Mám plné zuby manžela
úplne sa mi zmenil muž,som ho pekne poprosila či na Stefana nezájdeme niekde vonku,pri tom mi odrkol že či malú pošleme do p*či jak bambuľku(pri tom mi moja mamka povedala že ju postráži...) dnes vianoce a on mi povie že som P*ča,s kým to do pekla žijem?
@marianqa vianocne gule su na stromceku prazdne, este nejake 2 zostali asi plne. (so vsetkou pocestnostou, ked uz ani toto nezaberie, potom mozme diskutovat dalej) 😀 Vesele Vianoce vsetkym na MK, specialne Adminom, vela pohody a malo stresu...
môj muž ma peniaze ale ide o to že mám malé dieťa a kojím a ťažko sa zamestnám 😒 a on toho pekne viuýíva mňa už nič nebaví
@zuzkaanicka a kdyz se musis starat o deti a rodinu mas nekde v tramtarii, tak ti nic jineho nezbyva, nez jen byt zavisla na manzelovi. Nerikam, kdyz jsou deti starsi a zacnou chodit do skolky, skoly... Avsak i presto hodne zen i muzu chodi do prace na 12 hodin denne, potom se to vsak vetsinou na te domacnosti ukaze. Matka je nejdulezitejsi clovek pro dite a proto by s nim mela travit co nejvice casu. Nikdo ji nedokaze nahradit. Vzdy to nakonec skonci tak, ze v dospelosti deti jenom vzpominaji na to, jak rodice byli vecne v praci, prisli utahani, mama raz dva navarila nejakou rychlovku a uklidila, tata se valel u tv, pak mama sedela u pc a na ne nikdo nemel cas. 😒
Byla jsem svedkem u nekolika mych kamaradu a sama bych takove detstvi nikdy nechtela doprat detem.
Jasne za brigadu na par hodin denne zatimco jsou deti ve skole ale dele ne.
Detstvi ma velky vliv na cloveka v dospelosti.
@cinkatko moja mamina sla do prace, ked som mala rok. V zivote som nespomminala na to tak, ako to ty tvrdis. Vzdy som mala a aj mam skvely vztah s maminou a to ze pracovala od mojho roku, som nikdy nevnimala a ani nevnimam ako negativum. Pracovat je normalne a absolutne v poriadku.
Najlepsie su hodnotenia feministiek ;o) Ktore poznaju situaciu uplne dokonale...na MK zbytocne riesit vobec nieco...
@fidka79 to tazko vysvetlis niektorym ludom 😉
Minule jedna mamina 1 rocneho dietata sa pytala, kto jej da uver..lebo banky jej ho neposkytnu. A ked som jej povedala, nech sa nezadlzuje, ale ide do prace...tak mi na to "ale ja mam este 2 roky materskej" 😉 to je uvazovanie chudobnych...radsej platit nehorazne uroky zdieracom, ako zdvihnut zadok a ist robit. 🙂
@cinkatko taktiež s tebou nesuhlasím , ale suhlasím s
@mima4 . Moja matka bola s nami doma 8 rokov ( 3 deti ) a bola ukričaná a nervozna, pretože chcela pracovat a môj otec bol zásadne proti . Tak bola doma 8 rokov a čo sme my deti z nej doma mali ? No nič , radšej keby bola v práci a my niekde v škôlke.
Ja pracujem a pracovat budem aj po narodení ,ihned po šestonedelí. Malá bude so mnou a aj s opatrovatelkou . Mám takto odchované už tri deti a s kludným svedomím poviem že mám s detmi dobrý a otvorený vzťah , napodiv s mojou matkou nie, tam je vztah takmer na bode mrazu , napriek tomu že bola s nami 8 rokov doma.
Čo mi to prináša ? Ekonomicku nezávislost od manžela, že si aj od detí oddýchnem a potom trávime čas dvojnásobne intenzívne, spkojnosť a klud , že ked sa aj niečo manželovi stane , neostanem ako makké f v prievane.
@fidka79 nemozem sa vratit do prace, lebo nemam kde a bohuzial som pracovala v rezorte, kde je min. volnych prac. miest. A druha vec, preco sa vratit do prace za 400eur, ked davky zo zahranicia mam vacsie? len preto aby som dokazala ze som samostatna? Mam byt na hypoteku, ktoru som brala este predtym ako som poznala priatela a ked nebudeme zit s priatelom na jeden adrese tak nam davky zo zahranicia stopnu...takze lepsie by bolo nemudrovat. Lebo vacsina z vas tu zarobi okolo 450eur a keby ste mali taku hypoteku tak ci chcete alebo nie tak bohuzial zavysle na partnerovi ste. Je jednoduche hodnotit ludia ak nepoznate cely situaci. Ale je mi vas uprimne luto, ze musite mat rocne deti v skolkach a chodit robit za take peniaze....Stastne a vesele 😀
@something tvoj posledky prispevok adresovany @fidka79 a hlavne ta predposledna veta hovoria o tvojej vnutornej frustracii z toho co prezivas a v podstate ty zavidis tu zenam urcitu financnu nezavislost a nedokazes pochopit, ze sice sli kvazy od malinkeho dietatka do prace, ale nielen ze maju ekonomicku nezavislost, ale maju aj pekne vztahy s detmi a hlavne su stastne a su so svojimi manzelmi z lasky, nie z ekonomickych dovodov.
Nechcem sa ta dotknut, ale tymto postojom nikdy nic vo svojom zivote nezmenis. Darmo sa budes presviedcat ze tie zeny su chudery, lutovat ich, lutovat ich deti, ked ty sama si v podstate nestastna z toho, ze kvoli peniazom si so svojim priatelom a dobre vies, ze ta to sere. 😉
A ty uz nemas male dieta!!
Zensky, vite co se mi nelibi na nekterych chlapech? To, ze chlap VLASTNI manzelce nebo matce JEHO DETI dava najevo svou prevahu - penize, majetek... Ja to nechapu - ne neziji v minulosti - ale kdyz si dva udelaji deti "automaticky" se o deti stara nejvic matka ne? A to ode dne porodu! Tak proc chlap je vzdy "bez" povinnosti ? Jeho nejvetsi povinnost je se starat o svou manzelku a dite a MANZELKA a matka JEHO DETI nema byt zadnym bremenem, dokonce ji nema davat najevo ze " to jsou moje penize". A kdyz se zena doma od rana do vecera stara o pohodli rodiny to je povinnost ze?
Jako v jedne domacnosti si delit na "to je moje a to je tvoje" mi prijde dost ujete.
Kam ten svet speje. Ne nadarmo se rika: "Podle toho jak si vazi a cti sve matky, si bude vazit a ctit tebe."
@something keby som mala taku hypotéku tak na manželovi / partnerovi závislá nie som pretože by som uvažovala uplne inak a racionálnejšie a byt by som predala. Dnes je to už uplne normálne .
A k tým 450 EUR , zarobím niekolkonásobne viac ale keby som mala byt závislá na mužovi tak idem robit aj za tých 450 EUR.
@cinkatko su skvele vztahy, kde su zeny v domacnosti a muzi si ich vazia, ale prax hovori, ze muz nema problem opustit zenu s troma detmi... ano, hrozne, suhlasim...ale aj to zivot prinasa..a co dalej? Je krasne priblizovat sa k idealom..ale nie vzdy veci vyjdu... a ked sa z chlapa vykluje chuj, tak čo je lepšie dať deti do decáka alebo postarat sa o ne?
Taktiez realitou je aj invalidita partnera, smrt.. , važné choroby... kde celé ekonomické bremeno skončí na žene.
@maminuska No ale ja jsem tim nemyslela, zustat doma naporad!!! 😀
Vsak ja bych se po par letech zcvokla taky! Ale kdyz deti zacnou chodit do skolky - cca od 3 let, okamzite bych mazala aspon na brigadu. Ja se proste zastavam nazoru, zustat s detmi do te doby, nez zacnou chodit do skolky... Proto je lepsi mit deti s mensim vekovym rozdilem.
@mima4 Pravda, je to hrozne 😒 Je zvlastni, ze se na tomhle svete cim dal vic chuju a je jedno, jake barvy ci nabozenstvi je. Co tu obcas ctu v diskuzich... no chudak zensky... a nejhorsi to je, kdyz se pravy charakter chlapa vyklube az za par let a zena s nim je vdana, ma deti... 😔
Moj uzasny manzel od nas vcera odisiel k svokre a mna s detmi nechal doma toto su jedne z najhorsich vianoc
Zacinam vazne uvazovat ze sa radsej rozvediem ako zit s chlapom co na vianoce odide od rodiny asi sme prenho nepodstatni
Jak jsem tu jednou na MK cetla je to primo zakazane a predevsim velka ostuda byt mamou na 100 procent!! Prava maminka musi hned jit do prace, protoze NESMI byt "zavisla" na manzelovi!! Musi byt samostatna a vydelavat nejmene tak jako jeji manzel, jinak je ubozacka... 😕 😔
A kdyz tu je nekdo zavisly na davkach, tak ho ostatni hned prirovnavaji k romum, ale zapominaji, ze je to u nas s praci dost tezke a je jedno, jake mate vzdelani. A to, jak to maji tezke nekteri slusni cikani ani nemluvim.
Nemam tu potrebu se vychloubat jako nektere tady, kolik muj manzel vydelava a jak hodnotny mame majetek ci jestli mam spokojene manzelstvi. Vylozene mi vadi to, ze tu nikdo nemuze napsat vlastni nazor.

@zuzkaanicka suhlasím s tebou , aj my sa pochytíme aj pokričíme po sebe ale nikdy skutočne nikdy medzi nami pri hádke nepadlo slovo takéhoto rázu .
Raz som mužovi povedala že je somár v návale hnevu , hned som sa však ospravedlnila a mrzelo ma to . Ja chápem že z manželstva sa môže vytratit vášen ale nikdy by sa nemala vytratit ucta, lebo to už je predzvest konca.