Mám informovať sociálku?
Ahojte všetkým, pravý dovod mojej registrácie na modrý konik je práve toto....Chcem sa s Vámi podelit o jednu situáciu, ktorú velmi ťažko prežívám aj keď sa nejedná o moju rodinu. Vlastne by som Vás chcela poprosit o Váš názor na vec. K veci - poznám rodinu (mladé dievča, je to moja ,,kamarátka,,), ktorá žije so svojím priatelom v bytovke, ktorá ma jednu malú izbu. Majú 6 deti (najstarsia takmer 8, najmladsi 2mesiace)....,,kamarátka,, alebo ako ju nazvat, svoju situáciu totalne nevladze riesit, po deckach takmer cely den reve a reve, nazyva ich sproste, ked jej idu nervy nema problem deti bit- nie udriet, ale bije ich ako psa.. chodim k nej ,,domov,, uz nejaky piatok lebo ju poznam cca 12 rokov, este ako pubertacka...no az teraz sme sa zacaly castejsie stretavat...oni nemaju vela penazi a ked uz nieco v ruke maju daju to za cigara a nejaku drogu ( do nosa, ja sa v tom nevyznam a pytat sa jej no neopytam sa) ona sa neda nahovorit aby sa postavila na nohy a zacala konecne zit pre tie deti.... ked su decka vonku alebo spia hovori mi, ako ich miluje, atd..no ale potom je jej jedno co dostali jest, ci su hladne, smadne...nezaujima sa... v 8 zavola domov decka, da im pyzamo a idu spat...co vecera - sama neviem....je mi deti luto a preto dnes cely den uvazujem ci ju nahlasit na socialku alebo co mam robit... Ja sa na to nemozem pozerat, sama mam 6rocnu dcerku, a trha mi to srdiecko ich takto vidiet... Ja viem, ze to nie je moja starost, je to ich vec co robia, ale ide o tie deti...vecne hladne, uplakane...Len mam strach ci sa to moze dozvedetd ona ze ja som dala nejake informacie na socialku a co byste spravili vy na mojom mieste? Dakujem za kazdy inteligentny nazor. Natalia
nie nenahlasil.Jedna suseda jej povedala,ze raz pride socialka a deti jej zoberie.
Ja som jej pozicala peniaze, s dobrym umyslom, ze kupi a navari detom a on asi kupila 2baliky cigariet.Som nahnevana aj sama na seba,ze som mala predvidat, ze detom stravu nekupi,ale ze bude mysliet na seba.
@kiki68 my sme nahlásili niečo podobné a dieťa je nadalej s matkou ,navyše mamička pije,žurkuje,sociálka tam už ani nechodí,boli sa párkrát pozrieť,ked malo dieťa modriny na tvári a tým to zhaslo
@barcelona94901 boze moj, ta nasa socialka to je otras, ako takym,co u nich deti trpia ich teda nevezmu. Sa divim,ze im to je take lahostajne, zvlast po tom medializovanom pripade s tou Luckou,co bola tak dlho mrtva doma ☹ Boze,ja si to ani neviem predstavit,ze by moje dieta trpelo hladom a mne by to bolo fuk... 😖
@nataliakubinska nahlas na milión percent...nech jej deti odoberú. bude im určite lepšie. Ona si to môžno potom uvedomí a začne sa starať. Ak ich ľúbi tak ich moze aj každý deň navštevovať a časom aj dostať spať. Takto jej to nikdy nedôjde deti budú trpieť. Ver tomu že viem o com hovorím. Často ľutujem že nas nikdo neodobral našej matke...alkoholicke. takže ja tí pisem z pozície hlavne dieťaťa. Teraz mám svoje dve deti a ide mi srdce trvať len pri pomyslení že by si mali zažiť to, čo my...takže určite to treba riešiť. Na kamaratkyne city neber ohľad, je to s prepáčením chudera....
Taketo zeny si nezasluzia byz matkami....aká nespravodlivost, niekto sa snazi, chce - nemôze, a ten čo si nezaslúzi, má aj bonusom....ja by som ju nahlásila, nevieš síce,ako to vyriešia, ale aspon budeš mat pokoj na duši,ze si pre ne niečo spravila.
Ked som si precitala názov diskusie-napadlo ma-či žijeme v komunizme, kedy sa bonzovalo. Po precitani prispevku uz ani necitam komentare, napíšem ti len jedno- VOLAJ. Ked rodičia šnupu, bijú deti, nedávajú...je to hrozne, určite im bude lepšie ked ich od nich odstrihnu. To nema budúcnosť... ☹
Pokial laska k drogám je silnejšia ako laska k deťom, a tu očividne je, matku uz nic nezmení a nic jej uz nepomôže.
ako to dopadlo s detmi?
Ja nechápem ako si niekto dokáže narobiť 6 deti behom 8 rokov ...to je šialené...šialené stále sexovať a skákať od jedného pôrodu k druhému a ešte ktomu aby sa 8 ludí tlačilo v jednoizbáku...normálny rozumný človek si toto nedovolí ...ale nechápem prečo stále nejaký šupáci majú viac detí než priemerne normálne pracujúci a žijúci ludia so zabezpečením.....toto je absolútne prípad pre sociálku
jasne ze nahlasit, fetacka sa nikdy neumeni. urcite su ti prednejsie deti ako kamaratka

Ahojte,poznam podobny pripad z nasho panelaka.Matka a otec nepracuju,deti su neustale spinave,dokonca zavsivavene a hladne.Matka cely den nevie,kde sa jej deti nachadzaju.Na ulici vykrikuju,ze su hladne a chceli by nieco jest a ze davno nemali sladkosti.Matka vypytuje u susedov peniaze,,na jedlo,,lebo deti nemaju co jest.Lenze detom jedlo nekupi,ale kupi si sama pre seba cigarety.Deti sa jej obarili,ked si ako 5rocne zalievali ,,cinsku polievku,, horucou vodou.Mame sa nechcelo varit,,bola unavena,, tak si deticky pripravovali neico na jedenie.