icon

Mám dieťa so ženatým mužom a chcem, aby sa s ním stretával

mell23
6. aug 2015

Ahojte. Ja viem že mnoho z Vás ma bude odsudzovať. A posledné čo potrebujem sú kazne preto prosím také ženy čo to nevedia pochopiť radšej ani nech nekomentujú. Vieem že som spravla chybu ale zaľúbila som sa do ženatého muža. Máme spolu dieťa. Od začiatku viem že od svojej rodiny neodíde ani to od neho nežiadam. Ide tu o to že chcem aby sa s naším dieťaťom stretával ale on je zvlášny. Jeden deň je to jeho babatko a ďalsí deň ho už nezaájima. DOkáže sa dva týždne neozvať a potom zase otočí a vyvoláva aj 10x za deň . Keď zavolá nedokážem ho odbiť. Poradte mi ako na neho aby sa rozhodol a uvedomil si že......ďakujem

zeleny_cajik
7. aug 2015

@mell23 Teraz sa veľmi preveľmi posnažím a povznesiem sa nad tvojou situáciou a nebudem hodnotiť teba ani tvoje rozhodnutia.

V príncipe platí u nás to, že otec nie je povinný sa s dieťaťom stretávať a starať sa oň, čo sa výchovy týka. Je to jeho právo, nie povinnosť.
Naopak jeho povinnosťou je povinnosť vyživovacia. Píšeš síce, že ti prispieva, ale v záujem dieťaťa ma zaujíma, či je podarený tatko zapísaný v rodnom liste dieťaťa. Pokiľa tam totiž zapísaný nie je, tie príspevky môžu skončiť podľa jeho ľubovôle, ako to stretávanie sa. A píš si, že k tomu skôr či neskôr dôjde, tak ak nemáte poriešné papiere, hor sa do toho.

K tomu jeho vzťahu k dieťatku... volá ti zrejme vtedy, keď má voľno a nemá nič lepšie na pláne. AKo Svěrák vo filme Kolja "...tak se mi udělalo smutno, hádej na koho jsem si vzpomněl..." Nie je to láska, je to občasné spíjemnenie chvíl, (možno veľmi alibistické) uhasenie nejakých zvyškov svedomia...

Čím skôr si dáš do poriadku hlavu (na city sa teraz vykašli,pozri, kam teba a tvoje dieťa prviedli) a začneš žit život dôstojne a čestne, tým lepšie. Nezadaní slušní chlapi existujú, ale čím dlhšie budeš žiť ako metla v kúte a čakať, kým sa niekomu uráči ťa vziať do rúk a pritom prehltnúť, že s tebou vlastne len zametá, tým menšiu šancu budeš mať na nový začiatok a normálny vzťah. Kvôli sebe aj svojmu dieťaťu.

zuzkanik
7. aug 2015

@mell23 a možno už má niekde ďalšiu bezdetnú a tým "bezproblémovú" milenku...

moni244
7. aug 2015

@zojaaa toto je nazor za sto bodov, fakt, preco by z deti z neuplnych rodin nemohli vyrast slusny ludia?

moni244
7. aug 2015

Boze, zeny, vy ste tak hnusne, ako keby ste nikdy neurobili v zivote zle rozhodnutie ☹ a teba autorka, obdivujem, ze si sa rozhodla tu napisat, kde su same dokonale manzelky, matky, co nerobia zle rozhodnutia

sue
7. aug 2015

@mell23 pre tvoje diets by bolo najlepsie, keby si ho s otcom nezoznamovala, odstrihla kontakt a dala si pauzu od chlapov tak, aby si mu casom mohla dopriat dobreho nahradneho ocka. Preco? Zenaty otec nikdy nebude venovat svojmu pankhartikovi tolko casu a lasky, kolko by si drobec zasluzil. Bohuzial. Nikdy. Pripravili ste ho onu vy, tak bud aspon teraz rozumna a nevyhladavaj otca dietata kym to nie je nutne. Neober synceka o prilezitost mat aspon nahradneho tatka. Ako bude syncek rast, ten otec mu totiz bude chybat coraz viac a naplast v podobe obcasnych nepredvidatelnych navstev mu nic nenahradi (tes sa na Vianoce, narodeniny, sviatky, dni orcov v skolke a skole...na to ze sa ta syn bude pytat kedy ste mali svadbu a kde je otec teraz...)

adrika25
7. aug 2015

Mna koník asi uz neprekvapí, 100 bodov napísať na dieta pankhart.... Svätožiara Vam tu asi všetkým svieti, nie nebola som nikdy a dúfam, ze ani nikdy nebudem milenka ženatého chlapa, ale jedno viem isto nesúdim pokial neviem co koho k akému konaniu viedlo... Ja len fakt dúfam, ze ste tu poniektore tak dokonale ako sa robíte.... Autorke napriek všetkému prajem aby sa rozhodla správne...

ena70
7. aug 2015

@moni244 to si dobre napísala...tu sú len samé úžasné ženy ktoré sa nikdy nezamilovali do nesprávneho muža....

petraxy6
7. aug 2015

@sue prepáč, ale nesúhlasím s vyjadrením že dieťa odstrihnúť od otca . pri splodení bol otec aj matka, dieťa má PLNÉ právo ho poznať. ako sa autorka vyjadrila otec na dieťa platí, chodí za ním. je už na nej, aby sa s otcom dohodla kedy a za akých podmienok bude otec dieťa navštevovať, príp.kedy si ho bude brávať.
náhradného otecka dieťa môže mať, ale nechápem, prečo by nemalo poznať biologického otca 😝 a s to slovíčko pank....som si nevšimla. trochu kruté oslovenie

zeleny_cajik
7. aug 2015

@sue zas s týmto nesúhlasím. Otca síce nemožno donútiť, aby sa synovi venoval, ale ak má záujem, aj keď občasný, vždy by som umožnila sa synovi stretnúť s ním. Je to jeho otec, nech je aký je, dieťa sa bude na neho pýtať a jedného môže vyčítať matke, že to bola ona, kto tomu vzťahu nedal šancu.
Inak mi tiež nie sú takéto ženy sympatické, ale toto bol dosť zlomyseľný príspevok.

ena70
7. aug 2015

@mell23 skúste si niekedy sadnúť a bez emocií vyložiť karty na stôl, stanoviť pravidlá a povedať si, čo vlastne každý chcete a ako si to predstavujete.... držím ti palce a vôbec ťa neodsudzujem....

sense
7. aug 2015

necitala som vsetky prispevky, ale chces aby sa stretaval s dietatom preto ze je jeho otec a chcel aby mal k nemu nejaky vztah, alebo preto ze ty dufas ze opusti rodinu a pride k vam...

tehula
7. aug 2015

Uf, tazka situacia. zial isla si do toho s vedomim, ze je zenaty a nie je tu "len pre teba". Nechapem planovat s niekym takym dieta, chrapanie so zenatym a pod nekomentujem, to nie je predmetom otazky, tvoja volba. Ale dieta si snad planovala, a ak je len vysledkom posmyknutia, takaj tak to na veci nic nemeni. Si matka a si tu pre neho. Na mileho vobsournika by som sa nespoliehala, ze bude robit fotrika, lebo ako pises, raz tak, potom inak.
Utried si v hlave, aky zivot chces viest, ci chces ostat s dietatom sama a prilezitostne posluzit ako matrac tomu biologickemu otcovi dietata, dufajuc, ze mu prepne a rozhodne sa pre vas ako svoju rodinu, alebo ho postavis pred hotovu vec, bud alebo (dieta nie je hracka), a podla reakcie sa zariadis.

neviem, kolko mas rokov, ale isto mas sancu aj ty si najst nejakeho slobodneho muza, ktory ta bude lubit aj s dietatom a bude tu pre vas stale. Na rozdvojene osobnosti s prelietavou cicinou by som sa vykaslala.

libka1
7. aug 2015

Odpovedz aspon sama sebe ked to tu nenapises na otazku od
@sense a na tu ci si s tebou vzdy ked prejavi zaujem o syna aj vrzne a budes mat jasno vo vsetkom. 😅 Potom sa uz zariad podla toho, ci ti taky stav vyhovuje. Obavam sa, ze odpovede viem aj bez toho aby si ich napisala 😅

sense
7. aug 2015

@libka1 ja tu odpoved tusim ale cim skor bude mat aj zakladatelka v nej jasno tym skorej sa moze rozhodnut co je pre jej syna lepsie

mariamatusko
7. aug 2015

Ak dieťa nechcel, teda ho s tebou neplánoval - a to ty vieš, ako sa tešil alebo netešil, tak ho k tomu nevieš a ani nemôžeš prinútiť. Je to potom viac tvoja voľba ako jeho mať a vychovávať od neho dieťa. Už si naozaj, ako to tu píšu niektorí, vybrala, a nebude to vždy ľahké, ale viac - menej to dieťa bude na tvojej výchove. Ak vás naozaj "nechce", načo ti je potom taký muž. Viem, že ak ho ľúbiš, je to ťažké. Ale už máš dieťa a nemôžeš rozmýšľať na jeden rok, ale trocha viac do budúcnosti. Samozrejme, kto by nechcel, aby jeho dieťa vyrastalo s otcom.
Radšej nájsť niekoho, kto bude pri vás každý deň, v ťažkostiach aj v radostiach. Otec sa nevolá vždy ten, kto to dieťa splodí ☹
Držím palce.

zojaaa
7. aug 2015

@moni244
O slusnosti som nehovorila, to tu hovoris ty....
Ja len hovorim o vzoroch otec, matka, vztah otec detia, otec matka....a pooodobne....
Je to moj nazor, tak mi ho prosim nechaj tak a ty maj svoj...😝

nela1916
7. aug 2015

@mell23 Mňa by len zaujímalo, ako vysvetlíš svojmu dieťaťu situáciu okolo ocka: "No vieš, tvoj ocko je ženatý, musí byť so svojou manželkou, inak máš ďalších x súrodencov, preto s nami nemôže byť, alebo snáď sa časom zoznámite." Či ako? FU!

Ja sa iba divím, ako môžu ženy tak bezhlavo trvať na svojich "právach", aj keď vedia, že v hre je cudzia manželka a cudzia rodina, ale od mužov, s ktorými inak nemali nič mať, odrazu očakávajú veľkú mužnosť a morálku a stopercentnú chrbtovú kosť. Mne to teda nedáva logiku. Ži si svoj život a kašli naňho!

smatka
7. aug 2015

@mell23 co si má uvedomiť?

mell23
autor
15. aug 2015

@sense nedúfam a nechcem aby opustil rodinu.

mell23
autor
15. aug 2015

@nela1916 Nevies ako sme sa spoznai čo sa dialo a podobne tak prosím nebuď mudra ja som sa nepýtala na tvoj nazor na mileneccke vztahy

sasa1310
15. aug 2015

@mell23 no možno práve rieši nejakú ďalšiu milenku a na vaše dieťa nemá čas ani záujem. včul sa ti vracia požičané....

mell23
autor
15. aug 2015

asi keby nemá zaujem tak neplati ked nemusí a nechodí za nou vobec. a vrati sa pozicane dalsia muda ktora vie utrzok zo vetkého a ide byt mudra

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
sasa1310
15. aug 2015

@mell23 Ano som múdra. Nikdy v živote by som si nezačala s chlapom, ktorý si začne vzťah, keď má nevyriešený predošlý vzťah (manželstvo). Tobôž do takéhoto vzťahu priviesť dieťa. A potom sa diviť, že tata nemá záujem.

mell23
autor
15. aug 2015

@tanapeta prosím ta a kde je napísane ze to dieta bolo plánované?

mell23
autor
15. aug 2015

@sasa1310 jaa som nenapísala ze nemá zaujem nazc sa cítat a dakujem ale mudre reci som nechcela... zbohom

nela1916
15. aug 2015

@sasa1310 Hehe, ale keby som si už aj čisto teoreticky začala (som strašne zamilovaná, pod tromi fľašami alkoholu, chalan ma ale fatálne oklame a celý čas som v tom, že jeho manželka je vlastne jeho segra), tak minimálne by som potom chodila po kanáloch a nebyla sa do pŕs, že ako ma tu niekto ukracuje. Um ale z tých reakcií zakladateľky mám divný pocit, sorry.

Aspoň tie čiarky by to chcelo, dúfam, že o písomnej korešpondencii ten vzťah nebol. ☹ @mell23

mell23
autor
15. aug 2015

Ach vieš čo nevyjadruj sa už 🙂 🙂 Pekný večer Ti prajem 🙂 Po kanaloch môžeš chodiť Ty že odcudzuje a súdiš ludí o ktorých vieš veľké nič 🙂 Ešte raz krásny veČer prajem 🙂

nela1916
15. aug 2015

@mell23 Hovorí sa "odsudzuješ", odcudzujú sa napr. autá, a aj ja tebe prajem krásny večer, naozaj seriózne bez podrypov veľa šťastia do života.

sasa1310
15. aug 2015

@mell23 vieš čo poradím ti, pochváľ sa kto je to, možno sa tu nájde jeho manželka. Pobalí ti ho a máš po probléme 😀