Mám lenivého manžela, alebo ja som náročná?
Dievčatá, nedá mi nespýtať sa vás, ako je to u vás doma s mužom? Pomáha vám, postráži aj viac ako jedno dieťa (tie, čo ich máte viac)?
Lebo ja som niekedy tak vytočená pre lenivosť môjho manžela, že si hovorím, na čo ho vlastne mám.
Chodí do práce a ja som na materskej s dvomi deťmi, takže áno, on chudáčik pracuje. Až na taký detail, že ja robím dane a účto z domu, väčšinou po nociach, lebo cez deň nie je kedy. Takže pracujem tiež, akurát nechodím do kancelárie. Cez deň sa starám o deti, staršie cez deň nespí, takže oddych žiadny, v noci vstávam k menšiemu aj 10 krát. Okrem toho teda robím, domácnosť je prevažne na mne. Varím iba ja, vysávam a upratujem iba ja, manžel občas cez víkend naloží umývačku alebo vyvesí prádlo. No keď je cez víkend doma, je tu taký neskutočný bordel, že upratujem aj 3 krát za deň, večer poriadne. Cez týždeň si to nejako viem udržať, tak to nie je také strašné. Čo ma však štve, je to, že nikdy nepovie, nech si oddýchnem a on niečo urobí. Obe deti ešte nikdy nestrážil, maximálne zoberie staršie na chvíľu von, ale že by vzal obe a ja by som mohla ísť aspoň na nákup alebo cvičiť, to nehrozí. Keď cez víkend varím, tak krpec pozerá telku aj dve hodiny, lebo on si k nemu sadne na gauč a sedí, nikdy nejde, že by sa s ním pohral, proste radšej k nemu sadne. Áno, nakŕmi ho alebo umyje, ale inak hranie skoro nič. Mladšie dieťa vôbec ani neservisuje ani sa s ním nehrá, maximálne ho na chvíľu zoberie, keď narieka a ja potrebujem niečo spraviť. Bežne situácia na ihrisku vyzerá tak, že on sedí na lavičke a ja behám okolo 2 detí. Aj po 4-5 hodinovom spánku, keď robím daňové priznania celé noci. Ešte sa nestalo, že by ma poslal ľahnúť si cez deň. Naopak ak ráno dlhšie s menším dieťaťom pospím, frfle, že čo on má robiť s tým starším, kým my spíme. Poobede, keď idem uložiť menšie, tak sa hneď pýta, kedy od neho prídem, či tam chcem ležať. No neviem, možno mi to len kvôli toľkým povinnostiam príde také dramatické, ale často mám pocit, že ja ťahám a on sa len vezie. Keď som večer po práci s deťmi vonku a on ide z práce domov (inak chodí s nami), tak sa ani nenaje, čaká, kým prídem domov a naservírujem mu niečo. To robil aj pred deťmi, ale vtedy sa to dalo. Teraz je to pre mňa fakt náročné a dosť mi to vadí.
Máte aj vy doma takých mužov alebo je to niečo neštandardné a mala by som si dať facku, že som si takého vzala? Lebo ak to takto pôjde celý život, za chvíľu budem šedivá...
@michal3691 a na tejto stránke hľadáš čo? tu samé deti,manželstvá,rodiny,ty čo tu pričumuješ? však toto nič pre takého týpka,tu drogy nenájdeš a ani takú,čo ti schváli ženbu v 50tke na staré kolená ...strata času pre teba tu byť..a asi ani robotu nemáš,či?
inak,baby,nemeňme toto na diskusiu o michalovi,venujme sa autorke a jej problému,michal nech si zakladá svoje diskusie "o nesmrteľnosti chrústa"
@janinah no nic nehladam iba sedim a citam sem tam nieco napisem ako aj ty .a sak ja nehladam to aby mi nieco niekto schvaloval zijem si podla seba nie podla vole druhych asize . Ja si robim co chcem nepotrebujem to mat schvalene od druhych . No sak tu drogy nehladam ale by si sa cudovala kolke a kolky ich tu chcu odomna 🙂 a mam coby nie , som manazer a mame jedno z tych nudnych skoleni .
@michal3691 tak mas asi ten pomer ovplyvneny drogami, lebo vsetko je vzdy 50:50.. Preco je pre teba take neprijatelne si priznat pesimizmus?
@jana_eyre o drogach vies nic tak preco sa k nim vyjadrujes ? Teraz som v praci niesom na drogach a realisticky som ti povedal ze to je 90/10 , vsetko je 50/50 ? Tak to tazko mozno vtedy ked som na tych drogach
@xxxxxnnnnn zablokujte prosím @michal3691 - je to provokatér a snaží sa zviditeľniť za každú cenu, otáča pozornosť na seba, možný dealer drog, robí to aj v iných príspevkoch a diskusiách. Jeho výrok : " No sak tu drogy nehladam ale by si sa cudovala kolke a kolky ich tu chcu odomna 🙂 a mam coby nie , som manazer a mame jedno z tych nudnych skoleni "
@libawet nemam pravo na nazor ? Ty si cely dealer drog , len som ti povedal ze ich odomna tu chcu to len vypoveda o tom ze nie kazdy je tu taky dobry podla teba ako si myslis ale to si zjavne nepochopila .
@simona1981 Ahoj, diskusiu k tvojmu problému som prebehla len letmo, takže možno ti napíšem len to, čo už sto žien predo mnou 😀 .... nechcela by som takého muža ako máš ty ani za milión eur, facku by si si zaslúžila, že si si ho vôbec vzala a najmä mala s ním deti, ale čo by to už teraz pomohlo, je neskoro plakať nad rozliatym mliekom 😔. Hlúpa zrejme nebudeš 😉, ale nerozumiem ako si mohla prehliadnuť, že keď už ste spolu chodili/žili a ešte ste nemali deti, že si po sebe neupratuje, že doslova ešte aj tanier po ňom musíš odkladať......samozrejme vtedy ti to nevadilo, lebo si nemala deti a tým pádom si mala viac času, ale teraz je to ako on žije, ako sa k vám správa, také malé peklo na zemi...Ja ani svoje deti neučím na to, že majú doma slúžku, ktorá všetko po nich poprace a je nonstop k dispozícii, práve naopak učím ich, že keď chcú niečo mať, musia si to zaslúžiť a najmä pričiniť sa o to sami.....Snažíme sa domácnosť viesť spolu, niektoré činnosti má viac obľúbené jeden, niektoré zas druhý a ono to ako celok celkom dobre klape 🙂. Základ je, že keď si každý sám po sebe udržiava poriadok (myslím tým trebárs to, že keď dojem je normálne, že po sebe upracem, že keď ráno vstanem upracem si posteľ, že keď si vyzlečiem špinavé veci, tak ich nehodím na zem, ale zanesiem do koša na špinavé prádlo, ...... x príkladov tých bežných samoobslužných činností), tak potom v domácnosti nevzniká toľko neporiadku, pretože každý jeden člen takejto rodiny sa snaží udržiavať poriadok permanentne a potom nie je nikdy problém prijať trebárs aj o polnoci neohlásenú návštevu 🙂. Ja napríklad rada varím, pečiem, ale zavárame spolu 🙂, môj chlap sa kedykoľvek postará o deti, tak ako ja, upratujeme spolu, právať dávam ja, žehlí on, lebo mňa to nebaví, chlapské roboty okolo domu robí on, keď potrebuje pomôcť, tak mu rada urobím asistentku 🙂, o záhradu, zvieratá sa staráme spoločne, o servisovanie áut sa stará on, ja zasa nakupujem oblečenie a obuv pre celú rodinku, lebo to nebaví pre zmenu jeho a tak by sme išli až do nekonečna.....princíp je ten, že ťaháme obaja a snažíme sa vychádzať si v ústrety a nehľadieť len na svoje potreby a záujmy. Veď napokon, keď všetko klape, tak máme dostatik času venovať sa obľúbeným činnostiam - či už výletom, koníčkom, cestovaniu,... či už len obyčajnému relaxu na terase s kávou a knižkou 🙂.
Tvoj muž zlyhal ako parner, manžel aj ako otec 😒, z toho čo si opísala mi vlasy dupkom stavajú, že ešte aj v dnešnej dobe takto niektoré ženy a deti žijú. Neviem, či sa dá prevychovať, ale vieš ako sa hovorí - starého psa novým kúskom nenaučíš ☹, ak by sa aj niečo pod tvojim tlakom zmenilo, skôr to bude dočasné a doslova vynútené, to nebude niečo, čo vychádza z jeho vnútra, z jeho rozhodnutia, z jeho srdca a duše, ale z tvojho úsilia a jeho strachu, žeby prišiel o schopnú ženu a kompletnú rodinu, no znova len zo zištných dôvodov, čiže celé doslova naprd 🤐. Ja osobne by som s ním žiť nemohla, nevedela a najmä nechcela, pre mňa to nie je chlap ale obyčajná bytosť mužského pohlavia 😀, pretože ten tvoj má od chlapa tak ďaleko ako je zo Zeme na Mars a ešte možno aj ďalej 😉.
Daj si facku 😂 my nemame deti. Manzel robi z domu. Ja chodim do prace. Moj manzel robi mensie nakupy. Vie nakupit automaticky co treba. Na tyzdenny chodime spolu. Moj manzel si sam vari. On je ten co naklada vyklada riady. Ja upratujem len ked na mna pride slina a raz za 2tyzdne k nam chodi upratovacka. Moj manzek je uzasny ked lezim poprosim ho nech zhasne ci zatvori okno on to spravi. Som si ista ze aj pri detickach si to budeme vedist podelit.
@michal3691 citaj s porozumenim - ja som povedala vec, ktoru mozes ty vnimat ultimativne.
@simona1981 ani som nemusela dočítať dokonca, zasa to isté ako prevažná väčšina žien na koni...muža treba ODZAČIATKU do VŠETKÉHO zapájať a stanoviť a dohodnúť si pravidlá a zodpovednosti, ak si tak neurobila, tak čo od neho teraz chceš? teraz ho chceš zmeniť? či čo? ak nemá vlohy prebaľovať, tak nech vynáša smeti, čistí zemiaky pre vás na druhý deň aj zeleninu-jednoducho to dá do hrnca s vodou a do chladničky, nech vysáva, nech nakúpi podľa tvojho zoznamu, nech večer číta rozprávky IBA on, nikde nieje napísané, že musí robiť ženské práce ako si niekto myslí, že to je varenie napr. skladanie prádla, ale prepáč hádam krájať mäso a čistiť zeleninu vie, nie? tak ako sú to tvoje deti sú aj jeho a keď budeš poriadne chodiť do práce tak po práci to zasa bude čakať všetko iba na teba? nie, aj na neho, robili ste deti spoločne a aj domácnosť máte spoločnú, ja toto nepochopím ako to ženy môžu dopustiť a vraj mužské EGO...
@simona1981 ako si vychovas tak mas 🙂
@tiper24 presne tak.
@tiper24 a zachvíľku bude vypisovať, že od nej chce sex a že ho majú žalostne málo podľa neho a ona sa bude brániť, že je unavená z toľkej roboty...hehe. z roboty, ktorú si sama naváľala...
Ahojte,
vzhľadom na to, že diskusia sa uberá nesprávnym smerom, musím zasiahnuť. MK je fórum verejné. Vaše názory sa nikdy nebudú zhodovať. Preto prosím rešpektujte jedna druhú, resp. druhého a reagujte slušne.
Osobné útoky, vyhrážky, kyberšikana a obťažovanie sú neprípustné. Vulgárne a obscénne vyjadrovanie sa je na celej stránke zakázané.
Je zakázané vkladať príspevky obsahujúce, podnecujúce alebo obhajujúce násilie, fanatizmus, rasizmus, nenávisť ku konkrétnej osobe alebo skupine ľudí, či šíriace strach.
Nezverejňuj klamlivé a nepravdivé informácie.
Proti správaniu a príspevkom, ktoré porušujú Kódex správania, slušné mravy, platné zákony, obťažujú ostatných používateľov alebo narúšajú kľudný chod stránky zasiahneme. Náš zásah závisí od vážnosti prehrešku. Z našej strany môže ísť o upozornenie používateľa, zmenu viditeľnosti jeho príspevku pre ostatných používateľov až po blokovanie prístupu na stránku.
Kódex správania https://www.modrykonik.sk/rules-kodex/
Príjemné diskutovanie
Adminka fóra
@michal3691 ahoj. Myslim ze od zaciatku som pisala ze z tvojich prispevkov citit nejaku zlu skusenost... ja drogy poznam - o mojho naj kamosa z vysky som prisla vdaka najskor len mariske, potom horsiemu - aj on tvrdil ze super na zaciatku - ja milujem kafku a podobnych autorov a on sa so mnou rad o tom bavil - potom mi povedal ze tie debaty miluje ale bez marisky ich neda lebo len vdaka nej tym romanom rozumie... potom uz vela veci len vdaka tym drogam vedel robit - rozpadol sa mu vztah, z mudreho chalana je teraz skladnik ... ak beries drogy neverim ze si manazer🙂 mozno tak v nejakej divnej firme...
Drzim palce aby si nasiel zmysel svojho bytia ( pripadne ak si myslis ze ho mas aby si tomu co najdlsie veril😉
Pekny den
@dai su rozne typy drog. Nie kazdy ich berie, aby sa akoze 'omamil'. Poznam par ludi, ktori su na dost vysokych postoch alebo su to nenormalne hlavy (z IT profesie), zarabaju sialene peniaze a drogy beru niekedy aj dost pravidelne - ale kvoli vykonu a tempu, cize urcite nie klasicky fetaciny ako trava alebo heroin. Cize da sa, kebyze nepoznam tych ludi osobne, neuverim.
ja si myslim, ze by naozaj nemali mat vsetci ludia deti. produktom su potom taki nestastnici ako tuto michal, ktori prave kvoli tomu nechape zmysel rodiny. radsej by sa nenarodil, nie je tu pre matku ani nikoho ineho, nicomu neveri. pritom nie je nic viac ako niekoho milovat tak hlboko ako svoju rodinu a budovat si vztah s dietatom. je to uzasne investovany cas, investicia do buducnosti, ktora sa neda vyjadrit peniazmi. ale ked to niekto nezazil v detstve, pekny vztah dieta-rodic, tak je to tazke vysvetlit. je to vlastne smutne, potom sa to retazi a nie je z toho nic dobre. len malokto je osobnost, ktora to vie zastavit a byt iny, lepsi rodic.
co sa tyka tuto povodnej temy, tak si myslim, ze ten chlap je vysledkom toho, ze nikdy nemusel prelozit slamku. ked ho tak jeho matka vychovala, tak si to v nom nemala uz od zaciatku podporovat. teraz to uz bude tazsie menit. v kazdom pripade by si nemala klopit usi a chvost, ale normalne rozumne vyjadrit nesuhlas, argumentovat a vyjasnit pravidla.
@michal3691 dakujem ze si mi to prelozil do mojej reci ty manazer na hipe😉 ja som manzerka a viem o com dorotka pise - ti ludia ale nie su v tak tazkom pesimistickom stave ako ty a nemaju taky pohlad na zivot 😉 pekny den a dakujem za tuto obohacujucu debatu😉
@michal3691 toto je riadny hlod: "nenarodit sa je podla mna celkom dobry stav bytia" to mi nejak nedochadza, ale budis, som len obycajna matka. Ak si este necital Tulak po hviezdach, skus, mozno by sa ti to pacilo.
Co sa tyka deti a rodiny, si proste zatrpknuty, to vidno na tych komentoch o tom ako decko reve, clovek sa nikam nedostane, treba strazit harantov..... to vobec nie je pravda, pre normalneho otca je dieta zdroj radosti a zmysel zivota, pre male dieta je dobry otec hotovy Boh a absolvuju spolu kopu dobrodruzstiev, odmalicka.
Ale ak to niekto nechce, absolutne suhlasim s tym, ked si povie, ze nemieni zakladat rodinu. Na co? Lebo sa to tak patri? Ludi je az az... az prilis, kadejaky buran narobi deti a potom to tak aj vyzera, lenive, zanedbane a stale hlupejsie deti, drze, nevychovane, skoda reci. Radsej nic, ako "vychovat" toto.
k autorke temy ani nie je co dodat, takychto tem su tu desiatky, hned vcera jedna, o pomahani v domacnosti. Fakt uz sa mi nechce pisat zase to iste.
Uz som to pisala, mam doma leniveho povalaca co neprelozi slamku, len si pcha brucho a skrabe one a caka, kedy okolo neho upracem a este sa budem usmievat. U kocura to povazujem za normalne. Kam sa chodi na hentakych partnerov, to ozaj neviem, ci uz ide o chlapov, ci o zeny. Ale ked ani deti neboli a nevedel si ani na tanier nalozit a zenuska mu to vsetko porobila, tak co ine sa dalo cakat pri detoch.
@kiwi3 no ja sa toho drzim . Ale ja verim vela veciam to nieje o tom ze nicomu neverim . No mozno nieje viac pre teba ale nie kazdy uvazuje rovnako nebudem mat rodinu nasilu lebo ty si povedala ze tak budem stastny , lebo to urobim a zistim ze stastny nebudem a co potom ? Dieta a rodina nieje pes ktoreho sa zbavim ked ho nechcem . A ja viem byt iny lepsi ako rodic 🙂 ziadnu rodinu mat nebudem a zachranim tak svoju dietatu znicenu psychiku chapes 🙂 predvidam a investujem do buducnosti .
@dai poznas par a je to vzorka co vypoveda o kazdom manazerovi na planete ? mas ty tie dogmy 🙂 Vela s nich su tazke trosky , mam kolegu ktoreho vyslovene bavi zdzubavat ludi , doma sa nudi nema zmysel zivota . Jedine co ho tesi je robit ludom zle .Ale to je jedno
@mamutka hlod ? no iste clovek pride o mnoho veci nenarodenim , ale ich aj mnoho ziska ale to treba trocha rozsirene uvazovanie ale to clovek pochopil . No som realista nie zatrpknuty neidealizujem si rodinu aby som sa potom stazoval na konovi ze to nejde 🙂 No ako pre koho vecsina kamaratov ( ktory maju deti ) statne nevyzera ked musi ist v sobotu rano z deckom do parku , co poznam chlapov vsetci to len akceptuju ale vyslovene sa tesit to nepoznam . Boh do 12 , od 13 clovek , a od 15 ten kreten 🙂
@michal3691 ok, nikomu neveris. zle som sa vyjadrila. o tom som pisala, ze by si nemal mat rodinu, lebo nemas tomu dietatu co dat, ked do neba neinvestovali. asi nie si az taky chytry - ak si fakt manazer. to je moj posledny prispevok k tejto teme, nejde mi to sem vkladat a nechce sa mi ani bavit o niecom, co je uz vyriesene (teda osobne mi skor pride, ze chces, aby ta tu vsetci prehovarali, ale to sa mi tiez nechce)
@kiwi3 na manazara nemusi byt clovek extra chytry , to nieje raketovy vedec 🙂 a nie je to len diskusia 🙂
@michal3691 hodnotny pohlad na zivot mas. Inak vies ako posobis? Ako niekto, kto ani nevie co je pojem manazer, niekto, kto nema priatelov a niekto, kto nema rodinu. Hlavne, ze ti deti nevrestia a mas cas pisat hodnotne komentare do fora. Stastny musis byt cely.
U nás to chvalabohu vyzerá s mužovou pomocou lepšie, naozaj sa snaží pomôcť, kde môže a zvláda všetky povinnosti súvisiace s rodičovstvom od malého bábätka. Ale aj pri takejto pomoci potrebuje mama čas len pre seba, kedy nikoho neobsluhuje, nepomáha nikomu a môže sa venovať svojim záľubám alebo konečne len tak leňošiť. Môj manžel takýto čas pre seba mal skoro každý mesiac, niekedy každý druhý, keď som išla s deťmi sama k mojim rodičom na víkend, niekedy aj na predĺžený a veľmi si to pochvaľoval. A teraz, keď deti majú 5 a 3 roky, som si vymohla občas takýto víkend osamote aj ja, teda muž ide s deťmi k svojim rodičom sám a ja mám vtedy fajront. A aj keď som pred prvým takýmto víkendom mala v pláne, čo všetko urobím, nakoniec som len čítala, stretávala sa s kamarátmi, ale tiež si užívala chvíle samoty a ticha 🙂 Ak je takéto niečo aj u vás možné, vyslať muža s deťmi osamote k starým rodičom, odporúčam.

@michal3691 ja presne chápem, čo si napísal, ak sa necítiš na to, aby si sa zaväzoval, nechceš časť svojho života venovať aj niekomu inému, tak robíš dobre, že si si niekde nesplodil dieťa a teraz sa o neho nestaráš a nerobíš iných ľudí nešťastnými.... nakoľko si teraz zdravotne ako tak v poriadku, tak aj preto píšeš ako píšeš, hoci si na druhej strane nedokážeš priznať, ako by Ti bolo dobre padlo, ak by si svoj zlý zdravotný stav zdieľal s niekým, kto by Ťa miloval a pomohol Ti či už len psychicky, alebo prípadne aj fyzicky,,,, a nezabudni, čas neúprosne letí, rodičia tu časom nebudú, súrodenci a priatelia budú mať svoje starosti... a potom čo? príde staroba, nebodaj choroba a zrazu zostaneš sám...