Mám chlapa - mamičkára
Ahojte, s priatelom byvame u jeho rodičov už 4ty rok. sme spolu 5 rokov, počas prvých mesiacov vzťahu som otehotnela a tak si nás prichýlili k sebe.
No môj priateľ je veľký mamickar a ja sa s tým akosi neviem vyrovnať. Zo začiatku som to nebrala vážne, potom som si z neho robila srandu kvôli tomu že je na nu tak naviazaný, potom ma to rozčuľovalo a teraz už mám v sebe pocity od hnevu, zlosti po ľútosť samej seba. Hoci veľakrát si ma zastane, pomáha mi presadiť si svoj názor, veľakrát sa s mamou aj pohada keď jej na mne niečo vadí, alebo ju upozorni keď niečo prezenie... no skoro vždy da viac na nu ako na mna, pocuva najskôr jej rady až potom tie moje, aj keď mu Radim dobre tak aj tak ide za nou a keď mu aj ona povie to iste čo ja, urobí to až vtedy. Môj názor mu ako keby nestačí. komunikuje viac s nou ako so mnou, veľa krat sa stalo že niečo dôležité som sa dozvedela ako druha pretože to utekal povedať najskôr mamičke až potom mne. Veľa krat som mu povedala že ma to trapi, predsa som tu preňho aby sa zdôveril mne a nie najskôr jej. Tiež jej hovorí vsetko o našom vzťahu, vie o každej jeden hádke ktorá vznikla kvôli mojej chybe (keď urobí chybu on, s tým sa jej nepochvali a vtedy sa tvári že vôbec nie sme na nože.) dokonca jej povedal aj o tom ako často mame sex... mna veľmi rozčuľuje že takto rozoberá naše sukromie a neraz som mu ppvedala aby to nerobil no nerešpektuje ma. Keď príde z prace, prvé si sadne do obyvacky ku mame a rozpráva jej zážitky z prace. Neviním za to svokru, ona ho veľakrát posiela za mnou, no bohužiaľ je to v ňom. On bude radšej s nou ako so mnou. Je to podľa mna chore a neviem čo viac mám urobiť aby to takto nebolo.
A taká mala príhoda z dnes, jeho mama ma veľmi rada jedno jedlo z fastfoodu, takmer vždy jej ho donesie domov keď ide okolo. Mne nekupuje nič aj keď vie že aj ja by som si rada dala. Aj keď ma vždy ponúkne no ja vždy poviem že nechcem pretoze viem že to kúpil s úmyslom že je to pre jeho mamu. Dnes som sa však konečne odhodlala povedať že ano, rada si dam. Ostal ako keby som mu dala facku. Potom sa začal smiať že či to fakt chcem že to nie je dobre že mi to isto nebude chutiť a takto ma od toho začal odhovárať pretože to bolo pre jeho mamu. Išlo mi o ten princíp že na nu mysli a chce jej dopriať to jej obľúbené jedlo a mne nekúpil nič. Dokonca ho svokor upozornil že prečo nekúpil aj mne keď to mám rada aj ja. Naschval som to zjedla a s akou chuťou :D ale predsa som jej polku odložila. Baby je mi jasne ze teraz mi asi napíšete že takéhoto chlapa by ste poslali kadelahsie ale ja som hlupa a lubim ho. Navyše mame už dieťa a ja nemám kde inde ísť. Vlastne ani neviem čo mienim týmto prispevkom, možno sa chcem len trochu vyliat že mám to trapi a neviem ako to zmeniť.
@sweetlife001 Ja ti poviem úprimne toto mi donesie syn domov letia všetci traja . Nervy by som mala na toto max mesiac .
@kristina2015 už od 15.12 sa lúčiš.
Ked ťa to tu vytáča a neveriš, mažeš teatralne svoje komenty, načo sa tu stresuješ ?
@kristina2015 nie, tu VŠ mi platí on. Podporil ma za čo som mu vďačná. Lenže u neho je to tak že chodí do prace a tam to konci. A to že “ťahá tri krky” mu dáva pravo kaslat na mna? A čo ostatni chlapi čo zarábajú a ženy majú doma s deťmi. To všetci kašlú na svoje partnerky? Ano, je pravda po finančnej stránke sa o mňa stará. Ale to je jedine čo robí, chodí do prace. Malému sa nevenuje nejak že by ho to išlo pretrhnúť, pohrá sa s ním tak hodinu a ďalej sa o nič iné nestará. Skoro celý deň ako pride z prace domov má čaš pre seba seba a na oddych. Kľudne by som nemala problém keby sme sa vymenili a chodila by som do práce ja. Ale inak tie krky neťahá absolútne vôbec. Príde z prace a ako som už napísala, prvé čo urobí je že nás tak maximálne pozdraví, a ide sa rozprávať spolu s mamou. Trávi čas s nou, nie s nami. Napriek tomu som nikde nenapisala že je debil ako ty tvrdíš, ale naopak že aj tak ho ĽÚBIM. A nie, mamickar nie je preto že jej kúpil jedny hranolky ale pre to že sa jej nepohne od sukne
@terezka1947 nevravim že mi je tu zle, dokonca som povedala že za to neviním svokru. Ale myslím že vďačnosť sa da preukázať aj inak ako tým že bude stále len s nou a ukazovať že je preňho najdôležitejšia ona
@kristina2015 môžeš mi povedať na čo konkrétne by si nemala nervy?
Môžeš mi povedať kedy sa ucievas ? Keďže dieťa ti do škôlky nechodí ? Kto sa ti stará o dieťa v tomto čase ? Lebo za 1 hodinu sa nestihne človek naučiť VS učivo? V noci? Cez deň spis? V podstate kedy?
Keď ideš na skúšku prax kde to dieťa je ?
@kristina2015 ano, učím sa večer keď spi. Zaspí o ôsmej takze mám dosť času na to aby som sa aj niečo naučila aj niečo pospala. Momentálne keďže sa studuje z domu tak je pri mne... a keď sa chodilo normálne do školy tak s ním bol priateľ
Takže predsa sa malému venuje a tebe pomáhajú všetci ako sa len dá . Koľko platí za semester? Knihy ?Keď skončí distancne cestovné ? Ročne? Čo tak doštudovať začať pracovať a až vtedy si splniť sen o vl bývaní? Ten nadpis by som zmenila mamičkár ,stará sa o teba ako vie. Uvedomujes si že zatiaľ nie si jeho manželka ? A čo pre teba všetko robí?
Moje štúdium je v podstate zadarmo školu mám kameňom dohodit ,chodím peso, čo treba vytlačiť vytlačí v práci a je toho strašná kopa ,tu sa ušetrí x peňazí ,nemajú v práci problém ,mne dieťa do škôlky chodí hoc korona a x rodičom chápeš súvislosti ?
Prečo ti malý nechodí aspoň na 4 h do škôlky ? Predskolky? Vieš o čo všetko prichádza? Už by ti aj sám dávno jedol
Môj bežný deň je že hodím na seba 10 kilo váhy školského učiva ,vstávam o 5 ráno ,dieťa za ruku do škôlky, drvim sa v učebniach a potom sa ide do terénu makať . Nikoho z rodiny nezaťažujeme či finančné alebo stráženim. Ozaj by som bola vďačná, keďže si napísala fakty aké máte doma za pomoc a vďačná aj chlapovi. Možno si vyčerpaná a už si všímas ozaj hluposti. Ale takto to je už pri deťoch že za ruku do kina sa dostanete max 3 x do roka a to ozaj preháňam . Slobodný život skončil. A skončí vám už úplne keď budete sami. Večer budeš rada že spis .
Tak....necitala som vsetko,ale napriek tomu,co som citala....bud rada.
Moja mama tak žila roky.. napíšem to tak "hnusne": dočkala sa pokoja,až keď zostali v dome dvaja. My sme so sestrou odišli do vlastného bývania a starí rodičia odišli ináč,ak vieš,na čo myslím. Ako deti sme so sestrou mali každý mesiac program a la mama hystericky vrieska a hádže teatrálne jej a naše veci do kufrov,že odchádza s nami od otca . To už bolo obdobie, keď to už psychicky horšie zvladala resp.nezvladala,po rokoch nastali trenice v bývaní a môj otec sa jej NIKDY nezastal. Príklad: mali sme naplánovanú a zaplatenú rodinnú dovolenku mesiace vopred. V deň odchodu!!! sa môj starý otec rozhodol,že sa bude robiť nejaká robota,napr. si vybavil nejaké seno či slamu,ktorú mal otec roznášať ku nám domov.. tak hádaj,čo urobil náš otec. Nie,na dovolenku sme nešli. Moja mama nás celý život vychovávala tak,že musíme odísť aj od nich a mať vlastnú domácnosť, a nikdy nás nepustí "za nevestu", myslím bývať u svokrovcov. Moja sestra si aj tak vybrala chlapa,ktorý sedí u mamky, nepomohlo ani to,že sa odsťahovali,docielili jedine to,že ona síce má pokoj od svokry,ale muža nemá doma,lebo ten je v kuse u svojej mamky. Nepoznám osobne nikoho,u koho by pomohol rozhovor. On má vo svojom hodnotovom rebríčku svoju matku pred tebou.
Je to rozmaznané chlapček, ktorý by žil len s mamou a nie s vami,treba mu povedať rodičia nebudú naveky žiť,má svoju rodinu treba sa starať.Prvom rade spoločne bývanie riešiť to nebude dobre,teba to bude dusiť celé mesiace,že sa zbláznis.
Nervy by som nemala na to aby mi budúca nevesta rozprávala ako má živy lebo nakúpi stravu za 300 e za synove peniaze a z toho žijú 6 tí ľudia cely mesiac. Napríklad . Ja nevravím že je ok aby ste tam ostali vecné ale treba sklopiť uši a ďakovať ,poponáhľali ste sa vy dvaja ,nie svokra . Vďaka nim dostudujes,je zaobstarane o dieťa a máte krásny štart do života čo chvíľa .
No dobre, až teraz som preletela celú diskusiu. To je JEDNO, či študuje či pracuje či bývajú v detskej alebo samostatne či pomáhajú rodičia s dieťaťom alebo nie..Chlap to má v hlave tak nastavené,že jediná žena,ktorú si cti a dá na jej rady je jeho mama. Vždy bude mať prednosť pred partnerkou. On môže mať rád svoju partnerku, matka bude stále u neho na prvom mieste. Neodstahuju sa,lebo on nechce. Nie,nemajú zlý príjem,my sme mali s mužom aj menší a vedeli sme v pohode vyžiť, vrátane dovolenky v zahraničí, dokonca sme si aj svadbu platili sami,dalo sa z neho aj odložiť (nie,žiadne zapadakovo, ale Košice,vlastný byt na hypo v Starom meste). Tu nejde o to,že on je ešte "decko". Tu ide o to,že má partnerku, ale matka je jeho vytláča vŕba, s matkou sa radi prioritne vo všetkom, ju chce potešiť surprise jedlom,ktoré má rada a z týchto benefitov autorka nemá nič,real.musi stať v rade a čakať,lebo je tam druhá.
Ja by som ti priala zažiť riadnu svokru ,ktorá by ťa obišla a nevidela by vlastne vnúča do 2 rokov, lebo to jej vnúča ani nie je. Alebo by ti zničila svadbu a roky manželstva . Takú riadnu poctivú diagnózu 👌
@kristina2015 Ja aj tvoj názor chápem a beriem,ale tu nejde o svokru. Asi si už sama svokra,či? Lebo mám pocit,že to berieš strašne osobne.. Tu ale ide o chlapa. Ktorý je v" partnerskom vzťahu" so svojou mamou. Autorka nemá problém so svokrou,ale s chlapom. Tu nejde o pekný štart do života od rodičov. Nie je tu žiadny štart. Už sú v cieli. Pre jej chlapa je toto prirodzený život,on je doma,a nechápe,prečo by to mal menit. Áno,autorka sa ocitla v debilnej situácii,ale tak sú rôzne životné situácie,nie je prvá ani posledná,kto mala skôr dieťa.. a keď nechcela byt za frajerku,že pôjdem tehotná na ulicu či ísť na potrat,tak je jasné,že bola a myslím si,že stále aj je rada,že majú kde bývať. Ibaže voči nej to nie je fér,že jej muž (partner) dáva prednosť svojej mame. Nemala možnosť to skôr prekuknut,a teraz je v podstate v pasci.. možno skôr či neskôr sa aj zbalí,nájde si prácu a odíde s dieťaťom. Ale aby si prečítala od iných žien,že ešte má byť ticho a šúchať nohami..? Áno,dostáva pomoc,možno aj nadštandardnú,ale stále sa bavime o Tom,že ona by tu pomoc aj oželela,keby mohla byť sama so svojou rodinou vo vlastnom s mužom,ktorý to tiež chce.. a tu je ten problém,nie v svokre.
@kristina2015 a tebe je kto s dieťaťom keď si v škole a nikoho tým nezatazujes, či sa stará už samo o seba? A ja som napísala že sa s ním chvilu pohra ale je to naozaj chvíľa. A za druhé je to aj jeho dieťa nevidím jeden jediny dôvod prečo by som ho mala obdivovať za to že je s ním dve soboty v mesiaci. On ma obdivuje a chváli za to že sa oňho starám každý deň? Veď o tom je rodičovstvo... a ja veľmi dobre viem, že slobodný život sa skončil, absolútne vôbec sa nesťažujem. my spolu boli na rande naposledy pred tromi rokmi aj to len 2 hodiny. Nechápem prečo ma poúčaš o niečom čo viem. A ja som nemyslela to že sa mi nevenuje že nejdeme niekde von, ale že na mna úplne kasle. A cestu si platím z rodičovského, knihy si nekupujem takze on mi platí iba skolne
@kristina2015 ale ja za to NEVINÍM SVOKRU a nemám s nou problém. Tak prečo tu argumentuješ že by si mi priala takú svokru?
@oblecenie99 ďakujem možno Kristína konečne pochopí čo tu vlastne riešim
Podľa mňa na ňu žiarlis celý tvoj úvodný príspevok je o nej
@oblecenie99 Nie ešte nie som svokrou ale viem porovnať zlú svokru takú riadne poctivú od dobrej
Nie autorka zatiaľ tomu nerozumiem asi som zaostala . Sama máš syna a boh ťa ochraňuj až s ním v dospelosti prehovoris alebo ti kúpi hranolky .Asi som fakt zaostala o koliesko menej . Čo by ste mohli byť ako rodina v pohode tak zbytočne hádky .
Je iné ako tu niektoré ženy spomínali že chlapi nosia 30 km denne nákupy a stará babka vie chodiť je vládna a obchod ma pod nosom i tak tam celé dni vysedávajú a je iné zasa toto.
Nehnevaj sa vážne tomu nerozumiem máte za čo ďakovať obaja a môžete mať úplne super vzťahy a namiesto toho konflikty . Boj o jedného chlapa .
@kristina2015 ano, ziarlim. Napriek tomu to nedavam za vinu jej. A myslím že každá normálna milujúca žena by ziarlila ak by jej muž dával prednosť matke
@kristina2015 ja s nou nemám konflikt, to nikde nepíšem. Fakt citaj s porozumením. A ešte som aj písala že by mi nevadilo nech ju lubi, nech jej prejavuce úctu a vďaku, nech si s nou pokeca ale nie na úkor toho že zanedbáva svoju vlastnú rodinu lebo radšej trávi čas s nou. Citaj prosím ta

@sweetlife001 Alebo nech dá svokre prečítať tému koho si drží doma a komu pomáhali . Za koho mozole študuje a stravuje sa