icon

Mám ísť do práce?

20. júl 2021

Caute mamky! Potrebovala by som poradit.
Zajtra mam mat pohovor do vysnivaneho zsmestnania. Som na materskej s dietatom, ma 2 roky. Ale ked sa objavila ta ponuka, proste som neodolala. Byvame zatial v podnajme a ja by som uz velmi chcela vlastne byvanie. Muz si hypo zobrat nemoze, jedine tak o par rokov. Dieta mi uz do jasli chodilo a adaptovalo sa velmi dobre, ale manzel nastoji na tom, aby som nesla a ostala doma. Zaraba dobre avsak ja po tom velmi tuzim. Samozrejme, neviem ci ma vezmu ci nie, takze ... on sa vsak vyjadril, ze dufa, ze mi to nevyjde. Tiez ani nechce povolit, aby som si dokoncila vysku popri materskej, aj ked financie nie su problem.

karolinakr
21. júl 2021

Choré, neni v tomto vzťahu násilie na podrobenie si neposlušnej ženy? tak to vyzerá

a_adamcova
21. júl 2021

A prepáč, tu vôbec nejde o dieťa. A že on nechce, aby išiel do jaslí.
Nie je tvoj muž žiarlivý? Prečo si od neho predtým odišla ak sa môžem opýtať?

liz_lemon
21. júl 2021

ja som zastankyna toho, aby mama bola doma s dietatom (sama som bola doma s detmi skoro 6 rokov), ale tvoj muz je obycajny hajzel (prepac za vyraz), co ta chce doslova dusit doma, z toho uz nic dobre nebude, neznic si zivot s takymto clovekom, a chod za svojimi snami

sashabb
21. júl 2021

Nieje si sebou istý. Pôjdeš do práce, dieťa do jasiel, budeš samostatná a tuna sa ti otvárajú dvere aby si od neho znovu odišla ak niečo nebude dobre. Bojí sa.
Ak nedovolí aby dieťa šlo do jasiel, tak môže ísť kludne na RD on. Toto by u mňa neobstálo. Na pohovor určite choď, držím palce aby ti to vyšlo 😉👍

autor
21. júl 2021

@a_adamcova ja som mu to vysvetlovala, po dobrom, ze tiez potrebujem robit nieco co ma naplna a ja zial nie som typ zeny ktora necha muza makat a bude sa vyvalovat doma. Na uvolnenie tej pozicie som cakala asi 3 roky. Proste som skor workoholik ale snazim sa starat aj o ddieta. On zas by mal rad zenu, putku domacu co ho vzdy bude cakat doma a on bude jej stred vesmiru

autor
21. júl 2021

@sashabb on sice vravi, ze pojde s malym na matersku, ale neverim tomu.a nedava to logiku, lebo v tejto praci zarobim menej ako on. ( ale zas on ma 12tky ja by som mala iba 8micky..)

autor
21. júl 2021

@a_adamcova mali sme veela problemov. A v podstate to je cele dost komplikovane. Nezili sme samostatne a mne to nevyhovovalo, jemu ano. Preto to 2 roky nechcel menit. Tak som odisla a nasla si ine byvanie. On prisiel a prosil o sancu.

letfenixa
21. júl 2021

Milá autorka, držím ti palce, aby ti pohovor vyšiel a prácu si dostala. A aby si pokračovala v štúdiu. Veľké plus je, že tvoje dieťa zvláda jasle.

lija22
21. júl 2021

velmi by som ti priala aby ta vzali. tieto jeho nezmyselne zakazy treba prelomit. a casom uvidi predsa, ze da sa aj pracovat aj dieta vychovavat.

a_adamcova
21. júl 2021

Chápem. ... Poviem ti moju skúsenosť. Syn mal 2 a pol roka, keď som si našla robotu. Už chodil do škôlky, keďže u nás počas roka neberú do škôlky. Takže musel nastúpiť od septembra. Ex nenamietal, lebo sme zas sme finančne neboli tak, aby som mohla zostať doma. Keď ma prijali, tešila som sa ako blázon, no on ma len schladil, že by som sa mohla ukľudniť a nie je to žiadne terno. A proste žiadna radosť so mnou, alebo niečo. S našim vzťahom to od vtedy išlo komplet dole vodou.
4 mesiace na to som sa dozvedela, že ma podvádza a vlastne vtedy vysvitlo, že on si za celý čas huckal do hlavy, že proste v robote budem v kontakte s inými mužmi, a určite by som ho podviedla. A aby nebol on ten paroháč, tak ma podvádzal on. Nekomentujem, lebo toto spraví len totálny idiot s prepáčením. Len ti to píšem, či sa náhodou tvoj muž neobáva práve toho, že budeš mať väčšiu príležitosť sa stretnúť s inými mužmi v práci a tak a či náhodou len nežiarli.

lujza123
21. júl 2021

Podľa mňa sa síce mate radi ale ste totálne nekompatibilny pár
On chce a potrebuje submisivnu ženu co ho bude poslúchať, žiť u jeho rodičov, čakať ho doma s navarenym obedom ale hlavne bude vždy zarábať menej, mat menej dôležitú prácu a menšie vzdelanie.
Ty chceš presne opačne, samostatnosť, vlastne bývanie, vlastnú kariéru, niečo dosiahnuť. On je tvoja železna guľa na nohe.

Otázne je ci ti to zato stojí a koľko to vydržíte. Totižto mat pri sebe partnera ktorý má na najdôležitejšie aspekty života odlišný názor a hlavne ta nedokaze podporiť vie byť veľmi vyčerpávajúce.

Pre zatiaľ byt tebou skúsila by som novu pracu a poslala muža na matersku. Náhodou je to veľmi prospešné, poznám viacero párov kde si chalani vyskúšali matersku s 2 - 3 ročným a veľmi to prospelo celej rodine, aj ich vzťahu s deťmi ci celkovo názoru na chod domácnosti ci domáce prace

blunka
21. júl 2021

Choď na pohovor. Dúfam, že to miesto získaš.
Jeho pošli na matersku ked sa s tym vyhraza.
Ak by si miesto nezískala, tak si dorob isto Mgr.

Vieš že povie že zavola znamemu aby ta nezobrali ... ze mu podrazas kolena ...
to su take vety ze je jasne že je to taky jednoduchsi chlap. Sa cudujem ze vy ste sa dali dokopy. Ty si silna, ambiciozna a inteligentna a nehodis sa mi k nemu. Podla mna do dochodku spolu nebudete asi 😕.

mabenn
21. júl 2021

kolko mas rokov? preco dieta chodilo uz do jasli, ked si bola doma? uz si pred materskou pracovala? preco aj vysoku skolu spominas? take mi to pride cele prepac, neusadene, nestabilne, tolko toho chces, chlap nechce, no neviem...

karolinakr
21. júl 2021

Ked som mala 17 som si myslela, že chlap je stredom vesmiru, ale to už davno neplati. nech si najde mladu 16 ročnú tam možno pochodí

autor
21. júl 2021

Takze, uz som po vyberku. Bolo to super, tak snad to vyslo. 🙂 v pondelok nam daju vediet. S muzom to je hell, na nervy ... hada sa cely den takze zajtra budem mat klud, ked pojde do prace

elizabet173
21. júl 2021

držím palce, nedaj sa vtiahnuť do hádky, radšej vezmi dieťa a bežte niekam na vzduch. Mužovi večer oznám, že aj keď by ti náhodou táto práca nevyšla, doma tri roky nebudeš, nech sa s tým zmieri, v zahraničí idú ženy do práce oveľa oveľa skôr. Ak má problém to pochopiť, možno by mu pomohol psychológ.

andreatytler
21. júl 2021

Blahozelam... nech sa dari! a dufam ze manzel sa ukludi a prestane mat blbe nazory.

saraxyz
21. júl 2021

Tvoj muz je manipulátor. Ak ťa má skutočne rád, tak by ťa mal podporovať aby si bola šťastná. Držím palce, aby Ti ten pohovor vyšiel 😉

autor
21. júl 2021

@saraxyz dakujem. On sa boji ze ho necham, lebo nam to neklape

letfenixa
21. júl 2021

@anonym skvelá správa! Budem ti držať palce aj naďalej!

autor
21. júl 2021

@lujza123 muz najprv vravel ze by aj siel na matersku, potom zrazu zmenil nazor.ze nepojde.on jednoducho neustupi. A ja tiez

saraxyz
21. júl 2021

No je na dobrej ceste aby ten koniec prišiel. 🤦

autor
21. júl 2021

Najlepsi gol... okrem celodenneho nikam neveduceho sa hadania ma zacal vydierat, ze ak nastupim do prace, ze pocas toho ako budem v praci zoberie syna a odide s nim do jeho rodneho kraja, 130 km daleko... takze mu tie jeho maniere tolerovat nebudem. Ak ma nevezmu, budem hladat inu pracu.

miadi
21. júl 2021

Super. Hlavne pozor nech ti teraz neurobi druhe dieta Lebo tento zbabelec si Ta chce priputat doma k sporaku aby si bola ekonomicky emocionalne a inak zavisla na nom. A tu VS si skus dialkovo ak sa da dokoncit. Drzim palce nech dostane rozum a ty nech mas ten job .

saraxyz
21. júl 2021

Veľa šťastia prajem. Nech to dobre dopadne 😉

a_adamcova
21. júl 2021

To akože nie vážne? :O Prepáč, ale toto má od lásky sakra ďaleko ... On ťa potrebuje len vlastniť, nič iné :( A možno ťa to teraz bolí, a ranilo. Ale naozaj by som začala uvažovať o "zadných" vrátkach. Hlavne čo sa týka teda dieťaťa. Niekedy sa z druhého človeka vykľuje neskutočný idiot, a nestačíme sa diviť s kým sme to žili :/ Ak by naozaj spravil, to čo povedal, nezmôžeš sa na nič. Lebo ak nemáš dieťa súdom zverené do starostlivosti, tak aj kebyže ho zoberie, budeš mať zviazané ruky, a neurobí ani polícia nič. Súd sa bude potom ťahať niekoľko mesiacov. Držím ti strašne ale strašne palce.

elizabet173
21. júl 2021

myslím, že tvoj muž sa bojí oprávnene, keby som mala takéto niečo doma, tak by som zvažovala rozchod už dávno. Tak, či tak k nemu príde, už asi nie je otázky či, ale kedy. Žiť s mužom, ktorý má problém stráviť to, že by si bola šťastná je ťažké, ba až nemožné. Daj si zveriť dieťa do tvojej starostlivosti, neviem, či to formulujem dobre, na sociálke ti poradia. Nič mu nehovor, dnes je to zbytočné, keď sa trochu upokojí, tak sa ho spýtaj, aký je rozdiel v tom, či pôjdeš do práce teraz alebo o rok. A povedz mu, že týmto si ťa nepripúta, ale naopak, odháňa ťa od seba. Nech sa zmieri s tým, že domácu puťku, ktorou bude kývať v tebe mať nebude. A ty sa najmä chráň, aby neprišlo druhé dieťa, všetky sny by boli vieš kde.

elizabet173
21. júl 2021

@a_adamcova nedá sa to neodkladným opatrením? Nech ma niekto opraví, nemám s tým skúsenosti

slavomira1980
21. júl 2021

Strasne jednoduchy clovek je tento tvoj muz. Taky hlupucky negramotny sedlak, pokakany, ze jeho zena nieco dosiahne.
Mam pocit, ze si sebavedoma, inteligentna a mas volu nieco dosiahnut. To je super, dufam, ze ti to vyjde s pracou aj s Mgr.

A suhlasim s babami. Ked je tak ubohy, ze je schopny vyhrazat sa ze vybavi, aby ta nevzali, urcite je aj natolko ubohy, aby ho nevytiahol vcas, prip zamenil tvoje tabletky za ine, aby si si nic nevsimla a otehotnela si. Na tvojom mieste si davam sakra pozor pri sexe! Ak my do mna drbal este viac, prestala by som s nim spavat. Tak ci tak, tento vztah skonci. Je to len otazka casu.

autor
21. júl 2021

@slavomira1980 je to tak ako pises. Myslim, ze ma strach, lebo mam socialnu pracu takze viem co a ako. O dieta by sme sa urcite natahovali, lebo mne by nevadilo aby bol aj s malym ale on by nechcel ani striedavku ani nic. On si mysli, ze by ho dali jemu