icon

Mám lenivého a sebeckého muža

bezradna42
31. jan 2015

ahojte,chcela by som sa vyrozprávaťa možno vypočuť pár názorov ..ani neviem ako začať,lebo už teraz sa cítim trápne..sme s partnerom spolu 17 rokov,obaja sme vstuovali do vzťahu rozvedení a bezdetní..Zo začiatku bol náš vzťah super,užívali sme si dovolenky,život a tak..Odrazu ani neviem ako sa náš vzťah posunul do roviny "kamarátstva"..Máme 10 mesačnú dcerku a všetko je na mne..Odrazu mám pocit že on už má všetko čo chcel aostatné ho nezaujíma..Príde z roboty,naje sa a prevalí sa na sedačku s ovládačom v ruke a tak zotrvá až do večera,kedy sa oblečie a ide do krčmy za kamarátmi..Medzi tým sa pohrá s malou a to je všetko..Nič mi nepmože v domácnosti,s nákupmi,proste nič,to ja chodím este denne na dve hodiny do roboty,dokonca v poslednej dobe si ani len špinavé veci nehodí do koša na prádlo ale nechá na zemi tam kde sa vyzlečie,neumyje si wc po sebe,čo mu odpadne od huby nechá tak..proste prasa..neviem čo sa deje,predtým taký nebol,mal určité nedostatky ale nie až takto..a čo sa týka intímnehoživota,tak 2 roky sme nemali sex! Ked začnem tému tak to zahovorí a hotovo..žiadne prejavy lasky,bozk,objatie,pekne slovo...nič..inú ženu nemá,to viem určite..nechápem to..začínam mať pocit že mi vlastne prekáža alebo akoby som to povedala..Na druhej strane nemožem odíst,pretože nemám kam íst a žijem len z materskej a z toho čo mi dá on...Neviem čo dalej,už ma to nebaví robiť mu len slúžku...

timea7
1. feb 2015

@mihula 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

bezradna42
autor
1. feb 2015

@timea7 tak presne na takuto odpoved som cakala. ..ano ma vysluhovy dochodok, sice mas asi inu predstavu o sume, ale dostava 400 eur!!! A ak je to podla teba dost vysoka suma na to aby zvysok zivota nepracoval tak potom nebudem dalej ani reagovat. ..pracuje aj preto lebo si zobral uver na byt v ktorom byvame a ten treba platit. .okrem toho treba platit aj ostatne veci, mozno ty nemusis, ale my ano, a z mojimi 223 eurami rodicaku to nieje ziadna vyhra!! Alebo mas pocit ze ano? A nie som zufala chudera z nizkym sebavedomim! Nie som tyrana, bita, nechlasta, nefetuje, negembluje! Pisala som ze je lenivy a pod. .precitaj si to znovu...on taky nebol celych 17 rokov, zmenil sa.. a ak ma chces urazat tak nereaguj, o primitivne vyjadrovanie nestojim!

nikawero12
1. feb 2015

@timea7 som rada, že sa nie som sama, čo aj uvažuje nad tým, ked tu niečo číta a dokáže prísť na to, že téma je vymyslená....a propos, ja som na to prišla nielen podľa toho výsluhového dôchodku, ale aj podľa kopy nelogických a protirečivých informácií v zakladateľkiných príspevkoch 😀

timea7
1. feb 2015

@bezradna42 keď si takú odpoveď čakala, tak ťa aspoň neprekvapila, prepáč, ale ja som ťa ničím nechcela uraziť. Píšeš, že taký nebol, chceš nám tu nahovoriť, že 15 rokov bolo u neho plne samozrejmé podieľať sa na chode domácnosti? Že si udržiaval vo svojich veciach poriadok? Že ti doteraz nikdy nepovedal, že si bude robiť čo chce, kedy chce a ako chce? Tomu ani sama neuveriš, takýmto spôsobom sa totiž ľudia nemenia. Neviem, kde si zobrala, že som písala, že by tvoj manžel nemal pracovať, nikde som to nespomínala. Výsluhový dôchodok je super, je to istota, ale na prežitie málo. Chápem, že máš teraz na MD obmedzený príjem, ale bola si predsa veľa rokov bezdetná, mohla si roky odkladať na čas, keď budeš na rodičáku. Viem, čo stojí dieťa, od narodenia až po vysokú školu, súkromnú a utiahla som to, sama s dvomi zamestnaniami a výživným. Preto nechápem, čo ťa pri takom človeku držalo a drží, prepáč za moju odvahu a drzosť sa tomu diviť. To, že nefetuje a negembluje je plusom? To je hádam normálne, či? Ešte raz opakujem, že neverím tomu, že sa takto radikálne zmenil. Chápem, že si z terajšej situácie, ak teda nie je vymyslená nešťastná a nervózna, ale my za ňu nemôžeme. Ak tvoj partner nie je ochotný na danú tému komunikovať, ostáva len postaviť sa na vlastné nohy, ísť do práce, dieťa do kolektívu, iné východisko nevidím, ale to i asi nechcela počuť.

sissy27
1. feb 2015

@bezradna42 No ako vidím, nie len on je lenivec, ale aj ty... Dostala si niekoľko tipov ako sa osamostatniť a na všetko si si našla dôvod prečo sa nedá alebo si radšej ani nereagovala... Neviem či si čakala názov nejakej zázračnej bylinky alebo tabletky, ktorá z tvojho chlapa cez noc spraví aktívneho starostlivého duchom mladého jedinca, ale takto to nefunguje... Ak chceš zmenu, tak začni od seba - nie prečo sa nedá, ale ako sa dá...

stastenka42
1. feb 2015

@sissy27 nic v zlom, ale preco si myslis ze je leniva? Ved pise ze chodi do roboty a to ma 10 mesacne dieta. ...
@timea7 do akeho kolektivu sa dava take male dieta? To by ma zaujimalo. ..do sukromnych jasli? Ved na to ani nezarobi!!! A ty kde si odlozila svoje deti ked si bola taka super matka a chodila si do dvoch robot? ?

timea7
1. feb 2015

@stastenka42 dieťa môže dať do normálnych jaslí, štát prepláca príspevok, síce podrobnosti neviem, ale môžem zistiť. Zabudla si na výživné. Čo jej radíš ty?
Za super matku som sa nikdy nepovažovala, moje dieťa malo 15 rokov, keď som sa rozviedla, takže nebol problém mať dve zamestnania, lebo bol na internáte a cez víkend sme boli spolu. Kto chce hľadá dôvody, kto chce hľadá spôsoby.

stastenka42
1. feb 2015

@timea7 ale to je uplne ine ked malo tvoje dieta 15 rokov. .ale ja len reagujem na to ze ma este babatko, keby bolo dieta starsie tak to by bola uplne ina situacia, to by som sa priklanala k tomu co pises, ale v tejto situacii je to ovela zlozitejsie, hlavne ked vieme aky je problem zo skolkami a nieto z jaslami. .teda aspon u nas. ..ja jej neviem poradit, priznam sa, ale len som reagovala na to ze moze predpokladam "matka " napisat ze je "leniva " ked vieme co obnasa starostlivost o dieta, domacnost a pod. hlavne ked ma doma taku lemru lenivu. ..bola som zvedava a nakukla do tejto temy, precitala som si vsetky prispevky, preto som zareagovala. .

timea7
1. feb 2015

@stastenka42 ja som nikde nepísala, že je lenivá, možno si sa zmýlila, zakladateľka témy je zrejme naštvaná sama na seba, nevie teraz nájsť východisko. 15 rokov s človekom ktorému požičala peniaze a on jej s ničím nepomáha, ani si ju nevšíma, ani s ňou intímne nežije, ona nemá nič našetrené....ostáva vydržať, alebo to, čo som písala. A tú supermatku si si mohla odpustiť....

stastenka42
1. feb 2015

@timea7 nie nie, na teba to nebolo ale na tu sissy, ta napisala ze je leniva. ..tebe som to uz len napisala ako vseobecnu reakciu. .supermatka ok, sory...ale ona zrejme mala nasetrene, ved pisala ze keby jej vratil tak moze celu matersku existovat bez neho. ..no hlavne jej drzim palce a pevne nervy. ..pekny vecer, idem aj ja zhodit toho svojho zo sedacky 🙂 pre istotu. .

kimina7
1. feb 2015

Takeho mam doma, ma 43 a poviem ti, nezmeni sa...aj ja mozem aj s placom prosit aj tak nepomoze...bud to strpis alebo utecies...ani ja neviem ako to riesit. Ani jeden nie sme stastny s druhym. Asi cakame nech deti vyrastu...

timea7
1. feb 2015

@kimina7 to je ale smutný život, čakať, kým deti vyrastú. Keď mu prestaneš robiť servis, nezaberie?

miadi
1. feb 2015

Ja nemam rada ked zeny povedia ze to si si nevsimla na zaciatku?ze clovek sa nemeni bla bla..Na zaciatku moze byt hocikto ovela lepsi nez o par rokov.Moj otec bol fajn ked som bola mala hoci kurizoval kazdej sukni co presla okolo od servirky kucharky v jedalni sestricky po mamicky v cakarni u doktora a robil tie jeho slizke komplimenty aj pred nami...ale zase Don Juan to nebol to boli len take recicky si tym nieco dokazoval..
Aj doma pomahal nakupil povysaval okna umyval wcko len on drhol hral sa s nami.. ale potom sa zmenil tak ako jeho zivotna situacia a stal sa z neho alkoholik...dalej uz asi nemusim ist do detajlov...uplne iny clovek..tyran
Nemohla mama nikdy vediet co sa z neho stane o 10rokov.. a je z jej rodu zatial prva rozvedena inak to neslo.
Nikto v ziadnom vztahu nema 100%istotu ze to bude vzdy dobre a idealne. Netreba vinit tu osobu co si vybrala a nakoniec sa ukaze ze si nevybrala velmi dobre..Na vine je ten co sa zmenil ten co znicil vztah. Vinit toho co trpi je rovnake ako hovorit ze obet znasilnenia si za to moze sama nemala ist vecer von nemala si dat vodku v bare nemala mat minisaty....a podobne necitlive kraviny.. taketo reci nikomu nepomozu iba ukazu ze ludia nevedia mat sucit...ze dopraju druhym to trapenie a nestastie..a to vas nenapadne ze autorka si plne uvedomuje svoje limitovane moznosti a mozno nehlada riesenie svojho problemu tuna na fore mozno len hlada sposob ako si ulavit. Ma babatko nema financie nema kam ist. Trosku sa treba aj vzit do jej koze jasne kazdy vieme ze su aj azylove domy pre tyrane zeny atd.Ale ona nie je tyrana stylom ktory by zakon uznaval ona je jednoducho nemilovana zijuca s muzom ktory jej nepomaha..(netreba ju hnet nazyvat chuderou bez hrdosti atd obuvat sa do nej-sa citite potom lepsie?)A vsetko to stoji na financiach keby na to mala asi by sa nepytala a sla by prec. Ale nemoze byt bezdomovkina..keby nemala male dieta uz by iste po 2rokoch bez sexu-milovania bez pohladenia objatia a mileho slova davno odisla..hocikam a samej by to slo ovela lahsie do neznama pracu hocijaku podnajom hocikde ale s babatkom nemoze nema sancu na zarobky..a dietatko potrebuje svoje zazemie svoj priestor vsetko .. a hlavne mamu byt v dakej socialnej izbe s dalsimi zenami co mali super smolu tiez nie je vyhra.Toho materialneho asi ma viac snim ako niekde odkazana na milost a nemilost cudzich..musi sa len psychicky obrnit voci tomu smutnemu co preziva mozno do nejakej poradne zajst-snim uz asi nic neporiesi ale koli sebe svojmu dusevnemu zdraviu s niekym o tomto musi hovorit..2roky vydrzat a potom riesit ako dalej dietatko v skolke ona v robote sudit sa o vyzivne a mat nejaky podnajom..

sissy27
2. feb 2015

@stastenka42 lenivá v tom zmysle, že síce sa sťažuje na svoju terajšiu situáciu, ale nejako sa nemá k tomu,aby s tým niečo robila... aj keď dostala niekoľko rád, na každú má nejaké "ale nedá sa" ... nehovorím, že je to jednoduché, ale nie nemožné... ale jednoduchšie je sa sťažovať a vyhovárať, ako sa pohnúť...

timea7
2. feb 2015

@miadi vo veľa veciach máš pravdu, ale ak si si prečítala všetky jej príspevky, zistíš, že si v nich odporuje. Píše. že sa zmenil a zároveň priznáva, že taký bol vždy - vždy bol lenivec len som si to nevšímala, mala som veľa aktivít....sex sme mali maximálne dva krát, ak to len z mojej iniciatívy - ťažko teraz očakávať niečo iné....nepovažujem ju za týranú ženu, len nešťastnú, lebo si začala viac uvedomovať, že je pre muža len osobou zabezpečujúcou servis. Je ťažké si priznať svoje chyby, nevidela som, nechcela som vidieť....robíme ich všetci, záleží, ako sa k nim postavíme. Pre ňu to predsa nie je doživotný nemenný stav, sústredila by som sa na dieťa, vychutnávala si MD a hľadala si postupne prácu na plný úväzok.

svetka66
2. feb 2015

@bezradna42 ahoj, nestihla som precitat uplne celu historiu komentarom, len polovicu,
ale skus si najst knizku, PRECO MUZI MILUJU POTVORI...povies si, ze bla bla...eee...fakt funguje.
My mame doma malinku dcerku, a priatel ma este z predosleho manzelstva 8 rocnu, co riadne vyvadza...ale ver, never, funguje aj na nu, ked je protivna len pekne slovo..a ver, ze chlapi su deti v kazdom veku =)
A tiez som pochopila, ze hoci moj priatel je uzasny, tiez ma ale svoje dni, kedy sa mu nechce pomahat v domacnosti, ale MUSIS povedat, ked nestihas doma sama...=) a nezakazuj mu priatelov, nech ich ma, lebo ked mu to budes vykrikovat, tak neuspejes...daj mu doma tolko roboty, ze on nestihne ani kamaratov =)))
ked toto radia nase stare babicky, a nase mamky, nepocuvame...ale zivot nauci sam =)
A co pises ohladne sexu, prepac, TREBA ZMENIT... zviest ho treba...ked nepovoli - tak asi to fungoat nebude v nicom =(
Vela muzov je lenivych, mne ked doma moj priatel povie o kamaratoch, ze sa este aj chvalia, ze sex max. 1 x do mesiaca, tak on nechape, a ja ako zena uz vonkoncom tiez nie. A vyhovoky typu, ze preto nesexuju,lebo nemaju cas, maju dieta a su unaveni z prace - tomuto ja neverim, ospravedlnujem sa vopred za taketo vyhlasenie
a nezabudni na take stare babickovske: Muzi chcu mat v spolocnosti damu, doma kucharku a v posteli "sexicu"...TAK SUP NA TO =) Mysli viac na seba =) a on sa bude este plazit za Tebou

mateson
2. feb 2015

prepáč, nechce sa mi to tu celé čítať, možno si to už vysvetlila,ale mne to nejako nepasuje. Máte 10mesačnú dcérku a dva roky ste nemali sex? To je 24 mesiacov.

tslobik
2. feb 2015

@bezradna42 ahoj, som na tom podobne, sme manželia 5 rokov, bolo to super, ale keď sme sa presťahovali na vlastné - cca vyše roka.....som smutná. Manžel mi nič nepomôže, všetko je na mne...a navyše užívam antidepresíva...Teraz mám po RD nastúpiť do práce, ktorú nenávidím....hľadám inú........skúšala som už 9 miest a nič - sebavedomie na bode mrazu. Nemám tu kamarátov ani známych.... ☹ Dieťa máme náročné, objednané k psychologovi......a sex sme tiež dlho nemali....Mám pocit, že len tak prežívame......Je mi zle z toho.. ☹

natalym
2. feb 2015

@svetka66 To je všetko pravda čo si napísala, ale čo chceme my ženy mať doma?
Myslíš, že nejaký chlap sa nad tým zamýšľa?

svetka66
2. feb 2015

@natalym myslim,ze rozumnejsi chlap ano, len sa treba rozpravat

miadi
2. feb 2015

@timea7 odporuje si kazda zena 🙂
aj ja 🙂 som jej radila najprv nech ide do azyloveho domu ale neskor som si uvedomyla ze tam ide zena az ked je ozaj najhorsie nie preto ze jej muz doma nepomaha a nepomiluje ale zato ze ju mlati alebo deti tyranizuje vyhadzuje na ulicu atd.
A volakedy bolo lepsie chodili na dovolenky a tak-teraz s babom nikam nemozu a asi by sa mu ani nechcelo..ved ludia cestuju aj s babatkami..ked moc chcu minule v hoteli som videla 2 malicke jedno asi rocne a druhe este mesnie asi 6mesacne.
Pochybujem ze tu nasla nejaku radu podla ktorej by sa pokusila zariadit. Myslim ze to uz vzdala snim-snazit sa ho zmenit ci donutit aby upratal pomohol ci rozduchat nejaku vasen doma..po 2rokoch onicom si clovek asi povie ze uz to lepsie nebude. Iste sa nikdy vela doma nepretrhol ale odkedy maju dieta to ona viac vnima lebo nema na starosti len domacnost ale aj babatko..Predtym mala pracu teraz je na materskej cize aj tie financie slabe si viac uvedomuje.Jasne clovek musi pouzit aj rozum nie len srdce ked si vybera partnera..ale po tolkych rokoch co su spolu mohla nanho nejak vplyvat ale mozno mu na ruziach ustlala a teraz ju uz nebavy tie ruze zhanat..Je to smutne.Keby sa tak vedeli porozpravat ako dospeli ludia nie ako trucovite dieta ze budem si robit co chcem-ved treba brat ohlady na rodinu..Komunikacia je zaklad.Ked nefunguje nefunguje nic ani ten intimny zivot nic..

bezradna42
autor
2. feb 2015

Ďakujem tým ktoré to pochopili a vedia o com píšem..ano bol vždy lenivý, ale teraz je to už dá sa povedať extrém..preto som chcela aspoň s niekým O tom komunikovať?.
@miadi ty si to opísala úplne presne..ano bola to aj moja chyba že som to dovolila..
@sissy27 ako môžeš tvrdiť že som lenivá V tom aby som hľadala riešenie?? Nevyhovaram sa že nechcem niečo zmeniť, ja som uviedla konkrétne prečo to nejde..a aké rady máš na mysli?poradňu, odchod od neho? A čo ďalej s 10mesacnym dieťaťom a 230 eurami vo vrecku?!? Mám sa nasťahovať K chorej matke?áno,môžem a čo ďalej? Kto ma zamestná keď poviem že mám tak malé dieťa? Som rada že stiham ísť aspoň na dve hod robiť za pár drobných.. Možno ty by si dokázala viac,ja nie..a to sa Nevyhovaram, len poukazujem aká je realita..

bezradna42
autor
2. feb 2015

@svetka66 áno máš pravdu, nie som zanedbana, myslím že som atraktívna,dokonca niekedy aj žiarli preto neviem..to vrhanie 🙂 neviem či vyskúšam 🙂

sissy27
2. feb 2015

@bezradna42 ja som si tým prešla... akurát nie s 10mesačným dieťaťom, ale s 3mesačným... ale máš pravdu, možno keby bol môj ex len lenivý a nevšímavý k mojim a k malej potrebám, tak by som sa len vyžalovala, vyfňukala a ochkala nad tým, ako sa nedá, lebo je to komplikované... u nás to bolo horšie, takže som sa sústredila len na to, ako dosiahnuť svoje...
1. poradňa - aj keď tam pôjdeš sama - už si sa objednala?
2. chceš s ním zostať? v poradni sa možno dozvieš "ako naňho" aj keď to by bol zázrak, takže skôr asi len zatnúť zuby a vydržať, kým sa osamostatní dieťa, lebo stále bude niečo...
3. chceš odísť? tak dieťa do jaslí - štát ti na to prispeje - a robiť na plný úväzok, na pohovore nemusíš hovoriť, že máš malé dieťa, či myslíš, že ženy, ktoré porodili, tak viac nepracujú?
4.keď sa rozhodneš odísť, tak on bude musieť platiť aj výživné, takže neostaneš na 230€
5. mama s bratom bývajú v dvojizbáku, čo tak sa aspoň zamyslieť a trošku pokombinovať, ako by sa dal vymeniť za väčší, aby vám bolo pohodlnejšie?
toto sú len úplne najzákladnejšie rady, aby si sa mohla niekam pohnúť... ak nič, tak potom už len staré známe "komu niet rady, tomu niet pomoci"...

bezradna42
autor
2. feb 2015

@sissy27 ale nehovor mi že v práci zatajis dieťa! Tak to už nepreháňaj,a keď nedaj bože ochorie tak čo? A áno,alimenty dostanem, tak 70? A byt vymeniť sa tiež dá, ale tam treba doplatok, a ten zoberiem kde? Úver mi nedajú, peniaze nemám.. Moja matka je dôchodkyňa..

bezradna42
autor
2. feb 2015

@sissy27 a kde si ty dala dieťa? Kde si bývala?

adri266
2. feb 2015

@bezradna42 je mama nevladna?
Dalsia rada, ktoru by som este dodala k sissynim je, ze by si mala skusit najst podobne postihnutu mamicku v blizkom okoli a vypomahat si spolu.
Pripadne teraz, kym je mala uplne malicka, nastahovat sa k mame, preckat dva roky, kym nebude schopna ist do skolky a potom si najst pracu.
Mimochodom, skus si tu pohladat vo fore pribehy zien, ktore sa osamostatnili a spytaj sa priamo ich, ako to dokazali. lebo nie si jedina.

Mas iba dve moznosti:
1, bud zmenis svoj postoj k manzelovi, a prestane Ti to vadit, budes ho brat ako kus nabytku, dalsie usta, ktore treba krmit, dalsieho cloveka, ktoreho treba obskakovat
2, alebo s tym nieco urobis /poradna pre oboch, ustna dohoda medzi vami dvomi o fungovani vo vasom manzelstve, alebo rozchod/.

Napis si na papier, preco by si s nim mala ostat a preco by si mala odist. A tu poradnu urcite vyskusaj!!!

sissy27
2. feb 2015

@bezradna42 nehovorím, že máš dieťa tajiť v práci preboha 😀 ale na pohovore to hovoriť nemusíš a ani by sa ťa na to nemali pýtať...keď už ťa zoberú a budeš odvádzať robotu tak ako treba, tak každému bude jedno či máš jedno dieťa alebo päť... keď budeš mať prácu, bude aj možnosť zobrať úver a vyriešiť vlastné bývanie...
ja som k malej musela mať opatrovateľku a to mi štát nijako neprispel, už len to je dnes výhoda... bývanie môžeš riešiť s mamou a bratom, samostatným podnájmom, spoločným podnájmom s mamičkou, ktorá je v podobnej situácii a zároveň by ste si možno vedeli navzájom pomôcť s deťmi...
a presne, ako píše @adri266 - tých príbehov o tom, ako sa to dá, je plné fórum, pohľadaj a inšpiruj sa...

bezradna42
autor
2. feb 2015

@adri266 na už som písala že mama je po mozgovej porážke, preto sa o ňu stará brat a býva s ňou a koľko môžem pomôžem aj ja

kimina7
2. feb 2015

@timea7 Nezaberie, zial na takych nic neplati...no ja som ho tak dlho nepoznala, bola to velka laska a zacali sme detmi...