icon

Mám panický strach z otehotnenia

nadal24
1. máj 2020

Ahojte baby , mám problém a neviem ako ho prekonať. 😔 Mám dve detičky prvý bol synček,mali sme veľkú radosť bol plánovaný ,ale keď mal 2 mesiace zistila som , že som znova tehotná. 🤦Bol to hlavne pre mňa neskutočný šok,nevedela som sa z toho spamätať ,ale nakoniec som to prijala a tešila som sa. Narodilo sa nám dievčatko dnes ma už skoro 4 mesiace a synček 15 mesiacov,zvladame to super ,nemenila by som. ALE problém nastáva v tom , že ja mám panický strach z toho , že znovu otehotniem😔 Hneď po pôrode som si chcela nasadiť antikoncepciu,ale bohužiaľ mala som zlé testy z pečene tak mi ju nepredpisali , musím si to dať dokopy až potom ju môžem brať. Tak som chcela aspoň teliesko,ale to mi lekárka tiež neodporúčla lebo som po tazkej sekcii a vraj by mi to moje telo nemuselo prijať. A tu nastáva môj problém, bojím sa s mužom milovat. Je to úžasný chlap veľmi chápavý a tolerantný ,ale ja viem že to patrí k životu a nechcem ho tým trápiť. Skúšali sme kondóm ,ale bohužiaľ keďže ho nikdy nepoužíval , nieje na nho zvyknutý takže nam je zbytočný. Vyskusali sme pharmatex čipky . S nimi to bolo super ,. Samozrejme k tomu sme mali aj prerusovanu suloz muž si dal pozor . Ale ja sa neviem zbaviť toho pocitu ze co ak...cez den sa ho aj trikrat opytam ci si ozaj dal pozor vidim ze mu to lezie hore krkom a ani sa mu necudujem. V noci nemôžem spať bojím sa ci pride menštruácia co budem robiť a stale dookola. Mala som ťažké pôrody pri prvom som skoro zomrela a uz to nechcem zazit prosím poraďte ako sa mám cez to preniesť

Strana
z2
didaa
Autor odpoveď zmazal
mondolina
1. máj 2020

Pre pokoj tvojej duše používajte kondómy, dá sa na ne zvyknúť.
A po čase vyriešite inú antikoncepciu.

pribinak
1. máj 2020

Však skús to teliesko. Nevyskúšala si a už vieš, že telo ho neprijme?
Nic v zlom, ale tvoj muž až taký ultra chápavý nie, kondom je tiež len o tom že si zvykne

No nič, potom už len jemu uzel a tebe štupel 😝

0kristina0
1. máj 2020

Ak neplanujete tretie tak chod na sterilizaciu alebo muz nech ide na vazektomiu

vierkainka
1. máj 2020

Za prvé : ak momentálne zažívas takýto stres, počítaj s tým ze ti môže meškať menzes. Za 2 :tvoje detičky potrebujú kludnu a pohodovu maminku, deti silno vnímajú emócie, takže sa upokoj. Za 3 :skus sa na to ozaj reálne pozrieť.. Tvoj chlap si dal pozor, správal sa zodpovedne, plus tie čipky ste mali.Nemyslim,te by si mohla ostať tehotná pri takýchto opatreniach. Za 4: odporúčam ti už sa nepyrat manžela ci si dal pozor, pretože to môže skôr či neskôr vyústiť do hádky a konfliktu. Za 5:hlavu hore, máš krásnu zdravú rodinku, teš sa z toho. Navyše ako píšeš máš dobrého manžela, takže si zbytocne nevyrabaj stres. A ak už naozaj si nebudeš vedieť rady so svojou psychikou, tak obmedz milovanie na nulu, kým nebudeš ty fyzicky ok. Manžel to bude musieť vydržať, pripadne sú aj iné praktiky ktoré vás môžu predsa oboch potešiť. Hlavne kľud. 🌼

asia83
1. máj 2020

@nadal24 Sa čudujem, že ste si pri cisárskom nedali podviazať vaječníky, mali by ste to vyriešené. Teda ak ste mali plánovanú sekciu. Jedna, čo som s ňou bola na izbe, tak urobila.

0kristina0
1. máj 2020

Este dodam, ze kamaratkyn muz si tiez daval pozor a bolo z toho tehotenstvo

nadal24
autor
1. máj 2020

@asia83 chcela som si dať ,ale v našej hlúpej nemocnici to nechcú robiť ak na to nieje dôvod zdravotný alebo aspoň tretia sekcia 🙄

nadal24
autor
1. máj 2020

@vierkainka ďakujem veľmi pekne za rozumné slová 🙂

nadal24
autor
1. máj 2020

@didaa rozmýšľala,chcela som si ju zaplatiť pri sekcii ale v našej nemocnici to nechcú robiť ak na to nieje dôvod 🙄

evelyn246246
1. máj 2020

fascinujuce ako my zeny si vzdy berieme vsetko na svoje plecia ..preco by pan manzel nemohol pouzivat kondom a navyknut si nan ..a ty uvazujes o podviazani ? ved nech ide on na sterilizaciu ...ty si znicena po porodoch ..zotavujes si telo ..nech sa obetuje raz aj ten chlap ..

kiki68
1. máj 2020

Normalne poziadaj o sterilizaciu. A budes mat pokoj. Dve deti mate a mozete dalej robit co chcete. My teda pouzivame roky kondomy bezne a mojmu to nevadi. Ale mna asi do par rokov vykuchajuako plysaka ked sa prebudi endometrioza.

evkamotka
1. máj 2020

Muz nech sa da sterilizovat

yipsylonka9742
Autor odpoveď zmazal
nadal24
autor
1. máj 2020

@yipsylonka9742 prosím?niesom celá stresová a nenašla by som si určite ďalší stres. Mám problém s týmto a chcela som sa trošku vyrozprávať a požiadať o radu ako sa cez to preniesť to je všetko.

adusa1987
1. máj 2020

To iste u nas..prvy dlho planovany nakoniec pocaty skor narodeny sekcia tiez obaja sme skoro zomreli...o pol roka sup zistila somz e cakame dalsie...strasny stres vycitky panika co budeme robit...nevedela som sa dlho zmierit s tym ze cakam dalsie a k tomu mam aj nejake problemy.tak s dr ze idem na sterilizaciu.fajn urobili ju pocas druhej sekcie mame oeknu dceru krasneho syna maly ma 2,5 mala 1,5 ale ten strach ze znova otehotniem je hrozny...aj kondom pouzivame aj sterilka a k tomu ja mam cyklus ako na hojdacke nikdy mi nechodi a ani nikdy nechodil presne .niekedy mi to nevadilo teraz sa neviem zbavit pocitu ze som v tom...stale ked nedojdu do 4roch tyzdnov stresujem ze som v tom..hlavne teraz bol mesiac doma a istu chvilku sme ochranu nepouzivali sak mam sterilku ale potom uz musel davat proste ten pocit je a asi v zivote nesko ci jedine asi ked budem v prechode a to je este daleko...

0kristina0
1. máj 2020

@nadal24 rady si uz dostala, nemas vela moznosti tak bud si z tohto nieco zober alebo stresuj dalej

miriam11
Odpoveď bola odstránená
didaa
Autor odpoveď zmazal
evik159
1. máj 2020

mas panicky strach z otehotnenia, lebo... ? Bojis sa o svoj zivot kvoli predoslym tazkym porodom? Rozumiem... vies, clovek moze zomriet hocikedy a uplne necakane. niekedy je dobre si to pripomenut. Chapem, ze sa bojis, aj sa mam za sebou svoje. Chapem aj, ze nechces vedome riskovat... Ale smrt moze prist hocikedy a hocijako. Alebo sa desis tehotenstva pre tretie dieta? pises, ze to zvladate super s drobcami. ano, tri deti su zas o level vyssie, ale s podporou muza, aku mas, by to tiez nemuselo byt take zle... aby sme sa rozumeli - nechcem zlahcovat tvoje obavy. Len skus porozmyslat, nakolko su tie strachy opodstatnene. ak su, niektore riesenia uz napisali ostatne. a ak nie su...

janickacrazy
1. máj 2020

@nadal24 inak ma prekvapuje, že ti robili pečenové testy kvoli antike, mne dr. tvrdila, že teraz sa to už nerobí pár rokov, tak možno zmeniť gynekologa a nájsť takého, čo by ti predpísal bud antiku alebo to teliesko, lebo mne sa to zdá veľmi zvláštne, že ti ani jedno z toho nedoporučili, nie je tá tvoja dr. náhodou nejak proti antikoncepcii zaujatá?

eliska13
1. máj 2020

@nadal24 tak si musí zvyknúť na kondóm a ty si budeš robiť starosti a jemu nevyhovuje, tak nech nesexuje.
Pharmatex čipky som používala dlho nám to vyhovovalo

asia83
1. máj 2020

@nadal24 Iná nemocnica? Fakt majú zvláštne praktiky.

nadal24
autor
1. máj 2020

@adusa1987 som rada , že aspoň trochu ma vieš pochopiť . Ty máš aspoň tu sterilku no ale ja nič je to dosť na figu bojovať s tým stresom 😭

nadal24
autor
1. máj 2020

@evik159 veľmi pekne si to napísala. Vieš,s druhým tehotenstvom prišla aj väčšia zodpovednosť . Ja sa nebojím o seba ale o moje detičky. Pôrody som mala strašné,priebeh tehotenstva zlý od začiatku až do konca ,som rada že to je za mnou chcela som tú bolesť už uzavrieť ale niekde vo mne je stále ten strach z toho že by som to všetko mala zažiť ešte raz. Viem,pre niektoré som tu možno depkarka a kôpka nervov ,ale ťažko je s tým bojovať

nadal24
autor
1. máj 2020

@eliska13 vieš,nechcem ho tu vykresľovať ako niekoho kto sa nevie prispôsobiť ,to by som mu krivdila. Fakt sa snažil a skúšal len jednoducho nevie sa vzrušiť keď ho má,alebo ako by som to vysvetlila .

pajinka91
1. máj 2020

Uprimne sa porozpravaj s muzom a navrhni mu, nech sa da sterilizovat. Ak dalsie dieta nechcete, porody si mala tazke a nebezpecne, tak nie je velmi co riesit.

sunny8
1. máj 2020

@yipsylonka9742 to čo je za koment ? 🤦 Pôjdeš na potrat ? To čo je za rada ? A keď sa smykne 5-6 krát stále pôjde na potrat ?

sunny8
1. máj 2020

S exom sme mali dcérku plánované na prvý šup. 3 roky sme si dávali pozor (prerusovana súlož ! Žiadna antika žiadny cipok ani vnútromaternicove teliesko nič) a všetko bolo ok druhá dcérka zasa plánované aj keď sme sa snažili vyše pol roka .. nestresovala som lebo som vedela že dá pozor .. vždy bol veľmi opatrný to sa mi na nom cenilo 🙂

yogagirl
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2