Mám otravnú svokru
Ahojky, mam uz celkom nervy miestami, tak sa spýtam ostatných žien, mame polročné babatko, svokra k nam chodi 2-3x za tyzden ho "pozrieť", čo by mi nevadilo, keby jej návšteva trvala hodinku dve, ale ona príde a je tu aj osem hodín, je mi trapne jej po dvoch hodinách povedať no tak už vypadni, vždy som si myslela ze ludia su taki súdni a sami vedia zhodnotiť co je moc, ona fakt dojde aj o 12 a dokedy nejdeme maleho kúpať tak tu je.... A najhoršie ze uz mi dojde ze to berie ako automatiku, ze dojde tak 2-3x za tyzden a ja ju tu teda nechcem teraz do konca života 2-3x za tyzden.... Moja mama tiež príde maleho pozrieť ale je tu tak pol hodinku a ide.... A nie ze ona tu je týždenne snad 25 hodín.... Ako toto riešiť? Manzel jej nepovie nič, nie je ten typ, čo by maminke povedal bez preč, cize je to na mne.... Dakujem
Sorry ale toto si robis len ty sama, to je naozaj take tazke narovinu povedat, ze sa ti jej niekolkohodinove navstevy nepacia?
Nemohla by jej prehovorit do duse tvoja mama ?
A ked svokra zavola ci moze, tak aj 5x jej poviem nevyhovuje mi to. Mam program. Ved jej nehovor aky. Len polož mobil.maly place.mlieko vrie. Pracka pipa. Mycka huci. Zvoni poštárka.kuriér ide.muž volá.mama vola.mas navstevu.kamoska prisla.
na buduci týždeň sa stretneme.bodka
Spytaj sa jej ci sa vobec nestretava s byvalymi kolegami, susedky vymreli ?klub seniorov zavreli ?
Bože ja neznášam takéto povahy,nielen že iba svokry.Musis jej priamo povedať.Myslim si,že výhovorky a naznacovanie nezaberie.A ak sa urazí,neva.S mužom ste sa o tom bavili nejak hlbšie?Lebo ešte to znasas celkom fajn sa mi zdá,ale časom budeš na prášky.Neustále napätie.Mna by trafilo..Teraz som taká spokojná,doobeda v kľude piť kávu v župane,poobede ísť kam chcem,nacapiť si pleťovú masku,ísť s deckami von,na výlet,so psom, alebo len tak lehnit keby aj nahá,veď ona ťa neskutočne obmedzuje
@0kristina0 tak je to take nepríjemne toto svokre povedať a hlavne keď ju poznám a viem že všetko pretočí a povie to všetkým v inom svetle
@cacianka ona má kamošky, ale nestretáva sa s nimi každý deň a tie zvyšné dni si snaží vyplniť mnou a hlavne ona by všetky kamošky a všetko odložila len aby za malým došla
@kubkovamama ako hovoríš obmedzuje nás a vidím to na sebe že naozaj časom môžem byt už taká na nervy z toho, ja zrovna keď má ona prísť tak deň pred tým už som nervózna lebo viem že cely deň budem mat v riti s ňou
S tou tvojou mamou ma to už dožralo. Pride obcas a ani si vnucatko nemôže pritulit. Lebo henta opica. ! Ja by som najskor kludne upozornila aby maleho podala svatke.potom ho zobrala a 3.level nahucala ze by nevedela čia je. A ak nevu2e respektovat vase súkromie a navstevy davkovat vhodne nie je vítaná. A basta. Ty a tvoje dieta nie ste jej kino divadlo ani cirkus aby vas toľko hodin vkuse očumovala.
S mamou sa dohodni aby bola u vas adpin 3 dni vkuse.den volno a potom sestra 3 dni.2x dlho do vecera kamoska nech si ta tvoja trúba s testosteronom uvedomi ako mate narusene súkromie. Pekne nech sa u vas vsetky 3 roztahuju v kuchyni wc kupelna a obývačka aby otecko nemal uniku.
Svokru blokuj.vypinaj, nedvihaj
Nech si vyprava komu chce co chce aj tak uz vyprava tak v com to bude ine.
@cacianka áno mne je mojej mamky vždy ľúto, keď príde a malého ani zobrať lebo henta ho ani z rúk nedá nič .... veď áno verím že keby tu bola takto moja mama už sa ozve že mu to vadí
@0kristina0 to je pravda, aj tak má uz ohovára a pretáča si veci ako sa jej zachce
Ze ťa ohovori a otočí ?! Tak bud by mi to bolo u riti alebo by som to vytmavila aj im. Ze im ju pošleš a zadarmo.
Keby ked uz u vas trci na riti aspoň malého obriadila ale čumeť a buzerovat ta v tom o com vies ze máš urobit, tak by ma jeb piclo.
Blok na mesiac - corona - a potom max 1x týždenne vonku pokočikovat a dnu hrncek čaju a prec.ide k vam nevsteva.
Dohodni sa s niekym ze ta v case ked svokra obsmrda prezvoni /zavola a dogadujete "program".
Vola vzdy niekto iny
No veru nastahuj k vam mamu.nech si vychutna aspin tolko drobca ako svokra. 1:1.
nech sa geroj opovazi pipnut
Ja ti neporadím ale klobúk dole pred tebou fakt. Mna by j***o
@didaa ja som toto mala a len na dve hodiny.... urobila som bordel a už chodí iná manžel s malým tam na hodku 😂
@cacianka veď to ja viem že som jeho matka ale moja mama keď už príde tak napríklad idem prebaliť a povie ukaz sak ja ho chcem prebaliť a tak ale ona nie ona mi ho donesie ako tovar že prebaľ, prezleč a zatvor okno prievan, nie toto, nie toto, buzeruje má tu osem hodín ohľadom môjho dietata
@kubkovamama veď keď som bola v pôrodnici s malým tak prišla k nám že umývať okna a bola u nás sama asi desať hodín .... take som mala nervy na muža že toto dovolil ale len vtedy vedela že jej nemôžem zakázať že nie som doma a hneď využila
@decembrovka2019 áno mne tiež minule kamoska hovorila že dve hodiny mala nervy že svokra u nej bola a tak som si vravela že šťastná žena že len dve hodiny 😂
Cim viac tu pises, tym viac sa mi bičak vo vačku otvara. To som veľmi tolerantna, ustretova, ale toto by letela ako špinavá handra.svokra svokor mama suseda aj konov brat ! Take fukoty ze aj betonovy plot by predomnou zdrhal.
Žena si mladá slušná baba ale uz si nedaj srať na hlavu. Postav sa za svoje dieťa a za seba a nedaj sa terorizovať. O 31min.ti zacina novy režim a nech drbne koho chce.
@cacianka asi tak, dnes sa mi našťastie neozývala lebo mala asi svagrinnu na návšteve to len vtedy sa neozyva ale čakám že zajtra večer už bude písať
Zajtra vecer mas vypnuty mobil. Ved vidis ze píše, volá tak nemas prijem, blbne signal a vyplaz na mobil jazyk.
Mna ked chlap sere, vypnem ho uprostred reči a nedviham.
Začni žiť svoj život nie svokrin
NormAlne by som si šla ľahnúť s malým. Nemá prečo ti to byt blbe. Povedz jej nech sa nehnevá ale že si k.o. Že si ideš trochu ľahnúť k malému. A píšeš že ozaj by ti to bodlo niekedy. Tak urob to nepozeraj na ňu. Sem tam si pozvi kamosku alebo ty si urob plan a povedz e dnes sa ti to nehodí a tak podobne. Aby to nebolo samozrejmosťou že si stále doma a cely deň. Ak Príde ráno a ty na obed ľahnes s malým a povieš že o tretej ideš ku kamoske určite pôjde aj ona na obed domov.
Prečo s ňou vôbec diskutujete a presviedčate ju o svojej pravde? Vy ste mama dieťaťa a okrem toho svojprávna osoba: ´Nie, neželám si tak časté návštevy. Nielen kvôli korone, ale hlavne kvôli tomu, že mi chýba súkromie-chcem mať svoj pokoj. Budem rada, keď prídete raz za týždeň, častejšie ma to obmedzuje (a dohodla by som sa možno na konkrétnom dni, kedy môže chodiť na návštevy). Jednať narovinu, ste dospelé osoby, žiadne vyhováranie na stretnutie s kamarátkou... Narovinu - neželám si to! Ak pochopí, fajn, ak nie, znova zopakovať - minule som vám povedala, že len raz za týždeň. Ja by som bola veľmi rázna, ide predsa o váš život, váš pokoj. Nikto nemá právo zasahovať vám doňho takýmto spôsobom - len ak mu to vy dovolíte.
Mňa by porazilo ... a ja mám teda úžasnú svokru, my sme s ňou boli aj na dovolenke! Raz som s ňou mala konfilkt kvôli malému, dáááavno. Povedala som jej, robila si ďalej svoje, tak som povedala jej synovi, nech so porieši matku, lebo toto takto byť nemôže. Muž ju tak vyškolil, že odvtedy ani nepípla. Ale teda, ona je ozaj že super, to sa nedá porovnať s tým, čo máš doma. Ja na tvojom mieste poviem tvojmu mužovi, nech jej vysvetlí, že proste nechceš, aby u vás trávila celé dni, keď ti povie, že on jej nič nepovie, povedala by som mu ok, ale teda že jej povieš svoje a povedala by som mu aj presne čo a potom by som jej vyčistila žalúdok, ale isto by som hento netolerovala ... a že by mojej mame vnuka nedala, tak to neexist!!!
Necitala som vsetko . Viem ze je to niekedy otravne . Taketo navstevy . Ale ani neviete ako sa vam takato babka v zivote neskutocne zide . Vlastne mate aj stastie ze mate taku babku k svojmu dietatku 😊
Ano, normalne si rob svoju robotu, nie ze teraz ty ju mas zabavat, stat ti neplati matersku za zabavenie a hostovanie svokry, ale za nieco ine. A samozrejme chod s dietatom aj von, ci s nou alebo bez nej. Ak si unavena a chces si lahnut, pivedz jej, ze no dobre, idem si lahnut do spalne s dietatom, vy tu budete pozerat tv zatial v obyvacke? A pamataj, stat ti neplati matersku za zabavanie svokry. Ty musis byt fit kvoli sebe, aby si sa vedela starat aj o dieta. Este jedna rada: kludne jej zavolajte, ze nech nechodi, bo na teba nieco lezie a nechces ju nakazit. Tak budes mat aspon par dni volno.
@janette321 neverím,že sa jej taká babka zíde.Akoze v čom?Keby sa jej nestarala do života,nechala ju dýchať,vnukovi sa povenoval-zahra sa,pomôže prebaliť,aspoň keby sa opýtala či niečo..vzala kocikovat..ale ona to nerobí,je nasáčkovaná vnútri u nich celý deň.Ani keď bude krpec skolkar,pochybujem,že jej ho postráži,vyzdvihne zo škôlky atď..bude staršia a staršia a vyžadovať stále viac pre seba,nie pre vnúča
@matildam pravda ano, asi sa musim naučiť takej asertivite

@kubkovamama ona práve napríklad keď nahodou prišla moja mama a bola tu aj ona tak malého držala ani ho mojej mame nedala no úplne mimo ... moja mama potom smutná že malého ani chytit nemohla lebo ona ho držala ako kliešť