icon

Mám ísť do práce?

20. júl 2021

Caute mamky! Potrebovala by som poradit.
Zajtra mam mat pohovor do vysnivaneho zsmestnania. Som na materskej s dietatom, ma 2 roky. Ale ked sa objavila ta ponuka, proste som neodolala. Byvame zatial v podnajme a ja by som uz velmi chcela vlastne byvanie. Muz si hypo zobrat nemoze, jedine tak o par rokov. Dieta mi uz do jasli chodilo a adaptovalo sa velmi dobre, ale manzel nastoji na tom, aby som nesla a ostala doma. Zaraba dobre avsak ja po tom velmi tuzim. Samozrejme, neviem ci ma vezmu ci nie, takze ... on sa vsak vyjadril, ze dufa, ze mi to nevyjde. Tiez ani nechce povolit, aby som si dokoncila vysku popri materskej, aj ked financie nie su problem.

autor
8. aug 2021

@cacianka hej. Mam vs. Ale zaroven, som aj na polovicu Romka. Mamina bola Romka, otec je biely. Moj muz neuznava moju rodinu, nenavidi Romske pesnicky atd. Opovrhuje mojou rodinou, s rodicmi co ma vychovali uz nemam ziadne kontakty. Nespravali sa cely zivot ku mne pekne ( bitky nadavky atd, raz mi mama povedala, ze keby vedela ze som na polovicu Romka tak ma nikdy neadoptuje).... jedno co ma teraz robi stastnou je moj otec, ktory mi dava lasku, zaujima sa o mna.
Som tak nejak zdepkarcena, do prace ist chcem a aj pojdem to sa nezmenilo.

autor
8. aug 2021

@cacianka ked som vybavovala jasle, neboli sme spolu. Ja som bola so synom v mojom rodnom meste. Chce sa stahovat do druheho podnajmu ale ja si myslim ze to neni dobry napad, odist z mojho rodneho mesta. On tu ale nechce byt ... uz mi parkrat povedal, ze raz pridem domov z prace a najdem prazdny byt. Ze vezme syna a odide

letfenixa
8. aug 2021

Fuj, takéto vyhrážky. Vieš čo, ja by som nechcela žiť v takom vzťahu plnom podmienok, vyhrážok, hádzania polien pod nohy, posmechu. Čo ti to prináša? Veď doma má mať človek bezpečie, utociste, kľud.

autor
8. aug 2021

@letfenixa no, presne tak by to malo byt. Jeho ale moje problemy nezaujimaju. Vzdy je vsetko len o nom, co chce on...

bluka2
8. aug 2021

@cacianka nenapísala by som to lepšie... ani nemám čo dodať.
Autorka, každodenné hádky sú iba pre to, lebo do neperspektivneho vzťahu ešte dávaš nádej. Keby si rezignovala, nemala by si sa potrebu sa dohodnúť. Áno, malo by to byť možné sa dohodnúť, ale s niektorými to nie je možné. Niektorých nezaujíma kompromis alebo najlepšie riešenie pre všetkých. Niekto chce mať proste len podľa seba a zaujíma ho len vlastne ego. Samozrejme to zaobali ako dobrú vec, ale argumenty mu na to ani nestačia, lebo o dobrú vec nejde.
Musíš sa k tomu dopracovať ako každá sama... Len dokiaľ v tom nemáš jasno, žiadne hypotéky, žiadne ďalšie deti (inak stále ťa trestá tým žiadnym sexom, či to ho už prestalo baviť?), nič, čím si stazis cestu, z ktorej skôr či neskôr budeš chcieť odísť... Takýto experti sa takmer nikdy nemenia a ty si očividne inteligentna, preto som si takmer istá, že je to len otázka času. Informácii o ňom na tento úsudok si napísala dosť.

letfenixa
8. aug 2021

@bluka2 trestanie odmietaním sexu? S takým chlapom je to odmena.

andreatytler
9. aug 2021

Zajdi za pravnikom a tam sa vsetko opytaj ohladom tej hypoteky.

cacianka
9. aug 2021

No a co ze si Romka, takych ako ty by som brala za susedy aj 50. Tak este aj s tymto má ten tvoj problém. No vidim to stale horšie a horsie. Ale ty stale máš nádej aj ked uz nie je, dávaš šance aj ked nespravnemu , 90 % zien to tu vidime a chapeme ze nezijes so spravnym, ale iba ty s tym môžeš pohnúť. A jeho kopnut do ritti

bluka2
9. aug 2021

@letfenixa hej, písala to niekde predtým

karolinakr
9. aug 2021

A neni tvoj priateľ - manžel Rom? To by vela vysvetlovalo, tam musi žena posluchať, aspon čo som v telke videla, žena tam nema velke slovo i ked sa hadaju, je tak, ako chce chlap, a to som aj horšie časti videla, ako sa vyvaluje na posteli cely den fajči, žena do prace obskakuje deti a večer jeho, lebo jeho celodenna činnosť bola presuvať sa z obyvačky do kuchyne

autor
9. aug 2021

@karolinakr nie, on je biely. Si myslim, ze ked neustupimtak on to prijme aj ked nechce. Aj vtedy tak bolo. Ze v den ked mi mali volat vysledok pohovoru povolil, ze maly moze ist.
Myslim ze keby ma vzali, tak ustupi.

Snazi sa teraz kompromis, ze pojde so mnou k mojej rodine atd, ale ja v tomto proste neustupim. Ak ma ozaj ma rad, laska vyhra nad tvrdohlavostou

autor
24. aug 2021

Zobrali ma do prace, od septembra nastupujem. S manzelom to je dost zvlastne, nechce aby som nastupila s tiez vraj nebude suhlasit aby syn chodil do jasli. Ja som ho tam ale uz prihlasila. A taktiez, sa nevieme zhodnut na stahovani sa, on si postavil hlavu, ze do konca mesiaca sa chce odstahovat s cim ja nesuhlasim, kedze tu budem mat pracu.

anjelicek26
24. aug 2021

Ono sa to moze este pekne utriast, ked nastupis a uvidis, ze to bude ok a maly s tym bude ok, pochopi, ze celu tu dramu robil uplne zbytocne...

acrobaleno
24. aug 2021

Juuj super, gratulujem. Možno sa aj manžel časom utrasie.

bluka2
24. aug 2021

Blahoželám. Aká náhoda, že od budúceho mesiaca začínaš a od sa chce do konca mesiaca sťahovat. Veď nech sa odsťahuje 😃 ty si hlavne doklady schovaj niekde mimo bytu a snáď máš od všetkého kópie a scany uložené

autor
24. aug 2021

@bluka2 on sa chce uz dlhsie stahovat.... len ja nechcem vies. On ma pracu 35 km od nasho bydliska, ale vlakom tam je hned. Ja by som musela dochadzat autom... stale ma prosi aby som neisla do prace co ale odmietam. Ja som pevne rozhodnuta.

cacianka
24. aug 2021

Stoj si za svojim rozhodnutim a vytrvaj.

autor
24. aug 2021

@cacianka kazdodenne hadky o tom su... stale dufa ze povolim.

alvaluka
24. aug 2021

@autorka uprimne gratulujem k praci a prajem, aby maly lahko nabehol na jasle a bol minimalne chory 🙂

K manzelovi, kam sa chce vlastne stahovat? Ak dochadza 35 km vlakom, co je predpokladam priamy spoj, tak to je uplne v pohode. Muz dochadza 50 min autom, z toho sa asi 30 min zdrziava v BA kvoli kolonam kym sa dotrepe do prace. Z akeho dovodu sa chce stahovat? Nevyhovuje sucasny byt niecomu? Chce ist blizsie k otcovi? Chce ist blizsie k tvojej rodine, aby vam mohli pomoct s malym? Chce sa stahovat, aby si ty prestala “vymyslat” s pracou?
Kolko ma uz chlapec rokov? Bude mat 2 alebo ma uz cez dva roky? Ak ma 2,5 tak co riesi? O pol roka by ste aj tak museli riesit skolku. Ci ani tam ho nechce dat? Ak mas teraz moznost ist do prace, ktora sa ti aj paci tak preco nie? Ocividne potrebujes realizovat aj samu seba a ak to tvoj muz nechape nechaj mu maleho na vikend bez toho aby mali navarene a zbehni na wellness kym sa da.

autor
24. aug 2021

@alvaluka tym ho nevytrestam. On je super v upratovani domacich pracach a zvlada bez problemov aj starostlivost o maleho. Byvame v mojom rodnom meste mam tu rodicov a to sa mu nepaci. Nechce aby som sa s nimi kontaktovala.
Jemu by bolo lepsie keby dochadzal do roboty ako doteraz, v tom druhom meste nebudeme mat koho aby nam aspon obcas helfol so synom ked je to ozaj nutne.

alvaluka
24. aug 2021

@autorka a zvlada zaroven aj domace prace a maleho? Ak hej tak potom nic, aspon ti pomoze, ale nic to nemeni na tom, ze ak ty chces nieco tak sa musi prisposobit aj on.

Aky ma problem s tvojou rodinou? Nech je rad, ze ich mate blizko v pripade nudze. Moja rodina je hodku cesty od nas, muzova rodina 5 hodin a niekedy by sa hodilo, ak by byvali vo vedlajsej dedine. Pokial nie je racionalny dovod na stahovanie tak nech nevymysla a to, ze on nechce aby si kontaktovala svoju rodinu racionalny dovod nie je, ak teda ty svoju rodinu lubis a chces s nimi byt v kontakte. Moj nazor.

autor
24. aug 2021

@alvaluka to je ten problem, ze on by rad dirigoval aj moj zivot a to nechcem. Chcem svoje rozhodnutia a tiez chcem aby moje sny sa aj dakedy uskutocnili, nie stale klopit usi aby on bol spokojny.

alvaluka
24. aug 2021

@autorka, ak rad diriguje, nech si najde nejaky orchester

bluka2
24. aug 2021

@alvaluka problém s jej rodinou má taký, že žena bez spojencov, sama je ľahšie ovplyvniteľna, čo sú jeho tajné sny. Odrezať od sveta, žiadna rodina, žiadna práca, najlepšie by jej bolo asi v jeho pivnici - chorá hlava

autor
24. aug 2021

@bluka2 presne tak. Kazdy den vyvola hadku, lebo ma chce zlomit, aby som do prace nesla a odisla zo svojho podnajmu. Kazdy den sa hadame. Je to na nervy. Stale sa vyhraza ze ked odidem do prace, on vezme syna potajomky a odide prec... boji sa vsak, lebo som mu s kludnym hlasom oznamila, co by ho cakalo.

bluka2
24. aug 2021

Sice nechapem, preco sa zapájas do jeho hádok, ja by som na to nereagovala, ale tak ty vieš lepšie...

autor
24. aug 2021

@bluka2 nezapajam. Vacsinou odidem prec lebo vresti na cely byt tak sa zoberiem a idem autom prec

andreatytler
25. aug 2021

Super ze ides do prace. Ale poviem ti mas to o nervy ako tak citam. To ako dlho ho to chce drzat toto besnenie? On hadam nikdy neskonci... aj po tom ako nastupis, ti bude robit peklo zo zivota a prehovarat ta aby si dala vypoved.
Najskor som si aj myslela ze ked mu dojde ze to myslis vazne, tak to prijme a ukludni sa, ale teraz sa mi to uz velmi nezda...
Kazdopadne velmi drzim palce.

alvaluka
25. aug 2021

@bluka2 nastastie vyzera, ze autorka je inteligentna, vie, ze jeho spravanie nie je normalne a dufam, ze sa jej postasti zit v pokoji a nehadat sa kazdy den a zaroven, s niekym, co respektuje aj jej rodinu.

Ako tak citam, ja na jej mieste by som mala uz pobyt bud v Leopoldove alebo v Pezinku 😔

tasticka59
25. aug 2021

Preco sa za kazdu cenu snazis zachranit nieco, co sama vies ze vyznam nema. Mal by ta podporovat a nie ti vsetko zakazovat a obmedzovat ta. Ako takto pri nom skoncis? Ja by som teda takto rozhodne zit nemohla