icon

Mám kúpiť byt, alebo ísť znova do prenájmu?

mauduska
30. jan 2022

Ahojte, chcela by som sa s vami poradiť, keďže máte o dosť viac skúsenosti v tomto smere ako ja 🙂

S manželom sme aktuálne v podnájme v BA, obaja študenti. Manžel tento akademický rok končí školu a potom sa zamestná v BA na TPP ako programátor. Ja ešte študujem, teraz končím Bc. stupeň a ešte ma čaká dvojročný Mgr.
Plánujeme sa v lete presťahovať a riešime otázku či ísť znova do podnájmu alebo byt kúpiť. Tak či tak počítame s hypotékou a nevieme, či je lepší nápad kúpiť byt a teda začať splácať hypotéku už teraz alebo ostať v podnájme a keď budeme o 2 - 3 roky odchádzať z Bratislavy, tak vezmeme hypotéku až vtedy.. Platiť nájom sa nám zdajú vyhodené peniaze, keďže návratná hodnota je pre nás 0..

Vďaka za názory!

Strana
z2
mauduska
autor
Autor odpoveď zmazal
iv007
30. jan 2022

@mauduska pozor,ja som ta nikde ani naznakom neurazila ale v dobrom pisala.Ked chcete dom a odist z Ba tak nechapem naco vobec uvazujete o kupe bytu.Nemate sa kam ponahlat.Najskor skola,stabilna praca,potom byvanie a velka rodina🙂

eeffka
30. jan 2022

@mauduska tak potom sprav ak si teda na 100% presvedcena ze pojdete prec tqk ze doma pozemok a v BA ten podnajom. Hlavne nedrzte peniaze na ucte.

lucia147852
30. jan 2022

No hypotéku nedostanete keď nemáte tpp a ani hneď po nástupe do prace manžela ju nedostanete. Takze najskôr to budete riešiť tak za rok

eeffka
30. jan 2022

@lucia147852 ale kde... u mna uz po skusobnej nosia ziadanky do banky a dostavaju uvery.

zuzanaete
30. jan 2022

@eeffka Garzonka v BA za 80tis? Mozno tak v pentagone. Alebo ponukaju na predaj nebytove priestory, ktore sa tvaria ako klasicke byvanie, ale tu nie je mozna hypo a tazsie sa potom predavaju.

marca12
30. jan 2022

@eeffka ved su studenti,nie kazdy student ma ucte 30litrov ako vsimne od rodicov

eeffka
30. jan 2022

@zuzanaete dala aom nehnutelnosti sk, casti presne nepoznam, ale oni aj tak nechccu ostat v BA tak ze moznost s pozemkom
@marca12 ked nic nemas, nic sa ti nedevalvuje, ale ak mas 30 a oni maju, tak do polroka maju ich peniaze hodnotu tak 25 na realitnom trhu a stale klesaju

viky173
30. jan 2022

nezabudni ale, ze mat vlastne nasetrene prostriedky nestaci, banka potrebuje minimalne 6 mesiacov staly prijem a z toho Vam vypocita max vysku hypoteky... manzel ma uz teraz brigady ako programator? lebo nastupny plat bez praxe nebude bohvieco

mauduska
autor
Autor odpoveď zmazal
akinom0077
11. feb 2022

@mauduska pokial mate moznost dostat uver a kupit byt tak rozhodne kupa vlastneho a nie podnajom!

akinom0077
11. feb 2022

@viky173 4 mesiace au postacujuce pre banku

Strana
z2