Mám milujúceho manžela a nie sme vôbec šťastní
Ahojte.
Neviem ani ako zacat. Mam manzela s ktorym sme spolu 6 rokov, mame len jeden druheho lebo nam nebolo zatial dopriate mat babo (pokusame sa uz asi rok). Ale nejde len o to, ja som skoncila VS, mam myslim ze dost dobre prac.skusenosti, ktore som nadobudla pocas studia, ovladam jazyky a aj tak si nemozem najst pracu. Absolutne ziadnu, uchadzam sa uz aj o pracu vo vyrobe a nic.. Nikto mi jednoducho neodpise, nezavola spatne. Pritom napr.spoluziacky mali viac stastia ako rozumu, nikdy nepohli ani prstom (neboli na to odkazane) a hned ake pozicie zastavaju. Manzel sice pracuje, ale zijeme v cudzom meste z ktoreho sa pokusame odist, nemame tu blizkych, citime sa tu cudzo, chceli by sme sa uz usadit, kupit byt ale nedari sa. On sa takisto pokusa najst si pracu blizsie k nasim rodinam, chodi po pohovoroch, druhe-tretie kola a nic, ziadna odozva, na pohovore povedia ze ok a stale neobsadia dane miesto. Ja sa pokusam najst si nejake aktivity ale nic ma nebavi dostatocne dlho, prepadne ma smutok a zial. Navyse v rodine sa rodia deti, vsetci naokolo su v ocakavani (taki od kt.to nik necakal, kt.neplanovali, nechceli, smyklo sa). A mna samozrejme kazdy zasypava tymi bolestnymi otazkami ze vy kedy? Nelakomite sa? Vtedy by som najradsej strielala :( nikto si neuvedomuje ako to boli, stale sa snazim diplomaticky reagovat, nikoho neurazit, povzniest sa nad to :( planujeme navstivit doktorku (spociatku sme sa tomu chceli vyhnut a dufali sme), len sme mysleli ze po dovolenke (kedy sme boli ako tak v pohode) sa zadari a nic.. Niekedy to naberie na obratkach, ze nezvladame situaciu ani jeden a sa zbytocne pohadame. Neviem co mam robit, mozeme mat tolko smoly a nestastia???? Ani praca, ani dieta, ani zmena bydliska, nemame nic, roky plynu a citim sa kazdym dnom horsie a horsie. Ako to zvladnut?? Viem ze su aj horsie pripady, chore deti a pod., ze nemam na to az tak mysliet, ale zrovna toto pocut nepotrebujem :(
@cakam_stastie ahoj,aj ked je to mozno tazke,zacni mysliet trochu pozitivne...v tvojich prispevkoch pises prevazne o negativnych veciach,ale bud vdacna za to,co mas....babo pride,len to chce cas...moc tlacite na pilu aj pri praci aj pri babu....my sa s prestavkami snazime o babo 1,5 roka a nic....mam aj smutne chvilky,ked nam niekto oznami,ze caka babo,ale potom sa usmejem na manzela a poviem,ze ved aj medzi nas raz pride....mate jeden druheho,ste zdravi,mate milujuce rodiny...na tomto stavaj....
@cakam_stastie tvoje nešťastie a smola nepramení z okolností, ktoré sa okolo teba dejú, ale z tvojho vnútorného pocitu. Ak chceš naozaj vedieť, čo je to nešťastie a smola, zájdi na detskú onkológiu - strhané, nešťastné mamičky, ktoré sa každú minútu dňa boja o život svojho dieťaťa, doma ich čakajú ďalšie deti, ktoré nechápu, prečo je mama preč, prečo nie je s nimi, stará sa o ne muž, ktorý je tak mamou aj otcom, čo je tiež nesmierne vyčerpávajúce, rodina potrhaná, navyše zápasí s nedostatkom ´financií, lebo kopu zhltnú lieky a vyšetrenia......Ste dvaja mladí, zdraví ľudia, nič vás nedrží v meste, kde žijete, ovládaš jazyk, zdvihnite zadky a mašírujte do zahraničia! Nebudete na dosah hlúpych otázok a poznámok, zarobíte si, získate skúsenosti, prestanete sa upínať na bábo a vtedy ono najčastejšie príde. Držím palce!
@cakam_stastie nesústreď sa na neštastie ktoré máš, ale na šťastie. Pri sexe nemysli na dieťa ale na partnera a samotný sex. Užívaj si život, spolu si ho užívajte. Ostatné príde samo.

@cakam_stastie mas nejake konicky? co robis cele dni? Ked je clovek nezamestnany, sedi doma, nema na okoli ani rodinu ci kamaratov, tak sa strasne nudi, nema ziadne podnety, potom rozpitvava aj tie najmensie problemy a zdaju sa mu obrovske. Z toho su potom aj taketo depkove stavy, hadky z nudy... Bolo by dobre si vyplnit cas niecim zaujimavym - nejake kurzy, sport, rucne prace - s tymi by si si mozno casom vedela aj privyrobit napr. cez Sashe a to velmi ocenis aj pocas RD. Alebo nejake samostudium veci ohladne podnikania a postupne zacat samostatne podnikat?