Mám podozrenie, že som vydatá za lakomca
Ahojte,idem si pre názory budem si sypať popol na hlavu za akého muža som sa vydala. Teraz to vidím. Mám podozrenie, že som vydatá za lakomca. Každý máme svoj účet. On tvrdí, sem keď platí poplatky ohľadom domu ( dom je jeho), že už mne nemusí dávať nijaké peniaze. Stravu platím ja,sem tam aj on, ošatenie detí je tiež v mojej réžii.Máme tri deti. Jedno dieťa mám z predchádzajúceho vzťahu a dve máme spoločné. Muž je vedený na úrade práce lebo nemusí platiť odvody zatiaľ, ale s tým, že chodí na fušky. Ak ho z úradu vyradia, plánuje i tak živnosť. Koľko zarobí neviem, veľmi nechce povedať a že odkladá to som vôbec nevedela pretože sa nepochválil. Naposledy viem, že zarobil okolo 3000€, tiež som nedávno prišla na to, že si odkladá peniaze a bolo to cez 10tisíc euro za pol roka. Konfrontovala som ho, ale vraj to sú jeho zarobené peniaze a mňa do toho nič.
Keď si pýtam peniaze na nákup vždy povie, že nemá, že je nezamestnaný atď. Naposledy som si musela od mamky požičať 50€ než mi príde rodičovský príspevok.
Privádza ma do šialenstva,keď mi ešte drzo ide tvrdiť, že všetko i tak platí on, tak načo mi má dávať nejaké peniaze. Neviem, ale pripadám si ako pubertiak, ktorý si pýta na kofolu od otca.
Napríklad dnes ráno. Pýtal sa, či pôjdem do obchodu,že by chcel niečo kúpiť. Vravím, a peniažky mi dáš do obchodu? Samozrejme nedal. Išla som nahnevaná a zároveň on sa urazil na to, že som nahnevaná.
Podotýkam, že nechodím kaderníčke ani kozmetičke a oblečenie si nakupujem cez bazár a tiež aj deťom. Žiadne nové.
Za kým mám manžela priviesť,aby mu vysvetlil, že to,ako žijeme nie je v poriadku. Mám skúsiť manželskú poradňu?
“Zlatíčko, nenakúpila som, nemám peniaze” ….
Tak neplatíš energie za dom, máte spolu 2 deti, teda to ošatenie by som nechala tak-proste čo nedáš na energie dáš na ošatenie detí. Ale strava by mala ísť napol. A čo väčšie výdavky ako okuliare alebo strojček pre deti alebo Vianoce, tam je štedrejší? Red flag sú za mňa tie fušky a teda oficiálne žiadne zamestnanie ani odvody. Ak na fuške spadne a trvalo sa poškodí nebude mať odpracované roky ani na invalidný a budeš všetko ťahať sama?
Lakomca nezmenis ako s istotou ani pred tym urcite nebol stedry a prajny. Ci sa mylim? Velmi smutne takto fungovat s 3 detmi.
Áno si vydatá za lakomca áno máš nárok na výživné aj v manželstve, pekne sa naštvi a podaj si to, bude oči vyvaľovať.
No prúser riadny , rozdelovať výdavky v manželstve, rovná cesta k rozvodu
@januska12323 môžem podať aj vtedy,keď za dom platí on? Pretože navrieskal na mňa, že nemám nárok
vydala si sa nielen za lakomca, ale aj klamara a lenivca.. to sa jeho prava tvar ukazala az po tych dvoch detoch, ci ako?
Autorka no proste je aj lakomec a aj nezodpovedný, on bude podľa mňa navždy akože nezamestnaný a brať fušky a ak sa mu niečo stane nedostane ID alebo na starobu nedostane ani starobný dôchodok... Peniaze predpokladám, že vrazí do domu, auta, že neusporí toľko, aby napríklad na dôchodku mohol z toho 25 rokov žiť. Nemá ten vzťah perspektívu. Otázne je len, či teda keby odídeš od neho budeš na tom lepšie alebo ešte horšie finančne. Asi skôr horšie a teda ak ti nerobí zle, odchod by som skôr plánovala v dlhodobejšom horizonte. Ak aj požiadaš počas vzťahu o výživné, nemá oficiálne príjmy, teda budú vychádzať z toho koľko by zarobil keby robil riadne na pracovný pomer-teda že by zarobil napríklad 1000 eur. Priznajú ti pár stovák, len čo ak bude tých pár stovák žiadať potom od teba na energie na dom a ak nedáš nezaplatí ich? Zase ono ani tie energie nie sú malé, plyn, elektrina čo býva v dome vyššia ako v byte, drevo, kanalizácia alebo vývoz žumpy, poplatok za odpad, internet a televízia ak aj to je na neho a robí to mesačne peknú sumu. Samozrejme peniaze v manželstve sú spoločné, ale ak tak niekto nechce fungovať nik ho nedonúti...
nechapem preco mu varis peries atd nedostal by ani omrvinku
kto nepracuje nech neje (neprispieva atd) dopln si co chces
s takýmto chlapom by som nebola. On si platí svoj dom, neviem či len bežné poplatky alebo ešte aj nejakú hypotéku, spotrebný úver. To že ty platíš všetko ostatné nie je ok, určite je to väčšia pálka ako čo platí on, za tvoje € sa aj naje, za tvoje € nakúpiš aj na pranie jeho handier, čistenie jeho domu, wc papier na jeho riť. On si platí za jeho dom, keby k niečomu došlo, tak tebe tam nepatrí ani povestná kľučka od dverí, ani zvonček, možno tak jedna stolička... Je to vychcaný lakomec, a nie je to len podozrenie, lež holý fakt. Podľa zákona o rodine by ste mali hospodáriť spolu, mať vyložené všetky karty na stole - tvoje aj jeho všetky príjmy a výdavky, a podľa toho sa dohodnúť ako a kam pôjdu platby, ako a kde ušetriť, čo treba kúpiť a uhradiť urgent, čo a ako našetriť na potrebné v blízkom či vzdialenom horizonte. To vaše je len paródia a divadlo na manželstvo.
Prosím ťa, urgentne podaj na súd návrh na určenie výživného na vaše spoločné deti ! Máš nárok, aj právo je na tvojej strane a basta. Neviem ako máš poriešené prvé dieťa, či máš od biootca výživné, ale na tie spoločné musí prispievať ich otec, nielen na dom, ale aj na bežnú réžiu detí a domácnosti, každý podľa svojich možností a príjmov.
Ak nemáš teraz vysoký príjem, môžeš využiť pomoc v Centre právnej pomoci (CPP), pozri si na nete isch stránku, pravidlá pomoci, najbližšiu kanceláriu, objednaj si termín a choď sa poradiť. Pomôžu ti aj spísať návrh, prípadne ti pomôžu aj so zastupovaním na súde; oslovíš aj kolíznu na UPSVaRe, aby bola v obraze aké kroky podstupuješ pre dobro detí, lebo ju súd pošle na šetrenie do vašej domácnosti.
Muž si môže ziapať koľko chce a čo chce, ty a vaše deti majú nárok na prispievanie otca na ich životné potreby. Súd vyzve muža na predloženie všetkých podkladov, taktiež si súd aj sám urobí prieskum, kde a koľko muž zarobil, aké mal daňové priznanie, takže na súde vyjde pravda a jeho príjem najavo. Môžeš si pomôcť aj ty, keď nebude doma, prelustruj mu všetky papiere, urob si fotokópie, najmä jeho pracovné zmluvy, platové dekréty, výpisy z banky, poplatky za dom a všetko okolo neho, takže sa pravda ukáže. Schovaj si papiere na bezpečné miesto, niekde najlepšie mimo domu, a na súde to použiješ, aj u právnika CPP. Možno nájdeš aj info aké slušné a vysoké má úspory, uliate a schované pred tebou, lebo z takých príjmov je jasné že ulieva na tajno, alebo si kupuje drahé veci čo ani nevieš, možno nájdeš bločky/faktúry.
Neobávaj sa že nič nedostaneš lebo je nezamestnaný, či čaká na zákazky a príjem ako súkromník, do návrhu uveď aké má vzdelanie, profesiu, aký plat mal doteraz, pozri si na stránke Profesia pracovné ponuky v jeho odbore a aký je tam plat a ty aj súd vychádzajte aj z toho.
Ešte raz zhrniem - máš právo vedieť ako sa hospodári vo vašom manželstve, vo vašej domácnosti, lebo môže mať aj nejaké dlhy, gambling, pôžičky a ani netušíš aký prúser hrozí. Skrátka lakomec a hnusný manipulátor to je a niet o tom pochybností.
Veľmi ti držím palce, tak konečne konaj, dobre ti tu všetky radíme.
Áno do vydatá za blbca s škoda že si na to prišla až po druhom dieťati. Nuž uvar len sebe s deťom a jemu povedz že neostalo....neviem akú radu čakáš...a ak si sa prišla vyžadovať tak dúfam že sa ti uľavilo....
A preco je vsetko v tvojej rezii? Nechapem, preco ho doma nezaukolujes?
Normálne daj žiadosť na sud......ste zosobášeni, pošlú vás mediatorovi.....trochu sa pohnúť lady.....
@cacianka ❤️ toto si ukladám
Hypotéku nemáme ani jeden
Myslím si že manželstvo vám nevydrží. Nákup potraviny len deťom a sebe a jemu nedaj jedlo. Pretože pre neho neostalo . On sa nezmení. Ani mu neper vecí. To sa nedá takto fungovať. Alebo sa rozved. Najlepšie sa odsťahovať od neho ak máš kam ísť.
A prečo vlastne platíš to jedlo?
Hlavne teda pre neho?
Jemu nevar. Nekupuj mu nič na jedenie a možno mu dopne, že si to buď kúpi sám alebo prispeje.
Viem že to máš ťažké, ked teraz píšeš aj o vzdelávaní. Viem a chápem že to nejde všetko riešiť rýchlikom, ale pripravuj sa a rieš perspektívu.
Avšak s tým výživným by si sa mala rozhýbať čo najskôr, nech pocíti svoju polievočku, lebo tie vysúdené € potrebuješ pre deti, nie na kabelky pre teba.
a takisto ako ti píšu baby - nevar pre neho, nech si zaplatí zo svojho svoju stravu, neper, nežehli, neupratuj jeho veci.
@larisa súhlasím, až na to odsťahovanie v blízkej dobe, kým si dokončí školu.
Tiež nevidím perspektívu manželstva s týmto chlapom
Čiže teda na nákupy tiež prispieva?
A keby ste si zriadili spoločný účet a z toho všetko spoločne platili? Ty tam môžeš dať rodicak a on bude tam vkladať financie čo treba okrem toho.
Určite použijete do mesiaca viac než 900€ na dom, jedlo, energie atď.
Keď to nie je také zlé, tak trp manipuláciu a ekonomické týranie.
hmmm, vysokoškolsky vzdelaná žena ....