Mám pocit, že sa zbláznim
Zalozila som si novy nick, som na MK uz dlhsie ale kedze tu mam rodinu, kamaratky a ludi co ma poznaju tak sa chcem vyrozrpavat anonymne.
Som matka mam male dietatko, ktore je ale velmi ucenlive, celkom poslusne, no nemozem si nan stazovat.
Donedavna som zila s otcom dietata, asi pred 2 mesiacmi som ale odisla zo spolocneho bytu. Preco? Jeho psychycky teror mi isiel na nervy. Jednoducho stale otazky co robim, kde som a neivem co vsetko. Ked osm isla ku kamoske tak mi volal aj 10x za 4 hodiny a samozrejme kazdy telefonat bol smrtelne dolezity, max ma to vytacalo, k tomu ma stale ponizoval, hovoril pred kamaratmi ze mam drzat hubu, ze mna sa nikto na nic nepytal a tak. CO ma max vytacalo bolo ked vedel ze ma prist navsteva, tak on samozrejme min. 30 minutova sprcha ak nie vana na hodku, ptoom sa holil, parfemoval, obliekal a potom isiel napr. umyt auto alebo nieco vybavit do prace, mne nevadilo ze som si musela vsekto nachystat sama a ze bolo dieta so mnou ale to ze prisiel pan domov a najprv 20 otazok preco to este neni, preco stojim v kuchyni ci sa pojdem upravit, kedy sa pojdem urpativ, co si mam obliect, nech sa namalujem, a nech stiahnem brucho, a nakoniec sa chvalil ze vsetko robil on. No ako to ma max. vytacalo.POcas vztahu som sa snazila par krat riesit nase problemy ale neako to nevnimal a samozrejme som bola vzdy na chybe ja.
Tak kedze stale hovoril aky je so mnou nespokojny tak som jedneho krasneho dna zbalila seba aj dieta a odisla prec. Odvtedy sa citim lepsie, stastnejsie a spokojnejsie.
ALE pocas tej doby som sa z niekym zoznamila, no ako to pvoedat zamilovala som sa, je tu ked ho potrebujem, ked sa citim zle a ako clovek, chlap je to co hladam.
Problem je v tom ze sme sa este nevideli, okrem fotiek a druhy ze cely ten tlak co som mala vo vztahu prenasam do tohto,,vztahu,, a hlavna vec je ze mu neverim, snazim sa ale je to take tazke neda sa, co robit dalej.
Bol niekdo v podobnej situacii ze po rozchode zacal nieco nove ako to fungovalo? Vobec neviem co robit ale myslis si ze aj ja mam pravo byt stastna.
@mirka933993
Mas pravo byt stastna, ale moj nazor je taky, ze nieje dobre ist zo vztahu do vztahu. Spoznaj toho noveho muza, skamaradte sa, zacnite sa aj stretavat, ale ako kamarati a keby doslo k niecomu, co by hovorilo o blizsom vztahu, stopni to a zdovodni mu, ze potrebujes cas na upokojenie hladiny z predchadzajuceho vztahu.
Ak ten novy muz je ten pravy pre tvoj zivot, bude ta chapat, akceptovat a pocka. Ak je to len dalsi čurák... tak o nič si neprišla 😉
možno trochu od veci,ale dokiaľ ste si neobstarali dieťa,tak bol tvoj partner ideál? tie jeho vlastnosti si nezbadala skôr? lebo mnohé problémy by nemuseli byť,ak by ženy prekukli s kým si idú rodinu zakladať 😒 ...takže áno,máš právo na šťastie,len tentokrát vyberaj lepšie a nikam sa neponáhľaj 😉
@luba28 a ako to zacalo, poznala si ho osobne cez net? ako si zacala doverovat?
@mima4 ano ano jasne tak to mam aj v plane,,,vztah som to nazvala preto lebo sme na sebe zavisly je mi smutno ked nenapise a tak, ale neni to este asi realne chodenie.
@janinah za a. poviem to otvorene dieta som chcela, nechcem povedat ze je mi jedno s kym to nie, s ex sme sa poznali asi 8 mesiacov ked som ostala tehotna, nebyvali sme spolu, proste bol to kamos, s ktorym som obcas mala nieco viacej, ked som sa dovzedela ze som tehotna tak pre mna bolo jasne ze si male necham, o vztah som zaujem ako taky velmi nemala. Neskor sme sa ale rozhodli reps. tak to neako prislo automaticky ze stal pri mne zacali sme spolu byvat a tehu bolo super, vsetky problemy nastali ked sa narodilo dietatko.
@mirka933993 ja som ho poznala 10 rokov a ked som sa rozvadzala tak sme sa dali dokopy naozaj ,....cize ja som vedela kto to je a aky je ,...
@mirka933993 uplne chapem..aj cez net sa da zalubit 🙂
Urcite sa vsak v tom vztahu neponahlaj a bud k nemu urpimna, povedz mu svoje dovody. Ak to mysli s tebou vazne,bude ochotny cakat a byt ti oporou 🙂
@luba28 ah tak to si to mala ine, je ine ked niekoho tak dlho poznas. ach
@mirka933993
no chyby robi kazdy clovek... treba sa poucit a ist dalej 🙂
ty tu mas iny nick?
Netrestaj tohoto chlapa za chyby predchadzajuceho ....
@mirka933993 ja by som bola veeeľmi opatrná,takých kamošiek n apísanie môže mať habadej / a možno aj rodinu/ dôveruj,ale preveruj
@mima4 on o vsetkom vie, o kazdom probleme ktory mam, o vsetkom co ma trapi, nie som ten typ ktory by nieco schovaval alebo zatajoval. Jednoducho ak ma zaujem tak mu to nebude vadit
ono skor je problem vo mne, ja odkedy som sama nedokazem nikomu verit, som paranoidna, mam pocit ze vsetci na okolo mi klamu, zatajuju, ked sa nieco stane tak si myslim ze si to niekto na mna naplanoval. Ked sa tento novy neozve mam pocit ze sa neozve uz nikdy, ze vsetko co mi pise je klamstvo, dokonca mam strach ze to neni chlap ale zena.
@janinah to je to co si hovorim aj ja, ale zase ak by mal rodinu no neivem myslim ze to nema je skoro nonstop so mnou na nete, od rana 8 do noci do 23, plus ci vikend ci cez tyzden to je jedno jednoducho stale. Tiez mam jeho telefonne cislo, takze si myslim ze zase taky extrem to neni.
A ano chcela by som preverit ale ako?
ak niečo nefunguje je zbytočné to ťahať ďalej. Nikomu tým nepomôžeš. Len sa drž hesla : 2x do tej istej rieky nevstúp!!!!! Pomaly!!!!! 😉
@tinacho ano ved preto som aj odisla. Ako vies ja to tu teraz nebudem rozoberat ci som vedela aky je aky neni, jednoducho ja nie som typicka zena ktorej priority su vydat sa, mam rodinu a byt ticho. Ja som pracovala na svojej kariere, cestovala som a chcela som sa usadit, ale z niekym kto mi zato stoji, sama som sa velmi zmenila, ale teda ked na druhej strane ziadna odozva a len nuda sorry ale ja chcem s partnerom este zit.
@mirka933993 Ja som bola v podobnej situácii, ale ja som bola bez dieťaťa a napíšem na rovinu, to nové mi poslúžilo ako bútľavá vrba, ako niekto na preklenutie obdobia, vyrozprávanie sa. A ani sme sa nestretli, ked mi začalo byť lepšie, aj naša komunikácia začala viaznúť. Neviem prečo. Možno sme už inak nemali tému na komunikáciu, ked ja som prestala písať o bývalom a on inak nevyvíjal komunikáciu, ja som postupne prestala chodiť na zoznamku, išlo to do zabudnutia.
Čiže ak chceš vzťah, sleduj, či sa bavíte aj o niečom inom, než o tom čo si doteraz prežívala, či on vyvíja komunikáciu aj iným smerom, smerom, kde by si mala pocit, že ťa chce spoznať, nie len reagovanie na tvoje žalovanie sa z bývalého partnera.
@lili_mia hej jasne ako my sa bavime o byvalom len tak zbezne velmi zbezne skor sa bavime o inych veciach, o zivote ako takovom, kto co robi, kedy sa uvidime a tak
@mirka933993 no vieš sú asi dva druhy žien na svete:
1, tie ktorých hlavnou prioritou je vydať sa
2,my ktoré čakáme od života aj niečo viac.
Tiež som si najprv potrebovala urobiť zázemie...práca, dom, auto....a teraz to zdieľať s niekym kto ma takto komanduje, tak to by som nezniesla. Nepatrím medzi ženy ktoré čakajú na chlapa kým prinesie domov peniaze.
Vždy som si ich zarobila /a nie málo/ takže rovnoprávnosť aj vo vzťahu. Môj manžel to ale zavčasu pochopil a to skôr ja ho komandujem haha...ale nie rovnoprávnosťou by som to nazvala.
Ujednoť si čo chceš a choď za tým, aspoň to nebudeš raz ľutovať. Ale keď si sa rozhodla odísť tak bojuj, či už to bude s týmto chlapom, nijakým chlapom alebo iným.......život treba žiť a a nie prežívať. 🙂
podla moznosti sa nenamotat a snazit sa ostat len kamosmi.
potrebujes pauzu, kludne byt zalaskovana, kludne cerpat podporu a vlievat si silu do zil, ale zatial ziadne stretka a podobne. tam najskôr podlahnes tuzbe uz byt teda spolu aj realne.
no a poznas to - spociatku sa vsetko velkodusne prehliada, sme presvedcene, ze toto v pohode zvladneme tolerovat, lebo vsak to je to, co ho robi tym koho milujeme, tak ludskym (to, ze ma aj chyby - vtedy ich nazyvame chybickami, chybami sa to stava po istej dobe spoluzitia, ked nam uz notne idu na nervy 🙂 ), a preto nam to nevadi, o to viac ho milujeme.
laska je raz taka.
najprv musis zit chvilu sama, ucit sa riesit si zivot sama, so vsetkymi problémami, atd. nacerpat pocit a skusenost, co je to byt nohami pevne na zemi.
hlavne potom, co prvy vztah bol akesi nechanie sa unasat, kam to zivot sam zavial.
potom ako sa staras sama a urcujes si smer, jednak uz vies, co je to obracat sa sama a mas predstavu o tom, co potrebujes a co by partner naozaj mal priniest do vasho zivota (aky druh opory a podpory) a skor vybadas, ze nieco nie je tak, ako by malo byt. skor ti zablika alarm, ze to ide zlym smerom.
takze si zvysujes sancu, ze druhy raz rovnaku chybu neurobis (100% istota to nie je, ale sance su podstatne vyssie).
a k tomu, co citis okolo nového vztahu - daj na svoj pocit. myslim, ze ti jasne signalizuje, ze potrebujes odstup, prv ako sa vrhnes do niecoho nového. takze skus dat na tuto intuiciu. nemyslim, ze nieco prepasies.
bez ohladu na to, ze urcite su zeny, co sli zo vztahu do vztahu a dopadlo to skvele.
@tinacho neverim ze ma tu niekto chape. Myslela som si ze som cudna ze nie som ako ine zeny ktore sa podradia a posluchaju ale jednoducho ja to neviem. Respektive nemam problem pocuvnut aj muza , ale nie ked to neni to co si predstavujem.
Napr. zavidim zenam ktore z manzelom spolu varia sadnu si veceraju spolu alebo muz sedi a povie zene ze si moze ist robit co chce. No to som nevedela doteraz co je. Sadla som za PC a hned buzeracia, kukala som telku buzeracia.
A ano aj ja si zarobim na seba sice teraz z dietatkom to ide tazsie ako ked som bola sama pretoze robim na mensi uväzok ale zarobim a ten mi povedal ze ma zivy ach
@moonlight1210 no ja som zila dost rokov sama viem ake to je a s tym nemam problem. No co sa mojho pocitu tyka ach ja neviem problem je v tom ze co ja viem. Ja uz som asi viacej velmi zalubena. Vies bolo to necakane, nehladala som nic a nikoho proste fakt mi spadol do cesty, a teraz nedokazem bez neho zit, dychat, no a ako to povedat som fakt na nom zavisla.
@mirka933993 vieš čo podcení chlapské ego? Keď je baba samostatná alebo nedajbože zarobí viac ako on. A taktiež keď si nenechá skákať po hlave. Kašli na toho chudáka. Neviem koľko máš rokov ale toto do konca života. fuj.ne 😠
@mirka933993 a co tak sa stretnut s tym dotycnym????mozno cez net je to ine ako sa rozpravat zoci-voci,...neboj,...ako sa hovori risk-je zisk,.....len nemysli na nieco zle,mas babo,....ktore ta potrebuje,....
@luba28 ach keby sa dalo sa stretnut tak hned zajtra. Po prve ja zijem mimo slvoenska a on tiez. SMe od seba nadaleko, neni to take jednoduche.
@tinacho mam 30 byvaly bol mladsi tiez som si myslela ze je nevyzrety a tak ale podla mna on je taky charakter bud je dobry len on alebo bude ostatnych zhadzovat
@mirka933993 neboj sa bude ešte lepšie , ja mám po 30-tke a tiež si to každý deň hovorím.... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@tinacho ha ha si ma rozosmiala, aj ja si to hovorim, kazdy den ked vstanem tak si poviem ze mi bude lepsie ze bude lepsi a krajsi den a na konci dna dostanem depku
@mirka933993 ahaaa,ale aj tak je to zaujimave,,, a pekne,.. 🙂 no ako Vas dat dokopy,hmmm??? 🙂 🙂 🙂

@mirka933993 ano,stalo a som stastna ,spokojna,.....a je to muz s velkym M,..... 🙂