icon

Mám nefungujúce manželstvo a našla som si iného

babulinka29
21. jan 2013

Ani neviem ako začať alebo kde začať aby som to zhrnula tak v skratke....som 13 rokov vydatá z nášho manželstva sú dve deti dvaja chlapci vo veku 13 a 7. naše manželstvo prešlo všeliakými krízami...bolo aj šťastné obdobie aj smutné. Len nejak posledné štyri roky je to už z mojej strany iba zo zvyku. Môj manžel nie je zlý chlap mám pri ňom všetko po materiálnej stránke máme krásny dom autá našim deťom nič nechýba. Ale to je tak všetko......ani neviem ako sa to stalo proste som sa zamilovala do mojej prvej lásky, ktorú som po 15 rokov stretla a jednoducho to prišlo samo a zamilovali sme sa do seba znovu. Snažila som sa to utajiť ale proste to prasklo môj muž sa všetko dozvedel, zo začiatku ma prosil aby som s ním zostala a ja som nevedela čo skorej ťahalo ma to za tým druhým ale na druhej strane tu mám deti všetko tak som zostala s manželom, že sa pokúsim to dať ešte nejako do poriadku. Ale doma sa to iba stupňovalo nakoľko býva s nami moja mama ktorá vždy držala jemu stránku nie mne vždy si jeho zastávala a to iba preto, že sme sa mali po finančnej stránke dobre že nám nič nechýbalo. Stupňovalo sa to hádkami, krikom nadávkami vulgarizmami až to prešlo do toho, že ma pred deťmi trieskal o skrinu kričal zahnal sa na mňa ale nedal mi facku ale viac ma bolí to, ako sa správal ako keby ma bil. Až to vyústilo do toho, že jedného večera si zavolal ku nám domov toho môjho priateľa s tým, že sa mám rozhodnúť buď odídem alebo ostanem a zabudnem na neho a budem žiť v manželstve ako doteraz. Mala som sa v ten večer rozhodnúť, s ktorým chcem zostať rozum mi vravel ostaň a srdce ma ťahalo preč. On dokonca prišiel čo som nečakala povedal, že tak ma ľúbi, že nedovolí aby som trpela toto urážanie ale tiež nechcel aby som odišla od detí. Ale môj muž ani počuť deti mi nedá deti nezoberiem z domu, a nahučal deti, že som k...a a mám iného samozrejme, deti boli na jeho strane hlavne ten starší. Tak som sa zobrala a odišla s tým, že budem za deťmi chodiť a požiadam o rozvod. Za mesiac čo som bola mimo domu som prežívala peklo smsky urážlivé keď som prišla domov tak sa Manžel správal normálne ale starší syn ma odmietal nechcel ma ani vidieť a to ma zabíjalo. tAk som po mesiaci sa vrátila domov s tým, že skúsim nejako s mužom zachrániť čo sa dá. Prijal ma naspäť aj deti ale po troch týždňoch čo som doma je to zase to isté. Proste zákazy príkazy moja mama sa do všetkého stará proste nemôžem ani dýchať podľa seba musí byť upratané ako ona chce musí byť navarené vtedy ak neožehlím v ten deň ako ona povie tak už je zle....a stále sa hádať ma tiež nebaví.
Som rozhodnutá požiadať o rozvod ale mám strach veľký strach. Ako som sa vrátila domov zistila som, ke´d som si len tak behala po počítači proste v dokumentoch mal video natočil ma tajne ani som o tom nevedela, keď som sa sprchovala proste dal kameru do kúpeľky a ani som o tom nevedel, našla som v jeho nočnom stolíku moje nohavičky schované, šaty mi roztrhal len preto, aby som si ich už nikdy neobliekla ak budem s iným. Mám pocit, že je už posadnutý mnou proste stále mi vraví, že on nedokáže žiť s inou ženou akoso mnou, že nechce inú ženu iba mňa lebo ma miluje ale ja mám pocit, že on je tak mnou posadnutý a pripútava si ma viac a viac, ale neuvedomuje si, že mňa si týmto jeho správaním iba odhadzuje od seba. Neľúbim ho mám ho rada svojím spôsobom však sme spolu niečo prežili ale nechcem s ním zostať ....nedokážem už ani v tom dome fungovať držia ma tam iba moje deti nič viac.....som tam ako v base nemôžem ani telefon zodvihnúť aby ma nekontrolovali na počítač ani nechodím sleduje ma na každom kroku....včera mi zase vykričal, že ľutuje, že som sa vrátila že ma zbalí a vyhodí na ulicu a podobné veci. Zatiaľ som to neriešila nijako ale poznám ho aj mamu a modlím sa, aby to nezašlo ešte ďalej. Bojím sa tam byť v tom dome čo sa zase vyhrotí čo zase mu bude vadiť proste viem, že som urobila ja chybu, keď som si našla iného ale nedokážem už byť v tomto vzťahu z mojej strany žiadna láska nie je je to už iba o zvyku, nedokážem mu dať ani pusu ani s ním ísť do postele snažila som sa ale nejde to zo mňa a nasilu to robiť tiež nechcem to by som šla sama proti sebe. Bojím sa, že bude mi robiť peklo ak zostanem v dome ale zase viem, že deti by so mnou neodišli pretože sú zvyknuté žiť v tom dome majú tam svoje pohodlie a sú na neho naviazaný jasné však on zarába viac ako ja aj to som už dostala vytknuté, že všetko platí on že ja zarobím minimum a podobné veci......Chcem sa s ním vkľude dohodnúť aby sme si nerobili naprieky ale on ani počuť nič v kľude nechce riešiť...a ja mám pocit, že som už na konci so silami.......

dazdovka
22. jan 2013

@babulinka29 by ma zaujimalo, ako si predstavuje tvoja mama zit s Tvojim o nejaky cas uz byvalym manzelom, ked si on po nejakej dobe najde novu zenu... to jej tolko nedopina, ze potom moze ist zo svojho domu rovno na ulicu?

babulinka29
autor
22. jan 2013

@vendullka
Ďakujem veľmi pekne za podporu naozaj Ste mi tu viacerí tak veľmi pomohli, naozaj som si myslela, že som vadná alebo že je chyba vo mne ale dnes som sa utvrdila v tom, že on ma nemiluje on ma chce vlastniť chce ma mať ako jeho majetok len doma zatvorenú pomaly nech si ma dá do vitrínky a ja potrebujem slobodne dýchať potrebujem cítiť, že žijem, že ma niekto miluje úprimne a že mi dáva lásku a nie takto majetnícky si ma pripútať k sebe....ešte raz vám veľmi pekne ďakujem....snáď sa mi podarí ozvať sa zajtra napísať ako to doma prebiehalo ale nemám dobré tušenie a moje tušenia sa zväčša napĺňajú

babulinka29
autor
22. jan 2013

@dazdovka
neviema ko si to moja matka predstavuje pre ňu je môj muž ideálny chlap prosto dokonalý vo všetkých smeroch......ona ho berie ako svojho syna on sa stará o všetko finančne zabezpečí rodinu, nebije ma nepije nechodí po krčmách a podobne....všetko chápem beriem to ale ona nevidí do jadra nevie čo sa odohráva v ňom ked sme sami nevidí nám do spálne proste neklape to a ona to nevie pochopiť......vraj si zahadzujem životnú šancu a vraj dám an jej slová lebo ona sa nikdy nemýlila.....a podobné veci lebo iné nerobí len pozerá na nejakom kanáli ako veštia tie opice.....a dookola to isté ale som presvedčená o tom, že žiť pod jednou strechou s mojou matkou a mojim mužom už nedokážem už nie .....ak sa dúfam nič nestane dnes do večera tak sa zajtra ozvem ako to u nás prebiehalo.....držte mi palce ☹

dazdovka
22. jan 2013

@babulinka29 neda sa len tak nejako vyhybat stretom s manzelom, venovat sa len detom a sebe? Nevsimaj si ho, ak bude chciet hadku, prejdi do inej izby, najdi si iny program... Mamy sa spytaj, ci si mysli, ze ked odides od manzela, on si casom najde frajerku, ze ci ju tam bude trpiet jeho nova zena... Deti prisudia v kazdom pripade Tebe, nech by sa s manzelom spolcili a nafabulovali ako sa nevies o deti postarat, to su len ich prazdne vyhrazky, deti patria k matke, pokial ona neni nejakym patologickym pripadom a to musi posudit odbornik...

babulinka29
autor
22. jan 2013

@dazdovka
nedá sa to lebo ak sa venujem deťom a jemu neodpovedám zdrapne ma chytí amok a neviem čo bude už som to skúšala ho ignorovať byť ticho to je ešte horšie to ho vytáča do nepríčetnosti......moja matka si myslí, že on si nikoho nenájde on sa bude venovať iba deťom..........neviem či by prisúdili deti mne keď by som z domu odišla a deti by so mnou nechceli ísť lebo si myslím, že deti so mnou nebudú chcieť odísť zo svojho predsa sú tam zvyknutý a sú hrozne navyknutý na babku a na muža pretože im robí moja mama po vôli vždy ja poviem že je navarené budete jesť to a ona im vzápätí urobí aj tak niečo čo chcú oni, mladší si povie, chcem toto a ona mu to uteká kúpiť do obchodu....a muž to rieši tiež tak má peniaze tak si ich kupuje sľubuje dovolí staršiemu byť celý deň za počítačom .......

dazdovka
22. jan 2013

@babulinka29 neboj sa ho, skus sa vyvarovat toho amoku, prevrat rozhovor na inu temu... Ak tam musis byt kvoli detom, nejaky sposob sa musi najst... Na sude by si mohla pouzit to, ze otec a babka si deti kupuju, nukaju im nezdrave jedlo, sladkosti, posobia pri vychove kontraproduktivne tym, ze sa im podliezaju, ani toto neni dovod pre ktory by si sa mala bat, ze deti nebudes mat zverene do starostlivosti... Viacere sme si tym presli, drz sa 🙂

ada274
22. jan 2013

@babulinka29 ak na teba fyzicky zautoci, ries to s lekarom a policiou, budes to potrebovat na sude. Ak kona ako zmyslov zbaveny, bud v strehu. http://www.i-psychologia.sk/view-124.php pozri sem, najdes tu rozne linky na ktore sa mozes obratit a poziadat o pomoc, skus mozno tento link http://www.pomocobetiam.sk/. Je jedno ze ta este nezbil, to co zazivas je uz psychicke tyranie, tieto organizacie by ti mohli dat uzitocne info kam sa obratit a ako postupovat ak sa to cele zhorsi.

fallingstars
22. jan 2013

@babulinka29 Souhlasím s @dazdovka, nebála bych se, že soud přiřkne děti jemu. On určitě nebude hrát čistou hru, ale pokud si vezmeš dobrého právníka, ten to velmi snadno otočí ještě více proti němu a ani mu to nedá moc práce.
Osobně bych o Tvé situaci řekla někomu, komu můžeš důvěřovat, a při sebemenším náznaku agresivity stran Tvého manžela či matky volala policii. Ne proto, že bych si myslela, že pomohou, oni to mohou řešit pravděpodobně jen domluvou, ale byl by na to už záznam, který by mohl být později zase dílkem v mozaice, kterou předložíte soudu...

sashabb
22. jan 2013

@babulinka29
@dazdovka

Osobne si myslím, že @babulinka29 tvoja matka je na jeho strane len skrz peniaze a zrejme jej dochádza, že dom predala vám a keď sa rozvediete nebude mať kde bývať. Či má tam vecné bremeno?

babulinka29
autor
22. jan 2013

@sashabb
nie nemá tam vecné bremeno predala nám ho tak že sme na dom zobrali úver tým pádom nemá vecné bremeno nemá nič len naše slovo že ju nevyhodíme.....aj ja si myslím, že jej ide o to pohodlie čo tam máme proste zázemie všetko na poriadku že deti majú všetko vlastne aj my že nám nič nechýba že sa stará on o to, aby nám nič nechýbalo....nechce a nedokáže pochopiť, že k nemu necítim už nič absolutne nič mení s to všetko už z lásky na nenávisť na odpor hnus........vyhráža sa mi a podobné veci

anina32
22. jan 2013

@babulinka29 Vím jaké je to být podvázená. A proto vím jak se tvůj muž cítí a i to že se po tvém návratu chová tak jak se chová. Cítí se podvedený, uražený, cítí že se mu rozpadá rodina a stydí se před okolím že si mu nasadila parohy. A tak kolem sebe mlátí a hledá východisko, chce aby bylo všechno jako dřív a zároveň si nechce nechat s.át na hlavu. Zažila jsem si to, chtěla jsem abysme byli dal pár a zároveň jsem ho chtěla v uvozovkách zabít. Nakonec jsem mu vyházela věci z okna, nepustila ho víc domů a rozvedla se. Zoufalý lidé dělají zoufale věci. Ale ten zoufalý je on, tebe jenom pálí dobré bydlo a tady hledás ospravedlní pro to že ho podvádís. Ode mě se ti ho nedostane. Popisuješ 13 let manželství, podle tebe hrozného. Kdyby bylo takové proč by si se už dávno nepokusila s tím něco udělat? Popisuješ vztahy s matkou ale proč si to za 13 let nechala dojít tak daleko? Protože ti vyhovovalo že dělá věci za tebe, že si vlastně pořád malá holka o kterou se maminka postará a i o celou rodinu? Kdyby se ti to nelíbilo udělala by si s tím něco hned na začátku. A čekáš že tě za to pochváli? Jak říkám, chápu tvého může, tebe ne.

ada274
22. jan 2013

@anina32 keby to bolo v zivote take jednoduche a priamociare, to by sa nam vsetkym zilo. OK ty to vidis zo svojho pohladu, zazila si svoje, a vysporiadala si sa s tym ako si najlepsie vedela. Uvedom si, ze do tych par riadkov na koniku sa neda vtesnat informacia o celom zivote. Odsudit je to najlahsie na svete....

fallingstars
22. jan 2013

@anina32 Jestli už jsi někdy stála před nějakým zásadním životním rozhodnutím - a podle toho, co tu píšeš, tak ano - tak jsi si také vyzkoušela, že takové rozhodnutí se jen málokdy dá udělat přes noc. Je tam soustu faktorů a navíc jsme každý jiný, vychovaný v jiném prostředí, ovlivněný jinými zážitky...takže někdo koná radikálněji, impulsivněji, a někomu trvá než se rozhoupe, někdo potřebuje povzbudit, jiný vyprovokovat...těžko říct, jak to bylo v případě zakladatelčina příběhu, ale věřím - a sama ze své zkušenosti vím - že přiznat si nefungující vztah chvíli trvá. Je něco jiného, když za Tebou manžel přijde a řekne, že zahybá a asi s Tebou už nechce být (příklad), a něco jiného si postupně, krůček po krůčku uvědomovat to, že to asi nikam nevede...Nevím, jak to bylo u Tebe ani u zakladatelky, ale já třeba žila pět let ve vztahu, přičemž od 3,5 let jsem tušila, že to smysl nemá...ale chvíli si něco namlouváš, chvíli doufáš, že "se to spraví", pak si nadáváš, že slyšíš trávu růst, popř. Tě někdo ujistí, že máš být ráda, za to, co máš (bez bližší znalosti situace) a najednou se ohlídneš a zjistíš, že už pár let přemýšlíš, co a jak...a pokud do toho někdo vstoupí...ale to je na jinou diskusi...

Jestli Ty jsi dostatečně rázná, pokud to tak nazveme, OK, je to Tvůj naturel, ale neznamená to, že jen Tvé řešení situace může být jediné správné. Někdo třeba prostě potřebuje dojít až na okraj nebo poznat někoho jiného, aby si něco uvědomil...znamená to, že je špatný nebo žije zavrženíhodný život?

A navíc - ono to "zoufalí lidé dělají zufalé věci" je úžasná omluvenka, která ale začne pokulhávat, když si uvědomíme, že každý máme jiný práh citlivosti a vnímání. Co jednoho nechá v klidu, přivede druhého k zoufalství...co když Tě někdo brutálně zbije, když mu ťukneš auto a on z toho bude zoufalý? Taky to omluvíš?

anina32
22. jan 2013

@ada274 Nedá se vtěsnat informace o celém životě, v tom s tebou souhlasím. Přečetla jsem si tvůj příspěvek výše o tom co vše bude potřebovat na soudě. Je to jenom pár řádku na koníku, ale obávám se, tyhle rady přivedou jenom někoho do neštěstí☹ Ten chlap je s nervama v kýblu a není nic lepšího než ho trochu postrčit aby něco udělal a aby byly důkazy k soudu☹ Mě vyčítáš že jsem ji odsoudila, ale copak ty neodsuzuješ jeho?

ada274
22. jan 2013

@anina32 nemyslim si ze ho odsudzujem, nie k nemu som sa este nevyjadrila. Myslim, ze ho viem pochopit resp. sa vcitit do jeho koze, to mi problem nerobi. Ak si vsak precitas vyssie viac o tom kam az vo svojom zufalstve zachadza, mozno pochopis. Co mi najviac prekaza je, ze strach pomaly sa nadychnut ma nielen zakladatelka temy, ale aj ich deti. Z toho mi je fakt zle. Ved one agresivny pred detmi, vobec sa neovlada. Tiez mozes citat vyssie, ze manzel nainstaloval do kupelne kameru a schovava si jej nohavicky, to je pre mna signal, ze on psychicky nie je v poriadku, ze sa to z jeho strany posunulo blbym smerom. Neviem to zadefinovat presne. Urcite je to len mala cast z toho co sa v tej domacnosti teraz deje. Manzel ma pravo na smutok aj zufalstvo, ale co je moc to je moc.

anina32
22. jan 2013

@fallingstars NIKDY NEODPUSTÍM NEVĚRU! Nepřišel za mnou a neřekl mi to, dozvěděla jsem se to od tý dotyčný. Nejsem rázná a musela jsem si tím projít. Byly to měsíce nervů a trápení. Spolykala jsem prášky abych to ukončila, ale neudržela jsem je v žaludku. Křičela jsem na něj a klidně bych mu ublížila kdybych na to měla sílu, zasloužil by si to. Proto vím jak je teď jemu a proč se teď k ní tak chová. Za to co udělala se nemůže divit a čekat že ho to nechá chladným.

vadimka
22. jan 2013

@anina32

nechcem prilievat este benzin do ohna, viem, ze ta to boli, ale pokial neodpustis neveru, sama sebe NIKDY nedas slobodu...ani svojim detom...o to je to strasnejsie...skus to riesit u psychologa, lebo drzat v sebe hnev po dlhe roky je hlavne nezdrave PRE TEBA...

fallingstars
22. jan 2013

@anina32 Já jsem tady vůbec nechtěla řešit nevěru Tvého manžela a to, co jsem uvedla, byl příklad (je to tam i uvedené), že být postavená před fakt může (ale nemusí) být snazší než k tomu dojít bez jakoby zjevné příčiny. Sama píšeš, že Ti to trvalo měsíce, kdyby to bylo ale tak jednoduché, jak to z Tvého prvního příspěvku vyplývá, řešila bys to přece taky "hned na začátku". Nemyslím to zle, jen celý ten můj příspěvek byl o tom, že každý reagujeme jinak...

A nezlob se, podle mě nikdo nemá právo druhému ublížit, pokud to není v obraně vlastního života nebo života (fyzicky myšleno) svých dětí. To neomluví žádné příkoří a snaha tu realitu takto "ohnout" mně osobně připadá děsivá... 😖

anina32
22. jan 2013

@ada274 To je hezký že mu dovolíte smutek. Ale kdo rozhoduje o tom co už je moc? Z vlastní zkušenosti vím že pak neexistuje racionální myšlení. Pokud se bojí tak proč se tam vracela? Ukázalo se že milenec není tak dobře zajištěný? Ona je viník a nechápu proč děláte z viníka oběť.

anina32
22. jan 2013

@vadimka stalo se to před 10 lety, teď už jsem někde úplně jinde, ale to nemění můj názor na nevěru.

romcovaklarka
22. jan 2013

@anina32 Viník? Oběť? My tady ale nejsme u soudu 😅 Promiň, ale zakladatelka se chtěla poradit, co bude nejlepší PRO NI, ne? Ten její chlap ať si zas pokecá někde se svými kamarády, jak nejlíp "na tu potvoru". Nemyslím, že sem zakladatelka napsala proto, abychom jí posoudily, kdo z nich dvou je v právu apod. 😝 Píšeš, že jsi "někde úplně jinde", ale nepřijde mi, že to v sobě máš zrovna zpracované, když tě tak ježí nevěra, která se tě nijak netýká...

ada274
22. jan 2013

@anina32 o tom co je moc rozhoduje zdravy rozum a nadhlad. Takze ked je niekto podvedeny ma pravo aj zabit, ano? takto to uz je pre teba ok? Naco to hrotis?

ada274
22. jan 2013

@romcovaklarka zobrala si mi to od ust 🙂

anina32
Odpoveď bola odstránená
fallingstars
22. jan 2013

@anina32 ??? Tak hlavně, že víš, jak na někoho naplivat špínu bez rozmyslu...to určitě moc není 🙄

vendullka
22. jan 2013

@anina32 To je odpověď hodná puberťačky a ne soudné ženské...

ginger_fox
22. jan 2013

@anina32 používať nadávky a snažiť sa to odľahčiť smajlíkom je u teba bežným dôkazom psychickej vyrovnanosti po 10 rokoch?

maznacik007
22. jan 2013

@babulinka29 neviem divne je toto cele... pises
ze deti s tebou nepojdu
z tvojej mamy sa stane bezdomovkyna
no je to hrozna situacia najma pre nich .... uff chudaci ale teda s tym si asi musela ratat ked si sla do mileneckeho vztahu... a ja neviem stale co tu vlastne chces na fore... pocut ze to je cele ok, a citat o tom ako vypiect s muzom.... s detmi s tvojou mamou....
ako uprimne ja obdivujem tvojho muza ze v pohode funguje tolko rokov so svokrou v dome... naozaj to je skor vynimka .... sud uz dnes nezveruje automaticky deti matke.... kludne moze muz ziadat aj striedavku alebo do svojej starostlivosti... mozno budes z celeho prekvapena ze to nakoniec v pohode zvladnu aj bez teba.... a ako to bolo ked si bola mesiac mimo domu teda u toho milenca... pravdepodobne to zvladali takze ak je to fakt take zle, deti nechcu ist s tebou tak sa zbal a odid ... a potom to zacni riesit aj cez sud...

dazdovka
22. jan 2013

Juj damy ale je rozdiel nevera a nevera. Niekde je to o stradani v sexe, inde je to o stradani v laske, jedno je horizontala, druhe vertikala, stretava sa to len v bode, kde je treti do paru...
babulinka29 ma velmi tazku situaciu, ma to komplikovane, ona si je vedoma kolko toho moze stratit...
@anina32 ona sa naspat k manzelovi vracala kvoli detom, nevie co ma robit, preto zalozila temu, lebo potrebuje poradit co dalej... vulgarizmy si laskavo nechaj pre svojho ex..

llluckaaa
22. jan 2013

@babulinka29 Ahoj, nedá mi to a musím taky napsat svůj názor, ikdyž ti asi moc neporadím ☹ Fandím ti, neodsuzuju tě a ikdyž mi třeba nepřijde něco z tvé minulosti úplně ok, nemyslím si, že si teď zasloužíš trpět a nechat si dělat to, co ti působí manžel.
Podle mě má být dobré manželství postaveno na lásce, vzájemné opoře a toleranci. Slíbit někomu být s ním v dobrém i zlém pro mě neznamená nechat se týrat, psychicky ubližovat, ponižovat před dětmi, atd. Podle mě je na váze přečinů mnohem horší než být někomu nevěrný 😒 A že na to má po prozrazené nevěře ten druhý právo? To tedy nemá! 😝 Pokud tě miluje a chce tě zpět, má to dokazovat jinak, toto mi spíš přijde jako projev nenávisti. Znám případy ve svém okolí, kdy se v manželství objevila nevěra, ale naštěstí se oba dospělí rozumně domluvili, někteří zůstali spolu jiní ne, ale hlavně do toho netahali děti.
Takže tak, ač tě zavrhla rodina i vesnice, já jsem na tvojí straně 🙂
A abych nezapomněla, co se týče matky, tak ta už měla být dávno stovky kilometrů od tebe. Taky mám trošku moc přechytralou maminku, která ví, co je pro mě nejlepší a hrozně ráda se plete jiným lidem do života... Pomohlo až moje odstěhování hoooodně daleko od ní 😉