icon

Mám ostať sama s bábom, alebo mám trpieť vo vzťahu?

linda1111
12. okt 2014

Ahojte. Som v 5. mesiaci s chlapom, ktoreho lubim a aj on mna. Ma dvojicky, zena ich opustila, rozvod prebieha. Problem je ten, ze nas tehotenstvo zaskocilo, ale ja sa velmi tesim na babo. On je taka chladna povaha, dokonca mi povedal, ze on sa netesi, ze je to uz 3. a vie co ho caka... Kazdy mame vlastne byty a tak nebyvame spolu, len obcasne prespatia a najviac tyzden. Ja uz citim pohyby babatka a dnes som to chcela dopriat aj jemu a namiesto toho, aby mi podal ruku, mi len povedal: "Teraz pracujem". Tiez mi povedal, ze svadba teraz nie je jeho priorita, to ani moja, ale take veci sa predsa nevravia. Tak neviem ci som divna ja, ze vyzadujem vela lasky a pozornosti... Bojim sa k nemu uplne prestahovat, bojim sa, ze to psychicky nezvladnem. Detom (6 r.)este nepovedal, aky vlastne mame vztah a jeho rodicia este nevedia, ze som tehotna. Chapem, ze ma blok, ze mu prve manzelstvo nevyslo. Ja len neviem ako na nho a ako dalej. Uz som sa aj zmierovala, ze budem slobodna mamicka, ale psychicky (lubim ho), ani fyzicky (mala som epilepsiu a nocne vstavania a unava by znovu mohli vyvolat zachvaty), ani financne by som to, obavam sa, ze nezvladala. Aj ja som urobila chyby, parkrat som do neho odisla, som prchka a odvtedy mi tiez neveri, ze to s nim myslim vazne. Tak poradte, prosim, ci sa zatat, nastahovat sa k nim a akceptovat jeho pravidla a stres uvolnovat placom v sprche, alebo byt silna a sama s babom... Dakujem

Strana
z2
mima4
13. okt 2014

@linda1111
cele to, vratane vasho vztahu je dost blbe, to ti poviem na rovinu a ja to vnimam tak, ze ostava ti len dufat, ze bude k niecomu a casom sa vykristalizuje, ci viete si obaja predstavit spolocne fungovat.
Kazdopadne, aj kebyze prides byvat k nemu, svoj byt si nechaj, nerob ziadne majetkove nahle rozhodnutia a daj tomu celemu cas.

linda1111
autor
13. okt 2014

@tajka1986 dakujem ti

mircalla
13. okt 2014

@linda1111 Ahoj, nemam pocit, z toho, co si napisala, ze si rozbila manzelstvo. Myslim, ze sa to teba pustili bez toho, aby poznali celu story. V kazdom pripade to nie je ruzove situacia. Naozaj odporucam na nic netlacit, nechat tomu volny priebeh, jasne, ze neni prijemne mat neistu buducnost, ale nic ine ti neostava, ako urobit toto....Zjavne tehotenstvo nechcel, ono vztah k dietatu sa moze (a dufam) casom zmeni.Obaja ste urcite zmateni, netlac na pilu, obaja potrebujete cas si veci ujasnit....
Nemyslim, ze mu na tebe nezalezi, niektori chlapi su proste viac racionalna povaha resp. nedavaju veci najavo, ale do vnutra nevidis. Takze zatial by som sa nikam nestahovala, ak si si neni ista, ze to chces - to vzdy mozes urobit neskor....je to lepsie ako sa nasledne stahovat spat

linda1111
autor
13. okt 2014

@mircalla Tak mozno mali zlu skusenost s milenkami, tak su zaujate a ked jedna zacala, ostatne sa len pridali. Nevadi. Nasli sa aj nazory, z ktorych som si nieco vzala a uvedomila.
Jasne, ze sme zmateni a ta neistota mi nerobi dobre. No budem sa s tym musiet zmierit a fakt netlacit na pilu a viac ho chapat, ze to pre nho nie je lahke a dufam, ze bude aj on mna...

sue
13. okt 2014

@linda1111 ja nie som vzťahovačná, ty sa pozri čo si napísala :D mima4 je citujem: "A cenim si, ze sa tu nasla aspon jedina osoba, ktora hned nerobi unahlene zavery, ale snazi sa radit." (príspevok z 19.12 🙂 )

Buď rozumná a nehraj sa na novú mamku 😉 to je najhoršie čo môžeš urobiť, kým nemáte utrasený vzťah... mysli na tieto 2+1 decká, tie dve si toho odrpeli už dosť, tak pozor, aby sa to nestalo aj tvojmu 😉 (hoci aj z opačnej strany...)

Držím palce Vám piatim 🙂 môže to dopadnúť aj pekne 🙂

linda1111
autor
13. okt 2014

@sue tak si zase vztahovacna, ze som nevyzdvihla aj teba?😉 nie si skorpion?😉
Neboj, na deti ohlad beriem, nikdy sme si pred nimi nevymienali nejake laskania, bozky, prehnane dotyky, vzdy sme to robili nenapadne. Deti za nic nemozu a je smutne, ze musia trpiet kvoli chybam rodicov...

sue
13. okt 2014

@linda1111 absolútne o to nestojím, len je dôležité vedieť, čo píšeš 😉

kluska
13. okt 2014

@linda1111
no taze tak zalezi aj od toho kedy si sa ty objavila po jeho boku ako milenka, zase aj ked neschvalujem, ze matka opustila svoje deti, ale tak on je stale zenaty a vsetci zenati maju tu istu pesnicku, ze ked si chcu vrznut stale hovoria, ze si doma s manzelkou nerozumeju atd. Inac by ma velmi zaujimalo ako mozes napisat tu vetu, ze sa zobrali kvoli detom aj napriek tomu,z e on vedel, ze to nevydrzi?? ale prosim ta, to neni pravda, inak by si ju nebral. Moj je tiez rozvedeny, brali sa kvoli malej a veril, ze im to spolu vinde a budu stastna rodina. To sa az neskor preukazalo, ze to nebola pravda. To ako to bolo, viete len vy dvaja + jeho ex. Tes sa na babatko a ostatne pride. Mozno sa rozvedie a bude s tebou a mozno nie, daj mu cas, inak chlapi maju az neskor vstah s detmi, jak povyreatu, sice moj ma uz od zaciatku pekny vztah s malym. Tak vela stastia

fidorka7
13. okt 2014

@linda1111 v prvom rade, v 5.mesiaci nie si s chlapom, ale s dieťaťom a s chlapom to dieťa len čakáš.
V druhom rade nechce svadbu /veď ešte rieši rozvod/, nemá vysporiadané veci v rodine / o Vás nevedia ani deti, ani jeho rodina/ a nikdy ste vlastne nebývali a nežili v spoločnej domácnosti.
Požiadal ťa vôbec o to, aby si sa k nemu presťahovala, alebo len ty predbiehaš? A už vopred vieš, že by si plakávala v sprche a trpela? A inak všetko v poriadku?

fidorka7
13. okt 2014

@linda1111 ak si teda sexuálne gramotná, ako píšeš, tak predsa nemôžeš myslieť vážne, že nazývaš prerušovanú súlož antikoncepciou!!! Pearl index si pozri. Táto metóda je len pre páry, ktoré sa, ak sa niečo prihodí /a zvyčajne sa prihodí/ nebránia dieťatku.

jana5555
13. okt 2014

@linda1111 no ja si myslim, ze ak to nebudes ty, tak skor ci neskor si aj tak k tym detom nejaku zenu najde, aj s tebou mal take umysly , ze mu pomozes v starostlivosti o deti, no s dalsim dietatom, sorry, ale asi este dost dlho nepocital

nasta55
13. okt 2014

@linda1111 To je vsetko akoze co ta trapi? Prepac ale pre mna je toto fakt malichernost. Vy dvaja viete najlepsie co chcete. A nie rady mudrych hlav. Vela stastia. 🙂

nasta55
13. okt 2014

@linda1111 keby tebou tak tu by som to ani nerozoberala, nemoze ti niekto radit kto neprezil taku situaciu.

antonia008
14. okt 2014

@linda1111 vies, chlapis su taki, ze oni sami o sebe vela toho nenahovoria, zivim prikladom je moj muz, moj otec,... tiez toho o sebe nenahovoria, muzi sa rozpravaju o robote, co ako robit, opravit. Prave toto sa mi u nich paci, ze neklebetia zbytocne, neohovaraju ako my zeny. To, ze ti neprejavuje viac zaujmu a citu, to neznamena, ze teba a vase babo nema rad.

jajaaaaa
14. okt 2014

@linda1111 tato situacia chce hlavne klud, mysli v prvom rade na dieta.... chlapi su menej spravidla menej empaticki, a mozno im trosku trva sa otvorit novym situaciam. Uvidis, ze ked sa male narodi, nejako sa to vyriesi. Daj si pomoct od rodiny, ked sa bojis zdravotnych problemov, a netlac a neziadaj od partnera zazraky. Na nich sa musi pomaly 😉

sybo5
14. okt 2014

neviem prečo väčšina prispievateliek sa do teba pustila, ako do hlavnej vinníčky a hlúpučkej milenky, nejakého chudáka ešte manžela. Pri intímnych chvíľach ste boli spolu, ty aj on, tak kde je nejaká zodpovednosť aj u mužského pohlavia. Proste stalo sa, bude z toho nový človiečik a ten za zatiaľ neusporiadaný partnerský vzťah nemôže. Hlavne treba spolu komunikovať, dohodnúť sa čo ďalej a na tom pracovať. Časom sa všetko dá do nejakých koľají, či už príjemných, alebo menej príjemných. Nikto z nás nevidí do vášho vzťahu, takže tam radiť nebudem. Držím palce.

Strana
z2