Mám odísť?
ahojte, obraciam sa na vas s prosbou o vas nezainteresovany pihlad, resp. o radu.
Som 6 rokov vydata, od zaciatku to nejak skripalo, vzdy sa to utriaslo, no stale plati "za 10 sekund stastia pplatim 10 minutami (skor hodinami) nestastia..
Obaja s muzom sme tazke povahy, dvaja v dome nemozu "nosit nohavice", no nejak sme nasli system, akym fungujeme.
Problemy v manzelstve su - z mojho pohladu - tri:
1. starsia dcera nie je biologicky manzelova, no na jeho podnet je od jej ca. 3 rokov uvedeny v rodnom liste ako jej otec. Mlada ide do puberty, takze jej spravanie nie je idealne, no je na nu strasne tvrdy, hruby, nema pre nu pekbeho slova, neraz na nu povie, ze je debil alebo krava.. - nepacisa mi jeho spravanie k nej, podla mna sa da vychovavat s laskou..nie despoticky ako on..
2. pije. pije kazdy den 3-4 piva minimalne, teraz ma od stredy dovolenku, kazdy denod tej stredy to bolo 7 piv.. pitie stale odovodnuje: stresom z roboty, doma fyzickou robotou (ta robota nie je pravidelne, aby ste si nemysleli, ze pride domov a ja ho vyzeniem makat na pole..) -ale byvame v dome a ttreba co-to porobit.. uznavam, zamestnanie mavysoko zatazove a stresove, ale to maju aj ini ludia... aneeiesia to pitim.. ked mu to vycitam-ze stalesmrdi pivom, ze sa s nom uz nemozem ani pomilovat, lebo pachne.. vzdy to zvrtne do hadky..ako pn moze zacat robit vo fabrike a o tretej uz sediet v krcme, "ako ini chlapi'. preco si brat za vzor horsich??
3. pri tomto bodw skoncia vsetky nase hadky: vraj pri nom nestojim, vraj mu nie som oporou,ze ho stale len buzerujem.. on totizto po mne nikdy nic nezdvihol, neodlozil.. zato ja po nom odkladam stale a vsetko.. slipy a ponozky pri gauci..plechovky od piva. spinave oblecenie..salky od kavy..taniere (samozrwjme, ze jedlo dostane naservirovane).. popro tom sa mu snazim este pomoct vonku (neraz pre zenu tazku robotu), staram sa o deti (mame este 4-rocnu dcerku), jakziv dietatu neutrel zadok, krmila, prebalovala som vzdy ja.. snazim sa mat aspon aky-taky poriadok, no medavno mi vykrical, ze upratujem LEN raz tyzdenne (v strede tyzdna este umyvam dlazku) a a vraj keby si on jedli nekupil, tak je hladny (plny hrniecna sporaku, ale on si neohreje, radswj sivezme z chladnicky syr).. a podobne skvosty..
stale mi nieco vycita, ked nieco zabudnem, alebo uz nevladzem, ale ked nespravi nieco on, on ma na to podla neho narok, lebo.......on zaraba, on nas zivi........ ja som zacala robit len na pol uvazku kvoli zlej situacii vo firme a aj pred tym moj plat bol mozno 1/3 z jeho.. ja som mu vdacna, ze zaraba, ze sa svojim sposobom snazi..ale len vtom, co on chce.. najstastnejsi by bol s nejakou putkou, ktora mu bude klopit usi a zbozne bude nanho pozerat.. pritom si podla jeho slov bral inteligentnu zdravo drzu babu.. a twraz vraj "sa nezenil na to, aby si po sebe kufor pi sluzobke vybaloval"..
dnes mi povedal, ze on sa nezmeni. ze on bude takyto.. a ze sa s bim mam rozviest..
viete co? ja uz mam vsetkeho tak dost, ze keby to islo hned, aj to spravim.. trapim sa ja, som zatrpknuta, neraz si to odnesu aj deti, v podstate sa trapi aj on...
byvat by sme mali kde-mam este byt, do mesiaca by mohol byt volny, financne by sme to hadam aj nejak zvadli..snad.. mozno to vyznie dovne, ale problem su pre mna aj zvierata-mam dve macky a psa.. ja viem, ze to nie je to najdolezitejsie, ale nebyt nich, uz som asi u nasich aj s detmi..
m. mi povedal, ze ked odidem, bude to len raz-som si na 99,99% ista, ze by to nebolo tak, ze sa spamata a pride po nas.....
co robit?
niekde som citala, ze "rozvod je, ked sa uz inak neda".. jaho mam rada, je napriek svojm"vadam" (kazdy mame nejake), fajn chlap. ale stastna nie som.. moznoobcas spokojna.. ale stastna nie.. no aj tak nedokazem odneho len tak odist..
prepacte za preklepy a dlhy prispevok...
@anjelicek26 tak tak sväta pravda !!!
@aduskatt
@lilysk
@digysa
@hradnapani
@lalinko2010
@janap76
@zumbadance
@indiankaindi
@ankaevka
ahojte, casto na vas myslim, ze by som sa vam mohla ozvat, ale akosi nebolo kedy.. 😝
baby..pohla sa situacia dopredu... a to pozitivne! nie je to stale uplne ze super, ale dlhodobo vidim zmenu v manzelovom spravani.. stale sice pivko popija, ale uz to nie su take kvanta, ako pred tym.. ked si da 2 desinky piva...nevadi mi to.. neopija sa (stalo sa mozno 3x, ze viac vypil)...
s dcerou hladaju spolocnu rec, casto ho chvalim 😀 a dokonca som absolvovala nejake terapeuticke sedenia... poradili mi metodu "pozorovania", kedy som nezucastnene, bez zasahovania, videla situaciu "s nadhladom" a uvedomila si veci, ktore som predtym nevidela.. casto sa veci akosi..vyriesili same... ;)
tak vam dakujem za podporu 🙂 a vieru 🙂
prajem vam krasne leto!
@desperate tak to to je vazne super! 🙂 Len mi prosim ta povedz,ako si dosiahla tu napravu u manzela, lebo zrejme sa fakt zmenil. Co nim najviac pohlo? Iba zmena tvojho pristupu alebo aj nieco ine?
@hradnapani vies co, asi si aj on vstupil do svedomia (zeby dostaval rozum? 😀)
toho, ze som sa ja stiahla, som sa trochu bala, ci nenadobudne dojem, ze je vsetko ok, ked ja mlcim.. ale vela krat pomohlo byt ozaj ticho, len sa mlcky pozerat...jeho akoby ani "nebavilo" napriklad vycitat nieco dcere, ked som sa ja do toho nemontovala. casto stacilo sa na neho pozriet.. a sam sa upokojil..
ja som tie situacie pozorovala na odporucanie terapeuta, aby som mala ten "nezainteresovany" pohlad... casto mi bolo smutno z toho, co vidim.. ale na druhej strane casto to pomohlo, ako som pisala...
ale aby som ti odpovedala - myslim, ze najviac situacii pomohla ta zmena pristupu.. no manzel musel chciet byt nakloneny zmene.
@desperate tak nech vam to takto vydrzi a stale sa to zlepsuje 🙂
Dakujem velmi pekne, budeme sa snazit 🙂 stale je co zlepsovat, ale kde je vola, tam je cesta 😉
Neda mi neozvat sa. Zamilovanost je jedna vec ale do čoho, resp. do koho? To čo tu píšete, je úplne zlé. Skôr či neskôr sa aj tak rozvediete. Jasný príklad manželstva, ktoré nemá perspektívu. Najhoršie na tom je to, že deti Vašimi hádkami a problémami trpia. Sama píšete, o tom aký je, čo Vám prekáža. Tak s tým niečo urobte. Buď zavriete za sebou dvere a on sa spamatá, alebo si jednoducho nie ste súdení.

@eeffka nehovorim, ze nase dlhorocne problemy sa vyriesili jednym rozhovorom.. to skutocne netvrdim.. napisala som, ze sme si urcili nejake pravidla, ktore AK budeme dodrziavat, budeme schopni zit normalne, resp. v pohode..
je mozne, ze to nedopadne vobec dobre - mozno sa rozvedieme, rozideme aj tak.. ale ja budem vediet, ze som pre zachranu nas dvoch ako partnerov a rodicov spravila vsetko, co sa spravit dalo.
je lahke povedat si "kaslem nanho, ked je pako." prezili sme aj dobre.. a viem, ze ma aj druhu stranku, kvoli ktorej sa oplati bojovat. ak vsak tu stranku uplne zatielnil alkohol, resp. zle vlastnosti.. a nebude ziadna snaha o napravu z manzelovej strany...potom OK.. prehrala som.. ale bojovala som...
a este k tvojej vete: "Odkyval ti co si chcela pocut len aby si dala pokoj. 10r pil a bola si ticho tak co ti furt vadi... " - to mi vadi, ze zacal pit viac..a meni sa k horsiemu.. sam si to uznal. kazdy mame niekde hranice. nikeot vyssie, niekto nizsie.. nikoho za to netreba odcudzovat. a --- ak len odkyval, aby som dala pokoj... plati napisane vyssie...