Mám pocit, že ma otec znenávidel
Neviem kde nastal zlom, co sa udialo, co sa vlastne deje, kedze so mnou prestava komunikovat, ale zacina ma to dost zozierat 😲
Napisem to len v skratke, ale zda sa mi ze to prislo ked mu padla 50tka... zacal mavat strasne vykyvy nalad, raz bol usmiaty, potom nervozny, podrazdeny (z toho dovodu sme sa od mojich rodicov aj odstahovali)... tym sme si mysleli, ze sa vztahy napravia a bude to zase ok... no omyl... prepina mu stale viac, je na mna nechutny, vie ma aj pourazat,ked sa opytam uplnu hlupost, tak mi povie ze mam slepaci mozog a takto... uz ma dokazal aj rozplakat a mama sa nedokaze na to pozerat... raz vybuchla a vyletela po nom, ze jedinu dceru ma (aj syna-to je milacik rodiny) a utoci na mna nepravom, ze ci sa nehambi atd... viete co urobil? na druhy den zbalil veci, napisal jej list, ze ked sme pre nu dolezitejsi my, tak odchadza... skutocne ma tak nenavidi? ved som jeho jedina dcera, neublizujem mu, snazim sa mu aj pomoct ked treba (je invalid, nema ruku a nohu, mal tazky uraz pred 20timi rokmi)... co sa s nim pre boha deje? ked sa odstahoval do tej garzonky (samozrejme uz je naspät) tak som tam za nim bola s tym umyslom nech si povieme do oci vsetko... odmietol, povedat ze ma ma rad, ale ze to nechce rozoberat... ako mam zistit co sa deje? ja som ho tak zboznovala, bol moj vsetko... za vsetko som vzdy bola nanho pysna... chvalila som sa nim pred kamaratkami akeho mam uzasneho fotra 😝 a na stare kolena mu to zacne prepinat? mne to ide ale na psychiku... napriklad... dohodli sme si mensi vyletik niekam na hrad, zamok, alebo zoo... (ja, manzel, dcerka a moji rodicia)... nakoniec mi mama napisala ze sa nejde, ze je otcovi zle... hovorim ok, pojdeme nabuduce... isla som teda robit poriadky, prat, neskor pradlo vesat... ked zrazu stojim na balkone, tak otec prefrcal s mamou v aute aj s brachom a jeho priatelkou... pisem mame, ze sak mu je zle, ze to co??? a ta odpoved ma totalne dorazila na kolena, nedokazem sa nanho za to ani pozriet... ze: no povedal ze radsej pojde s Miskom (bracho) a ze ona nevedela ako ma zareagovat, tak len ticho nastupila do auta... mama je taka cely zivot, nic mu nepovie, len poslucha ☹
co by ste robili v mojom pripade? ako by ste sa chovali k nemu?
no to bude tym vekom si myslim.. moj otec ma 53 rokov a pozorujem len poslednych max 5 rokov ze sa zmenil.. nie je to nic katastrofalne, ale je vecne podrazdeny, nervozny, vsetko mu vadi a cim dalej tym mam pocit ze je to horsie, fakt niekedy sa sprava ako male decko v mnohych veciach.. ide mi to strasne na nervy, ale v takom veku sa clovek uz zmenit neda, musi sam odseba..
aj muži majú "klimakterium",kto si myslí,že nie,tak sa mýli...len sa to u jedného prejaví viac ,u iného menej...máš svoju rodinu,staraj sa o ňu,otca nechaj byť,nemyslím prerušiť kontakty,myslím neriešiť jeho správanie...mamka ho pozná,reaguje ako reaguje,ty sa preto nenič,netráp
Je tu taký malý problém .... môj otec manemá rád ... cítim to tak ..... furt na mna kričí mam chorobu ADHD .... ( že na niektore veci zabudnem !! nie skleroza !! ) otravuje ma tým že som debil ... vypína mi len tak PC alebo TV hučí na mna ... ráno sa zobudím umyjem si zuby idem na WC a naranajkujem sa a zakričí na mna že som Chujovod že som vypol teplú vodu .... pritom ona sa vypla sama aj kamarat ju ma vypnutu obyčajná odstavka teplej vody.... Sisa0310 myslím že sme na tom asi rovnako ked moj oco ma 49 čiže je v tom prechode .... žiadam o psychickú podporu prosíím mam 15 rokov
Ďakujem 🙂

@sisa0310 skus este jedn osobny pokus, jeden mejlom a ked nie, bohuzial..nechaj to tak...mas svoju rodinu, svoje problemy, svoje veci...na nho budes mat dobre spomienky..a uvidis ze casom možno o rok , možno o dva sa to napraví..už ho nezmenís...zmeni sa sam, ked bude vidiet ze nie je potrebny..aj ked ho miluješ..spraav radikalny krok...neche sa s tebou bavit, nech sa nebavi...ved nie je jediny na svete...(a pripomienky typu:je to môj otec a bla bla...na to kašlite)..niekedy sa ludia menia..cmuk držim prsty