Mám opustiť partnera pred pôrodom?
Ahojte,
uz neviem, co mam robit so svojim priatelom. Som v 27 tyzdni. Babatko prislo viac menej necakane, ale doteraz to vyzeralo tak, ze je vsetko super a budeme stastna rodinka. Od septembra som nepracujem, do porodu mam este tri mesiace a cele dni travim sama doma - varim, upratujem, studujem knizky o tehotenstve detoch a porode, snazim sa aby bolo vsetko tak, aby bol priatel spokojny. On sa dokonca aj tvari, ze je. Avsak cely problem spociva v tom, ze sa ukazuje ako neohladuplny blbec. Su dni, ked si myslim, ze mam najlepsieho partnera na svete a potom to zabije situacia, kedy nevychadzam z udivu a mam pocit, ze zijem s tym najvacsim sebcom pod slnkom. Kazdy den chodi domov okolo 7dmej, pritom v praci niekedy konci aj okolo 4tej. Cas po praci travi u kamarata a venuje sa svojmu hobby, alebo len tak kecaju. Inokedy ma zase dlho pracu a popri nej este musi stihnut ine pracovne zalezitosti. Ked pride domov, je zhuleny z travy a nasa komunikacia je minimalna, lebo je unaveny a o pol 9 zaspava. Ja som cely den doma sama a cakam kedy pride, aby sme sa mohli porozpravat, ale nic z toho - ani z rozhovoru ani zo sexu. Potom sa len hadame a ja mu nadavam, ze sa mi nevenuje a radsej chodi po kamaratoch hulit travu (s ktorou mal skoncovat uz pred rokom, ale ukazalo sa, ze to boli len prazdne recicky.. vraj ked sa nam narodi mala, tak prestane, lebo uz nebude mat cas.. hmm chcela by som vidiet) Jeho reakcie su asi taketo: " nemozem za to, ze sa cele dni doma nudis.. nemozem ti sediet pri riti len preto ze nemas program a nemas kamaratov..." Ja sa rozplacem, on sa so mnou odmieta rozpravat a veci riesit, pretoze "nebude riesit moje haluze". A co ja??? cele dni doma sedim a cakam na neho s upratanym bytom a navarenou vecerou, tehotna!!! Potom pride zase uzasne obdobie a je nam super, lubime sa, vsetko nadherne klape, chvilku sa snazi a potom je to zase o tom istom.. hadky, kvoli tomu istemu.. MOmentalne sa spolu nerozpravame.. Dovod je ten, ze raz za cas nas zavolaju kamarati do podniku a von.. Samozrejme, rada idem s nim, kedze aj ja potrebujem z domu vypadnut a byt v spolocnosti. On s kamaratmi popija a ja sa snazim pripajat na minerlke a cajiku. Pochopitelne, nevydrzim dlho, tak ho uz o 11tej vecer prosim aby sme isli domov. Najnovsie to vyvrcholilo do hadky, pretoze sa chudak nemoze ani opit a zabavit, lebo vsade chodim s nim a namiesto toho,a by som ostala doma tak sa (citujem) "vsade naje*em a potom ho taham domov a on sa nemoze zabavit tak ako vsetci ostatni chlapi, ktori maju tehotne frajerky". To ma dorazilo... Nie len ze zo mna spravil kravu, ktora sa vsade navtira a chodi pri nom ako cecok, ale som este aj netolerantna, lebo ho nenecham zabavat sa s kamaratmi a pit.. a co ja???? ma pre mna niekto pochopenie?? som tehotna, tiez sa nemozem zabavat, nemozem robit to comu som sa venovala predtym, cele dni travim sama doma, zatial co on chodi ku kamaratovi a huli, robim mu sofera, ked si da pivo, obskakujem ho a podavam ju jest pod nos, ked pride z prace.. a este vyjdem ako krava.. o moje pocity sa nikto nezaujima, len aby mal on pokoj a pohodu.. a najhorsie je, ze sa so mnou nechce o tom ani rozpravat, lebo opat "nebude riesit pic**viny".
Zacinam byt z toho zufala... a pohravam sa s myslienkou, ci ho neopustim.. ale mam to robit pred porodom? bojim sa, ze to nezvladnem.. neviem si predstavit ze by som bola sama s dietatom.. predstava, ze vychovavam dieta v neuplnej rodine je pre mna nocna mora...
@pectore a v com je rozdiel ak niekto pride domov nahuleny alebo opity? Z mojej strany v tom rozdiel nevidim. Decko by som nezverila ani jednemu z nich, pomoct v domacnosti v tom stave nepomoze ani jeden, obaja idu v lepsom pripade spat v horsom im riadne zahrabava a na sex su tiez obaja nepouzitelny. A ci je trava lacnejsia ako chlast je tiez diskutabilne.
@naky blby vyber partnera a este horsie, ze si pred tym zatvarala oci. Tento je pre rodinu nepouzitelny, bez ohladu na vase svetle chvilky. S prichodom dietata sa vsetko meni. Dieta dava vztahu riadne zabrat a ked niekto nezvlada ani len tehotenstvo svojej zeny a jej problemy nazyva haluze, tak co bude robit ked pride dieta???? Kazdy normalny chlap si v tehu svoju partnerku rozmaznava, stara sa o nu, ved ma v brusku ich spolocne dieta. Ja som mala druhe tehu velmi komplikovane, ale moj muz bol stale pri mne, moje problemy nenazyval haluze (a to som mala riadne zachvaty placu 😀 a zmeny nalad), na oslave si nedal ani pohar vina, keby bolo nahodou treba ist so mnou do nemocky...atd. A teraz je rovnako starostlivy k synovi. Ale spät k tebe. Neverim, ze chlap, ktory robi toto co tvoj sa odrazu s prichodom babätka zmeni a zacne byt ukazkovym otcom a partnerom. A k tej volnosti ako baby pisu. Je to sprostost ako mraky. Tehotenstvo je udel zien a preco by muz mal cokolvek menit na svojch zvykoch lebo nie je tehotny??? Ved snad bol pri plodeni potomka aj on, ci nie? Takze aj ked mu nerastie brucho, obmedzit svoje aktivity by rozhodne mal. Ked ich neobmedzi teraz, nespravi to ani ked sa babo narodi. Ver mi 😉
@bakajka tomu ani ja nerozumiem a asi ani neporozumiem, ale co uz. Tiez by som o take individuum nezavadila. Rovnako mam vsak dost z kazdej jednej co tu trepe ako si on chudacik musi este uzit svojich par volnych chvil pred narodenim dietata. Nemam slov. Co si potom take zeny zasluzia?
@naky ahoj, nebudem ti radit ako sa mas rozhodnut, ale mozno ti pri rozhodovani pomoze moj pribeh.
s mojim partnerom sme sa dali dokopy v podstate z vecera do rana, a po troch rokoch som neplanovane otehotnela, co som zistila az v deviatom tyzdni... a tyzden na to som skoro potratila a v skratke...rizikove tehotenstvo, takze som tiez vacsinu casu stravila doma, zatial co drahy pracoval a chodil von a zil. ja som musela vacsinu casu lezat, a zahanala som nudu mamickovskymi casopismi, a ano, aj kadejake myslienky ma napadali, obavy o financie, o nas vztah, a velky problem u nas bol, ze som sa na neho nemohla spolahnut. casto riesil veci bezo mna, a dozvedela som sa o tom vzdy posledna. a boli to zasadne veci, napr. si zobral uver, aby svojej mame zaplatil nove okna - co je sice slachetne, ale brat si uver v dobe, ked sa vlastne stal hlavnym nasim zivitelom 😒 a dozvedela som sa o tom az vtedy, ked sa omeskal so splatkami a zacali mu chodit upomienky a vyhrazky na exekuciu - fakt silna kava pre tehotnu zenu...
toto a ine podobne preslapy ma prinutili k raznemu rozhodnutiu - ze dieta vychovam sama, bez neho a ze s nim jednoducho koncim.
ked som ho postavila pred hotovu vec a oznamila mu svoje rozhodnutie, co a preco a ako chcem urobit (s velkym sebazaprenim som to predniesla bez akychkolvek emocii, vycitiek, obvineni, iba ako fakty ), ostal v soku, a naozaj sa v nom nieco zlomilo... a zmenil sa tak, ze je to ten najlepsi partner akeho si viem predstavit, zvysok tehotenstva bol naozaj super, je z neho skvely ocko, mala ma uz sest mesiacov a zboznuje ho, jednoducho parada.
takze takto som sa naucila ako s muzom vychadzat, ze mu niekedy treba veci vysvetlit jednoducho a strucne a jasne. ziadne vycitky, ziadne slzy a pod... podla mna tomu muzi nerozumeju. ked som mala nejake nalady v tehotenstve, a pytal sa ma preco placem, tak som mu len oznamila, ze mam hormonalny vykyv, a stacilo mu to - objal ma, a mne to stacilo, ze ma drzal a bolo dobre.
co tymto vsetkym chcem povedat....asi tolko, ze sa treba naucit komunikovat. ze muzom treba situaciu vysvetlit jednoducho a strucne, a tak isto ako ty ziadas od neho pochopenie pre seba, musis aj ty chapat jeho a jeho uniky. nemyslim tym ze mu to treba absolutne tolerovat, to nie. skor mi to pripada tak, ze ty mas nejaku predstavu ako by ste mali fungovat, a on ma nejaku inu predstavu, a kazdy si chce presadit to svoje...
moj potreboval taku riadnu "facku" aby si uvedomil, ze ked uz budeme traja, nemozme zit ani podla jeho predstav, ani podla mojich, ale uz to musia byt NASE spolocne rozhodnutia a ciny
@jabadaba dakujem 🙂 Ja si inak niekedy pripadam az divna v niektorych temach 😀 . Proste nerozumiem preco zeny toleruju muzom chlast, hulenie, vikendove opiasparty s kamaratmi, zurky, diskoteky, chaty a podobne akcie. To vazne je jediny sposob ako si precistit hlavu a vyventilovat sa riadne sa opit? Z mojho pohladu ubohe. A tie zeny im to este ospravedlnuju, ze ved musi sa odreagovat. No teda pardon, ale potom si za to mozu same.... Forum je plne stazovateliek, ktore si pocas chodenia nic nevsimli a svadbou a tehotenstvom im zacne veeela veci vadit. Ale preco by sa chlap menil ked mju to doteraz tolerovala? Ved on sa nepretvaroval, ze je iny....
@naky ahoj, mala som priateľa ktorý húlil a viem presne o čom rozprávaš....ale našťastie som s nim nečakala dieťa :-/ tiež mi sľuboval a sľuboval, že prestane a nič 😔 nakoniec som sa s ním rozošla a spravila som určite dobre, samozrejme neprestal, mal opletačky s políciou a pod. ....nikto Ti nemôže povedať aby si ho opustila, čakáte spolu dieťa a to by mala vyrastať v úplnej rodine, ale sú určití prípady kedy je pre dieťa lepšie byť "bez" jedného rodiča...ak mal chodiť domov pravidelne nahúlený tak by bolo dieťaťu určite lepšie bez neho, ale to už si musíš zvážiť ty 😔
ja by som na tvojom mieste určite počkala kým sa bábo narodí a uvidíš či ho to nezmení, ale úprimne by som tomu veľkú šancu nedávala ☹ ale možno naozaj keď uvidí ten malý zázrak tak prehodnotí svoje názory a začne sa viac venovať svojej rodine 😵
@pectore ty sa počúvaš? ty si vážne chorá? on húli a nie je to vážne? ak jej príde pravidelne domov nahúlený tak to je vážne, je tehotná, čakajú bábo, a si predstav, že to bude robiť aj po pôrode...aký príklad by asi dával tomu malému????
a či ožratý alebo nahúlený je úplne jedno...máš osobnú skúsenosť s takýmito ľuďmi? vieš koľko to stojí? bože ty sa vážne asi doma nudíš.....koľko máš prosím Ťa rokov? mňa by to vážne zaujímalo lebo všetky tvoje príspevky v každej téme sú tak strašne "inteligentné"....
@cecil36 nie vsetci najdeme perfektnych ludi ktory pri nas stoja v kazdej situaci...obcas si najdeme ludi ktory robia hluposti a su niecim zvlastny...nepotrebujeme aby boli dokonaly ale aby nas milovali...a milovat neznamena robit vsetko co na ociach milovanej osoby vidis...milovat znamena urobit vsetko co je mojich silach preto aby som bol taky ako chce milovana osoba...mnohym z nas sa to aj tak nepodari a zijeme spolu stastne i ked je obcas nejaka ta burka.... pokial @naky zaziva ten pocit ze je milovana a ze miluje...aspon obcas ..nemala by sa rozchadzat a rozbijat rodinu. Nemala by brat dietatu otca i ked nieje idealny..a hlavne by mu mala dat moznost byt lepsi....aj ked mozo nebude...aspon ona nebude tak citliva a odstrcena.... Mala by dat priatelovi sancu...ja mam taku osobnu skusenost ze mojho chlapa dieta zmenilo...dovtedy rad stavkoval...po porode prestal, respektive sme sa dohodli tak ze sme boli obaja spokojny.... to iste sa da zariadit s hulenim.... ozraty chlap je nepouzitelny, je otravny, smrdi, neovalda svoje pocity ani telo...nic..je to kus handry ktora sa pomaly nievie ani vyjadrit...zhuleny clovek ma ine stavy...vsak si nieco o tom prejdi napr
https://www.youtube.com/watch?v=G5PYJwZDTR4a ostatne diely...preto verim ze je rozdiel medzi ozranym a zhulenym... zhuleny clovek nieje zavysli... : Miera možnej závislosti na marihuane sa vo všeobecnosti považuje za ľahku a významne slabšiu než napr. závislosť na tabaku, alkohole, kokaíne alebo heroíne, ale trochu silnejšiu ako závislosť na psilocybíne, meskalíne, LSD a MDMA. Relatívne rozšíreným názorom je, že fyzická závislosť na marihuane nevzniká, ale tento názor možno považovať za zjednodušujúci, pretože vzhľadom k spoločným patobiologickým mechanizmom vzniku závislostí od mäkkých a tvrdých drog, alkoholu, nikotínu, ale aj tučných opulentných jedál a pod., možno tvrdiť, že závislosti všetkého druhu majú veľký vplyv na fungovanie organizmu....takze marihuana je vzhaldom na zavislost nebezpecna ako cokolada....a zrovnaj si to s alkoholikom a mierou zavisloti co sposobuje alkohol...a potom sa mozme bavit ci je to to iste........osobne poznam ludi co hulili 10 rokov a prestali stym...
@barbyes dufam ze po porode bude robit to co slubil... to ze ma niekto nejake moralne predsudky mu nedovoluje sudit a zhadzovat inu osobu ktora je liberalnejsia.... aj ked maju neresti mozu viest plnohodnony zivot ...plny lasky...len sa musia naucit robit kompromisi...ale ona je teraz tehotna a precitlivela a on si "uziva posledne volne chvile" tak sa aspon vyjadruje a pravdepodobne to tak citi ...preto je mozno podrazdeny ...tiez je to pre neho tlak ze bude zachvilu otcom...skratka obydvaja ste pod velkym tlakom... @naky nerieste veci z horucou hlavou.......mala by mu dat sancu dokazat ze je lepsi....
@pectore
add 1 ked ma niekto miluje, zaujimaju ho moje pocity a nepovie mi, ze mam zas haluze. Dokonaly nie je nik, ani moj mm, ale normalny chlap sa nesprava tak ako ten jej.
add2 ak zeny uvazuju tak ako ty, tak sa necudujem, ze pribuda deti, ktoré beru za normalne hulenie, stavkovanie, alhokol, cigarety ci drogy. Ved to vidia doma! Mama toleruje otcovi, ze si obcas zahuli, no ved na tom nic nie je skusim to tiez..... Decko nie je sproste a odpozera 😉
add 3 mne nemusis vysvetlovat co su drogy. Mam za sebou par skusok na VS zo zavislosti u dr. Lucnej, takze rozhodne si na to youtube pustat nemusim 😉
add 4 bacha, stavkovanie sa moze vratit. A hlavne takyto ludia to vedia krasne robit tajne 😉
Boze ako ja neznasam vety typu "Neber dietatu otca (aj ked je debil)". 😠 😠 😠
Moja duša .... toto keď som si teraz prečítala, tak som mala pocit, že som tento príspevok písala ja, ale asi som na to zabudla...tak ti poviem tak, že ja som s takýmto kktm žila 7 rokov, a presne dieťa mi otvorilo oči, aby som sa KONEČNE od neho odpútala!!odišla som keď mala malá 4 mesiace, ale kľudne som to mohla urobiť aj skôr, tak ako to môžeš urobiť hneď teraz aj ty ! Bolo to najlepšie rozhodnutie môjho života! A aj ty máš svoj občiansky, a rozhoduješ sama za seba, a nemáš za potreby sa zapodievať s nejakým chujom, ktorý ťa evidentne má omotanú okolo prsta! Najlepšie čo pre to dieťa môžeš urobiť, je ODÍSť! Urobíš to aj tak...či už teraz, alebo o rok...stále to bude o tom istom...čím skôr odídeš, tým skôr si "vyčistíš" hlavu,a aj dieťatko bude viac v pohode...Držím palce ....
ľahko veru radiť.ale rozhodnúť sa musíš sama.chcem sa spýtať,to je len tvoj partner,nie manžel,ano?a ten byt,v ktorom bývate je koho,tvoj,či partnerov?ak tvoj,tak ani minútku by som neváhala a vyhodila ho.to nie je správanie zrelého muža,ktorý by sa dokázal zmeniť kvôli narodeniu dieťatka.mysli hlavne na bábo,čo bude pre neho najlepšie.viem o čom píšem.neustále hádky /aj keď povedzme raz za mesiac alebo dva/ kvôli tráve či alkoholu sú o ničom.ty budeš z toh stále nešťastná,a veru to bábo to neskôr začne strašne vnímať.radšej byť sama s bábom a šťastná a vyrovnaná ako v úplnej rodine a nešťastná,nervovo zrútená,náladová.a nemá ti kto pomôcť,napr.aj rodičia,ak by si od neho odišla?určite to ľahké nie je,ale niekedy je to oveľa lepšie riešenie,ako zostávať v takom vzťahu len kvôli "úplnej rodine".
@bakajka to je jednoduche. Kym nebola tehotna, mala svoj život, svoje zaluby, ktorym sa mohla venovať, pracu na ktoru sa sustredila. Popripade možno si raz za čas zahulila s nim (neviem) Chodili sa spolu baviť do rana.
Akonahle otehotnela - musela velmi obmedziť svoje činnosti - do prace nechodí, v krčme ju nebavi sedieť do rana, lebo je z tehu unavena. Zaluby musela velmi obmedziť (však vieme ako je to v tehu, človek je občas rad, že žije)
Takže jej život tehotenstvo obratilo na ruby. A vtedy si začala uvedomovať, ako potrebuje svojho manžela pri sebe, aby zdielal s nou jej pocity, príp. jej strach (z pôrodu, zo zdravia babatka)
Tým, že u chlapa tento obrat nenastal, je jasne, že tu vznikol konflikt. Na jednej strane potreba ženy aby muž zdielal s nou jej stav, na druhej strany pocit manžela nejakeho natlaku, nepochopenie požiadaviek na neho....
Ja ako žena budem samozrejme jednoznačne tvrdiť, lebo som to sama zažila, že žena ma pravo požadovať od manžela jeho spoluzdielanie tehotenstva a prípravy na rodičovstvo. Ale vela chlapov práve toto berie, ako obmedzovanie slobody, nepochopí, čo sa deje, kedže jeho život sa v podstate nezmenil - nema žiadne zdravotné, fyzicke ani psychické obmedzenia ako žena, preto nevidi dôvod svoj život zmeniť. Čo je samozrejme pomylene, ale často je to tak.
@cecil36 samozrejme ze ked ta miluje tak ho zaujimaju tvoje pocity ...ale ked to prehanas, si na neho zaujata...cakas kedy sa vrati domov...nikoho iba jeho nemas alebo nevyhladavas... tak mu to moze liest na nervy...je to pochopitelne... ako niekto napisal muz tehotenstvo tak nepreziva....a ty nevies posudit do akej mieri je sprostredkovany pribeh pravdivy....keby sme mali moznost poznat aj nazor chlapa mohla by si povedat ze normalny chlap sa nesprava ako jej..aj tu na koniku su daleko horsie pribehy ohladom chlapov...toto nieje vazny problem....
ja niesom nikomu dozorca alebo general aby som mu diktovala ako ma zit,.... takze pozor na to slovicko ci niekomu nieco tolerujem....pretoze to nieje o zakazovani...to mozes akurat tak svojim deckam nieco zakazat a nie svojmu chlapovi...pokial nieje podpapucak...a takych ja nemusim. S normalnym chlapom sa musis dokodnut a najst konpromis a nie zakazat mu jeho konicky...bude ta potom klamat a obchadzat....ako male decko... my sme sa s mojim dohodli ze ma rocny limit 500eur ktore moze prestavkovat.... zatial vyhral 400eur na novy fotak...nieje teda v minuse....ma to premyslene, baviho to a hlavne mu to ide...tak co mu ako nemam tolerovat...ked nepreraba a dari sa mu? Len pretoze je to nejaka moralna nerest? ..taketo vyjadrenie mi v tejto suvislosti pride smiesne...pokial sa nic zle nedeje nieje co netolerovat...a je to o moralnych hraniciach.
mala by si si to na youtube pozret pretoze doba sa meni a vyzkumy stale poukazuju nove a nove veci a fakty...a ak je to nejaky tvoj odbor...mala by si si to sledvat a netlachat vtakoviny tipu ozraty a zhuleny je to iste...pretoze to je klamstvo.
@pectore takze po
A) netlacham vtakoviny a trocha sa v tom vyznam, poznam xy pribehov....
B) napisala som ze nevidim rozdiel (ako manzelka) ci mi chlap pride zhuleny alebo ozraty. Je nepouzitelny aj jeden aj druhy. Pisala som to z cisto rodinneho a manzelskeho pohladu.
C) to, ze niekomu nieco netolerujem neznamena, ze mu to zakazujem. Akurat sa podla toho zariadim. Ak mi vadi fetak a nemienim to tolerovat, on s tym nemieni prestat, jednoducho odidem. Nie som predsa debil,aby som s takym chlapom bola a riesila s nim kompromisy.
D) Tvoj chlap z toho ani zdaleka nie je vonku a je len otazka casu, kedy to presvihne. Medzi vyhravanim a prehravanim je len velmi tenka ciara. Myslis, ze ked sa mu prestane darit vyhravat, tak s tym jednoducho sekne? Omyl! Presne ako pises, jeho to bavi a neprestane s tym. Viem o com hovorim, zila som niekolko rokov s takym clovekom.
P.S. medzi konicky nepokladam hulenie travy, gamblerstvo, stavkovanie, drogy a chlast. 😉 Viac sa k tebe nebudem vyjadrovat, asi iste veci musis este pochopit a zazit.
@naky ja si tiez myslim, ze by si mala od neho odist, napriek tazsim casom, ktore ta urcite cakaju tak ale ziskas sancu na lepsi zivot po boku niekoho, kto si ta bude vazit a kto bude dostatocne zrely na zalozenie rodiny.. Ostat s niekym takym by bolo pre teba iba trapenie, do ktoreho by si sa casom stale viac a viac zamotala.. Jeho povinnosti voci vasmu babatku mu tym nezanikaju, urcite by ti musel prispievat. A iste mas aj rodinu a priatelov, ktori to pochopia a radi pomozu.. Vyzeras ako inteligentna baba, ktora ma realny pohlad na svet, urcite si zasluzis nieco lepsie!
A pre ostatne, ktore Naky sudia, ze ako si mohla vybrat niekoho takeho na spolocnu vychovu dietata, no .. stat sa moze cokolvek a hocikomu, nic nie je na tomto svete iste a ani to, ze clovek, na ktoreho sa v zivote najviac spoliehate a pustite si ho najblizsie k telu ostane navzdy rovnaky, ludia sa menia, kludne sa nieco podobne nabuduce moze stat aj vam...
@cecil36 podla mna sa v tom moc nevyznas....pretoze keby si sa vyznala nemohla by si vravet take veci....respektive vies iba to co chces vediet a nic ine ta nezaujma ...co je choroba dnesnej doby....aj keby to bola pravda..mas dost uzkoprse nazory a kludne mozes mat zazite co chces...vzdy vtom budes vidiet len svoju pravdu bez snahy pochopit ci vcitit sa do role druheho cloveka. Svojim uzkoprsym nazorom mozes rozbit rodinu uplne cudzich ludi aj napriek tomu ze namaju ziadne vazne problemy.... len preto ze ty neznesies fetakov....a fetak je pre teba kazdy druhy ..... lenze hulanie travy nieje taky zavazny problem ako ine drogy...dokonca sa diskutuje o tom ze je držaná mimo zákon predovšetkým preto, aby sa farmaceutické firmy mohli donekonečna nabalovať na citostatikách a iných drahých liekoch. Na nete je veľa článkov o liečivom účinku výťažku z m. a ľudia po celom svete už dávno a "ilegálne" si pre svoje zdravie vyrábajú preparáty ako "fénixovy slzy" a konopnú masť. Ich účinky sú vraj ohromujúce ... Ja ludom davam druhe sance.....a nezhadzuj mojho chlapa stylom ze sa v nom mylim.......mame dohodu ja mu verim , nemam dovod mu neverit a on svoje slovo drzi... ..to ze ty chlapom neveris a riesis problem tak zeho skratka netolerujes je tvoj sposob no neznamena ze je to spravne..podla mna je to take "slepacie" ...ja ho poznam a ty ani nevies o kom pises..hlavne ze vies ze sa mylim...to je smiesne!........tvoja zla skusenost nerobi z tejto veci pravidlo...kolko chlapov si sem tam stavy na svoj oblubeny tym?....aj ten tvoj pokial ma rad sport...a oni o tom 1 evre nevies.... pretoze ti to nepovie lebo by si to najskor netolerovala.... 😉 a hazard je pre niekoho konicek,,,tak ako trava alebo chlast...stym ze ty to tak neberes..situaciu nemenis....len subjektivizujes..... myslim si ze som daleko viac otvorena nazorom a diskusii ako ty.....v takychto situaciach sa da napisat len jedno...Your god is too small for my universe.... suhlasim ze nemusime na seba uz reagovat...mame odlisny nazor a nemame sancu sa presvecit ....
@pectore neviem,ale ty tiez asi necitas pozorne,ja si tiez nemyslim ze oni nemaju ziadne zavazne problemy..to fetovanie by premna bol tiez problem ale najvatsi asi ten ze dotycny chodi kazdy den z roboty ku kamaratovy a chodi domou vecer..tebe by sa ako pacilo keby tvoj muz mal takyto harmonogram dennodenne? myslim si ze ani jednej z nas by to "nevyhovovalo",hlavne ked je sama doma zavreta a tehotna..take reci ze nech tiez ona ide za svojim mi pripadaju neskutocne blbe,take vztahy kde kazdy ide po svojom su naco? vsak to by sa ani nemuseli brat..normalane je premna ak sa muz z roboty ponahla za svojou rodinou,a je mu oporou,ak mu to robi problem,tak evidentne nieje pripraveny lebo tak ako muz aj ZENA sa mnohych veci vzdava..a mozno by sa zmenil,co skutocne pochybujem,ale ktomu by mu mala jesne povedat co ako od partnera ocakava,inak odchadza..a keby so sebou nieco neurobil,naozaj by mala odist.lebo ked pride dieta,este viac jej tento nezaujem bude vadit..ked si sama na vsetko,tak to pochova kazdy vztach..
@lanczi fetovanie je na fajcenie travy prisilny vyraz...ale budiz....
Co ti pride blbe na tom aby si zamestnavala mysel niecim zmysluplnejsim nez myslenim co prave chlap robi...ked bude robit zandarku bude sa jej chlap coraz viac vyhybat....keby sa stiala a ukazala mu ze ho tolko nepotrebuje bola by pre neho zaujimavejsia... ako ked je na nom nalepena....nemoze od chlapa chcet aby svami prezival tehotenstvo...velmi malo chlapov to dokaze tak precitovat...je to nasa zenska uloha... ked sa dieta narodi je to ine....UPLNE INE.......podla mna ma normalny chlap aj svoje konicky a nemusi zenskej sedet pri sukni...to znamema ano mal by sa ponahlat domov za zenou ale nie kazdy bozi den...musi si skocit aj za kamosmi.... a co ty vies mozno je jej priatel pod takym tlakom ze to teraz ventiluje ako to najviac ide.... snazi si este uzit kym sa da...je trocha otrhnuty z retaze.... preco by nemol..pretoze ona nemoze? To co je za nazor...on predsa tehotny neni pre neho to skutocne zacne az ked sa dieta narodi...tak preco mu to este nedopriat? Ked nemusi byt este "zodpovedny"...... tuto sancu by mal dostat...nemali by sa rozchadzat kym nemaju moznost si vyskusat skutocny zivot....pretoze ten zacina az narodenim dietata....suhlasim ze by sa mali porozpravat...ale on sa vyjadril ze po narodeni uz nebude mat tolko casu to znamena ze si je vedomi zmeny a hlavne ju ocakava...to uz bude na mamicke aby mu nedavala vsetko pod nos a vyzadovala pomoc....navyse si sama praje aby sa to dalo do poriadku...to je jasny znak toho ze nieje problem pre nu taky velky ako napisala.... ..skratka by nemali riesit rozchod ale aspon koli dietatu by si mali dat sancu....
@pectore tak kazdy mame pravo na svoj nazor..ja som zas toho nazoru ze ked uz pise sem tak to je zle,lebo skym by toto mala preberat nie je k máni..a neberiem za stihacku tehotnu zenu ktora doma caka so vsetkym komfortom na svojho muza..programy sa daju vymislat rozne,primarane pre tehotnu nie volakde v zafajcenom bare..mozu kopec veci polu robit,a keby aj ju zacas vyvetral necitila by sa taka odstrcena..premna je teda dost odstrasujuce ked chlap dennodenne chodi do vecera po kamaratoch,a ceresnicka na torte ze pride vyhuleny.
@pectore najviac sa mi páči to, kde si v príspevku zo včera 23:00, vysvetlila závažnosť závislosti štýlom Copy/Paste z odneviemkadial :
Miera možnej závislosti na marihuane sa vo všeobecnosti považuje za ľahku a významne slabšiu než napr. závislosť na tabaku, alkohole, kokaíne alebo heroíne, ale trochu silnejšiu ako závislosť na psilocybíne, meskalíne, LSD a MDMA. Relatívne rozšíreným názorom je, že fyzická závislosť na marihuane nevzniká, ale tento názor možno považovať za zjednodušujúci, pretože vzhľadom k spoločným patobiologickým mechanizmom vzniku závislostí od mäkkých a tvrdých drog, alkoholu, nikotínu, ale aj tučných opulentných jedál a pod., možno tvrdiť, že závislosti všetkého druhu majú veľký vplyv na fungovanie organizmu....takze marihuana je vzhaldom na zavislost nebezpecna ako cokolada....a zrovnaj si to s alkoholikom a mierou zavisloti co sposobuje alkohol...a potom sa mozme bavit ci je to to iste........osobne poznam ludi co hulili 10 rokov a prestali stym...
To ma vážne pobavilo, ako na základe tohto tvrdienia, si si vyvodila, že je to závislosť rovnaká ako na čokoláde.
Síce sa v poslednej vete spomenú tučné opulentné jedlá 🙂 , ale nikde sa nespomína to, čo si si ty z toho vyvodila o čokoládke a marihuane. Takže, tvoja dedukcia je ponekud mylná, devče.
"
Ahoj, moja utekaaaj, alebo pockaj po porode ci sa nezmeni / a on sa nezmeni/ a na udobrenie ti urobi dalsie dieta , mozno nechtiac a potom sa ti bude utekat tazko.
@pectore
Je az obdivuhodne, ze este existuje medzi nami zienka, ktora ma tolko optimizmu a viery ako Ty. Viem, ze to myslis naozaj uprimne, ale odpust, mam velke obavy, ze sa tento clovek dokaze po narodeni dietatka vzdat tohoto plneho komfortu, ktory ma. Ved ON si zije a funguje uplne sebecky a ignorantsky uz teraz. Vies velmi dobre, ze nie partnerstvom alebo manzelstvom sa meni zivot, ale prave narodenim dietatka. A to vsetky vieme, ze to je sialena zmena, pri ktorej si musime odopriet neskutocne vela. Budem uprimna, nemyslim si, ze sa maju rozist, ale myslim si, ze mamicka bude na vsetko sama tak, ako doteraz. Ale co je horsie, bude sa starat uz aj o dietatko a nielen o sebeckeho ignoranta. Ja nevravim, ze maju byt prituleni 24 hodin denne, ale spolocne stravene vecerne chvile, prechadzky, rozhovory, milovania patria k zdravemu partnerskemu a rodicovskemu zivotu. Je uplne v poriadku, ked maju partneri svoje zaujmy, ale musia mat obaja rovnaku sancu na ich realizaciu. A tu ma v tomto pripade iba partner a nemyslim si, ze by sa v buducnosti velmi snazil zmenit to. Uvidime 🙂, snad to bude inak. Vsetko dobre!!!
@naky no, neprečítala som celú diskusiu tak možno budem opakovať čo ti tu baby písali... ale z toho čo som prečítala mi vychádza že tvoj partner absolútne nie je ešte zrelý a pripravený na rodinu a tak si myslím že dieťa o nič nepripravíš keď od neho odídeš... a radšej teraz ako neskôr, potom to bude oveľa ťahšie... keď sa nezmenil doteraz, už sa nezmení. a píšeš že nezvládneš vychovávať dieťa sama... z toho čo píšeš ako často je doma tak by si ho sama vychovávala tak či tak. plus jeho ako druhé dieťa na krku ako bonus 😝
u mňa úplný súhlas s @pectore , viete baby , utekať to je to najľahšie riešenie, jasné to je to najjednoduchšie povedať že utekaj, ale my vieme len to čo holka píše a sorry ja z jej príspevku cítim zatrpknutosť - ja som tehotná , nemôžem sa venovať svojim koníčkom tak nech sa ani on.. ona sa zmenila, to je v poriadku ale teraz chce meniť jeho.. a to už v poriadku nie je.. vzťah je o poruzumení a meniť druhého podľa svojho želania na počkanie, tak takto to nefunguje.. všetky tu riešite jeho trávu, ale však ona vedela že ju fajčí aj predtým a napriek tomu s ním šla do vzťahu a čaká s ním dieťa!! dokelu, nerobte z nej chuderku, aj ona nesmie svoj diel viny! ona si vybrala chlapa a teraz s ním žije a či s ním ostane je len na jej rozhodnutí, ale utekať z boja je to najjednoduchšie... a potom sa čudujeme akú vysokú rozvodovosť máme na Slovensku, však chúdatká ženy zaslepené hormonmi si začneme vzťah , slepé hluché a potom sa čudujeme že čo to doma máme, keď sa zbadáme všetky sa chceme rozvádzať a aj keď nechceme ako holka tu, tak sa príde poradiť tak jej to vsugerujme všetky že áno rozvod je najlepšie riešenie.. a sorry baby, žiaden chlap v skutočnosti nechce puťku domácu čo mu visí na perách a rozkrájala pre neho.. ak si ona sama seba neváži tak prečo si ju má vážiť on?

@cica99 to je dosť divne nie? 😒