icon

Mám paniku zo svadby a dieťaťa. Ešte mi netikajú biologické hodiny.

nikola8754
28. dec 2019

Ahojte žienky, už som zúfalá a tak by ma zaujímal váš názor, poprípade rada. Nikdy som netúžila po svadbe a ani po rodine. Neviem dôvod, proste to tak necítim. Mam už po 30ke a biologické hodiny stále netikaju... Žijem v domácnosti s priateľom ktorého neskutočne milujem, nechcem iného, zatiaľ bolo všetko v pohode, až do Vianoc... Požiadal ma o ruku pred rodičmi z oboch strán, takže som povedala áno, aj keď myslím ze je to skoro, sme spolu 15 mesiacov. a od toho dňa mam v sebe veľkú paniku, som bez nálady, je mi hrozne. Veľmi rada by som sa tešila a bola šťastná 😳 pri otázkach kedy bude svadba a dieťa, je mi doslova zle... Myslíte, že je to prípad pre psychológa? Alebo nejak docieli aj sama, že budem túžiť po týchto veciach, aby bol šťastný priateľ a mohli sme mať rodinu, po ktorej túži? Ďakujem všetkým 🤗

basullinka
28. dec 2019

@nevludna hej, vlaatne to som tu dnes tiez citala :D hlavne kym to neni ako v kamenaku: Hadame sa o deti. On ich tiez nechce. :D

stanulienkat
28. dec 2019

@nevludna neurazam,vediem aj ja podla teba takzvany usporiadany zivot,ale nie som taka zaslepena,ze je to jediny spravny vyber zivota. Kazdy,kto je zenaty a ma dieta= usporiadany zivot?? Holt asi si veeelmi mlada.

nevludna
28. dec 2019

@stanulienkat kde som ja nieco take napisala?

stanulienkat
28. dec 2019

@nevludna sorry,to si nepisala ty,ale oova. 🙂 ,len ked si na to reagovala,tak som si myslela,ze ty.

nevludna
28. dec 2019

@stanulienkat reagovala som len na to, ze ta uraza, ze niekto povie na tvoj vyber cesty zivotom nieco naco ty nasledne urazis tu druhu cestu zivotom...;) ako sa to hovori...nerob druhym to, co nechces, aby oni robili tebe🙂

siska53
28. dec 2019

@nikola8754 ani ja nejak nechcem svadbu.. ale.deti som chcela.. a mam dve aj bez nej.. po 15 mesiacoch toto aj mne pride skoro, ze svadba.. ale.. moja sestra sa zasnubovala rok po zoznameni, ale.brali sa az po 8 Rokoch! Ale.im.to neklapalo, tak sa o 3 roky rozvadzali..
Moj drahy teraz nalieha, nech sa zoberieme, tak teda ok, ale.. mala a rychla svadba, len na taku som ochotna pristupit.

Takze aspon v tej svadbe ta chapem...

viera77
28. dec 2019

Ak ty netuzis byt manzelkou a matkou, tak si to s priatelom asi co najskor vydiskutuj...ak on s tebou nezdiela tento tvoj postoj, tak ho nechaj ist, nech pri tebe zbytocne "nestraca" cas a hlada zenu, ktora s nim presne po tomto vsetkom tuzi. Svadba nemusi byt velka a honosna oslava s kopou ludi, staci len rychly obrad s najblizsimi. U nas presne takyto obrad po 6 mesiacoch znamosti, 2 deti a vsetko stale klape. Ale my sme hned vedeli, co od seba navzajom ocakavame.

stanulienkat
28. dec 2019

@nevludna ale mna to neurazilo,len som napisala nazor. Ani ju som nevhcela urazit, ale mat nazor,ze usporiadany zivot je len s muzom a dietatom- sorry,ale ako v stredoveku.

katka8382
28. dec 2019

Ja ta úplne chápem. Ja mam 38, nikdy som nechcela deti a vydať sa. Bolo toľko veci, ktoré som v živote robila a napr. svadbu beriem do teraz ako jedno z najväčších rozhodnutí v živote. Žiť sa dá pekne aj bez svadby. Mávala som niekoľkoročné vzťahy, ale nikdy som nechcela svadbu (aj keď mam doma teraz 2 snubne prstene. 🤦‍♀️) Proste som to necítila. A deti? Teraz, v tomto veku, keď som stretla môjho terajšieho priateľa mi to prišlo prirodzene, že áno, s nim dieťa chcem. Neviem čím to je. 🤷‍♀️ Po otehotneni celá najmä jeho rodina sa neustále pýta, kedy bude svadba. On mi tiež povedal, že nad tým rozmýšľal, ze by mohla byt v auguste. Na to som mu povedala, že nechcem, aby to bral tak, že dieťa je niečo, pre čo si má musí zobrať, nechcem ho takto uviazat k sebe, že ho ľúbim aj tak a mne úplne stačí, ked si my dvaja slubime medzi sebou, že keď to tak budeme cítiť obaja, že to super klape a chceme sa vziať, tak sa v tichosti zoberieme. (Bol už raz ženatý, nechcel sa ženiť, súhlasil len kvôli tomu, že bola tehotná, ale doteraz to berie ako chybu, že sa nechal donútiť do toho). Súhlasíl, dokonca sa mi zdalo, že je rád. Pekne nám to klape a je nám dobre takto. Ty si ešte mladá, nie najmladšia, ale máš ešte čas a nenut sa do ničoho. Ono to príde samo. Takéto rozhodnutie musí byť z oboch strán, vzájomne. Možno sa mýlim, neviem. Držím päste ✊

vilma7
28. dec 2019

Zasnúbenie neznamená že čoskoro musí byť svadba. Môžte ju mať predsa aj o 2- 3 roky, alebo aj neskôr, alebo aj vôbec. Tak si nechaj dostatok času a nestresuj sa kvôli zásnubam, to nie je ešte žiaden záväzok. A časom a ležénejšim postojom k veci možno príde ten správny čas. Sám a nečakane.

janickacrazy
28. dec 2019

@nikola8754 Mala som takú kamošku, čo tiež svadbu nie a deti tiež nie, držalo ju to veľmi dlho, chodila s chalanom skoro 10 rokov, on sa potom chcel aj oženiť a mať deti a ona nie a nie. Milovala ho, ale zobrať si ho nechcela, pre mna proste divné. Nakoniec ju opustil a ona bola z toho úplne mimo, zúfalá, no úprimne som to nechápala. Neskor si našla nového priateľa a nakoniec aj svadba bola, lebo asi sa bála, že aj ten ju opustí, ale deti stále nemajú, aj ked on by chcel, ona nechce, tak som zvedavá, ako to dopadne. Ja len tak , aby si vedela, že ho môžeš stratiť.

karolinakr
28. dec 2019

@nikola8754 videla si cast serislu Sex ve meste, kde Aidan poziadal Carrie o ruku? Tak toto ste vy dvaja.Lubila ho, bol dobry chlapec, pokojny vztah a z prstena sa jej vyhodili vyrazky a alergiu.Nemam na to vysvetlenie, jedine, ze si najdes chlapa co nechce svadbu a deti- beha tskych po svete dost- a budete si v tomto vyhovovat.Lebo podla mna povedat niekomu- ty si ten pravy, ale nikdy si ta nevezmem- taka faloš.

lejllamt
28. dec 2019

Všetky moje kamošky riešia deti a svadby...ja ani za nič. Po deťoch ešte netúžim a vydávať sa nechystám. Neznášam ak ma do niečoho tlačia, takže posledný vzťah som ukončila keď som mala nočnú moru ako ma ťahajú k oltáru. Si normálna, to že to tak chcú ostatní neznamená, že je s tebou niečo zle, jednoducho to chceš inak.

sono2
28. dec 2019

@nikola8754 určite. Treba zistiť, čoho sa bojíš... aj keď myslím, že na manželstvo ste spolu krátko a už vôbec nie na deti po roku a pol. Veľké nie.
Spoznávajte sa, zažije nejaký problém, riešte ho.

lija22
28. dec 2019

odbocim od temy. nechces deti, svadbu, nic.co ta primalo registrovat sa zrovna na konovi? ja kym som nebola tehot som ani netusila, ze kon existuje. zaujimave

miadi
28. dec 2019

@karolinakr ten bol jej naj chlap. Len sa k nej nehodil alebo ona k nemu. Taky moc normalny a dobrak. Ona vzdy chcela mr big. Ten bol vzdy nedosiahnutelny vyzva. A choval sa k nej akoby nebola dost dobra prenho. . A potom ked sa sli brat najprv som sa nanho hnevala ale neskor som ho lutovala lebo on nechcel taku svadbu ako ona naplanovala vravel jej to a ignorovala.. Lebo prenho to uz bola tusim 3ci 4 svadba pre nu prva no kompromis nenastal. A potom po rokoch manzelstva a rutiny ked chcel mat extra byt kde by mal od nej klud 🙈stretla Aidana v Dubaji on uz mal 3deti.. iskricky lietali dali si pusu.,

uradnikova
29. dec 2019

Myslim, ze len nemas rada zmenu🙂 mozno strach z noveho ziota

evkamotka
29. dec 2019

Mna poziadal po 8 mesiacoch. Skoro mi neprislo, lebo som s nim chcela steavit zivot a ineho som nechcela.
Myslim ze tu svadbu moc "dramatizujes". Vezmi si to vecne, mas 33,kym k nej dojde aj 34/35 a realne aku si spravis, taka bude. Mozno len vecera o 10 ľuďoch, kvazi rodinne posedenie. A hlavne, svadbou sa technicky nic az take nezmeni ak spolu uz byvate.... Len tvoje meno a zivot ide dalej tak ako doteraz. Neviem co od svadby cakas, civti zrazu zacnu rast zelene vlasy, ze sa na to tak strasne necitis....

mon29
29. dec 2019

@nikola8754 mam sestru, starsiu. Ktora sa nikdy nechcela vydat ani mat deti..ma oboje a nie je statsna, nenaplna ju. Okrem mna to nik nevie.. trapi sa. O dietat sa stra ale je to pre nu povinnost nie radost...aj manzelstvo.. pritom oboch lubi.. tazko.. ja by som nikdy nesla do niecoho co nechcem..kvoli nikomu a nicomu.. dobre si zvaz.

keksik83
29. dec 2019

Necitala som celu diskusiu, mozno len prve styri komenty, tak sa mozno budem opakovat. Mas strach zo zmeny. Mas svoj zivot, zabehnute ritualy, rezim apod, podvedome si sa zlakla, ze to bude ine - horsie... Co sa tyka svadby, pre fungujuci vztah nie je podstatna. Ja som s partnerom uz takmer 22 rokov, od mojich 15-ich, zobrati nie sme, neplanujeme, kamarat sa ozenil a po troch mesiacoch sa rozvadzal, dalsia kamoska chodi s muzom do poradne po roku a pol od sobasa... Co sa tyka dietata, raz po nom zacnes tuzit, ono to pride. Ja som v 30-ke tiez o dietati nechcela ani pocut, teraz som vdacna, ze som mama, uvedomujem si, ze mat rodinu, zdrave dieta je najviac. Mam kolegynu, co ma 55 rokov, je starou dievkou, bez deti, zije jej uz len otec... Raz mi povedala, ze jedinu vec, co lutuje, ze nema deti... Teraz to vnimas inak, lebo si mlada, zdrava, venujes sa praci, konickom, kamaratom, chapem, ze akykolvek zavazok vnimas ako pritaz (podvedome, mozno si to nechces priznat). Ludia sa dnes boja zavazkov a zodpovednosti, preto sa boja manzelstva, deti... Dnes je, bohuzial, taka doba... Moja rada, treba sa o tvojich pocitoch porozpravat s partnerom.

lussyl5
29. dec 2019

@nikola8754 Nechceš manželský zväzok ako taký a deti alebo ti vadí svadba ako obrad oslava a všetko čo s tým súvisí?Možno je to len šok lebo si to nečakala,možno rešpekt pred tým že manželstvo sa sľubuje do smrti,možno ťa len desí zmena ako taká,treba to predýchať a v kľude si to nechať prejsť hlavou.A na druhú stranu ak si nikdy nechcela rodinu tak prečo si s ním išla bývať?Ak spolu bývate on svadbu zrejme berie ako logický krok.

yollanda
29. dec 2019

@nikola8754 no je úplne normálne že nechceš svadbu alebo aj deti. No a? Len druha vec je ako to zoberie priateľ. So svadbou je to ešte v pohode. Kopec párov žije len zasnubenych a majú deti. Musíš si to upratat v hlave. Panikáriť nemusíš, veď ti nedal termin. No len keď naozaj nebudeš chcieť deti a priateľ áno, tam potom bude asi problém. Psychológa by som zvážila. Ale to hovorím ja, som psychiatrický pacient, čiže ja som dávno zabudla ako som sa pasovala s problémami kým som nemala depresie.

ivankatal
29. dec 2019

@nikola8754 nestresuj sa 😉 veď zásnuby automaticky neznamenajú, že hneď musíš zháňať kapelu a fotografa,aj keď niektoré zeny to tak majú😅 pre mna boli veľkým záväzkom už samotné zásnuby a tak som svadbu neriešila a neriešim doteraz. Už mame medzi casom aj synčeka 😊 držím palce

lussyl5
29. dec 2019

@nikola8754 Za psychológom hneď netreba bežať,len si upratať v hlava možno tá žiadosť o roku prišla priskoro pre teba,možno aj spoločné bývanie bolo unáhlené,je možné že iba potrebuješ viac času aby si ho poriadne spoznala a zvykla si na ňho.

petrapredaj
29. dec 2019

Myslím si, že by partneri mali už na začiatku vzťahu sa spolu rozprávaťo svadbe, deťoch a iných dôležitých veciach aby obaja vedeli kam sa bude uberať ich vzťah časom a či túžia po tom istom

via88
29. dec 2019

Aka ja by som bola rada keby ma byvaly bol poziadal po roku... nepoziadal ani po 5tich... tak isiel pekne krasne po svojom.
No ale k veci, toto je problem, toto si trrba cimskornujasnit, lebo to je take tahanie za nos. Vazne, nie je to prijemne...

slniecko2
29. dec 2019

@nikola8754 nerieš, pokiaľ nebudeš mať deti, tak vyhráš takú obdobu darwinovej ceny - ten kto sa necíti na deti, jednoducho nemá odovzdať svoje gény a svet nič nestratí. Aspoň ostane viac zdrojov pre moje deti, ostatných deti... Čas je neúprosný. Kto zaváha, ten nepostupuje do ďalšieho levelu.

katkaos
29. dec 2019

Zenyyyyy zasnubit sa po 15 mesiacoch je skoro?! Ja mam zas taky nazor, ze generacia nasich rodicov (vacsina) sa brali mozno tak po roku. Nikdy sa najprv "neskusalo spolu zit". Proste svadba a az hned po nej zacali spolu plnohodnotne zit. A veeelmi vysoke percento z nich je spolu doteraz. Ta dnesna doba 🤦🏻‍♀️

A moj pribeh: Mam 30, nikdy som nebola "svadbovy typ", karierista jak vysity. Deti?! Matka zem! To vobec. A zrazu bum. Kupovala som byt a prisiel moj stavbyveduci 😂 Otehotnela som po 3 mesiacoch a po 1. sexe. Bola som zhrozena, ked som zbadala // na teste. Co teraz?! Sme spolu 5 rokov, doma mame uz takmer 5-rocne uzasne dievcatko, 3-rocnu vymyselnicku a v juli nam pribudne uz snad aj chlapec 🙊
Zasnubili sme sa len teraz v maji- na moju 30-tku.
Ale svadbu stale neriesime. Chceme sa sice vziat, ale proste raz. Rodinu sme si uz "upratali", nech sa staraju sami o seba.
Nam to takto vyhovuje a svadbu by sme mali radi az ked najmladsie dieta bude mat 3.

Pozri, nikde nie je napisane, ze svadba musi byt do roka a do dna. Ked ho milujes a si s nim spokojna, tak neries. Uzivaj si tu a teraz. 🙂

Ja som nikdy nebola rodinny typ. Pokial neprisiel "ten pravy" a deti? Nic lepsie sa mi nemohlo v zivote stat🙂

Drzim palce 🙂

ivik4
29. dec 2019

Naco psychologa, ved nemusis chciet svadbu ani dieta. Aj bez dietata mozete super zit

chuandavid
29. dec 2019

@nikola8754 , Podĺa mna je to len STRACH, strach stoho že ako bude vyzerat svadba, ako zvladnem deti, rodičovstvo. Ale neboj sa Boh ti pomože lebo boh chce aby boli manželstva a deti,, to len satan je proti manželstvam a dava nam strach aby sme sa báli urobit správne rozhodnutia, modli sa a porozprávaj sa s knazom, nech ta Pan Boh požehna a da ti silu 🙌🙏