icon

Mám otravnú svokru

16. okt 2020

Ahojky, mam uz celkom nervy miestami, tak sa spýtam ostatných žien, mame polročné babatko, svokra k nam chodi 2-3x za tyzden ho "pozrieť", čo by mi nevadilo, keby jej návšteva trvala hodinku dve, ale ona príde a je tu aj osem hodín, je mi trapne jej po dvoch hodinách povedať no tak už vypadni, vždy som si myslela ze ludia su taki súdni a sami vedia zhodnotiť co je moc, ona fakt dojde aj o 12 a dokedy nejdeme maleho kúpať tak tu je.... A najhoršie ze uz mi dojde ze to berie ako automatiku, ze dojde tak 2-3x za tyzden a ja ju tu teda nechcem teraz do konca života 2-3x za tyzden.... Moja mama tiež príde maleho pozrieť ale je tu tak pol hodinku a ide.... A nie ze ona tu je týždenne snad 25 hodín.... Ako toto riešiť? Manzel jej nepovie nič, nie je ten typ, čo by maminke povedal bez preč, cize je to na mne.... Dakujem

eeffka
18. okt 2020

Na takych ludi netreba byt asertivna ale tvrda. Babka a vam nie je trapne tu byt 8 hodin? Lebo mne za vas je. A ze budes za drzanu? No a co? Toto co sa ti deje je len zaciatok. Ak to nestopnes hned za par rokov budes na rozvod.

autor
18. okt 2020

@kubkovamama áno máš pravdu, asi mám na to blbu povahu, ja nechcem byt na ňu zlá alebo čo, ale mám proste pocit, že ona to vidí že som taká povaha a že to zneužíva ... a teda ide na mna ešte ako som viac krát spomínala chytro proste hra sa na milú, úžasnú a pokladá otázky tak aby mi ešte viac bolo blbe ju odmietnuť .... ale už sa mi viac krát stalo že som pri nejakej situácii vybuchla ako keď si zavolala ku mne návštevu bez dovolenia a opýtania ale aj tak ako hovoríš dverami von a oknom príde, splachovacia .... tiež si myslím že svagrinna keď bude mat dieťa bude to inak lebo je neschopná a bude u nej musieť byt all day all night.... lenže to je otázka ešte možno 5 rokov lebo ešte je študentka a je to ďaleko, dovtedy sa asi zbláznim 😂 ale uvidíme tento týždeň skúsim a dám určite vedieť ako tento týždeň prebiehal ..... momentálne mám problém s tým že bola s osobou ktorá bol s pozitívnym a ona aj napriek tomu stále sa pýta kedy môže prísť aj keď som jej naznačila že by mala ísť na test a on nič len sa zasa spýtala kedy proste ignor mojej požiadavky .... tak sa chystám jej zasa narovinu napísať že pokial nebude mat test smola tak snáď sa odhodlam

autor
18. okt 2020

@eeffka ona by mi asi odpovedala že ale veď ja ti chcem pomôcť aby si si oddýchla a ty takto na mna zasa by zo mna robila kravu .... ale asi mi to musí byt fakt jedno nech si hovorí a mysli čo chce lebo to by ona vždy otočila všetko a mne by len skákala po hlave

kubkovamama
18. okt 2020

Aké naznacim,nič... Normálne jej zavolaj,že nehnevajte sa,ale tento týždeň nechoďte,boli ste s pozitívnou osobou a máte sedieť 10dni doma.Vybavene.Zamkni sa.Daj za dvere stôl.Jednoducho ju nepusti.Viem,že vzíde z toho problém s mužom,ale bohužiaľ,ty si ešte v podstate čerstvá mamička,pol roka po pôrode je imunita stále nižšia,malinký je háklivý na hocijaké prechladnutie nie ešte covid a teraz je drobec a ty na prvom mieste,nie chlap a nie svokra.Ja by som aj tomu tvojmu od srdca povedala na tvojom mieste.

eeffka
18. okt 2020

Znova sa zopakujem problem je v tebe, ty sa uz teraz citis neprijemne, ja by som ju poslala do teplych krajin a bolo by mi to naozaj uprimne jedno a netrapilo by ma to.

autor
18. okt 2020

@kubkovamama mna v podstate ona už vytáča teraz len tým, že má vôbec odvahu sa má spýtať, či môže prísť a na test nejde a pritom som jej jasne povedala že však nech ide na test a keď vyjde negatívna neni problém .... ale nie ona to berie tak že jej by bol výter nepríjemný ale to že môže malého nakaziť je fuk hlavne aby jej nebolo niečo nepríjemne

autor
18. okt 2020

@eeffka len ako si to v sebe nastaviť aby mi to blbe a nepríjemne nebolo

laila22
18. okt 2020

Teraz máš príležitosť jej povedať, nech nechodí a aj dobrý dôvod.. Chceš chrániť seba a malého, nevieš s kým sa ona stretáva o to viac, že bola s pozitívnou osobou..

autor
18. okt 2020

@laila22 ano tiež to vnímam ako takú dobrú príležitosť, mala by som ju využiť

dada4
18. okt 2020

No ale to nič neznamená podľa mňa nechoďte teraz lebo test. A za pár dní co, zasa bude u teba stále. Proste sa naštartuj a nie teraz sa mi návšteva nehodí, atď.... Joj a tvoj muž ozaj nič na to?
A necit sa blbo, ved ty potrebuješ žiť svoj život, so syncekom... A nie mat 3x do týždňa doma diktátor ku, ktorá ti určuje co kedy máš robiť... Bud razna, neboj dobre bude... Fakt urob si poriadok teraz, lebo to neskôr nemusí byť už ok...

autor
19. okt 2020

@dada4 no môj muž povie že sak on má chápe, že je to moc áno, ale že to si musím riešiť ja lebo ona mne píše keď chce dôjsť a chodí keď on tu ešte neni

kubkovamama
19. okt 2020

Šak lebo je alibista a z mamičky má strach?Syn je rovnako jeho ako aj tvoj.A ty si jeho žena,nie matka.Ked si chlap nájde partnerku,ona má byť prvoradá a potom deti.Nie mamka,rodičia..nech majú dobré vzťahy,úctu,ale nie strkať hlavu do piesku.To je ako super prístup,že ries si to sama.Nech si aj on teda rieši sám,nech si sám navarí,sám uprace,atď,atď.

autor
19. okt 2020

@kubkovamama no mne sa to tiež nepáči že má k tomu takýto postoj .... ale asi on chce byt za toho pekného dobrého

autor
21. okt 2020

Tak davam info, vcera mi pisala, ci moze dojst na minutku, ze ma cestu do nasho mesta, tak som odpisala ze nech sa nehneva ale nebudeme si klamat nebolo by to na minutku ani z dvoch metrov a nebudeme riskovat ze by ho nakazila .... tak napisala ze dobre ale som zvedava ci sa nestavi, lebo ona je schopna ze dobre dobre a dojde do mesta a namatkovo tu zazvoni nadrzovku tak uvidim, ci bude drza

kubkovamama
21. okt 2020

Neotváraj.🙂 A dnes má byť pekne,môžeš byť s krpcom vonku aj pol dňa

autor
21. okt 2020

@kubkovamama isla som von radsej 😂

dada4
21. okt 2020

Počuj, ale ty musíš jej takto napísať aj keď nebude covid... Chápeš, nech to už pochopí.... Proste ty potrebuješ svoj priestor....

autor
21. okt 2020

@dada4 ano, musim to preniest aj potom do bezneho zivota

autor
1. nov 2020

Tak teraz svokra nebola, lebo sak corona, ale zasa ma obtazuje kazdy den tym ako sa jej mame fotit vsetci traja a obliect si nieco pekne a tak robit fotky....ja asi nemam cas na nic ine len sa fotit jej kedy si zmysli .... no ani jej uz neodpisujem nemam nervy na toto, uz raz som jej pisala ze nemam cas a stale

laila22
2. nov 2020

Ignorovať. Jej načisto šibe.. 😂

cacianka
2. nov 2020

Davnejsie sa ludia fotili iba pár x do roka, alebo iba zopar fotiek. Tiez ked boli vyznamne udalosti.
Ale tvojej svokre dobre kvapka na karbid, aby ste sa stajlovali a fotili asi kazdy deň.
Asi ti nezostane nič ine iba ju zablokovať. Ked zazvoni namatkovo, neotvorit. Nie ste doma/nepocujes zvonček/vysavala si...
Nech otravuje syna, ked toho bude mat plne zuby on, tak ju poriesi.ale ty sa nedaj rozhodit, keby ti muz vyčítal. Veeelmi v klude mu len povedz, ze na mobil nestriehnes cely den, mas pracu a k tomu robis program vasmu dietatu.

cervenaruza123
2. nov 2020

Neodpisovala by som jej. Ona si casom zvykne. My mame v rodine ludi, co sa ukazu raz za rok, volas a nedvihaju telefon, napises sms a ziadna reakcia... Potom o pol rok napriklad odpisu. Tiez niektori nie su z toho nadseni, hlavne ich rodicia, aj pohundru, ale zvykli si, kedze hocico povedali ci urobili, aj tak si dotycni robia po svojom. Nakoniec je to aj tak, ze ked sa zrazu zjavia, tak je to zazrak a sviatok, kdezto ked sa ukazu ostatni, co chodia na navstevy bezne, vzdy na nich rodicia maju co kritizovat a staraju sa do nich 😀 . Len vydrzat a neprisposobovat sa. Potrva to, ale urcis hranice ake vyhovuju tebe a tak to musi byt

cervenaruza123
2. nov 2020

Odporucam aj precitat si tento clanok. Hlavne ten slub svokrier sa mi ta paci. https://www.slovoplus.sk/psychiater-max-kasparu...

autor
2. nov 2020

@cacianka presne ako hovoris ja uz ignorujem, neodpisovala som jej na to, odpisujem jej uz iba na to, co uznam za vhodne, lebo to by som musela mat nervy of rana do vecera

autor
2. nov 2020

@cervenaruza123 presne, asi sa treba tak odsunut od nej a proste reagovat len na co ja chcem a snad casom pochopi ze u mna aj tak nedocieli nic co chce, ze urobim len co chcem ja a ze na veci ktore mi bude vnucovat nebudem ani reagovat

autor
2. nov 2020

@cervenaruza123 dobreeee, pobavilo, u nas sa tske nerobi, skoda 😂

cacianka
2. nov 2020

4. Kostolny sľub 👍

autor
11. nov 2020

No a uz to zasa zacina zeny, dnes po troch tyzdnoch bola a sak pohoda odisla a uz mi pise ze keby chcem ona mi cez vikend napecie a dojde za malym, reku netreba, ja si rada peciem sama, ze ma to bavi a ona sak mam jej dat info, rada by dosla .... och a uz nervy

klip0
11. nov 2020

Normalne tvar sa ze nic. Nedaj jej info. Povedala si netreba povazuj za vybavene. Keby nahodou sa chce nanutit, tak nieste doma kebx nieco

autor
11. nov 2020

@klip0 no to urcite mi piatok napise ci teda ma prist, ci by som chcela napiect nieco konkretne a bude sa tvarit ako keby som jej pisala nech dojde, to je cela ona, uz to vidim ... no nic vymyslim nejaky vylet asi na vikend 😃