ako zijeme a chceli aby sme sli byvat bokom sami.noale veci sa tak zvrtli,ze zena dala na rozvod,a ze si najde lepsieho!pritom sa nemala zle.nepijem,nedrogujem,nechodim za kur...proste nic,len to ze fajcim.daval som 600e na domacnost,ona ma 270 a nic nedokazala odlozit.ja som si svoje vydavky financoval sam cize 600 odomna mala cistych.ked trebalo nejaky mimoriadny ucet vyplatit,tak som to zatiahol ja...sex je biedny,len ked ja chcem a aj to nula bodov.jej netreba muza,jej staci mamka a spol.odstahovat sa nechce,a ak teda by sa odstahovala tak len ked dom napisem aj na nu!je to normalne???radsej sa rozvedie a bude mat 3deti na krku a furt ma ruzove okuliare ze si najde lepdieho,len v dnesnej dobe neviem ci si niekto zavesi na krk zenu s 3 detmi...je mi z toho zle!srdce hovori tak,rozum inak...ale ona uz ma v tom jasno,rozvod nic ine...
Zaujímavé, že neodpovedá na otázky, na telo. Len na tie , ktoré sa mu hodia. Len vyplakúva a ona to a tamto. Ako baba. Sorry, baby...... 🙂
@mima4 kto komu zostane nakrku? ved je aj moznost striedavky, dokonca moze ziskat deti do os. starostlivosti otec, ked matka nechce. O com teda pises? ze matke prischnu deti? som myslela, ze ta matka tie deti chce, nie ze jej prischnu 😕. Su predsa zariadenia, jasle, skolky, moznost opatrovatelky, ak otec prispeje, zena moze ist do prace a nemusi zivorit. zivoria len nase slovenske mamicky, ktore su 3 roky na materskej bez prijimu. V tomto pripade ma matka poruke rodicov, ktori su tam kazdy den, takze nie je az take chudatko, zrejme ma kto s detmi byt v pripade choroby a podobne ....ak je to tak, ako pise pietro, ona vsetky snahy o zachranu zmarila, ocividne nema zaujem manzelstvo udrzat. Uz aj to, ze ako pisal, prenajal novostavbu, krasny bytik a ona to odmietla a radsej byva v takom, pardon za vyraz 'pelechu', uz o niecom hovori...tato zena nema zaujem o rodinu, o rodinny zivot....chce byt doma pri svojich a od muza vyzmykat, co sa len da, takze sorry, ona chce rozvod, musi ratat, ze ju uz nebude mat kto zivit. Verim, ze pokial pietro bude moct, bude prispievat aj mimo vyzivneho, napr.kupovat priamo veci, ktore deti potrebuju. Ale ak mu nebude deti davat, moze to sklznut k tomu, ze jej nebude platit. Tak to dnes funguje, dvaja bojuju a doplacaju deti. A oni dvaja bojuju uz teraz, neverim, ze sa na detoch a vyzivnom dohodnu.
@maminuska 😒 tak to som prehliadla, myslela som ze byvaju v dome nejakej rodiny, ale su tam sami..
no tak on robi sam na seba, materialne na tom bude asi lepsie, kedze jej kupil silne nove auto, a dava 600 e pre nu samu . tak by som to sierila docasnym podnajmom, kym si svoje neurobia.
vziat zenu so slovami ak si chce zachranit rodinu nech ide s nim do podnajmu.
Nechápem čo je to za matku a veriacu ešte k tomu aby brojila proti zaťovi s ktorým má dcéra tri maličké deti. Som matka, som veriaca, mám dcéry, ale by som sa pratala sama preč, nech sú sami, len by som sa opýtala čo by potrebovali, ak môžem pomôžem, len by som bola nápomocná v budovaní manželstva. Och dúfam, že sa tohto nedožijem. Jedine, že by bol fakt debil, chlapec.
@natalym to je uz len o argumentacii a komunikacii medzi nimi dvoma, podla mna je to muz bez schopnosti prejavit sa, bez akehokolvek pudu za ochranu svojej rodiny . a ked uz aj vidi, ze to nema riesenie, lebo nie vzdy sa da, tak to poriesim tak aby boli najma deti spokojne , a na nu sa vykaslem nie ? alebo sa idem vykecat priatelovi, nehc nehovori ze nema nikoho komu by sa z kamosov vyzaloval..
ale rozoberat to tu dookola.. mna uz unavuju títo chlapskí plačkovia, ktorí si tu potrebuju dokazovať ich nevinu a to akí su super manzelia...
jasne , tu pravdepodobne vo velkom chybuje aj manzelka...
no ale... internet je zvlastna vec na toto.. CO AK , je to uplne inak ???? 😉
Nechcem tu hovorit o "rodinnom pristave", ktory tu bol spomenuty vyssie, lebo to v tvojej sprave spomenute nebolo (a necitala som vsetky odpovede na tvoj dotaz), no kazdopadne si myslim, ze si sa urcite aspon trochu snazil, ked si kupil pozemok a ides sa stahovat do noveho. Takze kus nechapem, preco ta tu vyssie odcudzuju za to, ze si sa o toto nesnazil. Skor mam pocit, ze nevola ide z druhej strany, aj ked je tazke sudit, ked si clovek "vypocuje" len 1 stranu, lebo stale maju na vsetkom podiel viny ci uspechu obaja.
Skus si precitat svoju spravu stylom akoby ju pisal niekto iny a ty mu chces poradit - je tam aj odpoved na tvoju dilemu... Nie si stastny, nie ste stastni spolu... Keby ta lubila, isla by byvat s tebou uz len preto, aby sa vztahy dali doporiadku. Byvanie so svokrovcami, ci inymi clenmi rodiny (okrem deti,samozrejme) nikdy neprinieslo nic dobre (cest vynimkam). Sukromie je potreba.
Ak je jej lepsie pri rodine, tak nech ostane, no myslim, ze po case jej ruzove okuliare z nosa spadnu a bude chciet naspat (hlavne z toho dovodu, ze zisti, ze jej maniere jej nikto tolerovat nebude a uvedomi si, o akeho muza prisla).
Viem, ze mas dilemu hlavne kvoli detom, ano, je to urcite tazke rozhodovanie, no myslim si, ze deti vycitia, ze medzi vami dvoma nie je nieco v poriadku a tak nebudu stastne ani ony.
Ak by ste aj byvali od seba, tak detom vysvetlite, ze ich mate obaja velmi radi a urcite to bude OK. Teda urcite lepsie, akoby ste to mali udrziavat nasilu, hadat sa a vnutorne obaja trpiet.
Tot moj nazor... Drzim palce!
Pekne sa to tu rozbehlo 🙂 nečitala som každý jeden príspevok,ale verím tomu ze chlapík je po tomto všetkom este zmatenejší...
Keby si to takto vydiskutoval so svojou manželkou,možno by uz bolo po probléme 😒 😒
....tu na modrom koníkovi som si všimla jeden fenomén, že ženy budú vždy obraňovať iba ženy....tým nechcem napísať že tento chlap je nejaký ideál ale skutočne je veľmi veľa žien aj takých ako opisuje pietro82. Bordelárky, tvrdohlavé, prehnane sebavedomé, ktoré by len brali a brali, však nech ma chlap nosí na rukách za každú cenu, nech sa postará, nech zarába, nech nech nech.......lebo však lepšiu nenájde.
To len na margo toho, že ak napíše nejakú tému chlap, tak v konečnom dôsledku to vždy skončí rovnako. On je v podstate debil a jeho žena svätica..............ak tému založený žena, samozrejme že je chlap chrapúň, hajzel, sviniar a okamžite sa treba rozviesť....ach jaj ☹
@pietro82 no, vyjadrím teraz ja svoj názor. Dom je Tvoj, neprepisuj aj na ňu. Nenapísal si koľko má rokov. Písal si, že bola recepčná, potom na lodi, takže vieme, že žila úplne iný život. Zrazu je vydatá, chlap v robote a doma 3 deti!!!! Pred 4. rokmi, bola opálená, niekto jej vedel polichotiť, a teraz má za riťu 3 uvrieskané decká, má upratovať a nikto ju ani nepochváli, nezalichotí???? Bola zvyknutá na spoločnosť, tak preto všetky tie návštevy u Vás. Takže, sa nediv. Ja som žena, ale poviem Ti, že mne osobne by to liezlo samej osobne na nervy. Ja mám dve deti, chlap je doma len večer, ale taký bordel sme teda nemali, treba aj deti pomaly priučať, moj 3ročný si dokáže po sebe upratať už sám, ved nevesta by na mňa nadavála, že som ho nič nenaučila. A prečo tam nepríde jej mama, nepomôže jej? Jej mame a babke Vašich detí to nevadí? Chcš, aby svokra prestala k Vám chodiť? Začni chodiť Ty k nej a denne, a rovno i do hrncov, čo dobrého navarila, že žena má 3 deti nestíha, neboj, ako Ta bude mať plné zuby a prestane .... 😀. No,a to, že sa žena tak ofukuje a vydrží dlho? No, to je skrátka jej povaha, s tým teda nenarobíš nič. A že si nájde lepšieho? Tak treba zvýšiť počet zrkadiel v domácnosti, aby videla, že roky pribúdajú a zbadala aj tie deti pri nej ... 😀. Lepšieho by možno nenašla, jedine ak tupšieho ... 😀. Verím tomu, že musela byť a aj je kočka, no, ale tu plynie pre Teba ponaučenie: Z pekného, ale prázdneho taniera sa nenaješ!!!!!!
@aliza
vacsinou kazda matka chce a prave preto zije v neskutocnej biede a nedostatku. zena ktora je odkazana ciste na seba, je znacne znevyhodnena, ako ked pri vychove figuruju obaja rodicia... ktori rovnocene participuju na vsetkom. Pri troch detoch si nenajde slusne zaplatenu pracu... predpokladam, ze nema za sebou 10 rocnu prax a nie je odbornicka v danom fachu. Striedavka tiez nie je tak... kolko muzov nema zaujem..taktiez neraz nie su moznosti, ked ziju dost daleko od seba rodicia...
Ona je oproti nemu v znevyhodneni lebo on nebude musiet riesit deti, on bude robit si business... to ona bude musiet uzivit tie tri deti... a almuzna 200 eur na alimentoch - je to smiesne - na tri deticky.
@mischy00
ja si myslim, ze nikto tu nepise, ze ona je svatica... urcite obaja mozu za danu situaciu, ale on je muz, a on ma primarne vacsiu zodpovedost ako jeho manzelka a ako riesi dane situacie? zbali sa a necha zenu trapit sa s troma malymi detmi a on sa ide "vyluftovat"? - toto keby tu spravila nejaka matka z kona... tak budete do nej drbat na 1000 stran debaty.... bude to najvacsia krkavcia mater... ale chlap ako keby nebol rodic.
Ona sa stara o tri male deti a on nevie najst pani na vypomoc? Namiesto toho ju dodrbe, co nevylozila veci do skrine a on bol zatial v praci? co si nevzal dovcu..a nepomohol?
Tu nejde o lutovanie zeny, ta zena je neraz obrazom muza... a prave jeho zena sa neciti milovana, prave naopak... co sa mu viackrat snazila zdoraznovat... citi sa opustena, smutna... tie deti nie su len jej, ale ich...
@mischy00 . teda napr ja vobec netvrdim, ze jeho zena je svatica.. ak je pravda vsetko co povedal, tak minimalne je to zena nevyzreta na manzelstvo a nevyzreta mat deti, zial stalo sa..
ja som napriklad vo svojich prispevkoch narazala skor na to, ze je prirodzenejsie ak sa tu zena vyplace zenam / aj ked nanonymne / a ide " trpiet " ako ked sa tu na mamickovskom fore vyplakava muz , pricom mi nesedia niektore veci, na ktore ani neodpoveda, co ma utvrdzuje v tom, ze nie je to uplne tak ako to dotycny prezentuje 😉
@mima4 ...svoj príspevok som písala všeobecne...........je mi úplne jasné že chybu nesú obidvaja. Len si všímam že keď sa potrebuje chlap posťažovať, vyžalovať tak na ňom ženy nenechajú nitku suchú. Ak prispeje nejakou témou žena, je len mizivé percento žien (možno ani to nie), ktoré sa do nej pustia takým štýlom, ako tu do tohto pána. Každá ju ľutuje a samozrejme klasika : "utekaj čo najďalej". To je také typické koníkovské, pritom mnohé z nich by sa v skutočnom živote nerozviedli ani náhodou.
Ak napíše tému chlap, tak sa mi to mnohokrát zdá omnoho zmysluplnejšie ako mnohé témy čo tu napíšu ženy...dokážu riešiť neskutočné "koniny" a robiť somára z komára.
A nie, nie som negatívne zamerané voči ženám, iba sa mi jednoducho nepáči tento prístup......pochopenie žiadne ale útok okamžitý
@mima4 s tym suhlasim, ze matky s detmi to maju tazke a uprimne ich obdivujem. Ale je to proste tak, ze zena bude tahat za kratsi koniec....a to si musi kazda zvazit. Tato dotycna podla mna len vydiera, mysli si, ze ho takto donuti k prepisu domu, ale nejak mam pocit, ze to nemysli vazne, rata s tym, ze on urobi vsetko pre to, aby vztah a rodinu zachranil. Je to len obyajne, nechutne vydieranie....podla mna o rozvod ani nepoziadala. Mal by to spravit on....alebo si to aspon zistit, ci ziadost podala alebo nie.

@pietro82 deti nie su jej majetok...ty si mozes ktorekolvek dieta aj vsetky vziat a ist s nimi kam chces - staci ak jej to oznamis