Mám odpustiť neveru?
Ahojte, viem, ze take temy tu uz su. Ja by som napriek tomu chcela vediet Vas nazor na moju situaciu, popripade poradit z osobnej skusenosti. S manzelom sme spolu 8rokov, posledne tri roky sme svojpomocne stavali, manzel dostal vyssiu poziciu, ja som sa liecila na depresiu a uzkosti, slovom, posledny rok a pol sme zili vedla seba, hoc i sme sa velmi miloval, akosi sme sa stratili..Potom sa nam nedarilo otehotniet a mojou jedinou prioritou bolo mat sex pocas ovulacie a v pripade neuspechu hadzat manzelovi na oci, ze mi nevie spravit dieta...Hrozne,viem...Moje uzkosti sa zhorsili a mna vyradili na par mesiscov zo zivota. Napokon som sa s manzelom rozhodla bojovat, velmi mi pomahal dostat sa z toho, vratit mi chut do zivota...znovu sme sa do seba zalubili a v decembri sa nam z tej lasky podarilo otehotniet. Nadhera, manzel aj ja sne boli nesmierne stastni, plakali sme...Az nedavno, pred mesiacom, mi prisla sprava od manzelovej milenky-jeho kolegyne...Ze ho miluje...Zrutil sa mi svet, v 7.mesiaci tehotenstva a zistila som, ze muz, ktoreho milujem,ma podviedol. Bolo to minuly rok v septembri, ked som bola mimo z uzkosti, bolo to raz a vraj manzel fyzicky zlyhal a nedokazal to dokoncit, ak viete,co myslim...No ona sa mu odvtedy sama ponukala, ponukala mu sex, potom lasku, potom aspon oralny sex a ked ju manzel ignoroval, zacala sa vyhrazat. Nacas to utichlo, no ked sa dozvedela, ze som tehotna, pretoze sa tym manzel chvalil v praci a velmi sa tesil, napisala mu, ze vie, ze ho nikdy nebude mat, ze vie, ze miluje mna, ale ze ak s nou nebude spavat, napise mi o tom, co sa stalo pred rokom...No a kedze nedosiahla svoje, napisala mi...Manzel teraz place, prosi, snazi sa mi dokazat svoju lasku, vraj radsej zomrie, nez by mal zit bezo mna a dcerky...A ja neviem, co robit. Prosim, skuste mi poradit, zomriem od zufalstva. Velmi ho milujem, aj on mna, ale tak velmi ma ta jeho zrada boli, ze mam chut ho opustit...
Zmenit cisla, zrusit socialne siete, zacat odznova. Aj Ked ta to teraz boli a tvoja rana je hlboka, citis sa oklamana, sklamana, podvedena....
Daj tomu sancu a nikdy sa uz k tejto teme nevracaj. Ani v situaciach, Kedy by si mu to najradsej znova predostrela.
Potrebuje teba, vase dieta, vase dieta potrebuje vas.
No zaroven sa maj napozore v buducnosti. Toz, manzelstvo nie je vzdy len prechadzka ruzovou zahradou, Ale je Aj o poznani, prekazkach, horsich fazach, otazne je, ako ich ustojime a Ci ich vobec ustat chceme alebo si zvolime tu najjednoduchsiu cestu....
Pokracuj v terapiach, neprepadaj stereotypu...
Drzim vam palce.
@motylik216 Ja som za to ze nevera sa neodpusta, ale v tejto konkretnej situacii by som odpustila, lebo to bola jednorazova zalezitost, bez citov voci tej kolegyni. Povedzme si to tak, muzi niekedy zle znasaju napatu situaciu doma, vycitky, pretlak, naroky a casto to riesia tym ze hladaju niekoho kto im to ego pohladka. Tvoj muz sa mozno citil vtedy fakt zufaly z toho co mate doma za atmosferu, tak podlahol. Ale stalo sa to len raz a zjavne vas lubi, teba aj dietatko, takze by som tento vztah nezahadzovala, rieste to cez poradnu, psychologa. Ja verim ze sa vam to podari prekonat...
Tiež som ako väčsina za odpustenie, v tomto prípade sa to podľa mňa vcelku dá, naozaj treba brať tú celú situáciu okolo ako celok a nevidieť len neveru, ktorá tvojim mužom ani iniciovaná nebola. Drźím palce, prajem krásny pôrod a ešte krajší nový začiatok. ❤
... sympaticke, ako sa tu viacere zhodujeme, ze cez toto sa da preniest a odpustit. a ako som pisala - dolezite je to v sebe uzavriet. nevracat sa. nevycitat. skratka si to vysvetlit poslednym rozhovorom a zamknut a odhodit kluc. hotovo. ak nie inac, tak sa obratit na psychologa, poradnu, to moze len pomoct ...
@motylik216 budete mat vytuzene babo, to je velka vyzva a milnik a posunie to vas zivot uplne inde. ja ti zo srdca ozaj drzim palce, aby si sa z tejto situacie dokazala dostat a pokracovat dalej v pozitivnom a dobrom smere.. zvazte to sedenie u psychologa/v poradni. a ked to uzavriete a poviete si, ze ideme spolu dalej s odpustenim a bez dalsich vycitiek, uz sa neobracajte. tvoj muz sa dostatocne poucil. ns druhej strane -bol vo vypatej situacii, ktoru nezvladol (ale na jeho obranu, mnohi dalsi by to riesili ovela horsie. okrem toho po jednej chybe uz len odolaval) ... a teda este raz - skuste sa pozhovarat o zmene prace, mozno to pomoze aj jemu, aby sa s nou nestretaval - nemyslim, ze by ho to malo drazdit ale aby mu to stale nepripominalo zlyhanie. aby sa aj on vedel posunut dalej.
Ty sama musíš vedieť aky je,či sa obzera za ženami a je typ nevernika same pokec,facebook atd ako to tu stále čítame..podľa tvojich slov nie je..Neviem ako by som sa zachovala ja,ale za skusku nic nedas a uvidíš aky je otec...bábätko vam pomôže zabudnúť na všetko zle..
@motylik216 ahoj, ked som si precitala iba titulok diskusie , tak som sa pripravovala napisat, ze nie, neodpustit ....ALE ...po precitani prispevku a okolnosti, ktore k tomu viedli atd. - som za to, aby si dala manzelovi sancu.
Este k tomu, ze sa mal s tebou porozpravat, a nie utekat pre utechu k inej....no, ty musis vediet, ci to vobec bolo VTEDY mozne....vies, ak zena(ktorej sa nedari otehotniet) hovori muzovi je neschopak, co jej i nevie spravit dieta - tak nie som si ista, ci s v tom okamihu da s takou zenou rozumne rozpravat - to nic v zlom, rozhodne tym nechcem na teba utocit, bojovala s tym, urcite to bolo tazke..
Nevera sa neodpúšťa ale v tomto prípade sa musí!Ty si mala úzkosti,depresie a on myslíš netrpel?Zlihal žiaľ na najhoršom mieste ale Boh vás vzťah chcel zachrániť a ty si otehotnela,konečne máte to po čom túžite,tak starosti za hlavu,vychutnávajte si vytúžené tehotenstvo a hlavne mu to nikdy nevyčítajú.Pekne sa s ním porozprávaj,vyhasnuté si to,aby si zas nemyslel,že mu to len tak prejde.Vsetko zle je na niečo dobré.Drzim palce,zdravé regulovanie prajem a ešte zdravšie kinderko👶
Zdravé regulovanie,nie regulovanie🐒a vyjasniť ešte si to,nie vyhasnuté🙂
Tehulkovanie😝
@motylik216 Verím že budete v pohode a toto je len skúška vášho vzťahu. Očividne ťa miluje. Nenechaj si to pokaziť jednou flandrou....
@motylik216 cize on ta podrzal v najhorsom a mozno pritom navale problemov sa raz smykol a ty ho tu ides pranierovat
Ty si si niekedy uvedomila co on musel prejst ked ta dostaval z uzkosti ? A z neotehotnenia a z povinneho sexu pocas ovulacie?
Kľud! Lubite sa, čakáte babo!! Odpusť mu i keď sa nikdy nedá na 100%. Stál pri tebe v tazkych chvíľach, svoje zlyhanie oľutoval....
Tešte sa, že ste to všetko ustali! Užívaj si materstvo, užívajte si ho spolu a minulosť hod za hlavu ;)
@kolecko11 ktovie ako to po tých 2 rokoch dopadlo😉
@bibinko2006bubinko2009 možno by nám autorka príspevku mohla napísať ako to všetko dopadlo 😁😉
@bibinko2006bubinko2009 jeej, tak to som si veru nevšimla 🙈🙈...hádam su dodnes spolu 🙂
@sisi077 veru, by ma to zaujimalo
@motylik21ahoj ako to dopadlo? Ako si sa rozhodla? Ustáli ste to nejako? Je to teraz s odstupom času už v pohode, za vodou? Ďakujem.
@vecicky1805 Takže aktualizujem po skoro 6 rokoch,😂🙏 Ustáli sme to a sme stále spolu, nebolo to ľahké teda, ten prvý rok bol nesmierne ťažký a nemať dcéru, určite by som odišla. No dnes som rada, že sme to ustáli, máme pekný vzťah aj manželstvo a akurát včera sme oslávili 13te výročie. Najviac neľutujem vtedy, keď vidím, ako miluje dcérku a ako ona zbožňuje jeho, celkovo z neho cítiť, ako nás miluje. Snažím sa k tomu nevracat, no mam aj slabšie chvíľky, kedy mi to niečo pripomenie. Napriek tomu ho nekontrolujem, nepodozrievam... A celkovo proste žijeme normálny život, znovu6ako manželia a najlepší kamaráti 🥰

@motylik216 ďakujem ozaj za odpoveď veľmi sa za vás teším a ozaj Ťa obdivujem ..držte sa.

Bohuzial,su take zufale zeny co sa vyslovene ponukaju hocikomu,tiez som sa s tym stretla,len teda moj manzel mi to povedal ze mu nadbieha a robil si z nej srandu aka je trapna.
Logika radi odpustit pre dobro rodiny, len ci to budes vediet vnutorne spracovat,nevyhadzovat mu to na oci,nepodozirievat a nekontrolovat ho. Ta nedovera je najhorsia.