Mám počkať, alebo mám odísť?
Slobodna mamicka,doma "peklo", novy priatel. Priatel chce aby sme sli byvat k nemu (byva sam,s malou si rozumeju) problem je vsak vidim v tom,ze sme spolu kratko (mesiac) ale situacia doma ma nuti ponuku prijat. Co by ste na mojom mieste urobili vy???Pripadna vlastna skusenost potesi. Dakujem.
PS: "mudre" komenty si nechajte pre seba,stojim len o nazor.
@nela1916 co urobi? predsa to, co ine zeny ktorym to prestane klapat po dlhorocnom vztahu - odstahuje sa do podnajmu, mozno s kamaratkou, mozno bez..
ma uz dost rokov aj dceru uz ma skolkarku, takze predpokladam, ze s pracou nema problem - nie je to tinedzerka co prave vysla zo strednej a nevie nic o dospelackom zivote..
a to, ci casom nebudu partnerove zlozvyky vytacat do nepricetna, to predsa nevies nikdy - stale mi nikto neodpovedal aky dlhy ma byt cas, kedy je vhodne stahovat sa k priatelovi..
@majuska23988 podla mna by si sa mohla s malou nastahovat ku priatelovi vtedy,ak je zodpovedny a spolahlivy.Navyse ak si tiez rozumie s dcerkou... nemyslim si tiez,ze to,ze si s nim iba mesiac by ta v tom malo zastavit.Sama vies najlepsie posudit ci mu doverujes az na tolko.Drzim palce nech je tvoje rozhodnutie spravne😉
@bodka13 NO tak ja som také šťastie nemala, tiež ma pocity často neklamú, no žiaľ, sklamali ma hneď v niekoľkých "osudových vzťahoch", ľúbostných aj kamarátskych. Práve ten pocit v zmysle "toto je ten správny človek, som si ním na sto percent istá" vie byť strašne klamlivý, lebo človek potom tak ttrochu prestáva rozmýšľať,aspoň v istých aspektoch. Len vo vyššie opísanom prípade je podľa mňa v hre skôr ponorka z vlastnej rodiny, a to ja teda na harmonický začiatok partnerského vzťahu nevidím pri najlepšej vôli, naopak, pre mňa je to čistý antidôvod spolužitia. 🙂
@jana_eyre tak prečo sa tak chytá prvej príležitosti presťahovať sa a už dávno v tom podnájme nebýva?
A kedy je čas k priateľovi sa presťahovať? Um? Čo ti ja viem? V hre je asi celá filozofia "partnerského spolužitia". Ak to človek "berie v zmysle "však vyskúšam a keď sa mi priateľ sprotiví, mám sa kam odsťahovať), tak potom taký limit asi naozaj neexistuje. ja osobne s tým ale nesúhlasím, teda s celou tou tendenciou "nestrácať čas a ísť do spolužitia", osobne to považujem za takú zlatú strednú cestu medzi "chodením" a manželstvom - "síce už od prvého ošiaľu zdieľame spoločnú spálňu, ale môžem odísť, kedy sa mi zachce". TO neber osobne, to je len môj pohľad a nesúvisí s nikým konkrétnym.
NO a ak už teda zakladateľka má morálne túto otázku vysporiadanú, tak by som minimálne brala ohľad na dieťa a tu by som ako kritérium "toho správneho času" zvolila zopár krízových situácií, ktoré sme už spolu prežili, takisto množstvo stráveného času v jednej alebo druhej domácnosti, aby som mala jasno v tom, ako druhá strana reaguje v krízových situáciach a tiež v tom, ako môj partner pristupuje k výchove detí. Samozrejme, pokaziť sa to môže aj po tridsiatich rokoch manželstva, ale aspoň by som vedela, že som bola dostatočne zodpovedná a minimálne som vedela, s kým spoločnú budúcnosť začínam, ak som už nemohla vedieť, aký iný človek sa raz z môjho partnera stane.
@majuska23988 Inak tie naše doťahovačky si nevšímaj, to sa tu iba tak nezhodneme, no ale aj tak je to celé na tebe. 🙂
mala som taku kolegynu pred 4 rokmi, ona 30, dcerka 4. isla podla presneho scenara: novy chlap. do tyzdna status na fb 'zadana' do mesiaca u nho nastahovana. rozchod. zmena statusu na fb na nezadana. nastahovanie sa spat ku matke. toto sa opakovala 3x. potom som z prace odisla, ten jej status na fb sa odvtedy niekolko krat zmenil, ale uz to zial nestiham sledovat. teraz je opat u nejakeho chlapa. stastna. znovu. nechcem vediet co z tej malej vyrastie.
Dakujem vam za nazory.Niektore potesili ine nie ale o tom je diskusia. Pisem cez mobil tak nejdem menovite odpovedat kazdej len citala som tu nazor,nieco v tom zmysle ci nie je nasilnik alebo nieco podobne. Nie,nie je a viem to na zaklade nazorov ludi,ktory ho poznaju omniho dlhsie ako ja (pracujeme v jednej firme) a poviem vam vacsieho "dobraka" ako je on som nestretla. To,ze ma 33 a nema rodinu??? Je rozvedeny ale nie pre nasile ale preto,ze bohuzial s exmanzelkou nemohli mat spolu deti (nic nezvycajne) a preto si hned od zaciatku buduje uzasny vztah aj s mojou dcerkou a nosil by nas obe na rukach od rana do vecera keby mohol. Travime spolu kazdu volnu chvilu takze za ten mesiac sme boli spolu mozno viac ako ine pary za pol roka.
Nie,nie som s nim preto aby som "vypadla" z domu,mam ho naozaj uprumne rada a on mna tiez. Urcite sa spolu budeme este vela rozpravat na temu dpolocneho byvania (nejdem sa stahovat zajtra) len som chcela vediet nazory vas mozno skusenejsich mamiciek.
No a na koniec,do tohto vztahu urcite nejdem s tym,ze to nevyjde ano moze sa to stat ale pevne verim,ze to dobre dopadne,hlavne koli dcerke lebo prvorada je pre mna ona. Tot asi vsetko z mojej strany. 🙂
@majuska23988 pokial je to mozne radsej samostatne byvanie, stahovat sa k priatelovi by som odlozila, kym sa viac spoznate
@majuska23988 to je sice pekne a v poriadku, ze ste si s partnerom uz teraz poriesili, kto za co a ako bude platit a co keby ste sa rozisli, ale to je len keby bolo keby a realita moze byt uplne niekde inde....za prve malo rozchodov ci nezhod prebieha racionalne, cize aj ked ti teraz vravel ze tam mozes byt aj po rozchode potom to moze byt inak, plus pre mna je aj polroka dost kratka doba na tak vazny vztah...sice poznam aj ludi ktori sa po mesiaci vzali a drzi im to uz roky, ale nebolo tam dieta....ked ma clovek dieta musi rozmyslat inak...sama pises, ze ak by sa nieco pokazilo musela by si aj tak hladat podnajom...preco to potom neurobis takto teraz...ja chapem, ze clovek chce mat niekoho a financie proste spolu sa to tzv lepsie tahne, ale miestami mam pocit, ze priatela skor vnimas ako moznost dostat sa z domu a odstahovat.....
Ja by som to nevidela tak tragicky. On ju bude živiť možno, ale ona mu tiež niečo dáva, spoločnosť, teplo, či? Je to o dávaní jeden druhému. Ak budú obaja spokojní tak nevidím problém.
Mesiac je strašne málo, brala by som ohľad na dieťa, ešte asi chvíľu vydrž doma. Radšej sa snaž zlepšiť situáciu doma.
@majuska23988 toto naozaj neviem ci je to skoro, jedine co ti mozem napisat je moja skusenost.Nemala som este deti, ale mala som priatela a rodinne problemy.Nebola som s nim ani mesiac a uz som u neho byvala, jasne ze sme navstevovali aj nasich.Bol naozaj strasne dobry na mna aj ked trosku vystrajal, ked si cez vykendy vypil s kamaratmi.Rozisli sme sa lebo este nechcel planovat rodinu a ja som velmi chcela dieta.
Neskor cez mojho kamarata som sa zoznamila s mojim terajsim partnerom.Tiez sme sa poznali velmi kratko a po neakom case ked som sa mu ozvala ma pozval k nemu do spanielska.Je cudzinec, ale rozprava po slovensky velmi dobre.Isla som za nim ale nikto z rodiny nesuhlasil.Po tydni som sa vratila potrebovala som lekara, mala som zdravotne problemy.On to respektoval a ostali sme v kontakte.Presla neaka doba a ja ked som sa vyzdravela pozval ma do holanska, tam zil, ale dost vela cestoval.Boli sme spolu tri mesiace v NL a potom mi povedal ze si chce nieco vybavit sam a isli sme spolu na svk s tym ze on ostal u kamarata a ja som isla k nasim.Nasi to prezili ale vzdy som sa snazila osamostatnit ako som vedela cize nebola som dlho doma.S priatelom sme boli v kontakte.Po neakej dobe ked sa vratil spat do holanska ma zavolal aby som prisla za nim a ja som prisla a odvtedy sme spolu.Par krat to medzi nami zaskripalo a raz ma vyhodil isla som k jeho kamaratovi a este v ten vecer si pre mna prisiel.To su moje dve skusenosti z dvoma priatelmi aj ked ina situacia ako tvoja.Do dnes neviem kde som dostala na toto odvahu.Preto ti moc neviem poradit, ale ako sa poznam ja by som do toho isla.Ste starsi a uz rozumnejsi, clovek uz hlada partnera do zivota, nie ako ked mal 20 rokov.Drzte sa.
@majuska23988 Ak by Vam byvanie spolu nevyslo, aky mas plan? Vratis sa domov? Neboli by potom este viac "na koni"?
zatial by som sa nestahovala, a to z jedineho dovodu, nevies, ci ti to s nim bude dlhodobejsie klapat a mala si ho moze prilis oblubit....ak by ste sa rozisli, dieta by trpelo, ze stratilo blizkeho cloveka..... ine by ma ani tak netrapilo, hlavne toto
@latvia Ano v prvom rade myslim na dcerku aj ked ona si ho oblubila asi od prveho momentu. Skvele si rozumeju ale ano myslim aj na moznost,ze to nevyjde aj ked zatial tomu nic nenasvedcuje. Nie nemam ruzove okuliare ale nie je to moj prvy vaznejsi vztah a viem,co od chlapa a od zivota ocakavam.Vsimam si aj malickosti a dedukujem s cim mozem zit a co by mi mohlo casom vadit. Stale zvazujem vsetky moznosti,pre a proti a preto som zalozila tuto diskusiu aby mi mozno pomohla v rozhodovani. Aj ked neviem... kedy by mal byt spravny cas resp.doba trvania vztahu na spolocne byvanie???
@majuska23988 zapeklita situacia, poviem ti, bola som v podobnej, ale dobre, ze som uz mala vlastne byvanie.
napriek tomu, ze som si s nim rozumela a rozumiem dodnes, po cca roku znamosti som zistila, ze to nie je to, co chcem. moje dieta si dost dlho zvykalo na jeho nepritomnost, nebolo to vobec lahke, ale nakoniec sa to podarilo. preto by som ti najprv odporucila mat podnajom alebo nejake ine byvanie, aby ste si na seba zvykali pomaly, postupne, aj ked sa uz v mnohych veciach poznate.casom zvyknu vyjst na povrch ine vlastnosti alebo zlozvyky, ktore by ti mohli vadit.

@bodka13 No tuším mi odľahlo. :_ Tak fajn, teraz to už dáva zmysel, ale presne to tu "kritizujeme", to zúfalstvo, nakoniec, aj ty hovoríš o premyslenom konaní a ešte aj príprave.