Mám odísť?
ahojte, obraciam sa na vas s prosbou o vas nezainteresovany pihlad, resp. o radu.
Som 6 rokov vydata, od zaciatku to nejak skripalo, vzdy sa to utriaslo, no stale plati "za 10 sekund stastia pplatim 10 minutami (skor hodinami) nestastia..
Obaja s muzom sme tazke povahy, dvaja v dome nemozu "nosit nohavice", no nejak sme nasli system, akym fungujeme.
Problemy v manzelstve su - z mojho pohladu - tri:
1. starsia dcera nie je biologicky manzelova, no na jeho podnet je od jej ca. 3 rokov uvedeny v rodnom liste ako jej otec. Mlada ide do puberty, takze jej spravanie nie je idealne, no je na nu strasne tvrdy, hruby, nema pre nu pekbeho slova, neraz na nu povie, ze je debil alebo krava.. - nepacisa mi jeho spravanie k nej, podla mna sa da vychovavat s laskou..nie despoticky ako on..
2. pije. pije kazdy den 3-4 piva minimalne, teraz ma od stredy dovolenku, kazdy denod tej stredy to bolo 7 piv.. pitie stale odovodnuje: stresom z roboty, doma fyzickou robotou (ta robota nie je pravidelne, aby ste si nemysleli, ze pride domov a ja ho vyzeniem makat na pole..) -ale byvame v dome a ttreba co-to porobit.. uznavam, zamestnanie mavysoko zatazove a stresove, ale to maju aj ini ludia... aneeiesia to pitim.. ked mu to vycitam-ze stalesmrdi pivom, ze sa s nom uz nemozem ani pomilovat, lebo pachne.. vzdy to zvrtne do hadky..ako pn moze zacat robit vo fabrike a o tretej uz sediet v krcme, "ako ini chlapi'. preco si brat za vzor horsich??
3. pri tomto bodw skoncia vsetky nase hadky: vraj pri nom nestojim, vraj mu nie som oporou,ze ho stale len buzerujem.. on totizto po mne nikdy nic nezdvihol, neodlozil.. zato ja po nom odkladam stale a vsetko.. slipy a ponozky pri gauci..plechovky od piva. spinave oblecenie..salky od kavy..taniere (samozrwjme, ze jedlo dostane naservirovane).. popro tom sa mu snazim este pomoct vonku (neraz pre zenu tazku robotu), staram sa o deti (mame este 4-rocnu dcerku), jakziv dietatu neutrel zadok, krmila, prebalovala som vzdy ja.. snazim sa mat aspon aky-taky poriadok, no medavno mi vykrical, ze upratujem LEN raz tyzdenne (v strede tyzdna este umyvam dlazku) a a vraj keby si on jedli nekupil, tak je hladny (plny hrniecna sporaku, ale on si neohreje, radswj sivezme z chladnicky syr).. a podobne skvosty..
stale mi nieco vycita, ked nieco zabudnem, alebo uz nevladzem, ale ked nespravi nieco on, on ma na to podla neho narok, lebo.......on zaraba, on nas zivi........ ja som zacala robit len na pol uvazku kvoli zlej situacii vo firme a aj pred tym moj plat bol mozno 1/3 z jeho.. ja som mu vdacna, ze zaraba, ze sa svojim sposobom snazi..ale len vtom, co on chce.. najstastnejsi by bol s nejakou putkou, ktora mu bude klopit usi a zbozne bude nanho pozerat.. pritom si podla jeho slov bral inteligentnu zdravo drzu babu.. a twraz vraj "sa nezenil na to, aby si po sebe kufor pi sluzobke vybaloval"..
dnes mi povedal, ze on sa nezmeni. ze on bude takyto.. a ze sa s bim mam rozviest..
viete co? ja uz mam vsetkeho tak dost, ze keby to islo hned, aj to spravim.. trapim sa ja, som zatrpknuta, neraz si to odnesu aj deti, v podstate sa trapi aj on...
byvat by sme mali kde-mam este byt, do mesiaca by mohol byt volny, financne by sme to hadam aj nejak zvadli..snad.. mozno to vyznie dovne, ale problem su pre mna aj zvierata-mam dve macky a psa.. ja viem, ze to nie je to najdolezitejsie, ale nebyt nich, uz som asi u nasich aj s detmi..
m. mi povedal, ze ked odidem, bude to len raz-som si na 99,99% ista, ze by to nebolo tak, ze sa spamata a pride po nas.....
co robit?
niekde som citala, ze "rozvod je, ked sa uz inak neda".. jaho mam rada, je napriek svojm"vadam" (kazdy mame nejake), fajn chlap. ale stastna nie som.. moznoobcas spokojna.. ale stastna nie.. no aj tak nedokazem odneho len tak odist..
prepacte za preklepy a dlhy prispevok...
@choroba3 chlap sa k tomuto nevyjadrí, prípadne sa bude vykrúcať a nakoniec to skončí slovom - nebuzeruj s takýmito otázkami..... toto sú otázky čo chlapi nenávidia, lebo nevedia na to odpovedať!!!!! 🙄
@desperate ...na dnešný večer ti prajem veľa sily, podrezaný jazyk / u nás sa tak vraví - no že nestratíš reč /, pozorne počúvaj čo vraví on... aj keď sa ti to napr. nebude páčiť, všimni si či sa ťa dotkne ... veríš či nie, budem na teba myslieť a kvôli vašej rodine dúfam že sa ti to podarí .... len nečakaj dlho. DRŽ SA 🙂
@desperate drzim ti palce, aby si urobila vsetko co si si predsavzala a aby si bola vytrvala vo svojich rozhodnutiach. A aby bola aj ta terapia uspesna. Uvidis, ako vela sa sama o sebe dozvies a verim, ze ti to otvori oci uplne. Ze to prebudi tvoje sebavedomie a doveru v samu seba...
baby dakujem vam strasne strasne moc! normalne mam v ociach slzy od dojatia 😵
dam vediet 😉
@desperate ja by som este ako poslednu sancu vyuzila to, o com pise @lilysk. Skuste tu terapiu.
Ako ja chapem, ze uz si toho vela zazila. Alkohol by som tiez netolerovala. Moj manzel pil kazdy piatok (ked sme boli bezdetni) a mne to vadilo, ze v piatok vecer sedel u kamosov a pil a v sobotu sa cely den zotavoval.
Trvalo to asi rok....potom som tym prastila a uplne vazne na neho vyvalila "prednasku" o tom, ako travi vikendy.
Prestal s tym hned ako sme si zacali planovat deti...teraz pije asi 4 krat za rok. Sice sa ozere, ako osipana 😎 ale vobec mi to nevadi, lebo to su akcie, kde sa ide vyslovene pit a zurovat. A aj to treba do zivota.
Vztah s dcerou je tiez nieco,co by mohla pomoct vyriesit terapia...aby mu niekto povedal, ze takto sa dospely clovek nemoze rozpravat s dietatom v puberte.
Skus to. Ak nebude chciet ist, tak by som mu dala tvrde ultimatum a poziadavky, co chces aby zmenil. Ak bude taky tvrdohlavy, ze sa nepokusi, tak tam je jasne, ze Ty sama tento boj nevyhras a jemu je to u prdele....cize asi vam bude obom lepsie jeden od druheho.
@lilysk velmi ma zaujima ta terapia. Mozes mi viac o tom napisat? Aky bol vas problem? Skutocne vam ta terapia pomohla? Ako to vlastne prebieha? Terapeutka kladie otazky vam dvom, alebo chce aby ste jeden druhemu rozpravali nieco? Mozes mi aj IP napisat, ak si to nezelas verejne rozoberat. Dakujem.
no tak mne sa napriklad absolutne nepozdava ako sa sprava k starsej dcere....to ako jej hovori,to je absurdne,nonsens...a tie pivka,tych tiez pije viac ako dost na moj vkus..neviem,ty sama vies najlepsie co chces,co nemas,co vyzadujes,co nedava....zvaz si dobre pre a proti....kazda z ans ma niekedy chut odist,aj mna muz vie fest nastvat....ale zvaz dobre....nie zvdy svieti slnko,manzelstvo je aj o problemoch a ich prekonavani.
no baby, drzte mi (nam) palce.. o par minut uz mozno pridem o manzela.. resp. sa vzda on nas...
hlavne potrebujem vela sil na to, aby som uz dotiahla celu zalezitost do konca.. ak aj nahodou prideme k niecomu konstruktivnemu, este nebude vyhrane.. potom pojde o to, aby sme vxdrzali..
ps:kontakt na manz.poradnu uz mam..
a este nieco: povedala som mu, ze sa s nim chcem naposledy vazne porozpravat. ze s nim chcem prejst tie tri body co som sem pisala vcera.. samozrejme, ze on si moze pripravit svohe a ze ak prideme k nejakemu pre obe strany uspokojivemu rieseniu, tak sa dohodneme. a ak nie, rozideme sa. pretoze nema vyznam trapit jeden druheho a aj deti.. tak ma cas popremyslat. ja som teraz u nasich a ked sa vratim, ulozim malu a ideme na to... nech to uz dopadne akokolvek-myslim, ze obidve riesenia budu spravne... dopadne to dobre. ci uz tak alebo tak....
no baby, poviem vam.. bol to porod 😝 chvilami som myslela, ze budem vdova a nie rozvedena 🙂
vykrucal sa, zvijal sa, simuloval spanok, otacal sa mi pri rozhovore chrbtom...ale...podarilo sa nam krvopotne prebrat vsetky tri veci:
1. vie, ze sa k nej nesprava vzdy dobre, bude sa snazit k nej spravat dobre, odo mna ocakava, ze mu nebudem podryvat autoritu, uzavreli sme to s tym, ze ak to bude SPRAVNA strana, budem na nej stat SPOLU s nim.
2. aspon kompromis: piatky bude chodit von za kamaratmi na krcmove reci, avsak pride domov v slusnom stave a za to NEBUDE PIT CEZ TYZDEN. ak si cez tyzden nejake pivo da, nepojde do krcmy..
3. neverili by ste, ale toto bol najtazsi bod... po vseliakych hrozach to slzsne zhrnul jednou vetou: "budeme sa k sebe spravat PEKNE.
takze teraz si uvedomujem, ze zmena bude boliet
.. obaja sa budeme musist ucit sa k sebe spravat a najst spolocnu rec a ja by som bola strasne stastna, keby sa podarilo prave mne a jemu zacat zit tak, ako pisala vcera @anjelicek26 - tahat za jeden povraz...
tak co, myslite, ze to zvladneme?
o sedeniach mu zatial nepoviem..to bude moja tajna zbran 😉
no baby, poviem vam.. bol to porod 😝 chvilami som myslela, ze budem vdova a nie rozvedena 🙂
vykrucal sa, zvijal sa, simuloval spanok, otacal sa mi pri rozhovore chrbtom...ale...podarilo sa nam krvopotne prebrat vsetky tri veci:
1. vie, ze sa k nej nesprava vzdy dobre, bude sa snazit k nej spravat dobre, odo mna ocakava, ze mu nebudem podryvat autoritu, uzavreli sme to s tym, ze ak to bude SPRAVNA strana, budem na nej stat SPOLU s nim.
2. aspon kompromis: piatky bude chodit von za kamaratmi na krcmove reci, avsak pride domov v slusnom stave a za to NEBUDE PIT CEZ TYZDEN. ak si cez tyzden nejake pivo da, nepojde do krcmy..
3. neverili by ste, ale toto bol najtazsi bod... po vseliakych hrozach to slzsne zhrnul jednou vetou: "budeme sa k sebe spravat PEKNE.
takze teraz si uvedomujem, ze zmena bude boliet
.. obaja sa budeme musist ucit sa k sebe spravat a najst spolocnu rec a ja by som bola strasne stastna, keby sa podarilo prave mne a jemu zacat zit tak, ako pisala vcera @anjelicek26 - tahat za jeden povraz...
tak co, myslite, ze to zvladneme?
o sedeniach mu zatial nepoviem..to bude moja tajna zbran 😉
@aduskatt
@lilysk
@digysa
@hradnapani
@lalinko2010
@janap76
@zumbadance
@indiankaindi
@ankaevka koceny, uz... 🙂
@desperate vies co? mas moj obdiv! maloktora tu na koniku je taka akcna, ze problemy tohto charakteru ide riesit hned a zaraz 🙂 Super! Tie vysledky vyzeraju velmi povzbudivo, ale je to len zaciatok cesty. Ja ti velmi drzim palce 🙂
@hradnapani och, no dakujem 🙂
vies, ja zastavam nazor, ze dobra burka cisti vzduch.. ale netreba potom este dusno a mracna.. napriklad aj velmi nerada idem spat "pohadana".. to cloveka tazi a ja velmi zle nesiem take dusno..
no a tu - na co cakat? predlzovat agoniu? bolo to hop alebo trop.. mohlo to skoncit a mozno sme sa znova ziskali jeden druheho.. len budeme musiet byt opatrni.. viem, ze toto je len zaciatok.. a mam vazne obavy, ci aako to zvladneme..
teraz uz vsak viem, ze ak to nevyjde, nebudem mat za cim lutovat....
@ankaevka dakujem aj tebe.. za doveru 🙂 budem sa snazit a mladeho pana podporovat v jeho snahe..
@desperate Ja si myslim, ze to zvladnete. Ale pozor, musis si znacit jeho priestupky.... a ked pride k lamaniu chleba v buducnosti, tak mu to pekne vytasis rovno na tanier:
Vtedy a vtedy si krical na dceru, tam a vtedy si si pil, prispiel si opity, tolko a tolko si vypil piv v ten a v ten den, minuly tyzden si na mna hucal pre toto a hento.....aby pochopil, ze terapia je dalsi krok.
Dufam, ze to nebudes musiet potrebovat, ale istota je gulomet. 😉
@digysa no to je dobry napad, pretoze on neraz zaprel aj nos medzi ocami.. a ked som mu napriklad pisala do kalendara, kolko piv pil..a ukazala mu to asi po 2 tyzdnoch, koktal ako skolacik a uplne som videla, ze sa sam pred sebou zahanbil...radilia by si pripadne "priestupky" neriesit hned, ale az ked sa to nejak nakopi..?
@desperate Ano... daj mu cas, chce to chladnu hlavu. Ja by som sa s nim uz ani nehadala... Napr. vidis ho pit pocas tyzdna...tak by som mu len jemne naznacila prichodom do izby: "Mozem tie prazdne flase odniest do kuchyne???"
A to je vsetko.
Prejde par mesiacov a pride vyhodnotenie. Prejde dalsich par mesiacov a dalsi vyhodnotenie...ak sa bude zlepsovat, tak idete spravnym smerom...ake nie, tak vy uz ste sa predsa dost nadebatovali..... treba to vziat do odbornych ruk.
@desperate z celého srdca Vám držím prsty a prajem aby to bolo už len lepšie a to pre všetkých členov rodiny.... čas plynie... ak ty budeš mať chuť a sem tam nám napíšeš a napíšeš že realita vášho života je taká , ako si chcela, že sa veci zmenili....potešíš myslím všetky baby. A najmä, úprimne povedané ja na také zmeny človeka veľmi neverím / vlastné skúsenosti / tak do mňa zaseješ semienko viery 🙂 v zmenu takýchto ľudí ... ja si totiž myslím že ľudia ak sú schopní sa zmeniť, tak len za nejakých hraničných okolnosti.... budem čakať na info od teba 🙂
@desperate fu, blahoželám a skladám klobúk. Škoda, že tu nie je smajlík palec hore ale pre mňa si ťažký frajer. Držím palce, aby to bolo tak, ako si obaja prajete a aby ste boli šťastní. Ten najdôležitejší krok si spravila 😉
@janap76 ozaj su asi muzi z marsu a zeny z venuse 🙂
ano, ked sme dohovorili, postavil ma, dal pusu a postiskal..
@indiankaindi dakujem. ja sa budem snazit.. obaja sa musime.. no nemoze sa snazit len jeden. ak to znova pokasle, uz sa s nim jedovat nebudem..
nebudme sa predsa takto trapit cely zivot...
@desperate hmm no neviem vcera o 20,00 este si tu a o 21,30 uz vyriesene vase 10r problemy jednym rozhovorom, ja chapem ze niektore zeny tuzia vidiet svetlejsie zajtrajsky ale ja som realistka. Odkyval ti co si chcela pocut len aby si dala pokoj. 10r pil a bola si ticho tak co ti furt vadi... chvilu poseka dobrotu a budes tam kde ste boli, je mi smiesne vydelovat dospelemu chlapovi piva jak decku cukriky... ked si zjes v pondelok v sobotu uz nebude
Nebudem ta hyckat ako niektore baby ze super, ako ste to vyriesili, lebo nevyriesili, tak ako ti niekto radil si zapisuj a staci o 2t si precitat a pochopis o com pisem. Len mi ej luto ze zena ako ty sa snazi, dobreze sa nezodere a realitu nevidi. A keby sa nejaky CUDZI chlap takto spraval k mojej dcere ( nie je jej otec a nikdy nebude, bezohladu co je napisane na papieri) by si zazil svoje. V prvom rade treba chranit dieta a nie manzelstvo ktore je uz davno mrtve.

@desperate moj bol taky isty, vzdy videl problem u mna......tvrdil, ze on nema problem s alkoholom, ale ja.....teda ja mam problem s tym, ze on pije, nie ze ja chlastam🙂......bolo mu vsetko jedno, ani sa nepokusal nejak zmenit, neviem, ci skusal, kolko vydrzim, alebo kolko moze on vyskakovat.........nemal namensiu snahu sa pokusat o nejaku zmenu, az mi praskli nervy.prisiel domov z prace a nasiel v byte iba svoje veci a naprostred obyvacky vysavac.........vzala som moje veci, maleho veci komplet aj telku.nechala som mu aspon radio🙂 a z jedneho dna na druhy bez varovania aj s osemmesacnym synom som odisla a bolo..