Mám nefungujúce manželstvo a našla som si iného
Ani neviem ako začať alebo kde začať aby som to zhrnula tak v skratke....som 13 rokov vydatá z nášho manželstva sú dve deti dvaja chlapci vo veku 13 a 7. naše manželstvo prešlo všeliakými krízami...bolo aj šťastné obdobie aj smutné. Len nejak posledné štyri roky je to už z mojej strany iba zo zvyku. Môj manžel nie je zlý chlap mám pri ňom všetko po materiálnej stránke máme krásny dom autá našim deťom nič nechýba. Ale to je tak všetko......ani neviem ako sa to stalo proste som sa zamilovala do mojej prvej lásky, ktorú som po 15 rokov stretla a jednoducho to prišlo samo a zamilovali sme sa do seba znovu. Snažila som sa to utajiť ale proste to prasklo môj muž sa všetko dozvedel, zo začiatku ma prosil aby som s ním zostala a ja som nevedela čo skorej ťahalo ma to za tým druhým ale na druhej strane tu mám deti všetko tak som zostala s manželom, že sa pokúsim to dať ešte nejako do poriadku. Ale doma sa to iba stupňovalo nakoľko býva s nami moja mama ktorá vždy držala jemu stránku nie mne vždy si jeho zastávala a to iba preto, že sme sa mali po finančnej stránke dobre že nám nič nechýbalo. Stupňovalo sa to hádkami, krikom nadávkami vulgarizmami až to prešlo do toho, že ma pred deťmi trieskal o skrinu kričal zahnal sa na mňa ale nedal mi facku ale viac ma bolí to, ako sa správal ako keby ma bil. Až to vyústilo do toho, že jedného večera si zavolal ku nám domov toho môjho priateľa s tým, že sa mám rozhodnúť buď odídem alebo ostanem a zabudnem na neho a budem žiť v manželstve ako doteraz. Mala som sa v ten večer rozhodnúť, s ktorým chcem zostať rozum mi vravel ostaň a srdce ma ťahalo preč. On dokonca prišiel čo som nečakala povedal, že tak ma ľúbi, že nedovolí aby som trpela toto urážanie ale tiež nechcel aby som odišla od detí. Ale môj muž ani počuť deti mi nedá deti nezoberiem z domu, a nahučal deti, že som k...a a mám iného samozrejme, deti boli na jeho strane hlavne ten starší. Tak som sa zobrala a odišla s tým, že budem za deťmi chodiť a požiadam o rozvod. Za mesiac čo som bola mimo domu som prežívala peklo smsky urážlivé keď som prišla domov tak sa Manžel správal normálne ale starší syn ma odmietal nechcel ma ani vidieť a to ma zabíjalo. tAk som po mesiaci sa vrátila domov s tým, že skúsim nejako s mužom zachrániť čo sa dá. Prijal ma naspäť aj deti ale po troch týždňoch čo som doma je to zase to isté. Proste zákazy príkazy moja mama sa do všetkého stará proste nemôžem ani dýchať podľa seba musí byť upratané ako ona chce musí byť navarené vtedy ak neožehlím v ten deň ako ona povie tak už je zle....a stále sa hádať ma tiež nebaví.
Som rozhodnutá požiadať o rozvod ale mám strach veľký strach. Ako som sa vrátila domov zistila som, ke´d som si len tak behala po počítači proste v dokumentoch mal video natočil ma tajne ani som o tom nevedela, keď som sa sprchovala proste dal kameru do kúpeľky a ani som o tom nevedel, našla som v jeho nočnom stolíku moje nohavičky schované, šaty mi roztrhal len preto, aby som si ich už nikdy neobliekla ak budem s iným. Mám pocit, že je už posadnutý mnou proste stále mi vraví, že on nedokáže žiť s inou ženou akoso mnou, že nechce inú ženu iba mňa lebo ma miluje ale ja mám pocit, že on je tak mnou posadnutý a pripútava si ma viac a viac, ale neuvedomuje si, že mňa si týmto jeho správaním iba odhadzuje od seba. Neľúbim ho mám ho rada svojím spôsobom však sme spolu niečo prežili ale nechcem s ním zostať ....nedokážem už ani v tom dome fungovať držia ma tam iba moje deti nič viac.....som tam ako v base nemôžem ani telefon zodvihnúť aby ma nekontrolovali na počítač ani nechodím sleduje ma na každom kroku....včera mi zase vykričal, že ľutuje, že som sa vrátila že ma zbalí a vyhodí na ulicu a podobné veci. Zatiaľ som to neriešila nijako ale poznám ho aj mamu a modlím sa, aby to nezašlo ešte ďalej. Bojím sa tam byť v tom dome čo sa zase vyhrotí čo zase mu bude vadiť proste viem, že som urobila ja chybu, keď som si našla iného ale nedokážem už byť v tomto vzťahu z mojej strany žiadna láska nie je je to už iba o zvyku, nedokážem mu dať ani pusu ani s ním ísť do postele snažila som sa ale nejde to zo mňa a nasilu to robiť tiež nechcem to by som šla sama proti sebe. Bojím sa, že bude mi robiť peklo ak zostanem v dome ale zase viem, že deti by so mnou neodišli pretože sú zvyknuté žiť v tom dome majú tam svoje pohodlie a sú na neho naviazaný jasné však on zarába viac ako ja aj to som už dostala vytknuté, že všetko platí on že ja zarobím minimum a podobné veci......Chcem sa s ním vkľude dohodnúť aby sme si nerobili naprieky ale on ani počuť nič v kľude nechce riešiť...a ja mám pocit, že som už na konci so silami.......
@nazorotca každé čudo trvá tri dni , prestalo by to .
Ak skutočne muž chce aby sa vrátila a ak ju má rád, tak tieto kroky urobiť musí , nech sú akokoľvek ťažké. Inak sa nepohnú vpred.
Ak ju síce má rád ale pre jej návrat nie je ochotný nič urobiť, tak jednoducho sa musí zmierit s tým , že sa manželka nevráti, bodka.
Ak ju už nechce nie je čo riešiť.
Stále tvrdím že na ťahu je manžel, manželka sa evidentne do takéhoto prostredia vrátit nechce. Musí urobiť prvý krok , nech je akokoľvek ťažký a to je vysťahovanie svokry. Dočasne ju odstaviť.
Ak to nie je schopný urobiť tak good luck s novou partnerkou , ktorá sa po čase zožerie s jehoo prvou svokrou a bude tu vypisovať ako nenávidí jeho deti z prvéh manželstva.
ak ide o takého otca, je to fajn emoticon, a ak nie, tak potom čo?
Dobrý otec zostane dobrým aj po rozvode a o svoje deti sa bude zaujímať, podporovať ich . Mnoho mužov prenáša zlyhanie voči manželke na svoje deti a cez deti trestá exmanželku, samozrejme že je to aj opačne.
@sashabb
aha, guliarka hádže guľami 🙂
škoda rány, kerá padne vedle, to hovorila moja babka, keď som urobil nejakú hlúposť..takže sashabb, nevšímaj si ma, hádž si ďalej svojimi guľami , urobíš dobrý skutok 🙂
čo tu kto chce neustále chápať, nasadila parohy manželovi, na dedine, jej matka manipuluje jej deti, manžel je vprdeli, deti sú vprdeli, ona je vprdeli, milenec sa tvári ako spasiteľ sveta, výsledok nekvalitného sexu manželov, kt. nevedeli riešiť medzi sebou, cez sexuológa, alebou sexmanagera, problémy sa neriešili medzi tými, kt. ich mali riešiť,a v správny čas, riešilo sa to neverou jedného z partnerov, jedno zlé rozhodnutie za druhým, následky sú jasné, rozvod, starostlivosť o deti, a následné delenie majetku bude bigproblem číslo dva, kto tu čo ešte chce doplniť?
máš si ma nevšímať 😀
@maminuska máš recht, je to tak, návrat dotyčnej je nemožný, už je neskoro, ona nechce byť s ním, a ani s mamou, a ani sa jej nečudujem,
veci sa neriešili v zárodku, naopak, hnali ešte do pekla..teraz rieši iba následky, kt. majú buď zlé alebo horšie riešenie
značne to pohnojila neverou a odchodom z domu, plus návrat späť...
žijú na dedine, značne to komplikuje vzťahy a riešenia
jej matka: predala im svoj dom s tým, že tam dožije, pochopiteľne sa díva na svoje veci, plus vnúčatá, robí veľmi zle, že manipuluje deti voči vlastnej matke, obzvlášť pubertiaka, katastrofa
jej manžel: maká drie, stará sa ako vie ( mohol by aj menej a viac to preberať s manželkou) a zrazu je paroháč, matka odíde z domu za milencom, je vo veľmi zlej situácii, neviem, kto to je a čo je to za človeka, svoje slabé stránky po sexuálnej stránke si nechce priznať, plus spieva celá dedina....je dezorientovaný, nádej mu zhasína po druhom odchode manželky, nevie, čo má robiť, ísť sa poradiť s odborníkom, s manželkou včas, a aj teraz je pre neho tabu ( asi), manipulácia detí proti matke je zjavná a je to katastrofa, všetko zlé
deti: hľadajú istotu , bezpečie, hrozí katastrofa matka má milenca, nevedia sa s tým vysporiadať, počujú všeličo, nevedia čomu majú veriť, hanbia sa, psychické následku môžu byť katastrofálne, prirodzene viníkom je matka - odišla z domu, stará mater a otec poriadne lejú olej do ohňa, všetko zlé
manželka, zakladateľka témy: prišla o muža, s matkou je to na nože, deti ju nazývajú hrozne, milenec ju 2.x prichýlil k sebe, finančne je na tom na hovno, psychicky je na dne, materinský cit trpí ako... , spoločenská mienka je na strane muža
výsledok neriešenia problémov začiatkoch
nemá kde ísť, pokiaľ ju k sebe neprichýli milenec, otec a jej matka jej bránia v styku s deťmi, nerieši to cez sociálku a ani predbežným opatrením, čo je škoda, takto deti dostávajú iba jednostranné info, a skreslené, na hovno, na hovno
čo mala urobiť pred tým než akože stretla milenca:
-včas riešiť svoj/ich problém rozhovorom, psychológom, mediátorom, sexuológom - nestalo sa
- pohovoriť si s deťmi -nestalo sa
čo nemala urobiť :
nájsť starú lásku, zamilovať sa, byť nevernou, nečakať až to praskne - stalo sa
neodísť s milencom z domu - stalo sa
po návrate domov pohovoriť si s manželom, určiť mantinely spolužitia, hľadať riešenie - nestalo sa, a neskoro
pohovoriť si s deťmi - nestalo sa, neskoro
čo má urobiť:
zbaliť sa odísť - stalo sa
pri odchode dohovoriť si systém starostlivosti o deti - nestalo sa
ísť na sociálku - nestalo sa
podať návrh o rozvod - nestalo sa
podať žiadosť o predbežné opatrenie starostlivosti o deti- nestalo sa
včas riešiť svoj/ich problém rozhovorom, psychológom, mediátorom, sexuológom - nestalo sa
Ak jedna strana nechce, nezaujíma sa , serie na to - nedá sa ani rozhvor , ani písanie listov, ani spoločná návšteva manželskej poradne, ani sexuologa - tam mal ist muž. Jednoducho zabité .
nájsť starú lásku, zamilovať sa, byť nevernou, nečakať až to praskne - stalo sa to je pravda ale to je už dôsledo rozliateho mlieka.
neodísť s milencom z domu - stalo sa, musela ak si chcela zachovať troška duševného zdravia, normálnosti a úcty voči sebe samej
Všetko ostatné sa stalo , až na to čo má robiť
@anjelicek26 ze nezasluzi si deti,ani nic.... fuha,upalit ju,co povies?
nespokojná bola ona, takže palivo mala v ruke ona, manžel ? a čo aj viem, čo je to za trubku? to vie len ona, je to jej manžel, ona si ho vybrala za muža, ak jedna strana nechce je to na hovno, a pvoedala mu to, čo sa stane ked sa nič nestane, teda nebude riešiť? navštívila sexuolģa? aspoň tušila, čo sa stane, ked bude mať milenca ? a praskne to,
čo má manžel robiť po nevere? nuž čo, zvýšiť futro, aby prešiel dverami 🙂, vážne, mal s tým niečo robiť a aj robil, po svojom, zavolal milenca a riešil, buď ostaň doma, alebo choď s amantom, a stalo sa, odišla s milencom....po čase sa vrátila, teraz ked je doma peklo odišla, azda nadobro, nevieme, čo dialo medzi ňou a milencom počas pobytu doma..
mám obavu, že dotyčná riešila najprv neveru a až potom to chcela prebrať s manželom...
čítal, dal som si tú námahu, je tam dosť nejasností a subjektivity, a nepoznám príbeh jej manžela
otázka neznie, čo mal robiť jeden, ale čo mali robiť obaja!
dotyčná svoju vyjednávaciu pozíciu pohnojila neverou a odchodom z domu s milencom a za účasti celej rodiny, to je total na hovno
Ja nechapem poziciu jej matky. To si mala vysporiadat razne. Myslite, ze zatko je zo svokry taky nadseny? Len ju vyuziva vo svoj prospech.
@maminuska upoornění na co? zamilovala jsem se a jdu tam kam mě srdce táhne? myslím, že to vždy zraní ty děti...ale já tady vubec nechci být v pozici nějaké rádkyně, už nahoře jsem psala, že situace je blbá, sama bych se do ní dostat nechtěla, ale děti bych neopouštěla, ani kdybych tím upozornila na možnost světového míru 🙂)))
nehledě na to, že dotyčná žije doted se svojí matkou, ale nic jí nenutí být tam, kde jsou její vlastní malé děti...obojí je špatně...malé děti mají být s rodiči a velké bez nich, obě dvě situace jsou patologické a nikdy z nich nevzejde nic dobrého
ale ted v té situaci v jaké to je...už bych něco dělala....možná chce holka odejít spíš od matky, než od manžela
otázka, čo by som robil ja?, a v ktorej fáze ? neviem, aké sú tam pomery, neviem, kto vlastne dotyčná je, ako to vlastne bolo...teda, po prepuknutí nevery riešil by som hlavne čo vlastne madam chce? vrátiť sa domov k manželovi a riešiť to, alebo odísť s amantom, odišla s amantom a z domu - to je rozhodujúci moment, následne by s pokračoval plán B, kto a ako deti, rozdelenie bsm a rozvod, po návrate madam domov zistiť, čo vlastne jej návrat znamená, je to návrat k rodine, alebo konkubinát, odišla druhýkrát z domu a za amantom ( nakoniec nemala ani kde iba k nemu) takže definitívny koniec, rozvod, starostlivosť o deti a nastupuje ďalšia nemenej katastrofická časť rozvodu, ako rozdeliť bsm, teda dom, atd....manžel nebude mať na vyplatenie polovice domu, a ani ona, dom sa bude musieť predať ( samo, že pod cenu) presťahovať sa a všetci...deti asi v striedavke, nezdá sa vám, že kdesi soudruzi udělali chybu?
@nazorotca 'dalej, deti budú mať veľký problém s jej amantom, veľmi ťažko sa im bude existovať s ním v jeho domácnosti, to bude ťažká cesta, deti už majú vážny problém, matka to pochopiteľne zľahčuje, ale najväčší trpitelia v tomto príbehu sú práve deti a ponesú si to do ďalšieho svjho života, traumy sa už nezbavia, žiaľ
jej matka, po predaji domu má vážny problém, kde bude žiť? ak im predala svoj dom, má snáď nejaké peniaze, no oni žjú na dedine, to zn. bude sa musieť odsťahobvať do mesta a nájsť si nejakú garzónku ...
neviem, je to ho po komín, čo ich ešte len čaká a nie su to dobré správy
dotyčná bude u amanta, kde to však nemá vôbec isté...jej život bude vysieť na jeho šnúrke, bude na ňom zíávislá...ostane jej rocha peňazí z predaja domu, ale otáka je koľko a kedy ich bude mať..s tým súvisí aj starostlivosť o deti, kde ich bude chcieť mať? v spoločnej domácnosti s amantom? hm...
ahoj zažila som niečo podobné, mala som vzťah, ktorý už dávno nebol o láske ale len o zvyku. Z tohto vzťahu mám jednu nádhernú princeznú. Tiež boli vyhrážky, ponižovanie, strašná žiarlivosť. tak som prerušila všetky kontakty s priateľmi a sedela som stále doma s dcérkou. Po čase som sa stretla so svojou bývalou láskou a začalo sa to odznova. Ten krásny pocit v žalúdku a tiež pocit, že ma konečne ma niekto naozaj rád. Mňa aj moju dcérku. No už terajší ex sa nechcel vzdať, ani nás tak ľahko pustiť. Bolo to horšie. Snažila som sa teda kvôli dcérke neodísť. Ale hádky alebo tichá domácnosť ma dostávali do stavu šialenstva. Trikrát som od neho odišla a vždy som sa vrátila kvôli dcérke. No nakoniec som si povedala, že to takto dalej nejde. Moji rodičia sa tiež rozviedli a my sme to so sestrou zvládli, tak to zvládne aj drobec. A tak to aj bolo. Zbalili sme si veci a odišli...Rýchlo som podala žiadosť na súd o zverenie malej do svojej opatery a žiadosť o výživné. To bolo hurhaju. Každý deň mi vykrikoval pod oknami, všade ma sledoval, neustále mi písal vyhrážne sms...zmenila som číslo a s láskou môjho života sme to spolu prekonali. Neľutujem nič čo som spravila, že som bola s ex a zamilovala sa do svojho zlatíčka po druhý raz. bola to proste láska aj po rokoch. Jediné čo ľutujem, že som to nespravila hned na prvý krát a toľko som sa vracala. Stratila som tak 2 roky, kt. mi nik nevráti. Teraz je všetko inak mám super priateľfa a princeznú,kt. on nadovšetko miluje ako svoju. Dokonca sme sa už pokúšali aj o vlastné bábätko, a to som o druhom dieťaťi pred pár rokmi nechcela ani počuť. Jediná rada, rob tak aby si bola ty šťastná, ak si ty sú aj tvoje deti a časom všetko pochopia...jedine čo im treba stále pripomínať, že ich majú obaja rodičia rady aj ked spolu nežijú... Drž sa...prajem veľa lásky a dúfam, že sa rozhodneš správne..

řekla bych, že je to typický syndrom zelenej vdovy ☹, matku bych stopro vyhodila a nebo ji rekla, že ona žije v mém domě, tak at se drží stranou...chyba byla odejít od dětí, to ti nikdy neodpustí a ani ty si to nikdy neodpustíš..prostě situace pěkně na hovno