Mám kúpiť byt, alebo ísť znova do prenájmu?
Ahojte, chcela by som sa s vami poradiť, keďže máte o dosť viac skúsenosti v tomto smere ako ja 🙂
S manželom sme aktuálne v podnájme v BA, obaja študenti. Manžel tento akademický rok končí školu a potom sa zamestná v BA na TPP ako programátor. Ja ešte študujem, teraz končím Bc. stupeň a ešte ma čaká dvojročný Mgr.
Plánujeme sa v lete presťahovať a riešime otázku či ísť znova do podnájmu alebo byt kúpiť. Tak či tak počítame s hypotékou a nevieme, či je lepší nápad kúpiť byt a teda začať splácať hypotéku už teraz alebo ostať v podnájme a keď budeme o 2 - 3 roky odchádzať z Bratislavy, tak vezmeme hypotéku až vtedy.. Platiť nájom sa nám zdajú vyhodené peniaze, keďže návratná hodnota je pre nás 0..
Vďaka za názory!
No hypotéku nedostanete keď nemáte tpp a ani hneď po nástupe do prace manžela ju nedostanete. Takze najskôr to budete riešiť tak za rok
@lucia147852 ale kde... u mna uz po skusobnej nosia ziadanky do banky a dostavaju uvery.
nezabudni ale, ze mat vlastne nasetrene prostriedky nestaci, banka potrebuje minimalne 6 mesiacov staly prijem a z toho Vam vypocita max vysku hypoteky... manzel ma uz teraz brigady ako programator? lebo nastupny plat bez praxe nebude bohvieco
@mauduska pokial mate moznost dostat uver a kupit byt tak rozhodne kupa vlastneho a nie podnajom!
@viky173 4 mesiace au postacujuce pre banku