icon

Mám ísť do práce?

20. júl 2021

Caute mamky! Potrebovala by som poradit.
Zajtra mam mat pohovor do vysnivaneho zsmestnania. Som na materskej s dietatom, ma 2 roky. Ale ked sa objavila ta ponuka, proste som neodolala. Byvame zatial v podnajme a ja by som uz velmi chcela vlastne byvanie. Muz si hypo zobrat nemoze, jedine tak o par rokov. Dieta mi uz do jasli chodilo a adaptovalo sa velmi dobre, ale manzel nastoji na tom, aby som nesla a ostala doma. Zaraba dobre avsak ja po tom velmi tuzim. Samozrejme, neviem ci ma vezmu ci nie, takze ... on sa vsak vyjadril, ze dufa, ze mi to nevyjde. Tiez ani nechce povolit, aby som si dokoncila vysku popri materskej, aj ked financie nie su problem.

lilinka88
7. aug 2021

@autor mne nejak nedochádza prečo chce dať výpoveď. Či kvôli tým jasliam? Veď nech ide na materskú. Podľa mňa ťa chce znova zmanipulovať

letfenixa
7. aug 2021

A mňa zaujíma, či sľub tvojho manžela, že o tri mesiace sa sťahujete, bude platiť.

cacianka
7. aug 2021

@letfenixa aj keby platil, už by som s ním nikde nešla ani nerátala. Po tych zazitkoch by uz bol navrh na súde (výživné a rozvod)

sashabb
7. aug 2021

Vaše manželstvo je uplne zle, čiže ja by som mu už ani nehvorila, že si prácu hladám alebo niečo ohladom toho. Vybavila by som si sama všetko a len ho postavila pred hotovú vec. Veď načo toto všetko? zbytočne máš v rodine potom dusno, ako aj pri prvej ponuke z ktorej nakoniec nič nebolo.

letfenixa
7. aug 2021

@cacianka súhlasím, ale by som rada vedela, či to je pravda alebo opäť prázdny sľub.

jankapepe
7. aug 2021

A jeho dôvod prečo chce dať výpoveď je??

autor
7. aug 2021

Chce,ze pojde on na matersku.ale to ja nechcem.

lilinka88
7. aug 2021

Na to,aby šiel na materskú predsa nemusí dávať výpoveď 🤷

autor
8. aug 2021

Asi sa budem musiet v blizkej dobe naozaj rozhodnut, ako dalej. On totiz povedal, ze nedovoli aby siel maly do jasli, ze bez jeho suhlasu ho tam nemozem prihlasit. Volala som dotoho zamestnania v piatok, priamo s p. Riaditelkou, ktora bola rada, ze sa nasiel clovek so vzdelanim ake treba na tu poziciu. No nechcem prebiehat,uvidime. Manzel aj na toto zamestnanie sa vyjadril, ze dufa, ze ma nevezmu. A pri tom tak jednoduche by to mohlo byt. Mam pocit, ze bojkotuje cokolvek co chcem. Som z toho strasne akoby vycucnuta z energie. Kazdy den sa nevieme na niecom zhodnut, stale len vymeny nazorov, kedy radsej sa idem vyvetrat von, nech mam klud

andreatytler
8. aug 2021

Zienka moja, nepolav... Uz citim z teba vahanie... toto je otrasne co ti muz robi.
Zavolaj do jasli a opytaj sa ako to je, ze ci by bol problem ak manzel nepodpise.
Mozes zavolat nejake ine jasle ak nechces aby si zacali o tebe nieco mysliet v tych jasliach kam ho planujes dat.

alvaluka
8. aug 2021

@autorka, nepamatam si, ci si pisala dovod ale preco tvoj muz nechce, aby maly siel do jasli?
Ved si pisala, ze uz chodil, pekne si zvykol, ani s chorobnostou nebol problem. Tak kde tvoj muz vidi ako problem v tom ze by siel spat do jasli?

Po dalsie, z coho je tvoj muz prepnuty? Preco ak chce ist na matersku sa ohava vypovedou v praci? Za dalsie, ak chce ist na matersku, nech ide, ale do bodky bude fungovat ako ty, maly, prechadzky, riesenie lekara v pripade potreby, varenie, upratovanie, proste vsetko ako ty ak si bola na rodicovskej. Ak nezvladne, tak ide rovnou ciarou do prace.

Fakt neviem ako to je, ale nasa ked isla do jasli, myslim, ze zmluvu podpisoval iba jeden rodic.
Z diskusie znies ako sikovna zena, s nabehom na dobru pracu a ty sa toho vzdas kvoli muzovi? Taky sa nenarodil.

autor
8. aug 2021

@andreatytler nevaham. Do prace chcem ist. Ja skor vaham ohladom rozvodu.ci ano ci nie. Prostenecitim sa vobec stastna naplnena. Nechapem ako na takej banalite sa mozeme nezhodnut.napr tiez povedal, ze chce so mnou hypoteku, ale kedze ruci otcovi za jeho uver, ktory bude jeho otec splacat asi este 4 roky tak tvrdi ze moze zobrat hypo ale ze ja by som mu sla rucit. Neviem ci v takom pripade to spada pod BSM, alebo by v pripade nesplacania nahanala banka mna. Vselijak rozmyslam spekulujem aby dobre bolo ale nechcem sa toho vzdat. Krasne by sme si zili z jeho a mojej vyplaty ale on furt s cimsi nesuhlasi

autor
8. aug 2021

@alvaluka uprimne,neviem aky ma na to dovod.on je vnutorne presvedceny, ze syn tam nebol spokojny,pricom aj ucitelkapotvrdila, ze bol maly v pohode , adaptoval sa. Ja som na materskej nestastna, citim sa byt izolovana, nenaplnena. Maly bol velmi narocne urevane babo, aj teraz v noci s nim mame basavel. V jasliach sa aspon vysantil bol medzi detmi. Ale muz nie a nie...

On na rodicak keby siel, nase zivotne naklady by neboli plne pokryte. Uzasne by to bolo mat oba nase platy a rodicak, 300 eur dat na jasle, 70 by nam este zvysilo.

On sa vie postarat o domacnost, pomaha s domacimi pracami, ale financne by sme to nezvladli bez jeho prijmu...

autor
8. aug 2021

@alvaluka co sa tyka prechadzok,on s malym nechce chodit von, najradsej je s nim doma.aj teraz, vravim mu nech s nim ide von cez den... ani nahodou, ze malemu je dobre doma, jaked chcem nech idem.... a casto sa hadame, tak ja radsej idemvon a sedim niekde v aute a mam klud

aduskatt
8. aug 2021

vyjadrím sa len k tej hypotéke, keďže píšeš, že zarobí pekne....on môže mať aj 5 hypoték, ak mu to vyjde z platu. Maximálne môže byť zaúverovaný do 8násobku ročnej mzdy. a keďže ručiteľ je vlastne spoludlžník, tak by naháňali Teba, keby si išla ručiť a úver by sa nesplácal

autor
8. aug 2021

@aduskatt az tak vysoky prijem uz teraz nema, kedze zmenil zamestnanie. Ja mu rucit ist nechcem, akokolvek hnusne to znie. Jednoducho v nom nemam istotu, nechcem sa zatazit zavazkom takmer na cely zivot a ked sa to pokasle, co uz teraz je to na hovno medzi nami, tak budem splacat a este aj on by si na to mohol potom narokovat

aduskatt
8. aug 2021

v tom prípade treba riešiť zúženie BSM, kým ste manželia, tak do hypotéky musíte ísť obaja

autor
8. aug 2021

@aduskatt to je prave problem. Ja neviem, ci s nim vobec ostat

alvaluka
8. aug 2021

@autorka, moja zlata, ja mam rovnaky pocit z materskej/rodicovskej, ale to by bolo na dlho. Moja mala je zas viac chora a doma ako v jasliach a pritom doteraz zdrava ako repa, dva krat do dna sme byvali vonku dlho, lebo aj v zahradke som nieco potrebovala porobit, ale to je iny pribeh. Preto ti trosilinku zavidim ako tvoj maly zvlada jasle.

Tvojho muza prepleskni, nech sa spamata, nemyslim, ze deti v jasliach trpia, to by polovica Europanov bola mimo. Ja ked som po malu sla a nenapadne otvorila dvere tak sedela alebo sa hrala. Argument, ze malemu je doma dobre a nepotrebuje ist von je tiez na facku.

Pokial vam to nevychadza financne, tak nech nevymysla a nesniva o materskej a pekne ty v praci, on v praci. Byt tri roky doma s dietatom moze byt super ale za prvotneho predpokladu, ze zena je spokojna.

Co sa tyka vasho vztahu, nie vzdy byva vsetko lahke, ked syn bol narocny, tak to mozno zanechalo nejake sramy na manzelstve, a ci pred narodenim maleho to bolo lepsie, ty si bola spokojnejsia to vies zhodnotit zas ty.

Ja by som riesila jednu vec po druhej, manzelovi by som iba oznamila, ze maly pojde do jasli a ja do prace a on moze na mihalniciach twerkovat, ak mate solidny podnajom este by som neriesila hypo, zistila by som, ci sa da fungovat v manzelstve bez nejakych vacsich hadok a za podpora manzela a nie, ze mi manzel povie, ze dufa, ze ma nevezmu do prace. Ak by to stale bolo na prd, tak riesim nad cim ty uz dlhsie asi premyslas.

V kazdom pripade ti drzim palce, lebo si mi obrazovkovo sympaticka a nechapem, kde si vyhrabala takeho muza.

aduskatt
8. aug 2021

v tomto si netrúfam radiť, či ostať, či nie.......... pocit z toho iste mám, ale nie je to moj život....to, s čím, viem isto poradiť je práve ten úver🙂 na vzťahy nie som odborník🙂 (ale nepáči sa mi jeho prístup)

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
8. aug 2021

@alvaluka dakujem ti, pekne si to napisala.🙏 mali sme vazne problemy aj pred narodenim maleho, moj muz uz dostal vela sanci o ktore prosil... ina zena by ho uz davno niekam poslala.blbe je to, ze vzdy ked ho vezmem na milost po nejakom case zacne byt zas panovacny...

Furt to je o tom, vsak len v tomto ustup a potom, ustupim ja...atak to je cele partnerstvo, manzelstvo.mam pocit, ze on nedba o moje potreby. Som typ skor kancelarskej mysi, som troska asi workoholik...tak mamrzi, ze ma v nicom nevie podporit, pri com ja jeho ano.aj teraz, ked menil pracu. Davala mu rady, pisala ziadost o skoncenie pracovneho pomeru atd, a pri tom aj tak mi stale dava najavo, ze aka somhlupa, ze aj ked ma Vs a on ucnovku aj tak ma navyse atd.depta ma nase manzelstvo, nebavi ma kazdy den sa hadat.

alvaluka
8. aug 2021

@autorka, preco mu pises ziadost o skoncenie pomeru, ked on sa sprava ako debil a nevie ta pochvalit a podporit?

Zajtra mu navar kavu a nasyp mu tam sol. Ale nie, takto sa dospeli ludia nespravaju.

Vztah celkovo je o kompromisoch si myslim, ale kompromisy musia ist z oboch stran a nie jednosmerne a cakat, kedy pride na teba rad, lebo cakanim sa naplna pohar trpezlivosti a ten raz pretecie.

Drzim ti fakt paste, nech dostanes tu pracu a nech sa ti zadari aj v sukromi.

ela_79
Autor odpoveď zmazal
andreatytler
8. aug 2021

Ohladom hypoteky teda nema ani sajnu... prepac.
Ja by som s rozvodom urcite pockala. Isla by som do prace a podla toho ako sa bude chovat, tak az potom by som to riesila... podla mna je stale sanca ze prijme to ze uz nebudes robit vzdy len to co on chce. Urcite to vasim vztahom zatrasie ale ak ta naozaj lubi ustalite to.

bluka2
8. aug 2021

A v niecom ta pozdvihne, podpori? Predtym z tvojich riadkov bola citit taka energia a teraz skor tak smútok alebo niečo také.
Za mna je to magor, sorry. Normalne sa dohodni na tych jasliach s riaditelkou a prinajhorsom to bude nejako bojkotovat a bude musiet rozhodnut sud...
Tiež ako niekto písal, by som sa s ním neradila o ničom už,však vidíš, že to k ničomu nespeje. Možno jedine s pomocou nejakého mediátora a pod.

cacianka
8. aug 2021

Tato 8.strana je uz nejako otočena, akoby si cuvla a vahala. Chapem ze si z toho uplne unavená, zdeptana. Ten tvoj je riadne zakomplexovany chuj.
On je múdrejší aj ked má iba učňovku, ale ani posranu vypoved si nevie napísať. Avsak plnu hubu nadavania a ponizovania teba to zvlada exelentne. Manipuluje a vydiera. No geroj.
Ty si VŠ vzdelaná, máš dobry odbor na úrovni, vies sa zamestnať na dobrej , nepodradnej pozicii a za slusny plat. Domácnosť a dieťa zvládaš top. Ale si sprosta a nic nevieš...
Necitis ten paradox ? A toto chces dokedy zvladat, prijimat ataky a nechat na sebe orať ?
Zase si mu povedala o novom pokuse/prace a zase pocuvas sceny a neprajnost, nepodporu a bránenie. On je proti jasliam lebo medveď, len aby bolo po jeho, nie v prospech syna a teba, len robi naprieky tebe, aby mal nadvládu vládu a 100x vládu. Komplexy ! Presne toto robil sused, učeň svojej partnerke vš kym toho nemala plne zuby. Odišla a ma partnera normalneho, on je cele roky sam so psom, ani susedia ho nemaju radi.
Vybav si jasle, takisto ako pred rokom, či vtedy podpisal súhlas ? Nasetri € a postupne sa odputaj.
Tento clovek ti uz nic dobre do života neprinesie, nezmeni sa, neskrotne. Iba ak by mu spravili lobotomiu...

cacianka
8. aug 2021

@bluka2 presne, nehovorit, neradit sa s nim, postavit pred hotovu vec. Hypotéku v žiadnom prípade, ešte viac sa zaviazať a zaťažiť ďalšou guľou na nohe ?!

autor
8. aug 2021

@andreatytler blbe je, ze ohladom hypoteky ja tiez nie. Neviem co vsetko je potrebne ake vsetky podmienky clovek musi splnat

autor
8. aug 2021

@bluka2 vies, ti poviem pravdu, ze ma deptaju kazdodenne hadky. Pritom to neni taka tema, zeby sme sa nemali na tom vediet dohodnut. Ale je to na prd. Uplne ma vycerpavaju tie hadky. On vsak zaroven nechce ist od seba. Tak aky zmysel to potom ma?