Mám nefungujúce manželstvo a našla som si iného
Ani neviem ako začať alebo kde začať aby som to zhrnula tak v skratke....som 13 rokov vydatá z nášho manželstva sú dve deti dvaja chlapci vo veku 13 a 7. naše manželstvo prešlo všeliakými krízami...bolo aj šťastné obdobie aj smutné. Len nejak posledné štyri roky je to už z mojej strany iba zo zvyku. Môj manžel nie je zlý chlap mám pri ňom všetko po materiálnej stránke máme krásny dom autá našim deťom nič nechýba. Ale to je tak všetko......ani neviem ako sa to stalo proste som sa zamilovala do mojej prvej lásky, ktorú som po 15 rokov stretla a jednoducho to prišlo samo a zamilovali sme sa do seba znovu. Snažila som sa to utajiť ale proste to prasklo môj muž sa všetko dozvedel, zo začiatku ma prosil aby som s ním zostala a ja som nevedela čo skorej ťahalo ma to za tým druhým ale na druhej strane tu mám deti všetko tak som zostala s manželom, že sa pokúsim to dať ešte nejako do poriadku. Ale doma sa to iba stupňovalo nakoľko býva s nami moja mama ktorá vždy držala jemu stránku nie mne vždy si jeho zastávala a to iba preto, že sme sa mali po finančnej stránke dobre že nám nič nechýbalo. Stupňovalo sa to hádkami, krikom nadávkami vulgarizmami až to prešlo do toho, že ma pred deťmi trieskal o skrinu kričal zahnal sa na mňa ale nedal mi facku ale viac ma bolí to, ako sa správal ako keby ma bil. Až to vyústilo do toho, že jedného večera si zavolal ku nám domov toho môjho priateľa s tým, že sa mám rozhodnúť buď odídem alebo ostanem a zabudnem na neho a budem žiť v manželstve ako doteraz. Mala som sa v ten večer rozhodnúť, s ktorým chcem zostať rozum mi vravel ostaň a srdce ma ťahalo preč. On dokonca prišiel čo som nečakala povedal, že tak ma ľúbi, že nedovolí aby som trpela toto urážanie ale tiež nechcel aby som odišla od detí. Ale môj muž ani počuť deti mi nedá deti nezoberiem z domu, a nahučal deti, že som k...a a mám iného samozrejme, deti boli na jeho strane hlavne ten starší. Tak som sa zobrala a odišla s tým, že budem za deťmi chodiť a požiadam o rozvod. Za mesiac čo som bola mimo domu som prežívala peklo smsky urážlivé keď som prišla domov tak sa Manžel správal normálne ale starší syn ma odmietal nechcel ma ani vidieť a to ma zabíjalo. tAk som po mesiaci sa vrátila domov s tým, že skúsim nejako s mužom zachrániť čo sa dá. Prijal ma naspäť aj deti ale po troch týždňoch čo som doma je to zase to isté. Proste zákazy príkazy moja mama sa do všetkého stará proste nemôžem ani dýchať podľa seba musí byť upratané ako ona chce musí byť navarené vtedy ak neožehlím v ten deň ako ona povie tak už je zle....a stále sa hádať ma tiež nebaví.
Som rozhodnutá požiadať o rozvod ale mám strach veľký strach. Ako som sa vrátila domov zistila som, ke´d som si len tak behala po počítači proste v dokumentoch mal video natočil ma tajne ani som o tom nevedela, keď som sa sprchovala proste dal kameru do kúpeľky a ani som o tom nevedel, našla som v jeho nočnom stolíku moje nohavičky schované, šaty mi roztrhal len preto, aby som si ich už nikdy neobliekla ak budem s iným. Mám pocit, že je už posadnutý mnou proste stále mi vraví, že on nedokáže žiť s inou ženou akoso mnou, že nechce inú ženu iba mňa lebo ma miluje ale ja mám pocit, že on je tak mnou posadnutý a pripútava si ma viac a viac, ale neuvedomuje si, že mňa si týmto jeho správaním iba odhadzuje od seba. Neľúbim ho mám ho rada svojím spôsobom však sme spolu niečo prežili ale nechcem s ním zostať ....nedokážem už ani v tom dome fungovať držia ma tam iba moje deti nič viac.....som tam ako v base nemôžem ani telefon zodvihnúť aby ma nekontrolovali na počítač ani nechodím sleduje ma na každom kroku....včera mi zase vykričal, že ľutuje, že som sa vrátila že ma zbalí a vyhodí na ulicu a podobné veci. Zatiaľ som to neriešila nijako ale poznám ho aj mamu a modlím sa, aby to nezašlo ešte ďalej. Bojím sa tam byť v tom dome čo sa zase vyhrotí čo zase mu bude vadiť proste viem, že som urobila ja chybu, keď som si našla iného ale nedokážem už byť v tomto vzťahu z mojej strany žiadna láska nie je je to už iba o zvyku, nedokážem mu dať ani pusu ani s ním ísť do postele snažila som sa ale nejde to zo mňa a nasilu to robiť tiež nechcem to by som šla sama proti sebe. Bojím sa, že bude mi robiť peklo ak zostanem v dome ale zase viem, že deti by so mnou neodišli pretože sú zvyknuté žiť v tom dome majú tam svoje pohodlie a sú na neho naviazaný jasné však on zarába viac ako ja aj to som už dostala vytknuté, že všetko platí on že ja zarobím minimum a podobné veci......Chcem sa s ním vkľude dohodnúť aby sme si nerobili naprieky ale on ani počuť nič v kľude nechce riešiť...a ja mám pocit, že som už na konci so silami.......
@mamavera některé matky toho využívají, protože dcery mají výčitky svědomí....a pak se ty matky takhle rozcapujou....když to teda napíšu hnusně....matka by měla hlavně držet s dcerou at udělá cokoliv, když by spolu byly samy, at ji řekne, co si myslí, ale musí přece hájit dobro a spokojenost dcery a ne ji ještě terorizovat....a vůbec - max má říct osamotě svůj názor, ale jinak se jim do ničeho plést nemá a vůbec když u nich žije....
mám takový pocit, že se matinka bojí o svoje pohodlíčko.....
Nechapem, kolko odsudenia moze dostat clovek, co sa uprmine vyzna z problemu a ocakava radu, pomoc, pochopenie.... Skoda, ze tu nie je grcajuci smajl 😝 Zakladatelke drzim palce, nech sa situacia vyriesi co najbezbolestnejsie. Vyhladaj psychoterapeuta, aby ti pomohol zvladnut tuto situaciu.
@tarra27 čo sa stalo, už sa zmazať nedá, ak dal zakladateľke témy manžel šancu, tak so všetkým, aj s tým, že to nebude mať denne na tanieri, pretože takto to fungovať nebude. Mali by si obaja sadnúť a povedať jej matke, že je to pre nich ťažké obdobie, ale radi by ho zvládli a boli by radi, keby im do toho absolútne nezasahovala. Určite by im veľmi pomohla manželská poradňa.
@babulinka29 tiez ti radim psychologa a medzi moznosti vyriesenia situacie by som zaradila aj rozhovor s muzom, kam odpratat tvoju matku (mam na mysli nejaky podnajom, alebo ine moznosti, ktore prichadzaju do uvahy)...vas vztah by sa mozno dal pozliepat, ale tvoja matka musi ist mimo hry...bohuzial
nikdo, nikdo nemá právo být manželku / manžela ať už by provedl cokoliv
a řekněte mi jestli je lepší existovat v nefuknčních vztahu, jen proto aby se neřeklo, myslíte že je dobré pro děti poslouchat každodenní hádky rodičů, vidět jak táta mámu bije?
umíte si představit že by byl nevěrný manžel a po měsíci se vrátil domů a manželka by se chovala tak jak babulinky manžel? normální chlap by to vydržel týden, a pak by odešel. To je opravdu ten správný způsob jak manželku udržet doma? Výčitkami, bitím, vyhrožováním?
To je zajímavé, že ženám radíte jak udržet manžela doma, jak být milá a příjemná, nevyčítat, aby věděl o co všechno by se připravil kdyby odešel, ale chlap ten má ženu zmlátit, zavřít do sklepa, zakázat chodit do práce.... "aby věděla o co všechno by se připravila kdyby odešla"
budem ti drzat palce,,,,nech sa to co najlepsie skonci pre teba a deti.
ťažké súdiť,ťažké radiť. my sme to zažili ale v opačnom garde. deti svojho otca nenávidia,že mal milenky,že sme sa hádali,že nás buzeroval apd.doteraz si k nemu nenašli vzťah,ani nechcú ku nemu chodiť.ale teraz je pokoj,som sama bez partnera,žijeme v pokoji. a on má už 4-tú ženu a verím že nie poslednú.
Nepoznám ťa,neviem čo cítiš.zváž si, či ti ten nový vzťah stojí za to,čo ked o pár mesiacov to bude iné,ked zamilovanosť pominie.s manželom by som si sadla,povedala čo am trápi,že ti vadí mama.skúste mame nájsť iné bývanie a byť sami.nedovoľ aby ťa vlastné deti znenávideli.
@babulinka29 ja ta neodsudzujem,viem si celkom dobre predstavit ake je to zit vo vztahu kde sa uz necitis byt stastna..to sa lahko radi mas vsetko,si zabezbecena,ale to predsa kazdy vie ze peniaze este nezarucuju stastie! Prečo by si bola zla ze si isla za hlsom svojho srdca? Ze sa "neobetujes" pre deti? Však deti onedlho dospeju,zalozia si vlastne rodiny,a ty mas byt dokonca zivota s niekym skym byt nechces? Vela zien trpi vo vztahu akoze koli detom,ale komu tym vlastne robi dobre? Vsak su v takej rodine vsetci nestastny,nik nevie druheho robit statnym ak je sam na dne..a deti to citia..Ty vies najlepsie ako sa citis pri svojom muzovi,zy vies najlepsie aky je,nenechaj sa ovplyvnovat od nikoho ze ty si zla,myslim zi ze je omnoho horsie prezit svoj zivot v sebaklame,v obetovani,s presvedceni ze uz ked mas deti nemas pravo na vlastne stastie..a ze si neukoncila vztah a zacala novy? nikde predsa nieje napisane rozved sa o tyzden pride ten "pravy" zivot je nevyspitatelny,laska pride ak ho najmenej cakas,a nikto nema pravo sudit druheho ak nie je v jeho koži..
Este by som dodala,ze mozno ten starsi syn uz stebou do novej rodiny nepojde,ale u toho mladsieho ete mas sancu skusila by som o deti zabojovat,vies deti ajtak vedia rodicou pochopit az ked budu mat vlastnu rodinu a deti,teraz je to takmer nemozne ale nie beznadejne.
@babulinka29 ked ostanes doma bude cela vasa rodina o nicom, zalepena patexom aby drzala spolu, ale nebude to ono. Musis jednoducho zobrat nasledky svojho rozhodnutia a urobit co musis. A vynalozit naozaj vela usilia na to, aby si svojim detom co najlepsie vysvetlila, preco je nemozne pre ich rodicov zit spolu. Vzdy budes mat sancu, ked budes mat naozaj skutocny zaujem, ze raz ta opat akceptuju. Ale treba sa priprvait aj na to, ze sa to nikdy nestane....
Ale podla toho co pises, mas vacsi problem s vlastnou matkou a to chce dobreho psychologa....
@lucia26r ..ukáž mi ktorá radodajka čo opustí manžela kvôli cicinke iného bude o ňom pekne hovoriť...každá ide len po peniazoch..a ak náhodou deti lipnú na otcovi, tak robí intrigy, abz mu znemožnila s deťmi možnosť stretávať sa...ešte, že už aj v tomto nespravodlivom štáte existuje niečo ako striedavá starostlivosť... 😀 😀 😀 ..lebo imak chúdence deti,...
@sirinka keď zostane doma...a situácia sa aj upokojí vždy to bude ona ...tá čo sa odvolávajúc na lásku v dobrom aj zlom vo svoj prospech otočila....a i keď to manžel predýcha, čo ja by som okamžite podal návrh na rozvod...(ak to neurobí, je sam proti sebe a ešte z nej urobí veselú vdovu), tak už nikdy neuverí jej sladkým rečiam o láske, rodinnej pohode...Nakoniec ani ja im neverím...aj keď o rodinnej pohode v mojej domácnosti nemôže byť ani reč....ticho sa vytratila ako prd v gaťoch...a zostal len smrad... 😀 😀 😀
@didi44 No comment. Ja mám fajn muža, čo sa stará, pomáha mi. Ale im to proste neklapalo... Tak sa stalo... Nie je ani prvá a ani posledná... A to, ako sa správa jej muž ja viem posúdiť, len z jej opisu a to, čo píše ona, že ako sa teraz správa nie je podľa mňa OK. 😒 To je všetko. A ignorujem, že tvojím tvrdením si ma urazil...
dievčatá, prečítala som si iba pár viet. Neverila by som ale uverila som, všetko sa dá riešiť, alebo urýchliť, alebo naštartovať, alebo ukončiť. Mne pomohla www.zafira.sk je tam aj ochutnávka na počúvanie. Mala som za sebou dosť čítania a dosť hľadania a toto bolo rýchle a účinné, život sa začal pomaličky diať tak ako som si želala...http://www.zafira.sk/zajimave-odkazy/ skoro na spodu je ochutnávka Poprad, nájdite si čas a pustite si ten záznam, nič tým nestratíte a získať môžete veľa 😉 Držím palce nech máte ďalšie cesty podľa svojich predstáv 🙂
@didi44 bože, Tvoje příspěvky jsou tak jednoduché až stupidní. Ty nevidíš, že babulinka29, tam funguje jenom jako figurka, s kterou si i její vlastní matka, dělá co chce. A babulinka29 musí skákat, tak jak matka a její rádoby manžel pískají? To se dá snad vydržet rok, ale 13 let? A co sleduje její manžel tím natočením na kameru babulinky, tak jak jí Pan Bůh stvořil, to si myslím každá tady rozumně uvažující žena dokáže domyslet! Prostě sbírá kompromitující a ponižující dokumenty k případnému rozvodu. Jó tonoucí se stébla chytá. Děvčata, ruku na srdce, i když se babulinka v průběhu manželství vrhla do náruče někoho jiného, Vy byste vydržely v takovém vztahu, kde Vám i vlastní matka háže klacky pod nohy? V čem ji její manžel byl oporou, kromě finančního zajištění a střechy nad hlavou? Co žena hlavně potřebuje? Něhu, pohlazení, lásku, ochranná křídla. A pokud to chybí a děti to brzy vycítí, tak nemá cenu setrvávat v tak nefunkčním svazku. Copak babulinka29 nemá právo žít? Vždyť ona pouze přežívá! Její synové teď tápou, na čí stranu se postavit, ale časem to pochopí.....
@jaruska8 ..dievča zlaté, tak ty sa cítiš urazená?..a za čo?...že ty o niekom tvrdíš aký je bezcharakterný a vôbec ho nepoznáš?..mňa nezaujíma, akého máš muža a či ti pomáha...alebo mi snáď nechceš nahovoriť, že doma varí, žehlí, vysáva.... 🙂
...a ak už hovoríš o správaní, tak ty keby si zistila, že manželovi iná rozťahuje nohy, ty by si sa chovala ako?...by si ho predpokladám chválila a nosila na rukách..?...Ja si viem živo predstaviť, ako sa musela pretvarovať ak sa jej manžel dožadoval troche lásky...zarábal...financoval...kúpil auto...sama na začiatku tvrdila, že je dobrý a starostlivý manžel a tu zrazu ty, ktorá ho nepozná rozoberá jeho charakter?...Ok...som možno hulvát, ale ja by som ju vyrazil z domu, že by po nej ani ten smrad nezostal a deti?...ak bol dobrým milujúcim a spravodlivým otcom, tak zostanú...Ak nie..prosím...otvoril by som dvere a nech sa páči...môžete ísť s materou...nikoho totiž na reťazi držať nemôžeš...ani psa nie...tobôž nie jedinca, ktorý myslí...
@sashabb naprosto s tebou souhlasim a zakladatelce preji pevne nervy a hodne stesti...
ty co kritizuji asi nevedi co to je "Vztah" kdy zena je pomalu jen "hrackou" v rukach sveho muze...kor tam, kde uz je nasili a omezovani osobni svobody, vsechny pokud nejsou " pod pantoflem" a ty co nemaji sebevedomi na bodu 0 by udelaly drive nebo pozdeji to same...ono neco kritizovat a pak neco udelat je neco jineho...takze holky opravdu si sahnete do svedomu, ano manzelstvi a deti je "svatost" ale ne za kazdou cenu
klobouk dolu, zes po tak dlouhe dobe dokazala od muze odejit
ano deti jsou deti, ty ti nikdo nevymaze a stejne by to drive nebo pozdeji vyslo na povrch, bude to asi chvili krute ale zvyknou si a pochopi, protoze tisnivou atmosferu urcite vycitily i ony..jen jsou opravdu ve veku kdy to moc dobre snaset nebudou....cas to spravi
holky ktera z vas by nechtela aby se o ni manzel postaral nejenom financne ale i psychicky? podrzel kdyz to potrebujete nebo pohladil , povykladal si s Vami kdyz je Vam spatne???? atd...vsak vsechny vite...a vydrzet tak dlouho bez psychicke pohody je opravdu na masli 😝 😝 😝
ono kdyz se podivate vsude na net..tak kolik najdete diskuzi....on mi nerozumi, on je makovy a takovy, hadame se, ma milenku, atd...a kolik zen dokaze odejit? opravdu jen hodne malo...takze je to opravdu hodne rozprostreny fenomen a jak si tak vsimam vetsina " sporadanych" zen se dokaze jen navazet a ne pochopit...
si myslim, ze pisatelka ani nechtela radit, kor abyste ji odsuzovaly, ale jen se vypovidat.. a je to tak, zeny potrebuji vypovidat se, ale nepotrebuji ani tak rady, oproti muzum, kteri zase vsechno hned resi
@jaruska8 ..on nemá právo..ako jej manžel ju kontrolovať?...a jej kto dal právo ako vydatej žene trtúliť sa s iným?...že by jej dal pánbožko povolenie?...alebo priam ho dostala z batokánu?...zbytočné keci,..nech si zbalí kufre a vypadne...on to rozdýcha a možno si nájde šikovnejšiu fľandru, čo ho oberie o ťažko zarobené peniaze daňových poplatníkov...Ja o takých, že koze bolo dobre, išla sa korčuľovať na ľad a zlomila si nohu...

@tarra27 ja mám tiež ten pocit, že tam mala väčšie slovo, ako je zdravé...