icon

Mám malé deti a neznášam kúpaliska

16. jún 2025

O to horšie, že mám malé deti. Bývame v paneláku nemáme možnosť vlastného bazéna. A ja kôli tomu nenávidím leto. Je to pre mňa ťažké mať ich stále na očiach a do toho to prostredie, keď si predstavím kto všetko sa v tej vode kúpe. Som len ja jediná ? Mám neuveriteľný strach, že sa im niečo stane. V minulosti sa mi topila dcéra a asi mám z toho aj traumu. Neboli to nič vážne ale odvtedy sa brutálne bojím.

Strana
z3
rozkvet1
16. jún 2025

Tam tam nechodiť 🙂 ani ja som ako decko nechodila a ani nechodím a nemám žiadnu ujmu. Teda raz som bola ako decko ale nešla by som už, hnusi sa mi koľko tiel sa tam kúpe a aké problémy ženy z toho majú

ivik4
16. jún 2025

Nemam sice strach ale kupaliska sa mi priserne hnusia, nechodim tam od puberty. Vobec ma to netrapi a nezaujima 😃 a pritom leto a horucavy milujem

veronika2316
16. jún 2025

Deťom môžeš malý bazenik napustiť aj na balkón ak máte teda neviem ako staré deti máš. A kúpalisko podľa mňa nie je až taká hrôza. Choďte k moru keď sa ti hnusia bazény 🤔

mdse
16. jún 2025

Ja neznášam hnusnú chlórovanú vodu, kúpať sa v čaji z ľudí. A keď vidím pravdepodobne aj inkontinentných ľudí máčať sa ako žaba na prameni v relaxačných bazénoch, tak mi je zle.

veronika2316
16. jún 2025
@mdse

Ja neznášam hnusnú chlórovanú vodu, kúpať sa v čaji z ľudí. A keď vidím pravdepodobne aj inkontinentných ľudí máčať sa ako žaba na prameni v relaxačných bazénoch, tak mi je zle.

@mdse no to áno ale v detských bazenikoch väčšinou dospelých ani nepúšťajú tak nechápem ten stres nemyslím teraz tvoj 😁

petamich
16. jún 2025

Rovnako to neznasam a mocim si tak maximalne nohy ale kedze moje dieta vodu miluje a pokojne by tam bol stale 🤷‍♀️ tak to nejako davame, ked tak v bazene je manzel.

maryetta
16. jún 2025

Som na tom rovnako. Moj muz to uz chape. On ide s detmi do bazena. Ja ostavam vonku. A behamxs detmi na wc. Dam vodu a podobne.
Ja uz aj v kupelnom bazne-co som si naivne myslela ze bude nejaka "cistejsia" voda tak som chytila plesen.
Mna tam nik nedostane.
Ja celkovo aj to baby plavanie. I ked su ludia presvedceni ze je tam cista voda. Nooooo pre mna je to aj tak bleeeee. Asi uz mam tiez v hlave ze "cista" voda asi iba doma.

mdse
16. jún 2025
@veronika2316

@mdse no to áno ale v detských bazenikoch väčšinou dospelých ani nepúšťajú tak nechápem ten stres nemyslím teraz tvoj 😁

@veronika2316 detské sú tie najšpinavšie, však tie bábātká v tých plienkach na kúpanie a usoplené detičky.. detská doktorka nás pred tým vždy varovala.

mimikarol
16. jún 2025

Aj ja. Raz ma prehovoril muž s dcérou nech idem s nimi. Dopadlo to tak, že oni sa kúpali a ja ako taká ťapa som ich čakala v aute. Ďalej ako do tej miestnosti kde sme sa prezliekali som sa ani nedostala.
Kúpaliská sú jeden hnus. Tento rok ich po tom incidente čo sa 11 ročný chlapec nakazil baktériou na kúpalisku ani nepustím.Našťastie už aj muž vravel že by nešiel.
My síce bývame v dome ale keď napustíme bazén tak sa v ňom kúpeme možno 2-3x.

mdse
16. jún 2025
@mimikarol

Aj ja. Raz ma prehovoril muž s dcérou nech idem s nimi. Dopadlo to tak, že oni sa kúpali a ja ako taká ťapa som ich čakala v aute. Ďalej ako do tej miestnosti kde sme sa prezliekali som sa ani nedostala.
Kúpaliská sú jeden hnus. Tento rok ich po tom incidente čo sa 11 ročný chlapec nakazil baktériou na kúpalisku ani nepustím.Našťastie už aj muž vravel že by nešiel.

@mimikarol vraj tam nič neobjavili som čítala, teda čo sa týka tej améby.

kofa77
16. jún 2025

ani ja nechodim. bud more alebo nic.
dieta je uz velke, ako male sme chodili vzdy k moru, inak aquparky a pod nevyzadovalo vobec u nas, kedze aj tak sa venuje plavaniu.

ale ja celkovo nie som letny typ cloveka, leto odtrpim, znesiem tak do 25 C max.

doriiis
16. jún 2025

Vďaka Bohu za vlastný bazén.Neznasam davy ľudí.A koľko peňazí ušetrených.

deedol
16. jún 2025

autorka, ani jazera nie su pre teba ok ako alternativa? ja teda kupaliska tiez nemusim, ale jazera mi neprekazaju.

nyusika
16. jún 2025

deti to miluju.
ja fakt nechapem tieto zbytcne starosti a traumy, kks, to uu aby s aclovek bal aj vykst z domu pomalicky
z nikoho neubudne, ked sa raz za cas prekona.
nemusite ist na najpreplnenejsie na svete, urcite sa daju najst take, kde nie je hlava na hlave.

ano, da sa kupat aj v jazere...da sa kupat aj vo vlastnom bazene...ale smyklavky a tobogany raz za cas potesia kazde dieta.
aj hranolky v bufete 😀

0silvia0
16. jún 2025

keď boli deti malé, tak som s nimi chodila na kúpaliská aj do aquaparkov. Čím som staršia, tým vôbec nepotrebujem sa chodiť máčať a plávať na kúpaliská, jazerá a tak podobne, nebaví ma to. Nemáme ani bazén doma.
A nikdy sme na kúpalisku nič nechytili, žiadne plesne, hnačky, nič. Aj keď nemám žiadne ilúzie o priezračnej hygienickej čistote vody.

januska12323
16. jún 2025

Niekto ťa tam núti chodiť?

iwesska
16. jún 2025
@mimikarol

@mimikarol Ten chlapec sa ale vobec nemusel nakazit na kupalisku a pravdepodobne sa tam ani nenakazil. Ziadne vzorky vyskyt bakterie nepotvrdili a vsetky ostatne deti z vycviku su v poriadku, a aj dalsi ludia,co sa tam kupali. Zbytocne teraz budu mat ludia paniku pred letom.

nyusika
16. jún 2025
@januska12323

Niekto ťa tam núti chodiť?

@januska12323 proste mal(a) potrebu zalozit anonymnu diskusiu na dalsiu nezmyselnu temu 😀 😀

iwesska
16. jún 2025

My chodime k jazeram,nase deti to maju radsej. Lovia si tam muslicky,kamienky. Nikdy sme tam nic nechytili. Bazeny tiez nemusim, kedze je tam hlava na hlave. A ked im das Cherek rukavy - ak nevedia este plavat,tak mozes byt uplne v pohode.

deedol
16. jún 2025
@iwesska

@mimikarol Ten chlapec sa ale vobec nemusel nakazit na kupalisku a pravdepodobne sa tam ani nenakazil. Ziadne vzorky vyskyt bakterie nepotvrdili a vsetky ostatne deti z vycviku su v poriadku, a aj dalsi ludia,co sa tam kupali. Zbytocne teraz budu mat ludia paniku pred letom.

@iwesska nie je to bakteria, ale jednobunkovec. nakaza je velmi zriedkava, lebo sa musi stat naraz niekolko veci, hlavne musis toho tvora vdychnut nosom, nie ustami, a on sa potom prezerie do mozgu cez dutiny. nech sa kupal kdekolvek (zrejme sa to vysetruje a ked spominaju to konkretne kupalisko, tak sa zrejme v tom case nekupal inde), voda sa na kupaliskach casto meni, takze uz to mozno ani nezistia. odporucam pozriet si nieco o pripade z CR spred polstorocia, tam to trvalo roky, kym nasli zdroj nakazy. https://cs.wikipedia.org/wiki/Epidemie_améby_v_...

1ryba
Odpoveď bola odstránená
anna777115
16. jún 2025
@iwesska

@iwesska Veď, ale amebie sú jednobunkovce, parazity. To, nie je vírus.Ten, parazit vdýchnutim mechanicky vojde, cez nosovú sliznicu, priamo do mozgu a urobí z neho sito. Ten parazit mohol byť len jeden a práve tento chlapec mal natoľko smolu, že ho vdýchol. To, sa už samozrejme nepotvrdí. To by bola veľká náhoda keby sa nachádzal v náhodne zobratej vzorke vody.

kaca222
16. jún 2025

Nemáte balkón, že by si im tam dala maly bazénik na osvieženie?
Inak v tom nevidim problém, my na kúpaliská vôbec nechodíme z časových dôvodov. Deti môžeš dať na plavecký, nech sa naučia plávať

kitycat
16. jún 2025

Topila sa bez plavacich pomocok? Tak kupit kvalitne/

Alwbo tam nechodit a napustit lavor na balkone - susedia sa ale asi podakuju

lucia13022023
16. jún 2025

Mňa na kúpaliská nikto v živote nedostane 😁 ak syn bude silou mocou chcieť ísť, nech sa páči, môže ísť s mužom😁 ale tak žijeme vo svete kde je xy možnosti kam v lete ísť, my sme včera boli pri jazere za presných 0,00€. Ok, benzín niečo stal 😁

nyusika
16. jún 2025
@anna777115

@iwesska Veď, ale amebie sú jednobunkovce, parazity. To, nie je vírus.Ten, parazit vdýchnutim mechanicky vojde, cez nosovú sliznicu, priamo do mozgu a urobí z neho sito. Ten parazit mohol byť len jeden a práve tento chlapec mal natoľko smolu, že ho vdýchol. To, sa už samozrejme nepotvrdí. To by bola veľká náhoda keby sa nachádzal v náhodne zobratej vzorke vody.

@anna777115 inak, ja dufam, ze ludia ani nejazdia autami...vies, kolko smrtelnych nehod sa uz stalo ?

jana_eyre_2
16. jún 2025

Moje decká milujú vodu, sú po mne.. máme bazén, aj chodíme na kúpaliská, aj na jazera.. osobne kúpaliska až tak nemusím, lebo tiež mi vadí že sa každý na každého tlači a tak chodievame na menej vychytené.. my zväčša do Rakúska troška ďalej od hraníc.. tam je vždy veľký areál takže ľudia sa tam v pohode zmestia..

Chápem že sa bojíš o deti, ja sa bojím tiež ale vždy na ne dávam pozor pohľadom.. moji sú už veľki, sú plavci všetci ale aj tak som v strehu.. neviem si predstaviť prežiť leto bez vody, ja Radim nájsť nejaké miesto kde by ste sa osviežili a skamarátili viac s vodou.. aby si svoje strachy nepreniesla aj na deti, je dôležité vedieť sa vo vode dobre a zábavne pohybovať..

Ako začiatok si skúste nájsť potoky v blízkom lese a schladiť sa tak, moje decká to milujú.. už toľko krát sa kúpali v ľadovej vode potoka a mali z toho obrovskú zábavu.. dôležité je aby nemali strach z vody.. keď budú rásť, postupne pridávajte aj jazera, kde sa naučia plávať a tvoj strach opadne..

zupka33
16. jún 2025

Tiez som ako dieta na kupaliska absolutne nechodila a prezila som to 🙂 Kupali sme sa vyhradne v rieke 😀 Bola zadarmo a tie zazitky boli stokrat lepsie takto v prirode ako na kupalisku 😍

veronicka1901
16. jún 2025

Tiez nemilujem kupaliska, ale chodim kvoli detom raz za cas. Ale uprednostnujeme jazera s nizsou navstevnostou :D. Predsa len mi to k tomu horucemu obdobiu patri 🙂. Ako dieta sme s rodicmi nechodili nikam a dost mi to chybalo. Ked som bola vascia, kupali sme sa s kamosmi v potoku. Kazdopadne, ak mas z toho traumu, tak nechod.

radula17
16. jún 2025

Tiež mi je to nechutné ale chodíme, aj ja sa kúpem. Najradšej mám more ale peniaze na to nie sú aby sme chodili niekoľkokrát za rok🙂)) Jazerá sú tiež fajn, ale musí byť čistá voda, keď je mútna a nevidno ani na členky tak tam sa tiež nenamočím. Moje deti vodu milujú a neviem si predstaviť že by som im to zakázala, dokážu byť namočený aj hodiny.

Strana
z3