Mám pocit, že sa obklopujem nesprávnymi ľuďmi
Poslednom čase mam pocit že sa obklopuje nespravnimi ľuďmi.... Neviem už ako to mam vnímať považovala som svoju kamarátku za ozajstnú kamarátku no poslednú dobu už neviem ako sa mam nato pozerať či je problém vo mne alebo v nej...... Keď sme boli slobodne ešte bez deti tak sme hoci kedy išli na kávu nakupovať výlet hoci kam no momentálne sme si s mužom založili už rodinu mame 7 mesačnú dcérku no od kedy sa nám narodila dcérka stále nám vyčíta že neviem snou ísť do iného mesta na nákup neviem snou ísť na kávu alebo pred mesiacom nás volali na turistiku do hory lenže ja babo nekojim a s tak malom dieťaťom je problém ísť niekde do hôr na turistiku stále mi všetko vicita ze materstvo není choroba a ze od kedy mam rodinu tak jedine co stále robím ze som sními sadim upratujem ze sa stále len vyhovára ze preto ani nepíšem stále... Proti ja sa veľa krát do dňa snažím jej aj napísať aj zavolať aj stretnúť lenže to už není také jednoduché ze budem sedieť pri mobile mam aj iné povinnosti a tiež hoci kam sa zobrať není len také jednoduché... A druhá vec jej priateľ strašne pije ona si chce zobrať hypotéku na dom s nim lenže on ma živnosť a on nechce zmeniť prácu aby dostal hypotéku takže im banka nedala a my teraz kupujeme dom keď to zistila tak začala mi písať ze sme trápny a načo chceme ísť na dom a ešte novostavbu mame si kúpiť starý dom a nie novostavbu
Ze robíme chybu neviem co sa snou deje alebo ci je fakt problém vo mne keskeronakupovali
Môže to vzniknúť keď oni nemajú zatiaľ bábätko nerozumie tomu co prežívate , to nevysvetlíš, ... a hlavne je lockdown tak ake nákupy a stretávanie 🧐daj jej čas a možno pochopí a keď nepochopí nájdeš si inú kamosku ...
Ku kamaratke sa nevyjadrujem. Ale do termosky vrelu vodu, do druhej nadoby chladnu vodu, do nadobky nadavkovane umele mlieko, bezdotykovy teplomer a mliecko zarobis kdekolvek.
My sme takto v pohode turistikovali.
Mala som presne takúto kamošku. Bezdetná, bez chlapa, bez starostí. Išla mi dávať rozumy, ako sa s malým bábom dá robiť to, čo ona odo mňa chce. Nechcela, alebo nevedela pochopiť, že ja som už niekde inde. Už nie sme kamošky, ani neviem, čo s ňou je, ako žije... Proste sme sa "rozišli". Ale tým Ťa nechcem nahovárať na rovnaké riešenie problému.
Ten dom som nepochopila, ale to, že niektoré odkedy máte deti ste ako 60 ročné babky a selektujete sa od ľudí je pravda a praktizujete to od narodenia až navždy.Vždy si nájdete nejaké výhovorky a nie je to raz, dvakrát, ale stále.
Tak sa nečudujte, že deti odrastú a budete samé.
S dieťaťom sa dá robiť kopec vecí.Kľudne ísť aj kočíkovať.Ja by som šla aj na prechádzku, ale niektoré ste zalezené doma na večnosť.Moje známe chodia hore, dole a to chodili aj keď ich deti mali menej než 7 mesiacov.Niektoré sú zalezené aj po 1,5 roku a sedia doma. 🤷
Takú kamarátku by som tiež poslala do zadku čo ani kočiar nevie vytiahnuť a ísť na vzduch.
Chcela by som ešte doplniť, že ja ako bezdetná plne rešpektujem, že má niekto dieťa a mám osobnú skúsenosť, že keď sme sa dohodli a povedali kamarátom, že vtedy a vtedy máme čas, že nech sa nám ozvú kedy im to bude vyhovovať lebo majú dieťa tak nech mu nenarušíme režim tak nás ešte sprdli, že čo sme sa neozvali 🤷.A takto sa dohadujeme už skoro 2 roky a ani raz sa neozvali, že majú čas a, že im to vyhovuje.
Takže by som nehádzala vždy vinu len na bezdetné lebo človek sa chce prispôsobiť a vy sa neunúvate ani len ozvať a viete, že má druhá strana čas lebo vám to oznámila a nehovorte mi, že za skoro 2 roky sa ten čas nenašiel.
Všetko je to o prístupe oboch strán.Keď chce niekto len sedieť doma tak nech si sedí, ale nech nečaká, že druhá strana sa bude stále prosiť.
Ty si sa posunula tam, kam sa jej nepodarilo s jej ožratým priatelom. Tak sa ti to snaží osladiť. Jednoducho ju dusí závisť. Poobzeraj sa po inej kamoške, táto ti veru nepraje.
Zivot aj priority sa prichodom dietata zmenia. Zrazu vecne nakupovanie a kavicky stracaju vyznam a clovek si viac vazi cas so svojou rodinou. Je vsak pochopitelne, ze kym je clovek bez deti, nevie uplne precitit aka zmena to naozaj je a preto sa domnieva, ze s detmi zrazu sedia niektore matky na riti. Lenze male deti maju rady rezim, pravidelnost, je potrebny cas, kym sa zladia obe strany. Kamaratka je zjavne nestastna, ma iste predstavy o svojom zivote ale nedari sa jej ich naplnit, a este nadovazok vidi ako ty si uz zijes svoj zivot.. to ale ty za nu nijako nevyriesis, ona sama musi pochopit co treba robit. Netrap sa, uzivaj si dietatko a nenut sa do kazdodenneho kontaktu, kde je vysledkom aj tak len vycitka.
Tak život bezdetnych a tých s deťmi je diametrálne odlišný, to je pravda. Kamarátsva vedia vydržať celý život, aj keď sú obdobia keď sú ľudia v tak odlišných životných situáciách že nejaký čas nemusí byť kamarátstvo a stretávanie také intenzívne, ale vždy sa to dá prekonať.
Druha vec je, teda aspoň ja to tak vnímam že skutočne kamarátstvo by malo byt aj o úprimnosti a mali by sme vedieť príjat ci povedať aj negatívny názor, nie iba mazať med okolo huby.
Bezdetna žena moc nechape aké zložité vie občas byť vyraziť niekam s dieťatkom, na druhú stranu ako to tu aj spomínali niektoré baby stáva sa ze čerstvej prvorodicke niekedy úplne prepne a zabarikaduje sa v nejakom svojom mikrosvete materstva a nevidí že to možno uz aj trochu preháňa.
Aj s malým babom sa dá vyraziť na kávu, nákupy ci vychadzku (aj v lese nájdeme chodníky vhodné na kocikovanie) . Dokonca aj na víkend na chatu. Alebo nechať babo manželovi a dopriať si hodinku na káve s kamoškou iba sama.
Umelé mlieko, vodu v termoske aj plienky predsa zbalis s môžeš byť preč aj celý deň.
S tým domom je to možno podobne, nepoznám tvoju kamošku nakoľko ide o úprimný názor alebo ci to je závisť, ale poviem ti ze keby moja kamoška ide kupovať nejaký predražený bungalov uprostred poľa kde nič nieje iba 10 podobných ohav tak jej poviem asi to isté.