Mám podozrenie, že manželova sestra berie drogy

14. máj 2021

Ahojte, máme podozrenie, že manzelova sestra berie pravidelne drogy (pervitín). Preháňam ak si neprajem, aby sa s ňou moja 3-ročná dcéra stretávala pokým sa to vyvráti/potvrdí? Manžel chce ísť s dcérkou na pár dní na dovolenku, a práve som sa dozvedela, že plánuje vziať aj švagrinú.

ivkazba
14. máj 2021

Mňa by zaujímalo, ako si prišla na to, že berie zrovna pervitín, keď ani nemáš potvrdené, že niečo berie. Ak áno, určite by som nepustila dieťa na výlet s takou osobou. Ale nie som zástanca toho, keď sa veci riešia "lebo si myslím".

kittykat22
14. máj 2021

Samozrejme ze nemozes pustit dieta na dovolenku s niekym kto je na pervitine. Ako si na to prisla ze berie prave toto?

sense
14. máj 2021

Máš dôkaz? Okrem toho ide s dieťaťom otec dieťaťa. A je hádam na toľko zodpovedný že ak by sa mu niečo na sestre nezdalo tak ju nenechá s dieťaťom osamote

autor
14. máj 2021

@ivkazba už v minulosti sme u nej našli malé zatavené striekačky s bielou látkou. Tri roky dozadu jej manžel odstrihol prameň vlasov a poslal na rozbor. Výsledkom bolo denno-denné užívanie pervitínu a to niekoľkokrát za deň. Teraz manžel prišiel s tým, že má opäť podozrenie, prišiel za ňou s dvomi testami - jeden na sliny a druhý na moč. Povedala, že nemá sliny a cikať sa jej nedá - vypili pohár vody a manžel čakal. Nakoniec ju načapal ako si medzi nohavičky dáva nejakú fľaštičku s kvapkami. Chcela ho okašlať. Tak si myslím, že to je jasné. Nechcem ale krivdiť - pokým si nedá urobiť testy, že je čistá tak si neprajem, aby k ním dcérka chodila a aby sa stretávali. Manžel sa skoro kvôli tomu so mnou pred chvíľou pochytil. Zľahčuje to, že však šoférovať nebude a podobne. Ja chápem, že to je jeho sestra ale musí pochopiť aj on mňa. Začínam ale pochybovať kto tu je normálny?! Či som len hysterická...

aniko2
14. máj 2021

Nie celkom chápem manžela. Vyzerá to tak, že aj on je presvedčený, že užíva drogy. Predsa chce ísť s ňou a s dcérkou na dovolenku? ..no možno jej chce pomôcť, odreagovať sa.. možno jej chce ukázať, že v živote sú aj iné priority (dieťa)..

ivkazba
14. máj 2021

Ak chce muž pomôcť sestre, nech s ňou teba ide sám. Deti by som nepustila, aj keby som sa rozviesť mala. Ak to nechápe, tak je nezodpovedný a nenechala by som ho s deťmi.

autor
14. máj 2021

@aniko2 ani ja tomu nerozumiem, viac krát ho oklamala. Ona má dve deti. Aj v minulosti keď sa to potvrdilo tak si povedal, že jej bude pomáhať a ukáže jej “krajší svet”. Istú dobu ju brával na výlety ale zjavne sa nič neposunulo vpred.

aniko2
14. máj 2021

V tom prípade by som sa určite porozprávala s manželom, v kľude. Pekne mu vysvetliť, že on už spravil všetko ale tu nestačíte len vy. Závislosť je závislosť a keď neprestala aspoň pre svoje vlastné deti, ktoré potrebujú zdravú a zodpovednú mamu, nezmení to žiadna dovolenka. Podľa mňa toto bude na odbornú pomoc. Normálne povedz manželovi, že ak naozaj chce pomôcť, treba vyhľadať odborníka..

kittykat22
14. máj 2021

urcite niesi hystericka. Povedz manzelovi ze dieta s nimi neposles. Neblazni. Nieco sa stane a co budes robit? Muzi casto robia veci a nepozeraju na nasledky - a ked sa uz nieco stane tak zalamuju rukami. Lenze to je neskoro, ze jo.

julliska
14. máj 2021

podla mna je divne, ze tvoj manzel sa tvari akoby to bola zavislost na cokolade, ked pises ze jej ukaze krajsi svet, z toho sa clovek nedostane zo dna na den, ze si povie "dost"... tvoj manzel si nedava s nou?(nechcem urazit, ale hned prve ma toto napadlo ked som si precitala tvoje prispevky)

aniko2
14. máj 2021

Úprimne ja by som neriešila len to, že dieťa nepustím ale to, že celá dovolenka je strata času. Pozri, je matka dvoch detí, podľa toho ako opisuješ manžela usudzujem, že má dobrú rodinu (aspoň brata). Napriek tomu sa vrátila k drogám i druhý krát. .. môže ju zobrať aj na Honolulu, to ju zo závislosti nevylieči. Tak ako sa vrátila druhý krát vráti sa aj tretí, štvrtý a piaty krát.. až bude neskoro

autor
14. máj 2021

@julliska no presne, mne to príde tak, že cela rodina si mysli, že to je závislosť na čokoláde. Asi preto, že to nie je na nej vidiet. Manžel neberie určite.

autor
14. máj 2021

@aniko2 no on primárne berie dcérku, lebo to ma spojené s obchodným stretnutím a popri tom chce vziať aj ju s neterou. Ano, sme zo slušnejšej rodiny.

janinah
14. máj 2021

Na dovolenku by mal zobrať manželku a nie podozrivú švagrinú....celý divny príspevok.nieco si asi zamlčala.

autor
14. máj 2021

@janinah nie je divný, ja som chcela ostať s bábätkom doma.

wudz
14. máj 2021

Zjavne jej chce tvoj muž pomôcť. Ide o to, ako sa ona správa vo vašej prítomnosti. Manželov bratranec je tiež na drogách (heroín) - prišiel na to môj muž podľa toho, ako chalan brutálne schudol, ako sa správal. Povedal to jeho rodičom, tí to vôbec neriešia, nemajú chuť mu pomôcť. Tak sme sa snažili trochu my, avšak bývame od neho 200 km, ale býva blízko našej starkej. Takže vždy, keď sme šli k nej, zavolali sme ho, nech nám príde pomôcť sadiť, nech si ide s nami zahrať futbal a pod. Avšak posledné razy bol už taký prepnutý, že som sa ho normálne bála, aj keď v tej chvíli mal v sebe len trávu (aspoň tvrdil, že nič iné si nedal), ale proste stále tiky, do očí ti nepozrie, nevie súvisle komunikovať, zrazu niekam vybehne, za minútu sa vráti. Pri 3 deťoch mi je s ním nepríjemne. Volali sme ho k nám aj na víkend, aby zmenil prostredie, ale s podmienkou, že bez drog. Neprišiel. Už teraz mi je jasné, ako skončí, pretože pred pol rokom takto švagrovi zomrel brat. Tiež nebolo toho, kto by ho pohnal na liečenie, až sa nakoniec predávkoval. To isté čaká aj tohto chlapca a to isté čaká aj tvoju švagrinú, ak jej niekto nepomôže. A kto iný by mal, ak nie rodina? Avšak! Ja dovolím mužovi, nech chalanovi pomáha, koľko chce, napriek tomu, že je to náročné, že je aký je, nechcem, aby zomrel. Ale už nedovolím, aby sa s ním stretli aj naše deti, posledný raz mi to stačilo. Dovtedy nebol na tom až tak zle, teraz fakt neviem, čo sa dá od neho čakať a nemyslím si, že je to vhodná spoločnosť. Takže skús skôr manželovi predostrieť návrh, nech ju vezme, ale bez dieťaťa. Nepotrebuješ žiadne potvrdenie, ak sa takto vyhýba testu, je na drogách a je jedno, čo ukáže výsledok, či to nejako obišla. Dieťa nepúšťaj, ale manželovi nechaj voľnosť. Niet horšej výčitky v svedomí, ako že mu zomrela sestra, lebo jej nepomohol. V každom prípade však jedna dovolenka nevyrieši nič, tu treba len a len liečenie. Sorry, že som sa tak rozpísala, ale presne ma ťaží tá situácia s bratrancom a aj smrť švagrovho brata je ešte dosť čerstvá, niekedy až neverím, koľko drogovo závislých je v mojom okolí, a to pochádzame zo slušných pomerov, ale proste všade sa nájde takéto čosi...

julliska
14. máj 2021

a aj si zazila ako sa sprava ked si to da, resp. par hodin po tom, kedy sa jej nalada a nadsenie zmeni? ono je to fajn, ze jej chce tvoj muz pomahat, tiez by som sa snazila pomoct bratovi keby sa nieco taketo dialo, no svoje dieta by som v jej pritomnosti nenechala, a urcite nie same

autor
14. máj 2021

@julliska povedal, že jej dcérku samu nenechá.

monka105
14. máj 2021

Prosím ťa, to vám akože prišlo vyjadrenie z labáku, že švagrinná ,,denno denne niekoľkokrát za deň užíva drogy”? 😄 nechcem spochybňovať tvoj príbeh ,ale toto mi príde trochu ako v nejakej kriminálke ,,odstrihol jej prameň vlasov” atď. 😄 k veci, myslím, že trochu preháňaš. Dieťa ide predsa na dovolenku s otcom a keď už sme pri tom, asi by som v prvom rade tieto podozrenia riešila s manželom, čo si o tom myslí on, aby ho nedajbože nedostala do nejakej trestnoprávnej roviny, ak bude mať pri sebe drogy.

autor
14. máj 2021

@monka105 nepreháňam, ono sa to bežne robí ak chceš zistiť v akej intenzite ten človek drogy užíva. Robili nám to tu: https://sk.drug-testing.eu/objednavka/ a dali sme robiť ten EU panel.

klip0
14. máj 2021

Ja by som to riesila tak, ze by som isla s nimi. Ved mozes vziat aj babatko

aandrea9
14. máj 2021

Švagriná nemá manzela? 🤔 To planuje vziať ju aj jej dve deti na výlet? To co maju dvaja dospelí surodenci za vztah ak ju nacapal co ma v nohavičkách? 🤔 Zavislost sa lieci niekde inde a nie na vyletoch a dovolenkach. Pride z vyletu a slahne si znova. Toto skus manzelovi vysvetlit. Jeho sestra je svojpravna a pokial to nechce riesit ona sama, nemate sancu.

derdia
14. máj 2021

Ahoj jehi sestra ak berie drogy, tak je fetacka... Moze mat rozne ochorenia... Taktiez aj hepatitidu c... Takze ja by som urcite sa s takym clovekom nestretavala a ani moje deti. Sestra nesestra zbohom. Vybrala si zivot ako fetacka tak nech si ho zije.

derdia
14. máj 2021

@monka105 no to bolo uz 20 rokov dozadu, ze ti vedeli z vlasov zistit ci si hulila travu... Napr. Vo vlasoch je to tusim este 7 rokov vo vlasovom folikule😂😂👍

natalienka12
14. máj 2021

Tak toto nechapem, ako si dovoli brat strihat sestre vlasy a lozit jej na wc, co si dava do nohaviciek. Ona je dospela a svojpravna a moze si uzivat co chce a kolko chce. Ak jej chce pomoct, riesi sa to inak a zavislost na drogach je velmi tazka, riesi sa s odbornikom. Zakladom uspechu je vsak spolupraca drogovo zavisleho. Ak sestra sa liecit nechce, co si akoze dokazujete jej upodozrievanim a nutenim ju k vzorke mocu ci slin. Ona sa svojmu bratovi a uz vobec nie tebe ako cudzej zene nemusi s nicim konfrontovat. A to ze chce tvoj muz zobrat na dovolenku svoju sestru a ty s tym nesuhlasis, je problem tvoj a tvojho muza, to si vybav s nim a svagrinu nechaj na pokoji.

monka105
14. máj 2021

@derdia ja som sa nepozastavila nad tým, že z korienkov vlasov vedia zistiť drogy, ale nad tým príbehom 😄😄 že jej manžel tajne odstrihol prameň vlasov a poslal ho do labáku a na tej odpovedi, ktorá im z labáku došla ,,denno denne užívala pervitín aj niekoľkokrát za deň”. Celkom si neviem predstaviť, že by niekomu prišla z nejakého certifikovaného laboratória takáto odpoveď. Jedna vec je, že vedia zistiť, či človek užíva drogy, druhá, že asi nenapíšu do výsledku, že dotyčná užíva drogy niekoľkokrát za deň. Dobre, že tam nenapísali rovno aj dátumy s presnými časmi, kedy si fúkla a aké množstvo 🙈😂😂

autor
14. máj 2021

@monka105 ale vedia, zistia ti presne koncentrácie a podľa toho vidia či je denný užívateľ. Tajne nevzal, nasilu musela dovoliť, aby jej odstrihol. Ono to znie až chori neuveriteľne, ja viem 😞

natalienka12
14. máj 2021

Akoze “musela dovolit” ? To co si dovoluje? On je jej zakonny zastupca? Jedna vec je, ze uzivanie drog neschvalujem, ale toto, co si k nej dovoluje tvoj muz je trestny cin, on ju nema co nutit.

jaskolka
14. máj 2021

Neviem, ale mne to príde ako z kriminálky... Pred časom prídete na to, že "niekoľko krát denne berie pervitín". To vám tak prišlo z labaku? Ktorý labak vie tak presne určiť, že ako často užíva človek toto? Maximálne tak hladinu v krvi ukáže.. Potom strihanie vlasov a to akože fakt jej vošiel na záchod, aby videl, že si dáva dačo do nohavičiek?A skutočne je manžel taky hlúpy, aby si myslel, že "ukáže krajší svet na dovolenke" a ona prestane brat drogy? Keď ma dve deti a je na drogách, kontaktujem sociálku. Navrhnem liecenie, ak odmieta, tak čo akože chcete robit?Dcéru by som nepustila na dovolenku, radšej vy ako rodina mali by ste ísť. Sestra je dospelá, svojoeavna, ak nijako neprístupi na pomoc a liečenie, tak bohužiaľ, jej voľba, jej život a bude to jej rozhodnutie..pomôcť sa dá len tomu, kto pomoc chce.

whatever1
14. máj 2021

Tvoj muz sa na to nevie pozriet objektivne, lebo je to jeho sestra. Spytaj sa ho, keby to bolo naopak a brala by si deti na dovolenku ty s narkomanom, ci by bol s tym v pohode. Ak chce ist "pomahat", nech ide ale nech do toho nemiesa vase dieta. Ja by som seriozne uvazovala nad tym, ze zavolam na socialku a sestru udam. Pre dobro jej deti. Ona sa nevylieci sama, a ked uz vlastne deti jej neboli motivaciou aby drogy nebrala, tak par dni s bratom na dovolenke jej urcite nepomoze. Pred muzom o nej nevypravaj nenavistne ako o nepriatelovi a vysvetli mu, ze ak jej chce pomoct tak jedine liecenie...