Mám neistotu vo vzťahu
Ahojte,
Chcem vedieť váš názor... Mám vzťah, ktorý trvá rok a pol. Priateľ je starší skoro o 12 rokov. Ľúbime sa, trávime spolu čas, máme spoločné aktivity, a skoro vôbec sa nehádame. Keď príde nejaký problém, tak si to vieme rozumne vydiskutovať. Priateľ je dosť dominantný a ja sa musím v určitých veciach prispôsobiť. Plánujeme si spoločnú budúcnosť.... Pokiaľ to zostalo len pri plánovaní bolo to v pohode, lenže on ma chce požiadať o ruku a tu nastáva to, že pociťujem neistotu. Ma jednej strane by som si ho zobrať chcela a na strane druhej sa nejako nedokážem vyrovnať s tým, že má dcéru s predošlého vzťahu a s jeho ex je stále v kontakte skrz malú. A ešte sa mi zdá, źe ma niekedy dosť napomína ako keby som bola malé decko... Neviem či si to musím nejako upratať v hlave alebo čo. Ale jednoducho sa s tým vyrovnáva naozaj pomaly. Nedokážem to hodiť len tak za hlavu.
Za vaše názory vám vopred ďakujem.
Možno mi to pomôže získať iný pohľad na vec
@anita6666 A ešte toto som chcela 🙂 už roky nebol chorý.Športuje súťažne a toto je jeho svet.Veľmi si dáva záležať na aktívnom živote.V našom okolí vyzerajú všetci 60+ mladšie lebo všetci celý život športovali.
Žeby môj muž sedel a pozeral telku počas dňa? 😂😂😂 Nevládal? On ledva spí taký je akčný.Stačí mu 5 hodín.
Ja som oproti nemu lenivá 20tka lebo 30 ešte nemám.Mám sa čím chváliť 😂.
@janickacrazy možno že odišla lebo si zacinal s mladou,čo chlapi zvyknú...ale to by tu nenapísala aby sa nezhovadila..
A samozrejme že chlap povie že ju byvalu nemiloval a chcel ostať iba kvôli malej...čisté drísty pre mladé žaby
Takémuto chlapovi by som neverila ani ň.
@sickynickyobsadene nemala som sa prečo,, zhovadiť,, začali sme si spolu keď už bola preč.
@sandra128 a si si istá že pred tebou mu nenašla správy ešte z druhou? Takéto prípady tu naskakujú každý deň.
@sandra128 tak ja sa zas čudujem že ženy takýmto kecom veria.
Žena ktorá odíde od muža s malinkým dieťaťom má na to veľmi pádne dôvody a ryby to určite neboli . A nemal ju rád , to sú také drísty mužov ktorých opustia partnerky , alebo že ho podvádzala a on sa to chudák dozvedel , vyciciavala z peňazí .. preboha to je ako cez kopirák . Ako veľký problém vidím aj to napomínanie a v manželstve , to ako s deckom s tebou jedná a ak sa dostaneš do blbej pozície finančnej závislosti tak sa to bude len stupňovať. Myslím že podvedomie ti radí dobre a treba ho občas poslúchnuť.
@sickynickyobsadene no to je možné a nemôžem to na 100% vylúčiť. Myslíš si, že mňa to nenapadlo... Som človek čo pochybuje o všetkom... Len to tiež nie je dobré mať neustále pochybnosti... Tak sa žiť nedá
@21oktober no neverila by som tomu keby aj mňa samotnú nedostala o nejaké peniaze. Ale to je moja sprostosť. A ja mám kde byť, mám to svoje..
Niesom od neho závislá. Keby už prišlo k najhoršiemu. A naozaj keby som stále o všetkom pohybovala, kde by som sa dostala... Spolužitie má byť o pochybách alebo o vzájomnej dôvere?
Takto to napisem : pises, ze sa nehadate, ale to len preto, ze on je dominantny a ty ustupujes. Keby si neustupovala, to by bolo hadok! Ja by som sa za muza, ktory by ma buzeroval ako male dieta asi nevydavala. Skus este pockat, ste spolu kratko
@sandra128 pozri príde čas materskej , choroba . Nikdy by som si nebrala muža kde mám len za máčik pochybností. To že teba obrala o nejaké peniaze síce nie je príjemné , ale že ho matka jeho dieťaťa vyciciavala z peňazí , tak tomu prepáč neverím lebo tieto fakt že drísty počúvam u každého chlapa od ktorého odíde žena. Od dobrého chlapa sa jednoducho neodchádza , to vie každý normálna žena. A že vy máte rovnaký životný štýl na to je úplne jednoduché vysvetlenie , nemáte deti . Tie keby prišli tak ver že by ti to jeho chodenie na ryby začalo vadiť a riadne , že by si určite nepakovala každý víkend dieťa do kočára a nešla sa mlčky prechádzať okolo rybníka.
Osobne by som si ani chlapa o 12 rokov staršieho nebrala, lebo máloktorí kus sa vydarí tak že sú dlho vitálni , to je skôr ojedinelí zjav. Zväčša po 50-55 to s nimi ide prudko dole vodou , zlemravejú , spráchnivejú a sú k ničomu , staneš a opatrovateľkou a slúžkou . Ja by som veľmi verila svojej intuícii , tu my ženy máme dobre vyvinutú .
@elizabet173 Tá dlhšia správa mala byť autorke predpokladám 😊😊:D
K tej ex.Aj môj otec robí zo seba obeť a pritom on dodrbal celé manželstvo len k tomu sa nepriznáva.
A súhlasím s tým čo píšu ženy.Muži sa radi stavajú do pozície obete a väčšinou je tá obeť práve ta žena ktorá je vraj najhoršia na svete.Vieš koľko otcov neplatí výživné? Vieš koľko chlapov ich podvádzalo, ale obvinia ženy, že odišli?
Vždy keď som počula ex to ex hento vždy sa z toho vykľulo len to, že oni sú hajzli, ale oni vlastne za to nemôžu lebo to my sme sa nesnažili to my sme všetko pokazili 😂😂.Ale svoje chyby už nevidia.
Môj muž v živote nepovedal jediné krivé slovo na nejakú bývalú priateľku, nikdy.Akonáhle to chlap sám vyťahoval tak mal za ušami on.
@littlebubble no keď sme sa s ním o nej rozprávali, tak nehovoril zasa nejako hanlivo na jej adresu... Priznal si aj to, že sa nečudujem, že odišla... Len čo som v tom vzťahu s ním tak som sama zažila aká dokáže byť. A keby som určité veci nestopla tak s nami zametá ako s handrami... Tak zasa podľa toho viem, že nezveličoval všetko
@sandra128 Tak sa ťa opýtam.Neodhováram ťa, ale naozaj chceš riešiť celý život cudziu ženu a cudzie dieťa?
A to, že sa k tebe správa ako k dieťaťu niekedy.Časom ti to začne vadiť a uvedomíš si, že či s tebou náhodou nemanipuluje tak trošku lebo môže.
Premysli si to v kľude 🙂.Že či nie je lepšie mať čistý štít vo vzťahu.Ja mám takú skúsenosť, že intuícia nikdy neklamala, ale nikdy som ju ani nepočúvala 🤷 a nikdy to nedopadlo dobre.V tomto vzťahu som nemala ešte ani raz zlý pocit.
@littlebubble už aj nad tým som rozmýšľala, nájsť si slobodného a bezdetného. Ale je mi ľúto nechať ho tak len kvôli tomu, že má dieťa. A pritom ho ľúbim... Je mi s ním veľmi dobre, a viem že sa môžem naňho spoľahnúť v čomkołvek. A to, že manapomína... To si s ním budem musieť len vydiskutovať a čas ukáže ako to bude ďalej a práveže intuitívne s ním zostávam, lebo to tak v nútri cítim
@sandra128 Dôležité je to ako si rozumiete vy dvaja.Ja by som napríklad asi nedokázala akceptovať druhú rodinu.Cítila by som sa ako na druhej koľaji, vždy tá druhá.
Ak si to viete všetko vydiskutovať tak by to malo byť v poriadku, ale vo vzťahu musíš mať slovo aj ty.
@littlebubble tak to zasa niesom nejaké utláčané žieňa domáce, viem si urobiť poriadok keď je toho dosť... Len ma prepadáva občas pocit neistoty. Prebúdza sa vo mne moje staré JA... To znamená, spochybňovať všetko a mať maximálnu nedôveru voči ľuďom
@sandra128 Musíš myslieť pozitívnejšie.Nikto ti nikdy nezaručí, že vzťah bude vždy tip top, hlavne maj oči vždy otvorené a všetko bude v poriadku.
Ex musíš nejak tolerovať kedže sa jedná o dieťa a to musí byť vždy na prvom mieste.To je tá nevýhoda mať partnera/ partnerku s dieťaťom.
A neprispôsobuj sa vo všetkom ak nechceš.Nie je to tvoja povinnosť 🙂.
Ak ťa priateľ ľúbi tak pochopí, že čo ti vadí.
@sandra128 dieťa tu bolo, je a bude. Bud sa s tým zrovnas alebo nie. Kto vie, možno už mala plné zuby podriadovania sa. Zlatá klietka nie je všetko. Mňa by skôr zaujímalo v com sa musíš prispôsobovať. Lebo nie je vydiskutovať ako vydiskutovat. Vekový rozdiel je možno tvoj najmenší problém.
Ak chces zostať v tom vzťahu musíš rátať, že po svadbe môže byť jeho správanie o niečo horšie ako teraz. Väčšinou to tak býva 😁. Je možné, že si na to zvykneš a po rokoch už budeš vedieť ako ho uzemnit. Sú také povahy, ale čím sú starší, tým sú horší. Ak máš ale pochybnosti, to nie je dobré. Bola by škoda prežiť roky života s mužom, ktorý nie je ten pravý a ktorého si nechceš zobrať. Tiež mi príde zvláštne, že to bola jeho ex čo ukončila ich vzťah. Možno vie byť taký nepríjemný, že to ona vzdala napriek tomu, že spolu majú malé dieťa.
Nemat niekoho rad a urobit mu decko.........

@janickacrazy ako som už písala... Nemal ju rád, ja tomu rozumiem aj z jej uhla pohľadu, nebolo asi jednoduché žiť s niekým kto je ku mne chladný a nepríjemný. Ale zasa na druhej strane brala mu peniaze a celkovo ho vyciciavala z peňazí... Je zasa pravda, źe chýba musela byť na oboch stranách, nikdy to není jednostranné