Mám chlapa - mamičkára
Ahojte, s priatelom byvame u jeho rodičov už 4ty rok. sme spolu 5 rokov, počas prvých mesiacov vzťahu som otehotnela a tak si nás prichýlili k sebe.
No môj priateľ je veľký mamickar a ja sa s tým akosi neviem vyrovnať. Zo začiatku som to nebrala vážne, potom som si z neho robila srandu kvôli tomu že je na nu tak naviazaný, potom ma to rozčuľovalo a teraz už mám v sebe pocity od hnevu, zlosti po ľútosť samej seba. Hoci veľakrát si ma zastane, pomáha mi presadiť si svoj názor, veľakrát sa s mamou aj pohada keď jej na mne niečo vadí, alebo ju upozorni keď niečo prezenie... no skoro vždy da viac na nu ako na mna, pocuva najskôr jej rady až potom tie moje, aj keď mu Radim dobre tak aj tak ide za nou a keď mu aj ona povie to iste čo ja, urobí to až vtedy. Môj názor mu ako keby nestačí. komunikuje viac s nou ako so mnou, veľa krat sa stalo že niečo dôležité som sa dozvedela ako druha pretože to utekal povedať najskôr mamičke až potom mne. Veľa krat som mu povedala že ma to trapi, predsa som tu preňho aby sa zdôveril mne a nie najskôr jej. Tiež jej hovorí vsetko o našom vzťahu, vie o každej jeden hádke ktorá vznikla kvôli mojej chybe (keď urobí chybu on, s tým sa jej nepochvali a vtedy sa tvári že vôbec nie sme na nože.) dokonca jej povedal aj o tom ako často mame sex... mna veľmi rozčuľuje že takto rozoberá naše sukromie a neraz som mu ppvedala aby to nerobil no nerešpektuje ma. Keď príde z prace, prvé si sadne do obyvacky ku mame a rozpráva jej zážitky z prace. Neviním za to svokru, ona ho veľakrát posiela za mnou, no bohužiaľ je to v ňom. On bude radšej s nou ako so mnou. Je to podľa mna chore a neviem čo viac mám urobiť aby to takto nebolo.
A taká mala príhoda z dnes, jeho mama ma veľmi rada jedno jedlo z fastfoodu, takmer vždy jej ho donesie domov keď ide okolo. Mne nekupuje nič aj keď vie že aj ja by som si rada dala. Aj keď ma vždy ponúkne no ja vždy poviem že nechcem pretoze viem že to kúpil s úmyslom že je to pre jeho mamu. Dnes som sa však konečne odhodlala povedať že ano, rada si dam. Ostal ako keby som mu dala facku. Potom sa začal smiať že či to fakt chcem že to nie je dobre že mi to isto nebude chutiť a takto ma od toho začal odhovárať pretože to bolo pre jeho mamu. Išlo mi o ten princíp že na nu mysli a chce jej dopriať to jej obľúbené jedlo a mne nekúpil nič. Dokonca ho svokor upozornil že prečo nekúpil aj mne keď to mám rada aj ja. Naschval som to zjedla a s akou chuťou :D ale predsa som jej polku odložila. Baby je mi jasne ze teraz mi asi napíšete že takéhoto chlapa by ste poslali kadelahsie ale ja som hlupa a lubim ho. Navyše mame už dieťa a ja nemám kde inde ísť. Vlastne ani neviem čo mienim týmto prispevkom, možno sa chcem len trochu vyliat že mám to trapi a neviem ako to zmeniť.
Nespravíš s tým nič. Vlastná skúsenosť. Bohužiaľ
A to dieťa ? Prečo nejdeš do práce ? Nemáte doma bábätko.
tak potom plati to, co som napisala vo svojom uplne prvom prispevku v tejto diskusii. je to tazke rozhodovanie, ale mozno to cele bude stat nakoniec na tebe - ci to budes tolerovat, ci budes dufat, ze sa to zmeni alebo pojdete do "vlastneho" s neurcitym vysledkom, ci nebude utekat k mame, pripadne mu mama nebude napriklad nosit jedlo, aby chudak netrpel hladom, hoci doma ma navarene plne hrnce (aj taku skusenost zial mam). alebo ci sa postavis na vlastne nohy a vy dvaja ostanete len rodicmi. si mlada, zivot mas pred sebou a hoci uplne rodiny su stastim, je to len vtedy, ked funguju a nie su zlepene preto, "ze sa to tak patri".
dnešní chlapci by potrebovali vojnu, to je celé...škoda, tam by ich naučili samostatnosti, zodpovednosti a z chlapca by prišiel domov chlap...
@sweetlife001 je pravda že maly ma vek na to aby už bol v škôlke ale zhodli sme sa s priatelom na tom aby tam ešte nešiel pretože ma problémy so zapchou a dr nám odporučila aby kvôli tomu nešiel do škôlky aby sme to dozreli. A tiež sa úplne sám nenaje. Viem že to je moja chyba ale proste kým sa da tak ešte ostane doma. Navyše aj keby do tej škôlky chodil, teraz by som ho tam nedala kvôli korone
autorka: nečítam diskusiu, tak pardon, ak nemám všetky info, ak si tam nejaké ďalšie ešte doložila... ale z tvojho úvodného príspevku mi vyplýva, že v tvojom prípade ide výnimočne o chybu priamo v chlapovi. nejakým spôsobom je chorý. keď píšeš, že dokonca aj svokra ho posiela za tebou, aj svokor mu dohovára....no on je stále naviazaný na tú matku... čiže tu naozaj nejde výnimočne o svokru a jej nenávisť voči tebe. A teda - je mi ťa ľúto, lebo si neviem bez psychologickej pomoci tvojmu chlapovi predstaviť, žeby sa niečo zmenilo :(
@kristina2015 no naznacit nechcem nic, ja hovorim narovinu, ze tv potrebna nie je, rovnako ako ani krajac. To vsetko su veci, ktore sluzia k nasmu komfortu, ale zit sa da aj bez nich a uplne normalne. V kuchyni nepochybne potrebujes noz, ale vela ludi tam prechovava kopec zbytocnosti. To, ze niekto ma doma od krajaca na mrkvu, cez poharik na vajicko kazdu jednu vec, co vyrobila tescoma, neznamena, ze iny sa nemoze bez toho zaobist. To len na margo toho, ze pises, ze vybavenie domacnosti je drahe. Je tonlen uhol pohladu, ujasnit si, co je pre nas priorita. U mna je to pokoj a harmonia v rodine, nikdy by som nedala pohodliu u svokrovcom prednost pred skromnejsou vlastnou domacnostou 🤷♀️
@lindusss2016 toto ako by si mi citala z mysle 🔝
@kristina2015 ale nikto ti tu nepise, ze si zla matka alebo ze zle pristupujes k vychove syna, ved to je len a len tvoja vec, iba pisem, ze tie veci nie su potrebne k zivotu a urcite sa zaobidu brz nich, ak na to zrovna nemaju peniaze
@kristina2015 ale prečo by som mala čakať že mi všetko spadne z neba?
@kristina2015 inak aj ja študujem VŠ externe
Všetko tu ľudia z teba ťahajú ako z chlpatej deky podľa mňa fejk téma ,sorry .
Na začiatku 17 ročné dievča v detskej izbe s chlapom a dieťaťom a teraz momentálne s tisíckami na účte dokonca VŠ študentka a nevie si rady. Neverim
Len provokačné témy aby sa tu ženy medzi sebou zrali ako sliepky . Ale hádam že niekomu aj reálne pomôže . Dovidenia
@kristina2015 prečo? Prirodzene, otehotnela som na strednej a chcela som pokracovat aj na výške. Nemala som potrebu vyjadrovať sa či študujem či nie, ani o tých úsporách. Riešila som jeden problém - MÔJ PRIATEĽ JE MAMIČKÁR a neviem ako tieto ostatne veci či študujem alebo mame niečo ušetrené súvisia s témou. Preto som ich nenapisala sama ale Až vtedy keď ste sa pytali alebo napr keď niekto ppvedal že popri materskej studuje. Koniec koncov vy ste začali útočiť na mna že ja nič nerobím, porodila som dieťa a tým to konci. Tak prirodzene sa obhajujem
Tie veci podstatné sú preto som sa aj pýtala .Je iné radiť od buka a je iné poradiť a rozmýšľať čo ozaj ďalej . Tu VS si z čoho platíš tiež z rodičovskej ? Spametaj sa ,spametaj . Ďalšia položka do rodiny a jeden zarábajúci . Preto ma zaujímali financie / lebo sa to ich aj týka / Takže muž ťahá 3 krky,tvoju VS a iné položky a stále je de*il? Mamičkár? Lebo kúpi máme jedny hranolky ? Ľutujem že som sem vstúpila buď tato téma fake alebo si až moc rozmaznana .
A teraz pozor milé dámy už bude aj pracovať 👆 tri dva jeden start
Autorka, asi nechápeš, ze jedna vec s druhou súvisí. Ze je muz mamičkar, vyriesite iba tak, ze budete mat vlastnú domácnosť a ZODPOVEDNOSŤ SAMI ZA SEBA. Nečakaj zmenu kym budete bývať v detskej izbe. Ste dospeli, mate dieťa, je cas postavit sa na vlastné nohy a postarať sa o svoju rodinu. Preto sa ľudia pýtali na ďalšie detaily, hlavne ohľadom financií a tym, ze nepracujes aj ked uz mas väčšie dieťa.
Celkom by ma zaujimalo,z coho tak mlady chalan ma zabezpecit samoststne byvanie?😱
Ok,cakali ste babatko....prijali vas jeho rodicia do ich domu.
Ci chces,ci nie,ste deti.
Este mas moznost....je ti u "potencialnej svokry" zlr,chodte byvat k vasim.
Neviem,ale ci sa ti to paci,ci nie...ale byvas v ich dome,mozno sa citi sam.trapne,ze zatazil rodicov a obral.ich o sukromie,tak sa snazi aspon "pocuvat" rady.
Treba niekedy zatat zuby,kym sa osamostatnite. A dost pochybujem,ze to bude skoro,ledze teraz v korone je doba este tazsia.
Ostava....nastahovat sa k vasim.
@kristina2015 Je milión urobených chlapov, čo makajú a keď prídu domov venuju sa žene a deťom a nie je pre nich zmyslom života sedieť mamke pri zadku.
@sweetlife001 Vieš čo ja sa mu ani nečudujem ,možno mama iba vyzvedala keďže je medzi nimi dusno či spolu sex.ziju či sa dá čo to zachrániť a ona zrovna zapocula . Tak isto si urobenú mohol nájsť aj on. Už vyštudovanú s príjmom takže nepodstatné . A to že si sadne na chvíľu nech ,peniaze ani jemu nepadajú z neba,kto vie ako na ne ťažko musí robit . Stále sa budem opakovať na to že je mladý a stalo sa robí čo vie a platí prvé čo som napísala . Ale keď nie je dobrá svokra on ešte ostávajú jej rodičia a jej príjem . Vsak aj on môže na RD v podstate a ona nastúpiť do práce . Teraz živit 3 ch pre zmenu a bývať u jej rodičov . Možno to bude lepšie keďže on je na figu ,treba vyskúšať
@sweetlife001 Mimochodom neverím tejto téme svoje príspevky som zmazala .

@danulicek presne tak, jeho rodicom nevadí že sme tu, jeho mame naozaj len vyhovuje že ma pri sebe syna a ešte sa jej aj starám o domácnosť. V podstate vďaka mne ma ten full servis aj ona