Mám nefungujúce manželstvo a našla som si iného
Ani neviem ako začať alebo kde začať aby som to zhrnula tak v skratke....som 13 rokov vydatá z nášho manželstva sú dve deti dvaja chlapci vo veku 13 a 7. naše manželstvo prešlo všeliakými krízami...bolo aj šťastné obdobie aj smutné. Len nejak posledné štyri roky je to už z mojej strany iba zo zvyku. Môj manžel nie je zlý chlap mám pri ňom všetko po materiálnej stránke máme krásny dom autá našim deťom nič nechýba. Ale to je tak všetko......ani neviem ako sa to stalo proste som sa zamilovala do mojej prvej lásky, ktorú som po 15 rokov stretla a jednoducho to prišlo samo a zamilovali sme sa do seba znovu. Snažila som sa to utajiť ale proste to prasklo môj muž sa všetko dozvedel, zo začiatku ma prosil aby som s ním zostala a ja som nevedela čo skorej ťahalo ma to za tým druhým ale na druhej strane tu mám deti všetko tak som zostala s manželom, že sa pokúsim to dať ešte nejako do poriadku. Ale doma sa to iba stupňovalo nakoľko býva s nami moja mama ktorá vždy držala jemu stránku nie mne vždy si jeho zastávala a to iba preto, že sme sa mali po finančnej stránke dobre že nám nič nechýbalo. Stupňovalo sa to hádkami, krikom nadávkami vulgarizmami až to prešlo do toho, že ma pred deťmi trieskal o skrinu kričal zahnal sa na mňa ale nedal mi facku ale viac ma bolí to, ako sa správal ako keby ma bil. Až to vyústilo do toho, že jedného večera si zavolal ku nám domov toho môjho priateľa s tým, že sa mám rozhodnúť buď odídem alebo ostanem a zabudnem na neho a budem žiť v manželstve ako doteraz. Mala som sa v ten večer rozhodnúť, s ktorým chcem zostať rozum mi vravel ostaň a srdce ma ťahalo preč. On dokonca prišiel čo som nečakala povedal, že tak ma ľúbi, že nedovolí aby som trpela toto urážanie ale tiež nechcel aby som odišla od detí. Ale môj muž ani počuť deti mi nedá deti nezoberiem z domu, a nahučal deti, že som k...a a mám iného samozrejme, deti boli na jeho strane hlavne ten starší. Tak som sa zobrala a odišla s tým, že budem za deťmi chodiť a požiadam o rozvod. Za mesiac čo som bola mimo domu som prežívala peklo smsky urážlivé keď som prišla domov tak sa Manžel správal normálne ale starší syn ma odmietal nechcel ma ani vidieť a to ma zabíjalo. tAk som po mesiaci sa vrátila domov s tým, že skúsim nejako s mužom zachrániť čo sa dá. Prijal ma naspäť aj deti ale po troch týždňoch čo som doma je to zase to isté. Proste zákazy príkazy moja mama sa do všetkého stará proste nemôžem ani dýchať podľa seba musí byť upratané ako ona chce musí byť navarené vtedy ak neožehlím v ten deň ako ona povie tak už je zle....a stále sa hádať ma tiež nebaví.
Som rozhodnutá požiadať o rozvod ale mám strach veľký strach. Ako som sa vrátila domov zistila som, ke´d som si len tak behala po počítači proste v dokumentoch mal video natočil ma tajne ani som o tom nevedela, keď som sa sprchovala proste dal kameru do kúpeľky a ani som o tom nevedel, našla som v jeho nočnom stolíku moje nohavičky schované, šaty mi roztrhal len preto, aby som si ich už nikdy neobliekla ak budem s iným. Mám pocit, že je už posadnutý mnou proste stále mi vraví, že on nedokáže žiť s inou ženou akoso mnou, že nechce inú ženu iba mňa lebo ma miluje ale ja mám pocit, že on je tak mnou posadnutý a pripútava si ma viac a viac, ale neuvedomuje si, že mňa si týmto jeho správaním iba odhadzuje od seba. Neľúbim ho mám ho rada svojím spôsobom však sme spolu niečo prežili ale nechcem s ním zostať ....nedokážem už ani v tom dome fungovať držia ma tam iba moje deti nič viac.....som tam ako v base nemôžem ani telefon zodvihnúť aby ma nekontrolovali na počítač ani nechodím sleduje ma na každom kroku....včera mi zase vykričal, že ľutuje, že som sa vrátila že ma zbalí a vyhodí na ulicu a podobné veci. Zatiaľ som to neriešila nijako ale poznám ho aj mamu a modlím sa, aby to nezašlo ešte ďalej. Bojím sa tam byť v tom dome čo sa zase vyhrotí čo zase mu bude vadiť proste viem, že som urobila ja chybu, keď som si našla iného ale nedokážem už byť v tomto vzťahu z mojej strany žiadna láska nie je je to už iba o zvyku, nedokážem mu dať ani pusu ani s ním ísť do postele snažila som sa ale nejde to zo mňa a nasilu to robiť tiež nechcem to by som šla sama proti sebe. Bojím sa, že bude mi robiť peklo ak zostanem v dome ale zase viem, že deti by so mnou neodišli pretože sú zvyknuté žiť v tom dome majú tam svoje pohodlie a sú na neho naviazaný jasné však on zarába viac ako ja aj to som už dostala vytknuté, že všetko platí on že ja zarobím minimum a podobné veci......Chcem sa s ním vkľude dohodnúť aby sme si nerobili naprieky ale on ani počuť nič v kľude nechce riešiť...a ja mám pocit, že som už na konci so silami.......
@fallingstars nuz co sa tyka jej matky tak toto je ina situacia oni im dala dom ... a teraz z nej bude bezdomovkyna... to neni nieco nad cim sa da mavnut rukou.... mozno tebe to pride ok ... mne nie..
ano ja si myslim ze ak je tam tak nestastna tak nech ide z toho vztahu prec, a ja si myslim ze ano tie deti uz zaujali postoj kedze nechcu ist s nou... matka tiez chce ostat pri zatovi...
ja neviem ved nech ide ak sa to neda zniest a zaplati si podnajom ...., alebo nech ide k milencovi... neviem ako si to vlastne predstavuje ona to riesenie, ze sa muz odstahuje a ona si tam dovedie toho milenca... mozno ano... kto vie
@maznacik007 Ona jim ho ale prodala 😉 A i kdyby darovala, tak přehnaný vděk není úplně na místě, jen z titulu, že je to matka (tady ještě navíc asi jen papírově). Pokud si zetě tak hýčká, určitě si ji v domě nechá. Pokud ne, rozhodně není jediná možnost jít na ulici, má minimálně peníze z prodeje domu (pravděpodobně).
Děti budou asi jednak nakukané otcem a i kdyby ne, je věcí soudu, aby rozhodl, s kým budou, pokud je jim pod 18 let.
@vendullka prečo si myslíš? Možno áno možno sa mýlim jednoducho napíšem vždy čo cítim a to aj potom lutujem. Hlavne použije slova ktoré lutujem. Ale nie je náhodou úbohe to čo robí ona? Tento svet je pomyleny. Za svoje skutky treba niesť následky, tak ako ich ona bude niest za to čo urobila a ja za to čo som napísala 🙂
trosku mi to tady zacina zavanet fakem...didi
@marunka12 a možno mám vek oveľa nižší od teba ale život má prefackoval toľko krát a tak tvrdo že keby sa vek riadi podľa toho tak uz som vraskava starena. Aj ked to bolo tvrdé a bolesť neznesitelna, som tomu vdacna lebo v živote netuzim po ničom len po pokoji v duši a netuzim vyhľadávať vzrušo, stačí mi aj ta nuda ktorú mám a milujem ju, chcem sa takto nudit uz do konca života, ničím sa netrápit, prosím o to Boha každý den, ak teda večer nezaspim za čo sa mu ospravedlňujem, ale lenivost je moja slabosť 🙂
@lucia26r Myslím že každý může udělat chybu... Než jsem poznala manžela, milovala jsem přítele se kterým jsem tehdy byla (téměř 7let) a nikdy by mě nenapadlo, že nás něco nebo někdo rozdělí, jenže pak přišla ONA a všechno se pokazilo... Měli jsme se stěhovat do právě vlastnoručně opraveného domečku, toužila jsem po tom, že s ním založím rodinu a.... I když mě podvedl a našel si jinou, byla jsem schopná mu odpustit, ale nechtěl... Kvůli tomu ale o něm nebudu mluvit že je to kurevník a že mi zničil všechny plány a život. Nebudu lhát, trvalo mi dlouho než jsem se z toho dostala, ale vím že chyba je VŽDY na obou stranách a asi jsem nebyla schopná mu dát něco, co chtěl nebo potřeboval. Do té doby jsem i říkala, že bych nevěru nikdy neodpustila, ale názor jsem velmi rychle změnila...
@babulinka29 je to zložité. Plne ťa chápem. Zamilovať sa je krásne, ale dlho to netrvá. Z mojich skúseností ti poviem len jedno NEROZVÁDZAJ SA! Budeš trpieť hlavne ty a potom tvoje deti. To neustále vysvetlovanie deťom a zmena ich správania, tie dôsledky rozvodu, ktoré si ponesú až do dospelosti ti zato nestoja. A poviem ti keď ťa muž neudrel, len ťa potrzmoval a ešte ťa aj vzal späť.... mala by si dobre porozmýšlať. Začať odznova a manželská poradňa naozaj pomáha. Držím palce 🙂
@lucia26r
Vidis, a mne to zase prislo VELMI uprimne..vzdyt tady ve virtualnim svete neni treba veci "klamat"..zvlaste,kdyz nekdo prijde se zadosti o pomoc a myslim si, ze prave tato Tema je jednou z uprimnych na MK... 😉
Je preci logicke,ze pokud chci a ocekavam pomoc a zdravy a jasny pohled na mou situaci, musim rict pravdu,jinak mi je odpoved a rada ci zhodnoceni situace k nicemu... 😉
@lucia26r
..uprimne jsi ji odpovidala ale zaroven i uprimne znehodnotila jeji slova..uprimne jsi ji podezrivala, ze nemluvi pravdu...uprimne ji rikas, ze Lze, aniz bys ji znala... ☹
Pokud ji neveris, nemuzes mluvit o Tve uprimne reakci.. 😉
p.s. Tvuj prispevek v 16:58 je opravdu KRUTY..myslim si, ze si ho nezaslouzila..je jednou z mala zakladatelek podobnych TEM ktere reaguji na kazdeho prispivajiciho at uz ma jakykoliv nazor..
Vetsinou hodi Tema do eteru a zmiznou..my se tu mezitim pohadame...,obed ci veceri pripalime a oni se bavi pred monitorem.....
@lucia26r
ok 🙂
Kazdy mame jinou predstavu o uprimnosti..jakmile citim,ze ke mne nekdo neni uprimny..nesnazim se pomoci... 😉
kdyz ji neveris, nemuzes ji odepisovat, pokud je Tvou touhou ji pomoci.. 😉
Myslim si, ze kazdy z nas jednou zastaneme nejakou spinavou roli..za kterou se budeme vnitrne stydet... 😉
proto se snazim pochopit PROC k ni doslo-dojde....ale odsouzenim teto role se odpovedi nedopracuju
@irriss úprimne tvojej reči vôbec nerozumiem a nie je to tým že si česka 🙂 vlastne po prečítani si toho čo mi píšeš uz ani neviem cia som. Prečo by som nemohla úprimne odpovedať a odpisovat ak jej neverím? Čo to je za somarinu? Bola to tema a Ja som uprimne napisala co si myslim, bez ohladu na to ci sa jej snazim pomoct alebo nie. Prečítaj si ešte raz čo si napísala, neverím že tomu rozumies.
@lucia26r
ok-priklad.
Kdyz Ti napisu, ze mam bilou plet a potrebuju poradit s make-upem..a Ty mi budes tvrdit,ze hnede stiny ne, protoze na cerne pleti nebude nic videt.. 😉
Ja Ti budu rikat, ze jsem beloska,aleTy mne budes presvedcovat, ze jsem cernoska..nikam nedojdeme..a samozrejme mi nepomuzes..
...to je presne ukazka toho,ze uprimne nemuzes odpovidat,kdyz necemu-nekomu neveris..
@natas4 malo malo, ju určite viac. Má hrozného muža, nevie sa o ňu postarať, matku jej nechcel do domu, o deti sa nestará, týra ju, nezaraba dobre, chuda zivori. To je to že ja som mala radšej prispieť do chlapskeho fóra kde sa sťažuje on na ňu, kde by ju všetci chlapi neoznacili inak ako ..... moja veľká chyba. Ja ju neodsudzujem, nemám na to právo, ten kto je bez viny nech prvy hodi kameňom. Ja som len napísala čo som si myslela, hodila som to na papier takto verejne, moja vina.
ja viem len jedno. zivot le prilis kratky na to aby sa v nom clovek trapil.nikto nemoze vediet ci ju v zivote necaka nieco lepsie...niekto ma silu to zmenit a niekto len tisko trpi. deti sa osamostatnia a clovek zostane nakoniec aj tak sam so svojim bôlom.

@maznacik007 Ano, není to pěkná situace. Pro nikoho. Ovšem nemyslím si, že má smysl zůstávat v jakémkoliv vztahu kvůli komukoliv jinému než sobě samé. Jo, je to děsně egoistické, ale život je příliš krátký, aby se z nás stali mučedníci, co umřou sice v nerozbité rodině, ale vlastně sami. Jak už jsem psala (shodou okolností v reakci Tobě), myslím, že pro děti je možná lepší vyrůstat v neúplné rodině (a obecně vzato je jedno jestli s matkou nebo otcem, to ať rozhodne soud) než v rodině, která tak příšerně nefunguje, ať už z jakéhokoliv důvodu.
A to, že matka nebude mít kde bydlet...ono je to tak, ona se nemůže spoléhat na to, že ji dcera poskytne azyl za všech okolností, tím spíš, když se k ní chovala (asi), jak se chovala...Stejně jako děti nemůžou stoprocentně počítat s podporou rodičů. Nechápej to špatně, vím, že rodiče by se měli pro děti rozdat, ale ne bezpodmínečně, vše má svoje hranice a ty končí tam, kde začíná vydírání a využívání...