Mám odpustiť neveru, ak nešlo len o sex?

zufaly123
30. apr 2016

Dobrý deň, prosim vas o radu. Moja priateľka si našla priateľa. Uz ked sme spolu niečo mali,najskor to bola podla nej moja vina ze sa hádame lebo som strašne ziarlivy.. Som si fajn asi mas pravdu.. Snazil som sa to nejka ale mal som zlý pocit.... Pptom som sa dozvedel ze s tym kamaratom uz spavala, nie raz nie dva krat... Najhorsie ze ona ho vraj lubila..dohodli sme sa ze to skúsime zas, v jeden vecera mala iat za nim a rozist sa s nim podviedla ma znova. Dohodli sme sa ze to aj tak skusime ja ziadam od nej,aby si ho vymazala zo zivota, odpisovala na smsky, nevolaka s nim,nudrziavala kontakt, nechodili a s nim na kavu( ako to robi teraz hoc mu povedala ako to je) cakava ju pred robotou, ona sa s nim ide prejst vraj aby on uz sa nwpreviwzol nadarmo... Prosim vas vyzadujem od nej vec,ktorú by som žiadať nemal? Ziadam vela ak chcem zacat odznova a ziadam od nej aby sme jeho v zivote nemali? Ona mi stale ze miluje mna,ale na nom jej zalezi a musi si upratat v hlave.. Neslo tam len o sex,skor slo o city..a ja neviem co dalej...pomozte mi svojim nazorom..

sissy27
30. apr 2016

@zufaly123 a čo by si poradil svojmu najlepšiemu kamarátovi, keby bol v rovnakej situácii? 🙂
Odpustiť sa dá, zabudnúť nie... Ak nevieš čo chceš, tak by si mohol vedieť, čo nechceš, niekedy je to ešte dôležitejšie 🙂
Ja osobne by som nemohla byť vo vzťahu, kde partnerovi neverím...

charity
30. apr 2016

@zufaly123 Nebude sa Ti páčiť moja odpoveď, ale aj tak Ti ju dám.

Tvoja priatelka z Teba robí manipulatívne vola. Po prvé Ta nazýva žiarlivcom. Ale byť žiarlivý znamená upodozrievať vernú priateľku. Ona uz bola neverná a teda o žiarlivosti nemôže byť ani reč. Toto nie je žiarlivosť Toto je vychcanosť Tvojej priateľky.

Po druhé: každý normálny, psychicky vyrovnaný človek by sa na takúto priateľku vykašlal pri prvom až druhom podraze. Ty dávaš šance osobe, ktorá s Tebou doslova vydrbáva... Posudzuj jej činy. Nie kecy o láske k Tebe. Len a len činy. Tie činy hovoria, že k Tebe nemá úctu. Jej činy hovoria, že Ta v pohodicke zranuje.

Čo z Teba má, že Ta takto oblbuje a necháva v zálohe? Platíš jej ubytovanie? Platíš jej stravu? Ci načo Ta este oblbuje, ked evidentne fičí s iným stále, stále, stále... aby sa nepreviezol zbytočne??? Wtf???

Takže si uvedom svoju hodnotu. Si milujúci človek, ktorý si nezaslúži takéto jednanie, citové týranie, odrbávanie, klamanie, podvádzanie, ohrozovanie pohlavnou chorobou a urážanie. Toto je na rozchod. Už včera bolo neskoro.

Popracuj na svojich hraniciach. Silno odporúčam psychológa, aby si dokázal nabudúce jednať tak, aby Ta dalsia partnerka takto netýrala. Vela stastia.

0silvia0
30. apr 2016

@zufaly123 keď chceš hrať druhé husle a chceš byť za debila, keď chceš robiť druhotriedneho náhradníka, pokojne pokračuj v takomto vzťahu. Keď chceš normálny vzťah, plnohodnotný a vyrovnaný, hľadaj inde 😉

charity
30. apr 2016

@zufaly123 A este k titulku: Ty chces odpustiť neveru? Ved Ta nik o odpustenie neziada a nevera pokracuje veselo dalej na drzovku pred Tvojimi ocami, zúfalo Ťa zraňujúc... Toto chces odpúšťať?

Časom jej odpusť pre svoje vlastné zdravie a spokojnosť. Ale vo vzťahu s ňou neostávaj. Pre svoje vlastné zdravie a spokojnosť.

beate1
30. apr 2016

@0silvia0 presne tak..najdi si inu partnerku,pri ktorej budeš jednoducho cítiť istotu...

amadora
30. apr 2016

@zufaly123 trošku drsne ale prosím ťa ty si čo za chlapa? zametá s tebou ako s handrou a ty tu vypisuješ o radu na fóre pre mamičky miesto toho aby si jej zbalil kufre a poslal ju do ... trochu pozbieraj zvyšky svojho chlapského ega a hrdosti a nerob zo seba chudáka

silvia31
30. apr 2016

Jedna vec je, čo sa dohodnete a druhá, čo ona robí ďalej ... Ak by chcela byť s tebou, tak sa nebude stretávať aj s ním - ona nevie čo chce, no neviem ako by ona reagovala a aké pocity by mala, keby si ty mal ešte jednu ženu a nielen na sex, ale by si ju ľúbil...
Musí sa rozhodnúť, koho chce v živote pri sebe - a ty tiež, stretni sa s ním a spýtaj sa.. Možno je to mladícka chyba, nerozvážnosť, pudy a možno láska, ktorú k sebe oni dvaja navzájom chovajú.. A rozhodnutie je na tebe, či si ochotný byť s ňou, ak ľubi iného - podľa mňa je to len otázka času, kedy sa to zopakuje a neverím dvakrát tomu, že ostanú len pri priateľstve - a možno jej krivdím..
Záleži aj od toho, ako ste všetci traja vyzretí a aký máte na neveru a život názor..
Mladosť = pochabosť ale potom nevidím dôvod, prečo niečo takéto tolerovať, aby ťa naďalej zraňovali? Aby si bol za totálneho vola?
Najlepšie ty a oni dvaja viete naozaj všetky podrobnosti, takže v konečnom dôsledku to vieš posúdiť najlepšie sám a nie ženy na koníku..
"Pro jedno kvítí slunce nesvítí"

trinitysaturno
30. apr 2016

ked takto pokračuješ budeš za uplného debila,prepáč,ale je to tak,takáto žena nemá žiadnu cenu,.. nech je s tým partnerom,,ale ani toho nemiluje ked teba zas tahá za nos,, určite si pre nu pre niečo užitočný bud jej dáš peniažky či istotu,nič také neexsituje že milujem teba a trtkám s iným,,to je blobst,, ja neverím ani na neveru ala bol to len sex,,ale Ok uznám muž stáva sa to,ale ja by som napr,ani toto neprehltla.. ale toto čo ona robí,fuj hnus.. ked chcem iného poviem narovinu,nie robit z niekoho uplného vola. a ked neviem sa rozhodnut tak nechám oboch na chvílku toto nie je seriozne jednanie,..skor na nejaku 15 ročnu tinédžerku,,a taký chlap ako ty zvikne sa ocitnut v manželstve s 3 detmi z ktorych možno ani jeden nie je jeho... s manželkou K ktorá robí čo chce a ty ju nosíš aj tak na dlani,,asi tak.. ináč jej závidím fakt...

xevulax
30. apr 2016

Vies si takuti zenu predstavit v buducnosti ako tboju manzelku a matku tvojich deti? Niekedy len laska nestaci a zjavne je ta laska iba z tvojej strany. Rychlo od nej prec a najdi si taku,ktora yvoje city opatuje a nedaj zo seba robit debila. Ja sa ti cudujem,ze si sa takym clovekom este. Maj svoju hrdost pre Boha a nedaj so sebou zametat. Poslala by som ju tak do teplych krajin,ze by na to nikdy nezabudla. Vzchop sa ved si chlap,!

janinah
30. apr 2016

Baby,som tu sama čo si myslím,že ktosi sa nudí a vymýšľa príbehy na ženské forum? A že tento nie je jeho jediný nick?

misel0806
30. apr 2016

@zufaly123 no najlepsie bude ked to zabalis...nedaj si zo seba robit debila ona ta miluje druhemu nohy roztahuje....toto nieje zena verna jednemu muzovi ona ich potrebuje mat viac..... Nedrzi ta pri nej nic a cakat na nu budes marne😄

jana_eyre
30. apr 2016

@janinah po skusenostiach z poslednich dni si to zacinam mysliet o kazdom novozalozenom nicku, hoci ospravedlnujem sa vsetkym, ak si to pri niektorych myslim neopravnene..

nanulik
30. apr 2016

moj nazor je ze ak je vztah pevny a vyskytne sa jednirazova nevera da sa to urovnat. sice je to tazke a narocne ale myslim ze ja by som odpustila. ALE ak tam su aj city, tak to nie. to by som povedala iba "zbohom"

mandala77
30. apr 2016

@jana_eyre som na tom rovnako ako Ty a to som sa vždy pohoršovala nad tými, čo písali do diskusie: táto téma je asi vymyslená. Keďže som videla aj tie rôzne fotky, tak mne aj tá reklama čo tu beží, že žena má nad podprsenkou nejaký prášok, lezie na nervy.

pupavka123
30. apr 2016

@zufaly123 Kolko mate rokov?podla popisu sudim nieco cez 18 rokov alebo sa mylim?

jana_eyre
30. apr 2016

@mandala77 presne aj ja som vzdy zastavala nazor, ze netreba vsetko povazovat za vymyslene a tak sa mi to vypomstilo.. A este aj hroznu gramaticku chybu som spravila.. Hruuza 😌 dnes nemam svoj den..

mandala77
30. apr 2016

@jana_eyre rovnako a tiež si všímam svoje gramatické úlety, úplne bežne prvý pád množného čísla tvrdé y 😉

vanesanova
30. apr 2016

@zufaly123 Pre pana jana!kolko mas rokov?ty ju vymaz zo zivota!ja som raz mala vztah popri stalom vztahu ale do teraz som nan nezabudla a uz vobec som nevyzadovala od svojho partnera aby mi odpustil...ked zena podvedie vacsinou su v tom city nie len sex ako u muzov a hlavne zena sa nevie odmilovat zo dna na den aj keby moc chcela never jej asi jej nieco chybalo vo vasom vztahu ked sa zamilovala do druheho neries ju uz z vlastnej skusenosti viem ze ty sa budes len trapit a ona aj tak nan nikdy nezabudne odid od nej a ona sama urcite nevie este co chce najdi si nejaku ktora ti nebude takto ublizovat!a ver mi ze ty za to nemozes!proste sa to stalo zamilovala sa a to ty neovlpyvnis

lubkavargova1
30. apr 2016

@zufaly123 nie, spravte si trojku 😀

miriam11
30. apr 2016

@zufaly123 jedna rada do zivota. Zena nikdy nespi s niekym koho nema aspon trošku v srdci a nikdy nepodvedie toho, koho miluje. Sprav si z toho zaver. Teba ona nemiluje, stav podla mna nemenny.

trinitysaturno
30. apr 2016

@lubkavargova1 4ku aby aj on z toho vyšiel dobre---

monikq
30. apr 2016

laska sa neda vynutit, bud je alebo nie je. evidentne nie je. tak co riesis? toto nikam nevedie. mozno to boli, ale maj trosku cti a hrdosti, posli ju dokelu! inak budes hrat tuto parodiu na lasku cey zivot.

lauricka
30. apr 2016

mas teda trpezlivost, ja uz davno by som ju poslala niekam, si robi srandu z teba, nie?

evkakorcek
1. máj 2016

@zufaly123 Vy dvaja ste sa už dááávno rozišli len ty nevieš túto informáciu spracovať. No ty v tvojich predstavách ju chceš mať stále pri sebe. No ona už začala nový vzťah a mal by si to rešpektovať. To že ju chceš naspäť je síce pekné, ale niekde si spravil chybu a ona jednoducho nemá už o vzťah s tebou záujem. Priznal si že si žiarlivý. Že by bol tam pes zakopaný?!!!

andreasko
1. máj 2016

@charity lepsie di ro ani napisat nemohla.kedvuz toto mu neotvori oci
Tak zial on sam nie je v poriadku...
Vystizne presne lepsie by som to sama nenapisala!

vanesanova
1. máj 2016

@charity Mas pravdu!podla mna uz len tym ze stale za nou dolieza stale jej chce na priek tomu comu urobila davat sance a odpustat dava najavo ze je slaboch a to sa ziadnej zene nepaci!nemoze predsa jedna zena s muzom takto zametat ako s handrou

katka1981
1. máj 2016

@zufaly123.posli ju do riti. Ja by som neveru neodpustila, ci by to spravil z lasky, ci bez lasky, ci triezvy, ci opity, Zhnusil by sa mi. Vies ako sa hovori, kto chce bit, palicu si najde. Aj alkoholik si na pitie vzdy najde dovod, a na neveru sa tiez najde vzdy dovod. Je to krava.

mimi1237
1. máj 2016

@zufaly123 pre boha chlape,co ty este riesis?zabudni na nu,najdi si inu,vies kolko normalnych zien je na svete?tato si s teba robi akoze co?rohozku,handru,debi...a?off ...no klobuk dole,ked toto znasas...ze ona si musi upratat v hlave?aha,to mas akoze cakat a ona si este akoze bude vyberat ci vlavo ci vpravo,super tak cakaj,len neviem naco..ta ta uz davno nechala,sorry