Mám podozrenie, že priateľ mojej kamarátky je sobášny podvodník
Tak aby som to uviedla na pravú mieru,nie nieje to žiadny novy námet na Telenovelu alebo knihu..naozaj mám toto podozrenie...Aby som Vám povedala prečo si to myslím trocha to rozpisem...Kamarátka zostala koncom minulého roka sirota,mama jej skonala po ťažkej chorobe,posledne roky sa o nu starala,opatrovala ju...po jej smrti zostala sama kedze okrem mamy nemala nikoho...psychicky bola na tom veľmi zle,priam sme si mysleli že ju budeme musieť odviezť na liečenie,žila Len na antidepresivach a alkohole...az zrazu sa objavil on,Pohladny fešák,super auto,vraj inžinier a pilot (momentalne pracujuci v kancelarii)...Kamaratku dostal z dna,nosil jej kvety,neustale jej vyznaval lasku...Proste ona sa zamilovala ako dieťa,nečudo,bol pri nej stále,prave vtedy ked bola na tom zle...Po asi 1,5 mesiaci už u nej byval ...a po 3mesiacoch ju prehovoril na bábätko,teraz je už v 12tt...A prečo mu neverím?či je to len pocit?videla som ho Len raz a vyžaruje z neho niečo čo mi proste vôbec nesedí(ako povedal môj muž,je ako skryty psychopat) proste neverim mu ani to čo dýcha...u kamarátky byva od štvrka do nedele...zvysok tyzdna je vraj v práci v Sládkovičove,prechodnê bydlisko má vraj v BA a trvalé v Košiciach...už toto sa mi zdá čudné...Ona je tak zaslepená že nevníma nič okolo seba...A minuly tyžden som sa dozvedela že vôbec nepozna jeho rodinu ani kamaratov(vraj ešte nebol čas sa s nimi stretnut)...A to čo ma už uuplne dorazilo je to že kamaratka mi dnes povedala že priateľa konečne prehovorila na stretnutie s jeho rodičmi,tak ich isiel na východ vyzdvihnut ...Neozval sa jej 4dni!!!a potom ked jej zavolal tak jej povedal že jeho rodicia sú mrtvy,vraj ich na prechode pre chodcov zrazil chlap na kamione!a on bol v takom šoku že jej nemal chuť to ani zavolať,a zbytočne ju stresovať že už ich aj pochovali !!!...Uverili by ste tomu preboha!?!?...že vlastne priatelke nezavola že pochovava rodicov!?!?...Ona mu veri,a teraz je neštastna ze sa trapi atd...No a mne to samozrejme nedalo (som už ako detektiv,môj muž mi nadava že sa do toho nemám pliest) a overovala som si to...V meste,v ktorom udajne malo podla neho prísť k tej nehode a smrti jeho rodičov sa žiadna ! Nehoda nestala !!!...ani v blizkom okoli...dokonca som prehladala cely internet a média a nikde sa takato smrtelna nehoda nestala...! ... A teraz baby poraďte...čo mám robiť????ja neviem...bojim sa o nu...ak si taki clovek vymysli smrt vlastnych rodicov,čoho bude schopny nabuduce?caka s ním dieťa,miluje ho...a ja jej stále naznacujem že nieje taky ako sa zdá,a že ho vlastne ani nepozna...Som z toho ozaj na nervy...čo robiť?mám byť ozaj ako detektiv a zistovať ďalej čo to je za chlapa,alebo čo???
@aliza presne toto som chcela napísať aj ja-pokiaľ som nenarazila na tvoj komentár 😉
@som_hermijona mojej kamošku by som upozornila na moje podozrenie a ponúkla pomoc,ak bude potrebovať a viac by som sa do toho nemiešala-teda ak ti to nedá, pozisťuj si veci(ja by som bola asi taká istá 😉 ) ale už by som za ňou nechodila,aby som ju presvedčila o opaku - iba ak by som narazila na manželku a tej to všetko vyklopila 😅 anonymne pravdepodobne, lebo nechcela by som byť sama v problémoch
Ak je to človek, ako opisuješ, je fakt psychopat ako z amerického filmu. Súkromne sa v tom určite sama nevŕtaj, aby to nezistil, lebo podľa mňa v záujme vlastnej ochrany taký človek dokáže ublížiť inému bez problémov. Určite to skús riešiť nejakým podnetom na polícii. Prípadne si over bydlisko na úrade, alebo skús kamošku poprosiť, nech ti zistí jeho rodné číslo - to určite musí mať a podľa toho ho spoľahlivo identifikuješ. Neviem, ja by som sa bála aj o kamošku, a už pomaly aj o seba. Čo na to tvoj manžel?
no neviem... poslala @som_hermijona niekomu z vas meno toho cloveka? mne nie... takze neverim tejto celej historke... tymto koncim nahliadanim do tejto temy 😀
@olifcek ak by to bolo aj tak, tak by to aspon pobavilo napinavym scenarom. pre zmenu prijemne rozptylenie.
ale nie je este vsetkym dnom koniec, tak pockajme, ako to je a co z toho bude. moze to kludne byt skutocny pribeh.
a poslat meno nejakeho cloveka len preto, ze to vyzera divne, je tiez zodpovednost. tiez nemusi tusit, kto si to meno tak ochotne pyta, hoci jej slubuje pomoc.
nesudit rano pred vecerom (ci ako sa to).
vsak uvidime.
@som_hermijona suhlasim s dievcatami, presne tak ako vsetkym, aj mne tu nieco nesedi. Ak by som chcela pomoct kamoske, asi by som jej bola dobrou kamoskou a skusila jej vysvetlit, nech sa s nim za ziadnych okolnosti nezosobasi predtym ako sa narodi male a nepodpisuje ziadne zmluvy a podobne - aby nato nedoplatila ....ze ak by sa chcel napr. sobasit, nech pockaju, ked dieta trochu odrastie a pod. Lebo tu asi iba cas ukaze, co ma mlady panko za lubom ...... Daj nam potom vsetkym vediet, ako to dopadlo
prepáčte mne toto príde ako z americkéh filmu,ešte k tomu čerstvo registrovaná
@som_hermijona ... ja si zasa myslim, ze Tvoja aktivna pomoc k nicomu nepovedie a nemas pravo sa do toho miesat. Je to jej zivot a jej rozhodnutie a za svoje ciny si nesie zodpovednost ona.
Mozes jej povedat co si o tom myslis, vypocut si ju, podat jej pomocnu ruku - lebo od toho su tu priatelia a hotovo. Ale takto sa do toho miesat a pomaly policiu volat... Ona je si strojcom svojho stastia, tak ju nechaj zit.
Mozno by skor prijala, aby si sa jej spytala ako sa citi, ako buduca mamina ako hovorit, ze hladas po internete dokaz, ze otec jej dietata je psychopat.
taketo veci sa deju.nie je to film, realne sa to deje denne, len ste s tym neprisli osobne do kontaktu.nevylucujem ze zrovna tu na MK to moze byt pokojne aj aktivita nejakej nudiacej sa zeny ( dievcata?), ale netreba zase sudit prirychlo.Rovnako podla mna nie je namieste riesit ci je dotycna tehotna normalna alebo nie..podobne sprostych zien beha po svete plno, aj tu na svk, aj vo Vasom meste, aj tu medzi nami. Ziadna z nas nie je uplne cista,nehrajme sa na najmudrejsie..niekto polozil otazku, odpovedajme k teme, inak to cele straca vyznam a zmeni sa to na kurnik so slepicami.
ps-registracia hermiony v juli tu na MK moze byt signal k tomu, aby sme boli opatrnejsie, anonymita takychto stranok umoznuje kadekomu kadeco.Rovnako to ale moze byt tak, ze sa zaregistrovala, lebo nevie ako dalej a chce s tymto pomoct.
Ak si nie ste iste, alebo mate pochyby, ved neprispievajte, alebo cakajte. Ale ubezpecujem Vas, ze podobne situacie ako je tato konkretna nie su vobec ojedinele, ludia su schopni neskutocnych veci...treba mat oci otvorene a uvazovat triezvo.
@som_hermijona da sa lahko zistit napr. ci nema dlh na odvodoch v socialnej poistovni. najdi si stranku, tam najdes kolonku dlznici a podla mena budes hladat. toto je podla mna dobra idnicia, pretoze takito ludia, co klamu cely svet , predsa nebudu platiti odvody statu. podobne to funguje v zdravotnych poistovniach. pripadne, ak by sa ti nedarilo hladat, napis mi meno do IP a skusim popatrat ja.
co sa tyka tej nehody, da sa to overit cez policajneho hovorcu. kontakt najdes na stranke ministerstva vnutra. aj s tymto by som ti vedela pomoct, ak chces.
@dionyzka uplne skvele, ked si clovek pomysli, ze ho hocikto moze lustrovat po znamostiach len tak. akoze mam znameho na policii, daj mi preverit tu a tu osobu. toto sa mi snad len sniva... dobre si to napisala, tiez si myslim, ze by sa do toho nemala tolko montovat, lebo to moze dopadnut velmi zle a aj proti nej. tiez mam trvale inde, prechodne inde, to je kazdeho vec. a poznam xy ludi, ktori su dlznici an poistnom a nie su to psychopati. to uz podla tohoto sa tu posudzuju ludia? otrasne.
hm, napadlo ma, ze vacsinou taki psychopati maju vsetko v poriadku -
@noraf presne tak, akokolvek neuveritelne to znie, deje sa to a viac ako je slusne. Ci je tento konkretny pribeh realny je otazne. Ale realny zaklad ma. Kolko je takych naiviek co si naragaju chlapa do bytu po partyzdnovej znamosti, prepisu na neho vlastny byt ci dom a zostanu s holou zadnicou a dietatom k tomu! Nepoucitelne trubky, ktorym ked sa zapalia lytka, najma v slabej chvilke, tak rozumcek znacne absentuje. A kolko je takych somaric, ktorym nie su jasne signaly nasilnika, manipulatora ci ineho koumaka a beru ich prejavy ako uzasne lichotky a potom sa zobudia? Mraky ich je. Aj tu. 😝
@mawka nie, podla dlznej sumy na poistnom sa psychopati nespoznavaju. Ale su iste prejavy spravania, ktore nepustia. Psychopat to rovno nemusi byt, ale spekulant ano. Co myslis, ako funguje napr. taka bytova mafia? Nie, ta nevyskakuje z Hamera po usi ozbrojena bezmocnym babickam rovno na balkony. Idu na to echt sofistikovane. Napr. aj tak, ze sa ujmu chudinky sirotky s bytikom a nabalachaju jej kadejake bachorky.
@dionyzka Neviem, keby som mala podobne podozrenie, ja by som necakala, kym moja kamaratka padne na uplne dno, kym ju napriklad niekto pripravi o byt, o uspory apod. Snazila by som sa ju nevyplasit, ale nieco by som podnikla. Napriklad by som si overila tu jeho pracu a hlavne ubytovanie v Sladkovicove. Ja by som bola schopna ist si to na miesto aj overit, hoci aj v ramci rodinneho vyletu. Keby sa nic nepotvrdilo, aspon by som mala ciste svedomie. Az keby som mala nejake dokazy v rukach, isla by som s nimi za nou.
Preco hned sobasny podvodnik? mozno mu len vyhovuje mat na kazdom konci republiky zenu. aby bola po ruke... a rodicia mozno poznaju jeho prvu a pravu rodinu, tak im predsa nemoze predstavovat druhu tehotnu.
aj ked nic nenajde v zoznamoch dlznikov, moze ju "iba" klasicky podvadzat.
@som_hermijona kde si? ozvi sa?....daj pozor aby na to neprisiel, ze ho sledujes, aby ti nieco...
presne tak sukromný detektív je dobra varianta ale dosť drahá ale pre dobro kamošky prečo nie???
hm, to je v poriadku, ze jej chce pomoct, kamoske, ale preco taha do toho MK a posiela cez IP meno a priezvisko tretej osoby na preklepnutie? mala ist rovno za sukromnym detektivom. on sa to raz moze dozvediet ako ho spehovala, akym sposobom o nom zistovala a moze mat taky pruser jak brno. toto sa proste nerobi. cez xy dalsich ludi si niekeho davat preklepnut.
@fialkaa
@jabadaba
@mawka tak to preklepnutie cez znameho policajta je pravdaze mimo misu, neviem si predstavit, ze by nejaky policajt takto riskoval svoj isty dzob a vysluhovy dochodok kvoli znamej mojej znamej. k tomu sa ja nevyjdarujem. ak mas teda na mysli toto. to, ze to niekto riesi cez Mk - asi chce pocut nazor niekoho ineho, sam nevie, ako sa so situaciou vysporiadat, co ja viem.
@fialkaa no ved toto. to, ze sa postazoovala a hlada radu, to chapem, ale ze sa to ide riesit tak, ako sa ine zeny ponukli, z toho mi naskakuje husia koza. to akoze teraz ja si sem capnem nejaky problem s osobou a dalsich 8 zenskych mi povie, aby som napisala meno do IP, ze toho cloveka preklepnu? toto nie., to je silna kava. a ako pises, jednak taky policajt riskuje kozu, jednak si takto ludia koleduju o trestne oznamenie. na toto sluzia vylozene detektivne kancelarie, ktorychh je tu mrte. ale za to sa plati. asi tam bude problem. lebo to nie je malo penazi....
@mawka asi si ma s niekym pleties pretoze ja som tu ani nenukala preverovanie danej osoby a ani som sa k pofidernym ponukam na preverenie nevyjadrovala. 😉
Pisala som a za tym si stojim, ze tento tzv. pribeh je uplne realny, nic co sa nedeje bezne naivnym zalaskovanym zenam. A aj to, ze to podla popisu smrdi a riadne. Tot vse.
@olifcek Tak ako ty, ani ja som ani na chvilu neuverila tejto teme. absolutne vymyslene od a po z. nebolo by jednoduchsie pre pana X, ak by bol realny, povedat uz na zaciatku, ze rodicov nema, davno pomreli, nikdy ich nepoznal, su pochovani v zahranici atd. ako vymysliet si takuto historku o dvojnasobnej tragedii a okamzitom pohrebe, ktora je uz aj pre slabomyselneho na 100 km klamstvom? Ci nas autor/ka prispevku testuje comu sme az schopni okamzite uverit??? 😉
stale tu rezonuje slovo psychopat. Ale podla mna je to sociopat ako vysity. Ci uz je to vymyslene, alebo nie, sociopati su realny a nemusia byt ani tak ocividne rozpoznatelni ako v tejto story. Takze baby bacha, kazdemu by som odporucila trosku si nieco o sociopatoch nastudovat, lebo clovek nemusi byt blby aby ho niekto dokazal z prirodzenosti svojej povahy a diagnozy manipulovat.
@labacik stat sa moze ozaj hocico.. mne sa pred niekolkymi rokmi stalo nieco podobne... dodnes som sa nedozvedela, o co vlastne islo, ale nastastie som nabrala rozumu...
ked som robila v rakusku, zoznamila som sa tam s chalanom, ktory mi okamzite zacal straaasne nadbiehat.. na rukach by ma nosil, sranda s nim bola, stacilo len zacat vetu, dokoncil za mna, hned mi plnil vsetko, co mi na ociach videl...
za par dni sa chcel stahovat ku mne, dokonca ma – poziadal o ruku! Zbystrila som, ked som spomenula, ze by som chcel psa a on mi na to povedal, ze on by chcel dieta.. vraj: „on mi da psa a ja jemu dieta“ 😕
bola tam kopa veci, ktore boli zvlastne.. tvrdil mi, ze trvaly pobyt mal v nejakej dedine, ktora neexistovala! raz mi povedal, ze sa vola tak a o dva dni sa uz volal inak 😀
mal dokonca prist k nam na SVK, ze dohodneme svadbu a tak.. chcel aj, aby som isla na matriku dohodnut termin..
v den, ked mal prist, sa nedostavil... potom vecer volal, ze mu praskla voda v byte... volal mi vsak takym sposobom, ze som pocula v mobile nejaky zensky hlas, ktory mu diktuje, co ma povedat...
normalne som mala stihy, ze ci ma nechcel vyuzit na vynosenie dietata, alebo cosi take... mala som z neho ozaj zly pocit.....
@evelynba sociopat - psychopat... je jedno ako ho nazves... proste clovek s poruchou osobnosti - vyskyt asi 20% v populacii....
@kaktusik007 no prave je v tom rozdiel, precitaj si o tom nejaku literaturu, ja teraz citam napr. toto; http://www.goodreads.com/book/show/15841837-con...
BTW, vyskyt v populacii je cca 4%, neviem kde si vzala 20% 🙂
@evelynba v studiach - napr. aj Hasto v Vztahovej vychove uvadza relativne vysoky vyskyt... ono poruch osobnosti je spusta, a je pravda ze u vacsine ludi z tych 20% sa psychopaticke sklony neprejavia....
uff.. tak takato z AJ fakt ze nie som 🙂

@som_hermijona prosim ta informuj nas co si vyzistila