icon

Mám bojovať, či sa rozviesť?

pietro82
2. mar 2015

Ahojte.je mi to uplne trapne,ale tak rad si vypocujem vase nazory. Som zenaty 4roky,mame 3male deticky.byvame v starsom domceku,ktory patri svokre.neplatime najom,len si platime energie a veci s tym spojene.posledne 2roky to ide s nami dole vodou,kazdu chvilu sa vadime.raz je dobre,raz zle!zena sa urazi na uplne malickosti a dokaze somnou nekomunikovat aj tyzden.ja podnikam,cize dost casu travim kolo prace.a to ju tiez stve ze som stale prec,ze vsetko robi sama.ale sama tam nieje nikdy,lebo svokrovci su tam na dennom poriadku,jej brstia,sedternice,tetky kamaratky,atd!uz ma to fakt nebavi,ziadne sukromie!neraz som sa pobalil a odisiel odtial.nikdy ma nevolala ani nesnazila aby som sa vratil.vzdy som len ja prosikal,ako uplny saso!kupili sme pozemok,dom darovali rodicia len mne,kedze videli ako zijeme a chceli aby sme sli byvat bokom sami.noale veci sa tak zvrtli,ze zena dala na rozvod,a ze si najde lepsieho!pritom sa nemala zle.nepijem,nedrogujem,nechodim za kur...proste nic,len to ze fajcim.daval som 600e na domacnost,ona ma 270 a nic nedokazala odlozit.ja som si svoje vydavky financoval sam cize 600 odomna mala cistych.ked trebalo nejaky mimoriadny ucet vyplatit,tak som to zatiahol ja...sex je biedny,len ked ja chcem a aj to nula bodov.jej netreba muza,jej staci mamka a spol.odstahovat sa nechce,a ak teda by sa odstahovala tak len ked dom napisem aj na nu!je to normalne???radsej sa rozvedie a bude mat 3deti na krku a furt ma ruzove okuliare ze si najde lepdieho,len v dnesnej dobe neviem ci si niekto zavesi na krk zenu s 3 detmi...je mi z toho zle!srdce hovori tak,rozum inak...ale ona uz ma v tom jasno,rozvod nic ine...

mischy00
3. mar 2015

@lucka1987 ....ani mnoho žien nenapíše celú pravdu................skôr iba to čo jej pasuje 😉

natalym
3. mar 2015

@mischy00 Ja tiež nechápem riešenie typu - utekaj. Ak vyčerpám všetky možnosti, naozaj všetky a nič tak O.K.
Ale mu tu vyjadrili aj pochopenie, aj vynadali aj poradili, hádam všetko, len skutočnú zmenu môže urobiť sám.

pietro82
autor
3. mar 2015

@natalym na co som ti neodpovedal?

mischy00
3. mar 2015

@natalym ..................sú samozrejme veľmi vážne dôvody, kedy je rozvod skutočne nevyhnutný. To tu nebudem určite spochybňovať......ale tu ženy radia už pri prvej hádke rozchod, lebo však keď si toto dovolil, nabudúce si to dovolí znovu 🙂 .....

sue
3. mar 2015

Uvedomuje si tu niekto z vás milé diskutujúce a autor témy, že sa bavíte o rodine s tromi malými deťmi? Nech už bola / je manželka zakladateľa akákoľvek bordelárka manipulovaná svojou matkou (ktorá ich mimochodom bezplatne necháva bývať vo svojom dome...) autor témy s ňou spal a dobrovoľne splodil tri deti !

Vedel o tom, že je bordelárka, vedel o tom, kde budú bývať - načo plodil ďalšie deti? Prečo to neriešil po prvom? Prečo vôbec plánoval prvé dieťa? Prečo teraz znova po 8-9x odišiel a nechal tam ženu s tromi malými deťmi vo veku do 4 rokov? 😲

To naozaj nevidíte, že chyba je tu evidentne na obidvoch stranách a opäť jediný kto na to doplatí sú tie tri dobrovoľne splodené deti????

Autor témy je bohužiaľ rovnako blbý ako je jeho žena bordelárka 🤐 furt píše o tom, že "jej bordel", "ona má neporiadok, ona nevysáva..." ale kurnik šopa, kým si ty v robote a zarábaš peniaze, tak ona je v robote tiež - vychováva vaše deti .- myslíš že koľko by stála opatrovateľka ku trom malým deťom???? 600 € je ešte málo.... a to by teda vonkoncom neupratovala...tak kto "zarába" pre vašu rodinu viac? Prečo by ste tie práce nemali mať rovnomerne rozložené? ...ty vstávaš k tomu dojčaťu v noci??? Ty si pred tromi mesiacmi porodil a pred rokom tiež? Vieš aký je to záhul na fyzickú kondíciu? Nezastávam sa len tvojej ženy - je to fuchtľa riadna ak dokáže takto žiť, ale podľa mňa na viac ako 70 % je to pochopiteľné a ospravedlniteľné, pretože fakt nemusí vládať 🤐 🙄

Spamätaj sa a mysli na SVOJE deti !!!

natalym
3. mar 2015

@pietro82 Radšej nám povedz čo sa Ti na nej páčilo, čo si na nej mal rád, miloval!!!!!!!!!!!! - 13.32

Napr. Na toto.

A tiež na: Či mala podľa Teba ukladať veci do skríň a starať sa o tri deti?

A tiež či ju ľúbiš. - Odpoveď nejasná.

Ďakujem.

natalym
3. mar 2015

@mischy00 Áno. A otázka by mala nasledovať: Prečo si to dovolil? Nedonútila som ho sama k tomu svojím správaním? Napr.

mima4
3. mar 2015

@fidka79 ale on nebude platit na zenu. On bude platit na VLASTNE DETI a to je rozdiel. Tie deti nemozu za to akych maju rodicov a pravdaze zakazovanie styku otca s detmi tiez nie je OK, ale podla mna to vychadza z jej vnutornych zranení... proste oni dvaja sa navzajom zranuju, ublizuju si... nedokazu k veciam pristupovat racionalne.

@aliza nepozname jej nazor.. ako to vidi ona..je tazke sa k tomu vyjadarovat.. ale vo vseobecnosti, ze zeny budu vzdy tahat za kratsi koniec, je to podla teba normalne?
Zena moze byt aj neviem aka skvela, uzasna a chapajuca, muzickovi porodi 3-4 deticky..a on si najde frajerku a da jej bye bye... a ona ostane potrestana predovsetkym socilane, ekonomicky... ostanu jej na 99 % deti... a ona bude dostavat smiesne vyzivne... Staci si porovnat zivotnu uroven takychto parov..kde je muz a kde zena... Zena za to, ze sa chce postarat o svoje deti, je spolocnostou potrestana.

mima4
3. mar 2015

@pietro82

neodpovedal si napr. na otazku, preco kedze ty si pracovne vytazeny, preco si nenasiel nejaku pani na upratovanie, ked vies, ze tvoja manzelka sa stara o tri malicke deti!!

natalym
3. mar 2015

@mima4 Preto ja keď sa budem rozvádzať, veľmi rada nechám môjmu mužovi deti, byt, auto aj kľudne všetko.
Nech to skúsi, chlapec. 😀

natalym
3. mar 2015

Lenže zas by to len vyhral, lebo naše deti sú už väčšie a VYCHOVANÉ.......
To bola len taká žartovná vsuvka. 😀

aliza
3. mar 2015

@mima4 k tomu vykladaniu veci do skrin...to si naozaj myslis, ze je nemozne popri 3 detoch vylozit aspon par veci do skrin? ved nemusela vylozti hned vsetko...o to tu podla mna ani neslo, skor o to, ze nemala ziaden zaujem o ten byt a samostatne byvanie.... ako pisal, 2 dni stahoval...takze sa na to nevykaslal. A neist do prace, len aby zena mohla vykladat do skrin? to myslis vazne? ved tak mohla prist super svokra a aspon najmensie zobrat na vychadzku a tie starsie urcite cez obed spavaju alebo sa chvilku same zahraju....zase nerobme tu z nej matku roka len preto, ze ma 3 deti.... su rodiny, co maju aj viac deti, muz cele dni v praci, ak nie tyzdne a nemaju nikoho, kto by pomohol, postrazil....a ziju. tato tu zije s rodicmi, matku ma stale po boku, dokonca jej chodi aj sem tam upratat, navarit, ci deti na vikend zoberie... ved to je luxus. A este k tomu pani na vypomoc? k 2 zenskym v domacnosti? A podla jeho prispevkov vobec nevyzera na opustenu, smutnu zenu...skor na mna posobi ako nevyzreta, nesamostatna, neschopna viest vlastny zivot bez mamy...neustrazila si hranice a oni vlastne ziju v trojuholniku, ona-muz-svokra a to je chore, tak ako aj jej spravanie. Inak by tu novostavbu brala vsetkymi desiatimi a veci vylozila aj na ukor casu straveneho s detmi....novy byt je radost, pre normalnych ludi, aj ked len prenajom.

mischy00
3. mar 2015

@natalym ....aj tak sa to dá napísať............ale to si mnohé ženy nepriznajú..........niekedy mám pocit pri čítaní rôznych príspevkov ,ako keby iba ženy mali mať právo byť unavené, vystresované, majú právo vybuchnúť a v hneve vykričať všetko čo im príde pod jazyk.....chlap božechráň nie, ten nemá čo vybuchnúť....ten sa má furt usmievať jak pripečený....Ale dosť už, sme mimo témy 😉

pietro82
autor
3. mar 2015

@natalym ved jasne ze ju lubim,inak tu nepisem...ked sme boli slobodni,jedine co som chcel,mat takuto zenu...skromna,mila,uprimna...no pre mna dokonala...a teraz je to vsetko ako zly sen :-\

natalym
3. mar 2015

@aliza Záleží od uhla pohľadu. On zrejme očakával, že povykladá všetko, očakával, nepovedal jej to. Ona nemala čas, nechcelo sa jej, možno to sabotovala, alebo čakala, že keď príde z roboty, že to budú ukladať spolu. Obaja niečo očakávali, nepovedali to nahlas a jasne a hľa oheň na streche. Kurňa.

natalym
3. mar 2015

@pietro82 No tak stavaj na tom. Davaj ešte.........

teada
3. mar 2015

davas vsetko len jej za vinu, ale len v tomto prispevku vidiet, ze si pekny kvietok - takto zhadzujes svoju manzelku, vasho spolocneho zivota, penazi...byt nonstop s troma malymi detmi nie je ziadna sranda..ja mam len dve malicke, preto ju chapem, ze ta potrebuje...moj manzel takto o mne nerozprava a chape ma, vzdy pomoze a ked treba aj dovolenku si berie..ak deti este ochoria aj v noci a ten strach a stres, nespanok - a to mam len dve male deticky, ty vravis, ze mate tri, ved to si vyzaduje vytrvalost, pochopenie, pomoc..na tvojom mieste by som urcite sa nerozvadzala, prave naopak, bud jej oporou aj detom, nech vidi, a hlavne nech to ona citi, ze si pre nu a pre rodinu...co sa tyka svokrovcov a pod- nuz mamy uz vela pokazili, nehovorim, ze aj tvoja svokra je taka, ale kto jej ma pomoct, ked ty nie si doma??...nehadz flintu do zita, ale bojuj o svoju manzelku , rodinu, deti - to sa neda len tak ujst, to nie je muznost!ani rozumnost!skus zienku presvedcit o tvojej laske a neopustaj rodinu - je to tvoja rodina, inu uz mat nebudes

natalym
3. mar 2015

@pietro82 S deťmi si bol dnes alebo včera?

pietro82
autor
3. mar 2015

@mima4 naco hladat daku upratovacku,ked nikdy tam nieje sama...no naco???

sue
3. mar 2015

@pietro82 ale žena na materskej dovolenke a ani svokra nie sú upratovačky !!! To je bordel tvoj, manželkin a bordel vašich detí ! To by sa ti páčilo, keby ti svokra dávala prať spodky? Mne teda nie 😝 jej do vášho bordelu nie je nič...a ako som písala, pri troch deťoch ste OBAJA povinní starať sa o domáce práce !!!

pietro82
autor
3. mar 2015

@natalym praveze sa mi stala taka vec...vsetko sa mi naraz sype na hlavu...vypovedalo aj auto,mam este jedno,ale v tom sa neda odviezt tri male deti...musim ho dat cim skor dokopy,prip.poziciat,lebo malych som nevidel uz 8dni a pride mi to ako vacnost:'(

mischy00
3. mar 2015

@aliza ...no konečne to tu niekto napísal, som myslela že len ja sama mám taký názor. Že sa pri 3 deťoch nedá nič zvládať, treba jej dopriať opatrovateľku a pod. Preboha veď sa mi rozum zastavuje.............Veď býva u matky, mnohé nemajú takú možnosť, a majú doma čisto, poriadok a navarené. Ja sama mám 2 deti, muž je na týždňovkách a zvládam všetko v pohode. Aj prispievať na MK keď mám chuť.....................Nemám bordel, lebo u nás sa poriadok nerobí ale udržiava...a dá sa aj hravou formou zapojiť deti do upratovania, moja malá mi vždy rada pomáha..........Nepíšem o sterilnej čistote, to nemám ani ja.....a nie som ani matka roka iba to nejako zvládam, a nepotrebujem už vôbec opatrovateľku a upratovačku...ja osobne by som ani nezniesla aby mi niekto cudzí behal po byte a upratoval!

natalym
3. mar 2015

@pietro82 A Ty bývaš ďaleko?

sue
3. mar 2015

@mischy00 ale ty máš 7 ročné dieťa a 1,5 ročné...nemáš tri deti vo veku do troch rokov + ty nie si tri mesiace po pôrode 🤐

vejula
3. mar 2015

@mima4 ti je podla mna uplne najhorší scenar... rozdeliť deti dve dať jednemu a jedno druhému. Nielen že tie deti stratia jedneho z rodičov (ok viem, že nestratia, alev idieť ho raz za dva týždne na vikend je akoby ho stratili) navyše stratia surodenca (surodencov). KEd si predstavím, že by bola podobna situacia určite by som nedovolila rozdeliť deti a môj manžel tiež nie, to je ten najkrutejší trest, ktorý by tie deti mohli dostať.... skutočne, lepšie znesu finančné uskromnenie ako stratu surodenca.

aliza
3. mar 2015

@mima4 co je normalne a co nie je diskutabilne...tak to je, take su zakony, taka je spolocnost, v ktorej zijeme a predovsetkym je to na charaktere daneho otca a na novej partnerke 😒 ....,ked je nova rodina, nemoze predsa otec davat polku platu na deti z prveho vztahu, aj keby chcel. Ci ako si to predstavujes? jedine, ze by sa ludia nikdy nerozvadzali....ale potom by nemohli existovat nasilnicki, manipulativni, egocentricki muzi, ktori svoje partnerky tyraju psychicky, fyzicky a financne, co je absolutne nemozne, ze ano. A samozrejme, aj zeny mozu byt take. Ak by sme boli dokonali, mali by sme dokonale vztahy a nemuseli by sme riesit taketo situacie...ale to je nerealne,, takze zbytocne tu budeme nariekat nad nespravodlivostou....treba si dobre vybrat zivotneho partnera a potom taketo veci nie je potrebne riesit. Ale ako tu citam nove temy, tak nechapem, preco sa ludia beru....castokrat prirychlo, bez dokladneho poznania, alebo aj napriek znamym negativnym vlastnostiam, castokrat to uz ani pred svadbou nie je dobre a aj tak sa zoberu a podobne.

natalym
3. mar 2015

@mischy00 To je zas uhol pohľadu. To bol návrh riešenia bordelu.@mima4 by to riešila takto. Ty neznesieš aby sa Ti niekto promenádoval po dome. Každému hold vyhovuje niečo iné.
Skrátka je potrebné sa dohodnúť, žena sa trochu premôcť a upratať aspoň zhruba, inak to na tých fotkách sú len porozhadzované veci, poukladať šup šup, zavrieť zásuvky a je to. Chlap trochu prižmúriť svoje kritické oko a vybavené. Lenže to by obaja museli chcieť. Existuje také, že párové poradenstvo aj v kresťanských spoločenstvách to býva, napr, duchovné cvičenia. Na dohodu treba dvoch, ak je jeden sprostejší, druhý musí byť ten múdrejší. 😀

pietro82
autor
3. mar 2015

@natalym cca 12km

natalym
3. mar 2015

@pietro82 Toto by si mal poriešiť.

mischy00
3. mar 2015

@sue ....to je pravda ale zas mám iné starosti...pribudlo mi učenie so synom, vodenie na krúžky, z krúžkov a popritom sa musím venovať aj malej......ja si myslím, že všetko sa dá zvládnuť len to chce nejaký systém........ja som celý týždeň ozaj na úplne všetko sama a ani ma nenapadne sa sťažovať. A zvládam, chce to iba systém