Mám ostať v doterajšom vzťahu?
ahojte, som tu nova. chcela by som sa s vami podelit o nieco co momentalne prezivam popripadne by ste sa k tomu mohli vyadrit vy co si myslite.
S priatelom sme spolu cez dva roky on(34) ja (20) . vlastne ani neviem odkial mam zacat... posledne dva mesiace som spoznala chlapa s ktorym mi je dobre rozumieme si je pomerne dost zabezpeceny nakolko robi ako manazer a v tom je ten problem. terajsi partner ma sezonnu pracu cize pracuje od jari do jesene cez zimne mesiace zije s cca 250€ dava mi vsetko co mi na ociach vidi zoberie ma kam chcem auto mi dal.. ale priklad teraz bude taky horsi mesiac chcela som ist na vikendovy pobyt povedal ze mu to nevychadza .. na jar ide stavat dom ked sa ho spytam ze ked sa tam nastahujeme a budeme ako rodina byvat povie mi ze sa o mna starat nebude preco by mal nechce sa zenit iba na volno zit.. mam vsetko ale zaroven nemam nic. tak co si o takom vztahu myslite . nechcem sa o 5rokov otocit dozadu ze som svoju mladost dala cloveku ktory vlastne o mna ani nestal a zit v chudobe tiez nechcem. nie som materialistka nepotrebujem ani milionara ale cloveka s ktorym budem zit na urovni . ostat v takom vztahu? odkedy som spoznala toho noveho chlapa sa vela veci zmenilo medzi mnou a partnerom, stale si kladiem otazky ci s nim ostat, sex s nim bol kedysi uzasny aj teraz je, no neviem si ho tak super uz vychutnat ako kedysi.. fakt neviem co mam robit! mozno som to napisala ako madar ale ozaj neviem odkade som mala zacat, snad pochopite aspon z casti v akej som situacii a daco rozumne poradite
No zas dievčence nehrajme tu tie chrumkavé . Ktorá z Vás by si vzala muža ktorý sa ledva pretlka životom ? ledva uživí sám seba ? Nedostatok peňazí tiež nie je práve to najsamlepšie.
V 20 tke ma tiež nezaujímalo kolko zarobí exmanžel ale v 34 ma to teda zaujímalo kolko zarobí môj terajší manžel , aké ma dlhy a tak . Nie pre seba ale vo vzťahu k budúcim deťom .
@bubinka123 máš krásny vek a nie je dôvod ho przniť viazaním sa na neperspektívneho frajera. Ber do úvahy aj značný vekový rozdiel , ktorý často prináša komplikácie.
Študuj , vzdelávaj sa a cestuj . Neviaž sa zatial 🙂. Na svete sú aj skvelí muži .
@bubinka123
Na jednom diskusnom fore pisala mlada zena, ze si hlada partnera, nie na kratkodoby, ale dlhodoby vztah. Za seba ponukala mladost, krasu, atraktivitu. Pisala, ze sa pekne oblieka, cvici, stara sa o zdravu zivotospravu, chodi do kozmetickeho salonu... Od muza ocakavala bohatstvo a postavenie, vyssi vek jej nevadil.
Na to jej odpisal jeden manager. Mam styridsat, som bohaty a uspesny. Takych, ako si ty, mozem mat kolko chcem. Zatial co mne vekom pribudaju skusenosti a rastie moja bankove konto, tebe rokmi klesa cena. Bola by si velmi zlou investiciou, mozes byt vzdy len kratkodobym povyrazenim, ale to tiez len do urciteho veku, lebo to, co ponukas, uz za par rokov nebude platit.
Takze, ja by som ti poradila, postavit sa ekonomicky na vlastne nohy, byt financne nezavisla. Potom si mozes vyberat ty, s kym si budes planovat buducnost, nemusis žobrať o peniaze a triast sa, ci ta partner raz nevymeni.
Inak, mas pravdu, ze sa ti nepaci, ze partner pol roka ... nerobi, kvoli sezonnej praci. To vedie k nude a odtial k rizikovym veciam je len krok (nevera, gamblarstvo, alkohol, zavislosti...). Si mlada, nemusis sa este viazat a najma nie s niekym, kto ta ma iba za milenku a nerata s tebou do buducnosti - ako s manzelkou.
A este, sorry, na opatrovanie v Rakusku nepotrebujes VŠ - z penazi danovych poplatnikov. Ked uz studujes, tak aspon to, v com by si bola schopna si aj budovat nejake pracovne postavenie, aj byt prinosom pre tych, co ti studium platia z dani.
Co nieje teraz moze byt a plati to aj opacne. Aj ja mam 20, moj partner 29, sme spolu 4 roky, som stale neuveritelne stastna, a urcite nelutujem ze som s nim zacala chodit uz v 16, skolu som vzdy velmi dobre zvladala, on mi snou pomahal a bola som jenou z njalepsich v triede. Vobec som nepozerala na to kolko ma penazi, ani som to nezistovala, byva v podnajme, auto v tom case ziadne nemal, proste sa mi velmi pacil, a je velmi dobry clovek 🙂 Robi casnika, myslim si ze v praci je velmi dobry, ja som sa casom zamestnala v banke a citim ze sa mozem onho kedykolvek opriet, so vsetkym si navzajom pomahame. Sme zasnubeni, planujeme casom svadbu, deti.... Nepozeraj na peniaze, poznam ludi, ktori robia tiez sezonne, maju 2-3 deti a ziju si ovela lepsie ako rodiny nejakych manazerov, riaditelov, ale ak ti ozaj povedal, ze nech s nim do buducna neratas, tak potom je to nanic.
@bubinka123
S priatelom sme spolu cez dva roky on(34) ja (20) . vlastne ani neviem odkial mam zacat... posledne dva mesiace som spoznala chlapa s ktorym mi je dobre rozumieme si je pomerne dost zabezpeceny nakolko robi ako manazer a v tom je ten problem. terajsi partner ma sezonnu pracu cize pracuje od jari do jesene cez zimne mesiace zije s cca 250€ dava mi vsetko co mi na ociach vidi zoberie ma kam chcem auto mi dal.. ale priklad teraz bude taky horsi mesiac chcela som ist na vikendovy pobyt povedal ze mu to nevychadza ..
Toto som musela skopirovat. Ak niečo takéto napisete, nečudujte sa reakciam dievčat. Vás partner Vám nedoveruje a ja ho chápem. Potrebuje vedľa seba partnerku, ktorá ak sa čokoľvek po 5 rokoch stane, mu bude oporou a nebude lamentovat, že sa zle vydala, pripadne si hladat niekoho perspektivnejsieho. Dá Vám, čo Vám na očiach vidí, stavia dom, ale možno sa dozvedel o Vašom potencionalnom vzťahu a nechce byt za hlupaka, tak Vám povedal, že chce žiť voľne a ma pravdu. Pravdepodobne nie Vy, ale on by mal z tohto vzťahu utekat kade ľahšie. A pre Vás: poznám x manažérov, ktorí prišli zo dna na deň o prácu a z rôznych dôvodov si nevedia nájsť podobnú a živia ich partnerky!!! Ono totiz manazerske posty su velmi atraktivne a vacsinou ide o agresivny boj. Pred tým, ako budete súdiť svojho partnera, sa pozrite, čo ste v živote dokázala Vy. Ak ho nemilujete, tak sa s ním rozidte a nechajte ho, nech je oporou niekomu, kto si to bude vážiť.
Nepoznám ani jedného, ani druhého, ťažko povedať, ktorý ťa v živote zabezpečí a bude mať rád aj po rokoch, keď by prišli deťúrence. Keby sme to vedeli odpoveď by bola jednoduchá. 😖
No po prečítaní tvojho príspevku je jasné, že si ešte mladunká a máš za sebou dvojročný vzťah so zrelým chlapom, ktorý už vie, čo chce od života. Dáva ti všetko aj auto aj ťa rozmaznáva možno darčekami, ALE starať sa o teba po nasťahovaní do spoločnej domácnosti nechce a chce žiť nadivoko. 😢 Jednoducho má v tom jasno. 😀 Má mladučké žieňa do postielky a do domácnosti chce slúžku. 😵 Ten druhý chlapec-nenapísala si tuším vek, má síce postavenie, ale to nieje dôvod.Možno ti len otvára oči, aby si sa zamyslela, kde nosíš ružové okuliare. 😎 Nikde nieje napísané, že on je ten pravý aj keď teraz ti je sním pochopitelne dobre, ale aspoň sa na tvoj dvojročný vzťah začínaš pozerať triezvejšie. Vzťah bez manželstva je v dnešnej dobe síce v trende, ale ten tvoj ti jasne povedal, že sa o teba starať nebude, že načo a na svadbu ani nepomysli, či zabudni. Podľa mňa nechce ani deti. Ty si mladunká a vela veci ešte nevidíš, kupuje si ťa tým, že ti dá, čo ti na očiach uvidí a dal ti aj auto, ale na druhej strane ťa už teraz odkopol. Ak by ťa mal úprimne rád, v živote by ti nedal takú odpoveď ako si napísala, iný chlap by sa o teba postaral a dom by postavil preto, aby mal rodinu a bol v ňom šťastný s tebou a určite by túžil vziať si ťa za manželku. Nepozeraj na to, čo ktorý má a kolko zarobí i keď je to dnes dôležité, si mladá, nájdeš si ešte toho pravého, ale od tohoto by som dala ruky preč. Daj na to, čo píšu dievčatá predomnou. Láska a porozumenie sú v manželstve potrebnejšie. Možnože ten manažér je dobrý chlap, ale ako to tu už bolo napísané, zajtra ním byť nemusí a možno si nájdeš robotníka, ktorý o pár rokov bude podnikateľ a bude sa mu vám dariť. Lenže to nevie nikto ako to bude v budúcnosti, pozri sa kolko manželstiev stroskotá, alebo sa milujúci priatel po svadbe zmení na týrana- naozaj ťažko radiť, napokon ty sama ich najlepšie poznáš a možno ti už tvoje srdiečko samo oči otvára a potajomky radí.
Na záver-daj ruky od chlapa, ktorý ťa takto odmietol zavčasu preč. On nemá 20 ale zrelý vek, vie dobre, čo povedal, lebo v tom dome budeš raz len zamestnanec-slúžka. Držím ti palce, aby ti to v živote vyšlo 🙂 🙂 🙂
@bubinka123 budem sa opakovať ako viaceré tu - neráta s tebou do budúcna, tak o čom rozmýšlaš? Si mladá, prečo by si sa mala s takýmto zahodiť? A ked chceš žiť na úrovni, tak si takého nájdi. Tento to nie je. Ser naňho. Má ťa ako milenku.
Ja kebych bola mladšia, uvažujem tak isto. Ale bola som blbá, mladá ako ty a ostala som s človekom, ktorý ma nechcel 10 rokov a potom ma nechal a do roka sa oženil s inou....
Odíď. Ak ho nelubiš, ser naňho.
@macamac tvoje slová by mali byť šlabikárom života pre každú mladú ženu
@bubinka123 preboha na čo riešiš vo svojom veku takéto otázky? Vzdelávaj sa, bav sa, na víkendový pobyt si hádam dokážeš zarobiť sama nie? Cez zľavomat je to pár šupiek, ktoré zarobíš aj na brigáde, ak študuješ. O spoločnej budúcnosti rozmýšľaj až vtedy, keď stretneš človeka, ktorý ju bude s tebou plánovať.
Precitaj si este raz co vlastne pises! Ty na zaciatku neriesis vztah ale peniaze, vikendovy pobyt???? Pozri mas 20, ty nechces si aj sama zarobit na to co chces? Mas kopec moznosti nie len byt zavisla na partnerovi..ty riesis ake ma 1 alebo 2 postavenie a kolko penazi, prepac za nazor ale ak ta ten tvoj mozno uz aj prekukol tak mozno preto ma na veci taky nazor aky ma! Sama v sebe by si si mala ujasnit co vlastne chces, co pises tak jedno vylucuje druhe. A takyto prispevok by som sa sem normalne hambila napisat!takze zacni pracovat sama na sebe a poton ries peniaze toho druheho, ak niesi spokojna vo vztahu, nechaj to tak, rob co uznas za vhodne, a co je pre teba najlepsie. Ak sa tu niekto do mna obuje za to co som napisala, tak nech sa paci, som na diskusnom fore a tak mozem vyjadrit svoj nazor. Vela stastia a rozhodni sa spravne! ;)
@bubinka123 nie je mi jasné, prečo by ťa mal jeden alebo druhý partner finančne podporovať, keď nemáte dieťa. 😉
@felixa asi sme sa nepochopili ja nenavstevujem vysoku skolu ani vysoke skoly neuznavam iba pravo a doktoransku ostatne vysoke su na urovni marutity .. som este na strednej tento rok maturujem mam 5 rocne studium
@bubinka123 Začni študovať a nikto na teba nebude musieť pracovať 😉 Čo si zarobíš, to bude tvoje a hotovo 😉
@bubinka123 to bolo dobré o tých vysokých školách 😀 😀 😀 sila
@bubinka123 no to si zabila o VŠ 🙂 🙂 🙂 ...mozes menovať, ktore VŠ sú podla teba na úrovni maturity???...a btw. doktoranska VŠ neexistuje 🙂...mas dobry prehlad a názor...potom sa uz nečudujem ničomu, co Ťa trápi 🙂
@bubinka123
Ok, nie na VŠ, ale iba na strednej. Na veci to nič nemeni, tu skolu nemas zadarmo, ale z dani nas, ktori ti ju platia. Na opatrovanie ludi nepotrebujes maturitu, staci, ak sa naucis citat, pisat a pocitat, kvoli vyplate. A to v ZŠ mas bohate, dokonca aj s nadstavbou. ZŠ je samozrejme tiez z dani, ale ok, nech obyvatelstvo nie je negramotne.
Ale tvoj postoj k vzdelaniu a praci ma neprekvapuje, vystihuje tvoj postoj ku vztahom s muzmi.
@bublinka123 ja sa tu dobre smejem 😀 doktoranska VŠ, to je aká? O takej som ešte nepočula 😀 😀 😀 jáj ,dievča teba by som ani maturovať nepripustila,hlúpučká si, prepáč za výraz. Kam speje tá dnešná mládež? No kam? Na víkendový pobyt 😀 😀 😀 manažérik ťa opustí, keď otvoríš ústa 😀 a ten tvoj terajší Ti dal jasne najavo, že s tebou neráta.
@bubinka123 ty mas 20 rokov!!!!! naco rozmyslas nad takymi vaznymi vztahmi, uzivaj si, precestuj svet, zazi vsetko , co sa len da... ale nerozmyslaj nad tym, ci je to partner do buducna.. na to mas minimalne este 10 rokov cas , ver mi, viem o com hovorim 😉
a on ma 34, si predstav, ty ked budes mat 30, este mlada kocka, co na disky chodi, on bude v prechode... neblazni, kasli na neho...

@katren ale ty si bola po mentalnej stranke uplne inak, ako autorka tejto temy 🙂