Mám opustiť partnera pred pôrodom?
Ahojte,
uz neviem, co mam robit so svojim priatelom. Som v 27 tyzdni. Babatko prislo viac menej necakane, ale doteraz to vyzeralo tak, ze je vsetko super a budeme stastna rodinka. Od septembra som nepracujem, do porodu mam este tri mesiace a cele dni travim sama doma - varim, upratujem, studujem knizky o tehotenstve detoch a porode, snazim sa aby bolo vsetko tak, aby bol priatel spokojny. On sa dokonca aj tvari, ze je. Avsak cely problem spociva v tom, ze sa ukazuje ako neohladuplny blbec. Su dni, ked si myslim, ze mam najlepsieho partnera na svete a potom to zabije situacia, kedy nevychadzam z udivu a mam pocit, ze zijem s tym najvacsim sebcom pod slnkom. Kazdy den chodi domov okolo 7dmej, pritom v praci niekedy konci aj okolo 4tej. Cas po praci travi u kamarata a venuje sa svojmu hobby, alebo len tak kecaju. Inokedy ma zase dlho pracu a popri nej este musi stihnut ine pracovne zalezitosti. Ked pride domov, je zhuleny z travy a nasa komunikacia je minimalna, lebo je unaveny a o pol 9 zaspava. Ja som cely den doma sama a cakam kedy pride, aby sme sa mohli porozpravat, ale nic z toho - ani z rozhovoru ani zo sexu. Potom sa len hadame a ja mu nadavam, ze sa mi nevenuje a radsej chodi po kamaratoch hulit travu (s ktorou mal skoncovat uz pred rokom, ale ukazalo sa, ze to boli len prazdne recicky.. vraj ked sa nam narodi mala, tak prestane, lebo uz nebude mat cas.. hmm chcela by som vidiet) Jeho reakcie su asi taketo: " nemozem za to, ze sa cele dni doma nudis.. nemozem ti sediet pri riti len preto ze nemas program a nemas kamaratov..." Ja sa rozplacem, on sa so mnou odmieta rozpravat a veci riesit, pretoze "nebude riesit moje haluze". A co ja??? cele dni doma sedim a cakam na neho s upratanym bytom a navarenou vecerou, tehotna!!! Potom pride zase uzasne obdobie a je nam super, lubime sa, vsetko nadherne klape, chvilku sa snazi a potom je to zase o tom istom.. hadky, kvoli tomu istemu.. MOmentalne sa spolu nerozpravame.. Dovod je ten, ze raz za cas nas zavolaju kamarati do podniku a von.. Samozrejme, rada idem s nim, kedze aj ja potrebujem z domu vypadnut a byt v spolocnosti. On s kamaratmi popija a ja sa snazim pripajat na minerlke a cajiku. Pochopitelne, nevydrzim dlho, tak ho uz o 11tej vecer prosim aby sme isli domov. Najnovsie to vyvrcholilo do hadky, pretoze sa chudak nemoze ani opit a zabavit, lebo vsade chodim s nim a namiesto toho,a by som ostala doma tak sa (citujem) "vsade naje*em a potom ho taham domov a on sa nemoze zabavit tak ako vsetci ostatni chlapi, ktori maju tehotne frajerky". To ma dorazilo... Nie len ze zo mna spravil kravu, ktora sa vsade navtira a chodi pri nom ako cecok, ale som este aj netolerantna, lebo ho nenecham zabavat sa s kamaratmi a pit.. a co ja???? ma pre mna niekto pochopenie?? som tehotna, tiez sa nemozem zabavat, nemozem robit to comu som sa venovala predtym, cele dni travim sama doma, zatial co on chodi ku kamaratovi a huli, robim mu sofera, ked si da pivo, obskakujem ho a podavam ju jest pod nos, ked pride z prace.. a este vyjdem ako krava.. o moje pocity sa nikto nezaujima, len aby mal on pokoj a pohodu.. a najhorsie je, ze sa so mnou nechce o tom ani rozpravat, lebo opat "nebude riesit pic**viny".
Zacinam byt z toho zufala... a pohravam sa s myslienkou, ci ho neopustim.. ale mam to robit pred porodom? bojim sa, ze to nezvladnem.. neviem si predstavit ze by som bola sama s dietatom.. predstava, ze vychovavam dieta v neuplnej rodine je pre mna nocna mora...
Necitala som ani zdaleka vsetko, ale... Velmi sa ti divim, ze taketo dilemy riesis tu... Akoze rozumiem ak sa chces zdoverit, podelit o trapenie, niekedy to pomaha a zda sa nam potom trapenie mensie, ale... Toto su take zavazne veci, ze ti do toho absolutne NEMA co kto kecat! Z par popiskov usudit ci toto je alebo nie je ten pravy aby pri nom zostala... Baby vazne sa citite tak kompetentne vyjadrovat sa k niekoho vztahu? Niekedy sa stazujem svojej mame na mojho manzela. Popisem vsetko to hrozne co mi vyviedol, cim ma aktualne vytocil, niekedy aj drsne vyhlasky o tom ze na co som sa vydavala a ze este raz a balim kufre a podobne... ale toto prehrmi a to dobre vzdy prevysi. Ziaden chlap nie je idealny. Nevravim ze ma niekto pri niekom zostat ak su tam nejake fakt hrozne veci, tyranie a podobne... Ale @naky iba ty vies, aky mate vztah. Ci tych chvil ktore su pozitivne je dost na to, aby si niektore veci prekusla, vedela s partnerom riesit, prichod dietata rodicov zmeni, matku asi viac ako partnera, ale nas zmenil oboch... Dalsia vec ze v tehotenstve vnimame vsetko citlivejsie (neraz hroznejsie nez v skutocnosti je)... Ale aj tak, najviac ma zaraza, ako s velkym kludom ti tu mnohe napisu jasne ze ho opusti - a ty teraz co? Kto prevezme zodpovednost za rozhodnutie ktore potom urobis? Spravis co ti pisu, opustis ho a ked potom budes lutovat, lebo si uz nikdy nebudes ista, ci sa to predsa nedalo inak, tak zalozis novu temu, ako sa mam spamätat z toho a toho, alebo zacnes vycitat tuna pisatelkam preco ti toto poradili ked vas vobec nepoznali??? Dovolim si povedat, ze to, aky mam vztah s manzelom nevie nikto lepsie ako my dvaja sami. Ani najlepsia priatelka, ani mama a to im toho poviem velmi vela... je to vela vela esencii, okamihov, ktore nie kazdy pozna a ktore spolu tvoria mozaiku zivota s mojim partnerom a len ten pocit v srdci, ktory niekde v pozadi je, mi vravi, ze treba zostat, a aj preto, lebo doba je zla, teraz sa to nosi, odist, zbalit kufre, nahradit novym partnerom... Ludia uz neriesia problemy, utekaju od nich a hladaju "lepsie riesenia" a ku koncu zivota pridu na to, ze cely zivot hladali nieco, co neexistuje. Naky, mozem ti poradit len tolko, ty sama prid na to, co bude pre teba lepsie. Nepocuvaj ziadne fatalne vyroky typu okamzite zdrhni, ale ani nevravim ze zostan. Toto je velmi dolezite rozhodnutie a este v dolezitejsom obdobi... ty sama prid k rozhodnutiu a nes si potom zan zodpovednost! Nemozes preniest bremeno rozhodovania na druhych a nechat nas nech rozhodneme my! Je to tvoj zivot!!! Vela stastia zelam.
...a este dodam, ze viem o com hovorim, ked som bola o dost mladsia, chodila som s jednym chalanom. V istej dobe nasho vztahu som ho mala plne zuby, bolo par veci, co ma vytacalo. Raz som sa takto na nete zdoverovala inym ludom anonymne, tiez som vykreslila ze to a to je hroza, samozrejme som aj trochu prehanala v navale negativnych emocii... Ludia mi svornre odporucili okamzite ho opustit. Odhodlana a posilena odporucaniami od v podstate uplne cudzich ludi (boze aka som bola sprosta) som hned na druhy den povedala chalanovi goodbye. A co prislo potom? Tak tyzden na to uz som ronila krokodilie slzy, ze som krava najväcsia. Strasne som to lutovala a dalo by sa povedat ze lutujem dodnes. Chalanisko vobec nebol taky hrozny ako som to vtedy vykreslovala. Hoci zivot uz mam iny a som v podstate stastna tak toto v hlave stale neviem zapracovat, tuto svoju hlupost a nespravodlivost co som vtedy spravila. Taky debilny vrtoch. Sama si zan mozem, ale nebyt tych ludi co ma posmelovali, zrejme by som to riesila inak a po par dnoch by moja zla nalada prehrmela a vse by bolo OK. Uz je to fuk, ale mam obrovske ponaucenie - do velkych rozhodnuti sa pustat len po svojej zrelej uvahe. Len ja viem do podrobna ako to naozaj je. A vela veci sa riesit da, len o nich treba hovorit s tymi spravnymi ludmi ;;)
@pectore ja som to nezacala porovnavat, porovnavat zacala cecil36 🙂 🙂 😉 , ale kedze s nou suhlasim, beriem to na seba 😀 . Ale vážne. Tiez mam pocit, ako tu uz niekto písal, že si asi príliš mladá, ale aj tak... na to, že si už mamička mi príde,, že máš ešte až príliš puberťácke (alebo ak chceš LIBERÁLNE) názory. Tebe sa asi páčia aj také filmy s hippisáckou tematikou, však ? Uvidíme, dokedy ti ten tvoj UNIVERSE vydrží...
@cica99 je mi skoro 25...uplne mlada zas niesom...skor vy ste asi uz "stare" zo starymi dogmatickimi nazormi.. schvalne mi mozes napisat aspon priblizny vek ....... ja som otvorena nazorom ..pretoze si myslim ze nikdy nieje dymu bez ohna....takze pocuvam kto kde hovori a zistujem si co je na tom pravdy.... nestaci mi ked mi kamos povie ze je to tak alebo otec ci mamka...ja sama sa snazim tvorit si nazor na vec... Moj nazor na travu nieje skolsky..."bububu droga" ale viem ze moze aj pomahat... a myslim si to ,co som napisala... vy mate skratka vymedzene hranice v mysleni preto ta hlaska....your god is too small for my universe.... pretoze dovody ktore tu pisete su nazory na urovni mozno mojej mamy alebo babky....ktory o tom nic nevedia ani vediet nechcu....clovek co ma trochu vecsi obzor..toto skratka nenapise....
@sjuzocka celkom ti nerozumiem...ved to ze zalozis temu v nejakom fore a precitas si X nazorov na tvoju otázku ešte neznamená, že prenášaš bremeno rozhodovania na iných. Preboha, veď každej normálnej (svojprávnej) mamičke je úplne jasné, že si diskusiu na danú otázku prečíta pre zaujímavosť, aby zistila ako by to riešili INÍ, čo neznamená, že tak musí spraviť aj ona. Ty sa nikdy nepýtaš niekoho na radu? Ak áno, tak je ti jasné, že každá rada slúži na to, aby si si ju vypočula a zariadila sa podľa toho, ako uznáš za vhodné. O žiadne prenášanie bremena zodpovednosti za rozhodovanie na iných vôbec nejde.
Ty si napísala , že by si určite poradila odísť len pri "hrozných veciach ako týranie" lebo ludia bohužiaľ dnes utekajú od partnerov a problémov a neriešia ich. A možno príde zachvílu dalsia mamička a vytkne ti taký radikálny prístup, lebo ani to týranie nie je koniec koncov dôvod na zdrhnutie a možno by sa dal s dávkou ochoty a trpezlivosti časom vyriešiť... 😅
@cica99 chcem vidiet tu mamicku co sa vyjadri ze tyranie nieje dovod na odchod od chlapa...to je uz dobre scifi.... a ked mas citlivejsiu povahu, alebo si tehotna tak ta nazory inych mozu dost nakopnut...a obcas aj zlym smerom...podla mna to
@sjuzocka napisala pekne.... nikto z vas tu o nich nic nevie...nic vazne sa nedeje ale hlavne ze ho ma nechat pretoze je fetak...co koniec koncov musela vediet este pred tehotenstvom....
@cica99 aha a skade mas to ze si nazor vytvaram rychlo???..... tak mi napsi nieco odborne aby si mi ukazala ze sa pletiem...hm??? Vcom je zavislot od cokolady tak ina nez zavyslost na trave???? ...toho sa asi nedockam......ved poznam ludi co aj 10 rokov hulili a prestali stym ..tak skade ta odvaha ...ze kratko ? 😀 😀 😀
@cica99 stojim si za tym, ze kazdy kto tu ziada radu v takychto vaznych veciach ide do rizika, pretoze nenajdes u inych ziadnu univerzalnu sablonu do ktorej by presne sadla tvoja situacia a uz toboz nejake super riesenie, ktore sadne ako rit na serbel... A ako ma aj doplnila @pectore, staci citlivejsia povaha a je zarobene na pruser, kde ty beries istotu, ze musi byt kazdej "normalnej svojpravnej" mamicke jasne ze ma byt v nadhlade nad radami.. jasne, hlavne ked ide o tvoj problem, ktory sa riesi, ked ide o citlive veci v citlivom obdobi, je istotne "kazda normalna svojpravna" v nadhlade. Tehotna zena prida temu, z ktorej rozhodne pohoda klidek tabacek nesrsi, uz tu je vidiet, ze je pod emociami, a rad radom jedna za druhou, cest vynimkam (fakt som to necitala cele) mudre zienky v nadhlade, lebo ich sa to vlastne aj tak netyka, tu pisu ze nech okamzite bali svestky a dokonca ked autorka zacne partnera obhajovat tak este niektore pritvrdia ze sa urcite nezmeni a podobne... Certifikat z vestenia asi vo vacku, co... Mozem ti zodpovedne povedat, ze ja by som v nadhlade nebola, keby sa tie slova tykali mna a mojho partnera a pardon, ale svojpravna veru som (k hraniciam normy sa vyjadrovat nejdem, asi su i mna inde ako u teba). Je ok ked sa niekto postazuje, ale nie je nasou ulohou aby sme sa vyjadrili k tomu, ci ma alebo nema opustit partnera! Mozeme ju len naviest k otazkam, ktore si sama zodpovie... "Ja som to riesila takto" sedi na jednu, na druhu nemusi...
Jo a ja som nepisala, ze by som urcite poradila odist len pri hroznych veciach ako tyranie. Ja by som totiz neradila ci odist alebo nie. Co som napisala som napisala len preto, aby si niekto nemyslel, ze som za udrzanie vztahu za kazdu cenu. Ale necitim sa kompetentna vyjadrit sa k vztahu inych cudzich ludi natolko ze zostan ci nezostan s nim. Moj osobny nazor je moja vec a nemusim ho kazdemu vesat na nos, aj ked sa ten clovek tvari, ze prave to chce a potrebuje (ziada o radu). Mnohi ludia ktori ziadaju o radu ziadaju len o vypocutie a podporu. Mnohe veci su riesitelne a je novodobym neduhom veci neriesit, ale utekat...
@sjuzocka ak mam hovorit za seba a svoje stanovisko,nepisala som jej,ze ma "balit svestky",napisala som jej v com vidim problem.Ale vobec sa necudujem mamickam,co jej takto poradili,uz len preto nie,ze si precitaj nazov tejto temy. Ak uz chces nieco riesit v tejto suvislosti,tak si precitaj najprv vsetky prispevky,a potom zistis,ze autorka temy uz dopredu inklinovala skor k radam urciteho typu,hoci nazov temy zvolila v style: Mam-Nemam.
@cica99 nemusis ist do obrany, ja neviem co si autorke pisala/nepisala a reagovala som len na tvoju reakciu na mna.
Ja som sa v prvom rade cudovala autorke ze vobec pridava taku temu v ktorej nas vyzyva poradit, presne ako pises Mam - Nemam.. a potom som sa tiez divila, ze sa tu tolke vobec citia kompetentne sa vyjadrit k vztahu inych ludi. Keby sme naozaj boli tak v nadhlade tak by sme nemali priehrstie plne odporucani o tom ze treba jednoznacne odist/neodist. Proste toto nech si zodpovie sama, ale ked uz vstupila do toho rizika ze chce "rady" tak zial si ich asi aj vypocuje a az az :D Jedine co riesim je nasa potreba riesit :D
@naky celkom mi to pripomina pribeh mojho tehotenstva 🙂 Tiez som mojho teraz uz ex vyvazala po koncertoch a o 2 rano som prosila celu pripitu posadku auta aby sme konecne isli domov. Vsetci sa zabavali a ja som bola len vynervovana nadrozmerna slonica co uz o 7 vecer upadala do polospanku. Na druhu stranu som mala chut ist aspon sem tam medzi ludi co som po 15 min prudko lutovala lebo kazdy sa ma pytal len kedy mas termin.
Ako pozeram si v zaverecnom stadiu tehotenstva a hormony robia svoje. Vtedy cloveku naozaj vadi uplne vsetko a vsetci. Uvazovat nad rozchodom teraz je podla mna blbost, vazne pockaj kym sa situacia upokoji, babo bude na svete a obidvaja si zvyknete na novu situaciu. To co prezivate podla mna prezivalo vela parov, aj s mojho okolia. Chlapi su v tomto strasny sebci, neuvedomuju si co vsetko musi partnerka obetovat koli dietatku a oni zvacsa neobetuju nic. Minule bola u nas vecer kamoska aj s chlapom, bola to jej prva "party"noc po tehotenstve a skakani okolo babetka, doma nechali polrocneho synceka strazit jej mame. Prisli o deviatej, dala si s nami poharik vina a bolo nieco po desiatej ked jej chlap (sofer) zacal strasne zivat a mrncat ze kedy uz pojdu, ze on je unaveny a blablabla . Hlavne ze ona mu cele mesiace robila taxikarku. Ale poviem ti ze teraz ma ich syn dva roky a otecko poctivo strazi doma ked niekedy chce ist ona...este ju kolkokrat vyhana ze nech sa ide zabavit, on svoje vylety obmedzil tiez a radsej je s nimi doma. A takychto parov poznam dost. Proste chlapiu to maju inak, zvykat na rodinnu situaciu a vobec budovat vztah s babetkom si zacnu neskor. Daj tomu cas
@sjuzocka ale o tom je cely MK ,toto je diskusne forum , kde hranice su vymedzene slusnostou a neurazanim druheho,a nie nevyjadrenim radikalneho stanoviska. Toto je forum,kde si kazdy povie svoj nazor a ten kto zalozi temu to ma tak aj brat...sto ludi,sto nazorov. Snad ziadna sa slepo nepodriadi cudzej rade bez vlastneho zamyslenia...skor jej to pomoze utriedit myslienky.
@zabka88 Tak to je užasne Takže podla teba😅 Žena vynosí porodí vydojčí dieťa, všetko si vyžaduje velku obetu... Ale však to je jej vec ona sa dala na materstvo a nemôže čakať od chudaka chlapa, že on obetuje niečo zo svojho času alebo zo svojich koničkov (napr fajčenia travy) Hlavne že je hrdý tatko 😎 )
A to si to dieťa urobila sama? A porodi ho len sebe? To dieťa nema tatku? KEd chlap dokaže ženu nabuchať, mal by dokazať s tym zobrať aj diel zodpovednosti, a nie si povedať, však ty si obmedzene velka tučna unavená ustrachana, ži si s tym, však je to tvoj problem, mna laskavo neobmedzuj, lebo ja som stale rovnaky, chudý, plný elánu, chuti baviť sa piť huliť, byť do noci s kamaratmi.....
Toto je teda uuužasny pohlad na život a na partnersky a rodičovsky život.
Ahojte rada by som pridala aj svoj názor. Najprv k téme : Najľahšie je utiecť ... len by ma zaujímalo baby, prečo sa za každú cenu chcete hrať na hrdinku aj keď by ste doma mali totálneho neschopáka, ktorý má radšej kamarátov ako Vás ako dospelý človek si chvíle spríjemnuje marihuanou...no to je parádička budúcnosť pre dieťa ako stvorená, o takého chlapa by som ani nebojovala načo nemá záujem on rešpektovať a vážiť si mňa, tak takého žena k životu nepotrebuje. A ďalej k marihuane. Milá pectore mám kamošku teda v podstate známu veľmi mi ju svojimi názormi pripomínaš a vlastne preto je len moja známa nie kamarátka. Rešpektujem alebo sa snažím vo väčšine prípadov rešpektovať názor iných, ale v tvojom prípade ja neviem. Keby moj chlap húli tak ho vyhodím z bytu , že by sa ani pobaliť nestihol a to myslím vážne. Nemám to rada, nemám rada nahúlených ľudí, marihuanu ako takú k životu nepotrebuje nikto, oblbovať mozog si môžem aj tou čokoládou keď mám nedostatok hormónov šťastia 🙂 a potom čuduj sa svete aspon že tá čokoláda je legálna. No dosť bolo sarkazmu, len k tomu čo si písala, poznám hrozne veľa ľudí oblubujúcich trávu a reagujú presne ako ty. Vieš najlahsie na svete je niečo obraňovať pozitívami tej veci, čo tak dostať sa k negatívam? ako človeku odumierajú mozgové bunky, ako sa mu spomaľuje myslenie,atď a to nehovorím o tom ako títo ľudia zhúlení posobia maximálne priblblo. Ja som napr. fajčiarka je to môj zlozvyk a keď mi to niekto vyčíta ja to všetko viem, ani jediný raz som sa nesnažila cigarety ospravedlňovať alebo v nich hladať pozitíva, načo keď viem že nič pozitívne na tom nie je. Fajčím len keď pri mne nie je moja malá, doma absolútne nie. Keď som zistila že som tehotná hneď som prestala fajčiť a začala som až keď mala mala sedem mesiacov a už som ju nekojila a prečo? lebo som slaboch prestať, každopádne tým som si nasypala popol na hlavu a našla pozitívum, ja sa po cigarete nesmejem na tom, že sa otvorili dvere 🙂 na záver mojho monológu by som len chcela dodať, že sa považujem za liberálneho človeka, mám 24 rokov takže ani stará nie som, ale treba rozlišovať či je niečo liberálne alebo skôr iracionálne, myslím, že na to dojdeš časom. A tebe milá naky radím aby si tomu svojmu otvorila oči a dala ultimátum buď ty a dieťa alebo jeho pomerne ľahtikársky spôsob života, ako to nepojde ani po dobrom ani po zlom, takého človeka ty a ani tvoje dieťatko k životu nepotrebujete. Držím palce
@pectore a ešte čo sa týka závislosti na tráve....moja zlatá ver, že existuje, a ver, že to mám z vlastnej skúsenosti...ja osobne som síce nikdy nehúlila, nevravím neskúsila, ale bola som v partii kde tejto droge holdovali a videla som čo to s ľuďmi robí 😔 ver, že Tí ľudia sú nepoužiteľní do života 🙄 robí to z ľudí, aj inteligentných ľudí, pri dlhodobom užívaní dementov 😔
@vejula nevkladaj ľudom do úst to čo nepovedali 🙂 ja som nikde nepísala o žene čo porodí dieťa , reagovala som na príspevok zakladateľky - tehotnej ženy čo nie je na rizikovom, napriek tomu sedí doma s navarenou večerou a uprataným bytom a jej jediný svetlý bod dňa je keď príde jej manžel.. ehm, tebe sa to fakt zdá v poriadku? 😲 je pravda že on nie je tehotný, nebýva mu zle, nie je unavený, nemá opuchnuté nohy tak prečo sa nemôže venovať svojim koníčkom? to má fakt teraz sedieť s ňou a študovať po večeroch knižky o bábätkách? nechceš trocha veľa od toho chlapa? neriešim či húli či nie, to je problém ženy s kým si začne s tým aj žije, má pri sebe presne to čo chcela prečo sa rozhodla.... a čo ty vieš čo bude keď porodí a keď si muž prvý krát podrží v náručí svoje dieťa? najjednoduchšie je napísať že on sa nezmení on je ten bastard, nech uteká ...
holt je to môj názor , tak to predýchaj 😀 a inak, tiež si myslím že je úžastný 😀 😀 😀 😀
@pectore vieš...za tou klávesnicou si hrdina hlavne ty...nehnevaj sa, ale mám doma dve deti a naozaj nemám čas si s tebou písať "zmysluplné" IP o ničom...lebo naozaj sa na mňa nehnevaj, ale pri čítaní tvojich príspevkov, si nemyslím, že by som s tebou mohla viesť zmysluplnú debatu 🙂 napodiv nie si až taká mladučká ako vyzeráš, ale tvoje názory sú veľmi podobné, možno až totožné s násťročnými dievčatami ktorých názory sú veľmi jednoduché a zkreslené nakoľko ešte nemajú žiadny pojem o živote....ty máš dieťa a muža, ale tvoje názory sú napriek tomu veľmi nevyzreté 😎 nehnevaj sa na mňa, fakt to nemyslím zle, len som napísala svoj názor...bohužiaľ som už na teba narazila vo viacerých témach, poväčšine sú to všetko kontroverzné témy kde sa môžeš nejako angažovať, zviditeľniť...ja neviem, ako to pomenovať, ale hlavne sa mi poväčšine zastavuje rozum pri čítaní tvojich príspevkov, tak fakt prepáč ak si mala pocit, že na teba útočím 😉
@barbyes osobne utoky mozes pisat do IP...neboj ked mas cas ich pisat na sklo , najdes si cas aj na IP....jedine ze sa potrebujes ukazovat ako niekoho ponizujes... 🙂 inak tuto debatu nechapem. Moje nazory su moje nazory a ked ich ty nedokazes pobrat je to tvoj problem... nikto neni zvedavy na to co si o mne myslis...to sa pise do Ip... tu sa vyjadruje k teme.... Ty ako vyzreta matka by si mohla aspon taketo zakladne veci pochopit, a zvlast ked ta na ne niekto upozorni...ked to nedokazes ..tak aspon nerob zo seba smiesnu... karaním kto tu rozmysla ako nasťrocny.....hm?
Ano bavia ma kontorverzne temy...tak ako niekoho bavy vysivat,alebo varit.... mam svoj konicek...no to neznamena ze sa potrebujem zviditelnovat...to vazne nepotrebujem..mna len zaujimaju nazory ludi a premyslam preco premyslaju tak jak premyslaju....a pytam sa ich na dovody, pripadne im ukazujem svoj pohlad... to ze ty nedokazes toto prijat ako fakt stym ja nic nespravim....ale neurazaj ma, ani nezosmiestnuj.... to ze mi nerozumies neznamena ze myslim jednoducho, alebo skreslene...to su problemy uzkoprsych ludi ktory v teme nebadaju a neutvaraju si nazor za chodu aj vdaka kvalitnym argumentom protistrany.... poznat pravdu, znamena zostat otvoreny nazorom...., nie si mysliet ze ju mam.....podla mna si dost trapna ked tu vypisujes osobne sudy....
júúúj baby, však sa nehádajme, každá máme právo na svoj názor, skúsme to rešpektovať 😉 myslím že táto diskusia už stratila svoje opodstatnenie, zakladateľka tu už nie je, a bolo jej tu už napísané veľa z rôznych strán pohľadov na jej prolém, takže môže si z toho niečo viať ako aj nemusí.. nekazme si pekný deň, urážok si zažijeme v reálnom živote každodenne dosť tak si nekazme aspoň ten "virtuálny" svet 😀
@barbyes nechcem sa vam pliest do vasej zmysluplnej debaty s @pectore ale ked pises ze jej nazory su jednoduche a skreslene aspon v nich do nikoho nerype narozdiel od teba vsak 🙂 ....neexistuje spravny nazor, niekto je liberal niekto konzervativny , za to ze si mysli nieco ine ako ty tak to neznamena ze je naivna a nevyzreta

@cica99 podla mna je tvoje prirovnanie ozrana a hulica uplne milne.....