icon

Mám plné zuby manžela

marianqa
24. dec 2013

úplne sa mi zmenil muž,som ho pekne poprosila či na Stefana nezájdeme niekde vonku,pri tom mi odrkol že či malú pošleme do p*či jak bambuľku(pri tom mi moja mamka povedala že ju postráži...) dnes vianoce a on mi povie že som P*ča,s kým to do pekla žijem?

maminuska
24. dec 2013

@zebatox zažila som , píšem o tom v inej diskusii. Exmanžel odo mna odišiel na štedrý den k svokre a tam ho aj strávil , lebo mi trocha prihorel kapor v rure , kojila som syna.
Vzťah išiel po čase do čerta.

maminuska
24. dec 2013

@cinkatko ja si to nemyslím že je to zakázané .
Ak mi napíše žena že je doma lebo chce a chce to aj jej manžel a takto sa dohodli, tak je to v poriadku .... pokial to jej manžel nezneužíva. Lenže takých vztahov je velmi málo a chlapi bohužial tu tendenciu maju . Po čase si myslia že maju právo na všetko a aj tí dobrí nejak ZDIVEJU.
Ja som poučená prvým manželstvom , kde som na takého narazila, odišla som od neho , postavila sa na nohy a druhýkrát sa vydala. Som ekonomicky na nom nezávislá a som na to patrične hrdá .

zuzkaanicka
24. dec 2013

@cinkatko ja nezijem na Slovensku, takze mne okrem manzela nema kto pomoct, ale nevadi mi to ... pracu som si dokazala zariadit tak, aby moje deti ani nevedeli, ze okrem materskej dovolenky mam aj nieco ine 😉 ... ale chapem, nie vzdy sa to da ... zavisla by som vsak nedokazala byt, ale to som ja 😉

zuzanockamt
24. dec 2013

preco mate stale niektore ( a väcsinou vzdy tie iste) potrebu presviedcat vsetkych a podla mna hlavne seba, ze ste neskutocne statstne a spokojne? ... ked ste, tak o tom nemusite vypisovat 🙂 😉 ... ja napr. moje sukromie a mojho muza riesim na konovi minimalne ... nazor na temu si napisem, ale naco presviedcat sa o nicom nemusim vypisovanim o tom, ze som vydata, stastna a neviem co 😉 😉 😉

lizatko1009
24. dec 2013

@mima4 mas recht, aj toto čo sa písalo, ze idu na rp, založia ruky, vypekaju, varia a sedia doma na riti a kysnu, najvacsia blbosť ked niekto povie, ze doma je potrebné byt čo najdlhšie a bla bla bla potom radsej ist znova na rp, lebo konci predchádzajúci moj ked mal rok som chodila do prace a externe študovala a stale som riešila čo ako kde kedy a kolko, dieta ma byt aj so svojimi napr, v jasliach, škôlke viac sa zahra naučí sa rôzne veci ako zavrete s matkou v natiahnutom tróji v kuchyni ktora vari mužovi obed a večeru, slak by ma trafil takto žiť a fungovať.

zuzkaanicka
24. dec 2013

@cinkatko vidis, a ja mam zase pocit, ze ked sem niekto napise, ze je stastny a spokojny, tak sa hned do neho pustia 😝 ... ja som bola s kazdou dcerou doma 3 roky, ale popritom som aj pracovala (na skrateny uvazok) ... deti som neobrala o nic, naopak-bola som spokojnejsia, lebo som nebola iba doma (chapem, ze niekomu to nevadi, ale ja som sa potrebovala aj realizovat) ... stihala som to, lebo hoci tu nemam ziadne pribuzenstvo, moj manzel funguje aj v praci aj doma 😉 ... je pravda, ze nema kazdy taku pracu, aby si to vedel takto zariadit, navyse nie kazda ma ambicie presadit sa aj v praci ... ja toto vsetko beriem-ak chce byt niekto doma, nech je ... ale nech sa potom nestazuje, ze jej stat nic neda, alebo ze je na manzelovi zavisla ... proste je to o prioritach ... u mna su samozrejme na prvom mieste deti a manzel, ale mam rada aj seba a nehanbim sa zato 😉

jahodka8
24. dec 2013

@marianqa Ja mám z toho dojem, že žiarli na dieťa - na malú. Narodením dieťaťa sa veľa žien prestáva venovať mužovi tak citovo a aj sexuálne. Nemôže to byť tento problém? No muži niekedy používajú veľmi škaredé slová aj na ženy, ale každý má zlé stránky. Môj takéto slová ľutuje, aj keď to nepovie, ale potom vždy niečo pre mňa urobí ako ospravedlnenie, napr. povysáva, postará sa o deti sám od seba, že to nemusím 3x opakovať.

marianqa
autor
24. dec 2013

@jahodka8 dnes som mu povedala že odchádzam a už ho neriešim sa rozplkal kľakol na kolená a odprosoval mi povedal že už nemôže počúvať svojích kaošov ako ma vychvaľuljú a že si myslí že ho opustím....Ale ja taka niesom....

mnamko
24. dec 2013

Vela z Vás tu radí nájdi si zamestnanie ,ale asi nežijete v regionoch kde je minimálna šanca zamestnať sa zvlášť keď máte malé dieta,fakt už v poslednej dobe tu iné nečítam,nebud závislá,zamestnajsa odíď ,ale kurňa vy asi všetky máte kam ísť,máte sa kde zamestnať máte jasle ktoré sa o vaše ieťa postaraju alebo máte opatrovateľku ale su aj ženy ktoré také možnosti nemajú.Tak neponižujte

fidka79
Odpoveď bola odstránená
bazarik237
24. dec 2013

normalne mi stoji rozum....citujem :" ak vies od zaciatku, ze sa nebudes vediet samostatne postarat o dieta a budes zavisla od partnera...,, Ku.va ved je to aj jeho decko tak nech sa stara. To bezne ked sa dvaja rozhodnu mat dieta tak rozmyslaju nad tym, ze ak sa rozdime tak sa o neho viem postarat aj sama? Asi som vadna alebo vela citam ale kazda druha matka, ktoru opustil manzel, priatel, partner proste mensie alebo vacsie financne problemy ma. Pretoze za urcitu dobu sa uz nastavili na najeky standard a skratka jeden prijem chyba. Takze vy ste tu bud vsetky super zeny, alebo trepete dve na tri 😠

mima4
24. dec 2013

@bazarik237 ale tu to nie je o opusteni zeny zo strany muza ale o nutnosti zivota s clovekom kvoli peniazom, kvoli ekonomickym dovodom... lebo sama nedokazem fungovat, postarat sa o dieta... nemam kam ist, nemam na najom, nemam oporu v rodine, nemam zamestnanie, nemam vzdelanie,...
Tu ide o vztah ludi na zaklade ekonomickej zavislosti a to je rozdiel. Tu nie je ze 1 plat bude chybat, ale tu nebude uz ziadny plat, max. socialne davky...

rebeka7501
24. dec 2013

@maminuska super vianoce ! Dúfam, že odišiel ešte v záručnej lehote k maminke

zuzkaanicka
24. dec 2013

@mnamko pozri, ak sa niekto stazuje, ze nema peniaze, tak co mu mame poradit? ... aby menej jedol, alebo isiel kradnut? ... na to je jedina rozumna rada-aby si peniaze zarobil ... teda, ja iny sposob nevidim 😉 ... ak je nejaka zena tyrana, tak tiez asi nebude najlepsie, aby s tym chlapom ostala a zatala zuby, dufajuc, ze ju neprizabije, resp. neznici tak, ze z nej bude uplna troska ... ale mozno existuju aj lepsie rady ... kazdy radi podla svojich skusenosti ... ak sa mi napr. nejaka rada nepaci, tak si ju vypocujem a kaslem na nu, urazat sa nebudem 😉

rebeka7501
24. dec 2013

@marianqa a samozrejme, ty si mu uverila. Keď vtáčka lapajú pekne mu spievajú. História sa zvykne opakovať.

bazarik237
24. dec 2013

@mima4 Lenze situacia sa zo dna na den moze zmenit. A ta zena sa na partnerovi stane zavisla ci chce alebo nechce. Ako tu niekto pisal, nie kazdy ma mozt ist do roboty po roku ( hoci verim tomu, ze vela zien by slo, lebo je to stereotyp a chcu byt nezavisle) skrtka nie je moznost. A vy to odsudzujete, ze je zena na manzelovi zavisla. A co? Ved aj oni su na nas, Na tom,ze im pereme osrate boxerky, zehlime, varime, upratujeme...starame sa o ich dieta. Aj oni su zli? Proste je to tak, 99perc. zien je na partnerovi zavysli ked odidu na matersku. Toto je chora tema nejakych feministiek ci co? Super zien ktore odsudzuju ludi na zaklade toho, ze oni pracujju...je mi z toho zle ake ste zle a zakarne....FUJ

zuzkaanicka
24. dec 2013

@bazarik237 no, ale odsudzujes tu najma Ty 😝

macamac
24. dec 2013

Inak baby,budem asi za blbu alebo naivnu,no ja som sa prvy raz v zivote dozvedela prave tu na Mk o tom,ze partneri riesia pocas materskej dovolenky nejaku financnu zavislost nezarabajuceho partnera
Akoze sorry ale to mi pride ako maximalne nevyzrete spravanie partnera a to ze na rodinu zrejme este nedorastol
My mame riadnu hypo,pocas md a rd to bolo vselijake financne ale muz nikdy nespomenul ze by som mala ist robit
Ja nastasie take ambicie nemam, som z tych, ktorym bolo doma fajn a uzivala som si to. Nemala som potrebu vlastnej realizacie v praci,lebo mi je jasne,ze budem robit do smrti 😀
Co ale neznamena ze neviem pochopit zeny, co tu potrebu maju
Kazda sme ina
Ale fakt nikdy som nemala pocit,ze som financne zavisla na niekom, nikdy
Nechapem tymto pojmom, byt financne zavisly
Ja to beriem aj s muzom tak, ze tvorime jeden celok vo vsetkom
A to sme spolu kopec rokov
15 manzelia +7 rokov chodenia

bazarik237
24. dec 2013

@zuzkaanicka tak mi povedz koho som odsudila?

bazarik237
24. dec 2013

@macamac Ano, toto sa mi paci...Preco to vobec riesit? Sme celok....palec hore

zuzkaanicka
24. dec 2013

@macamac ja napr. aj keby som nepracovala, tak by mi manzel nic take nevyhadzoval na oci, ale nie vsetci su taki ... to, ze som pracovala, to bola len moja iniciativa, nebolo to nicim vynutene, len mojim vztahom k praci 😉 ... ale su chlapi, ktori takto zeny "drzia pod svojou mocou" ... takze je lepsie, ked je zena pripravena aj na taku situaciu, potom aspon nie je nemilo prekvapena 😉

macamac
24. dec 2013

@bazarik237 ja neviem ja to tak citim
Mozno pridem niekomu staromodna 😉

mima4
24. dec 2013

@bazarik237
pozri, kazdy ma inde hranice, co toleruje a co ocakava. Niektora zena znesie parkrat po papuli, ked ju partner nazve p..a a zije s tym, aj ked sa z nej stava citova troska a hlavne vsetko si to zliznu jej deti. No su aj zeny, ktore si seba vazia a ano, je to feministicke zmyslanie, ze zena si seba vazi a nedovoli, aby ju niekto urazal, bil, ponizoval a podla mna je to OK. Nezavislost spociva v tom, ze som s partnerom z lasky, nie pre peniaze a ekonomicke vyhody. Pravdaze k tejto nezavislosti treba sa aj nejako dpracovat, ci je to kvalitne studium, jazyky, dobra odbornost, slusna prax, ale aj vyber regionu pre zivot, kde som uplatnitelna a mozem mat dobru pracu. Nebudem si hadam stavat dom v palovej riti, kde nemam sancu najst si pracu ani s detmi v puberte alebo max predavacku a pritom mam VS 😉
Nechcem sa ta dotknut ale na to pranie, zehlenie, varenie, upratovanie si muz najde hocijaku sluzku, .. na to nepotrebuje partnerku 😉 Ale mnohe zeny ostavaju zavisle na debilov, a zahodia svoje najkrajsie roky zivota, lebo nedokazu sa od nich pohnut...

nechapem, ze ty ako zena nedokazes pochopit ake musi byt tazke rozpolozenie u zeny, do ktorej si kazdy len kopne...

macamac
24. dec 2013

@zuzkaanicka jasne
Ale mna konkretne nedrzal nikdy a v nicom pod palcom a naopak
Vcelku si myslim ze naozaj mame v tomto jasno
Takze som nemala potrebu nikdy takto uvazovat, zariadovat sa alebo si setrit bokom
Fakt nie

A co sa tyka teba,citala som 😉
Ja neriesim ine zeny,ci pracuju odkedy a preco
To je kazdej vec
Kazda sme ina , kazda ma ine potreby,podmienky,.. 😉

zuzkaanicka
24. dec 2013

@bazarik237 Ty si tu hned zacala "nadavat" do super zien a to len preto, ze niekto premysla inak ako Ty ... ale aj to je nazor, neberiem Ti ho ... ale skus si precitat svoje prispevky, pozitivne ladene neboli ani omylom 😉

mima4
24. dec 2013

@macamac
napisala si to spravne "tvorime s muzom jeden celok.." 🙂
Ale je tu koooopec partnerskych/ manzelskych vztahov, kde muz ma svoju partnerku za handru a neraz ju vzdy za tu handru aj mal. A hlavne dobre si uvedomuje, ze ona od neho len tak neodide, lebo kvoli nemu sa vybodla na vysku, potom prva materska, druha.. je uz 6 rok doma.. pričom byvaju niekde, kde sa vrany otacaju... tak kde by sa holka ponahlala? 😉 Tak bude do nej kopat..vsak mu neutecie ☹
Muzi - debili radi zneuzivaju situacie a kedze si ich casto aj mnohe zeny na konovi volia na zakladanie rodiny, tak by mali byt aspon pripravene na moznost odchodu a osamostantnenia sa.

zuzkaanicka
24. dec 2013

@macamac ani my to doma nemame tak, ze by ma v niecom drzal pod palcom, aj ucet mame spolocny ... ale zavisla na manzelovi nie som 😉

macamac
24. dec 2013

@zuzkaanicka no ved ani ja nie som zavisla na muzovi 😉
A vies preco?lebo toto slovo patri do nasho vztahu,ale nie v spojitosti s peniazmi 😉
A na ucet prisiel ku mne 😀 som majitel a on spoludisponent 😉

zuzkaanicka
24. dec 2013

@macamac tiez sme to v spojitosti s peniazmi este doma nepouzili 😅 ... ale je fakt, ze tu na MK snad denne citam nejaku temu, kde to v rodine takto (ne)funguje ... takze to asi nebude taky ojedinely jav 😖

macamac
24. dec 2013

@zuzkaanicka no ved prave
Preto som napisala,nedalo mi to
Fakt tomuto nejako nerozumiem