icon

Mám podozrenie, že som vydatá za lakomca

12. feb 2025

Ahojte,idem si pre názory budem si sypať popol na hlavu za akého muža som sa vydala. Teraz to vidím. Mám podozrenie, že som vydatá za lakomca. Každý máme svoj účet. On tvrdí, sem keď platí poplatky ohľadom domu ( dom je jeho), že už mne nemusí dávať nijaké peniaze. Stravu platím ja,sem tam aj on, ošatenie detí je tiež v mojej réžii.Máme tri deti. Jedno dieťa mám z predchádzajúceho vzťahu a dve máme spoločné. Muž je vedený na úrade práce lebo nemusí platiť odvody zatiaľ, ale s tým, že chodí na fušky. Ak ho z úradu vyradia, plánuje i tak živnosť. Koľko zarobí neviem, veľmi nechce povedať a že odkladá to som vôbec nevedela pretože sa nepochválil. Naposledy viem, že zarobil okolo 3000€, tiež som nedávno prišla na to, že si odkladá peniaze a bolo to cez 10tisíc euro za pol roka. Konfrontovala som ho, ale vraj to sú jeho zarobené peniaze a mňa do toho nič.
Keď si pýtam peniaze na nákup vždy povie, že nemá, že je nezamestnaný atď. Naposledy som si musela od mamky požičať 50€ než mi príde rodičovský príspevok.
Privádza ma do šialenstva,keď mi ešte drzo ide tvrdiť, že všetko i tak platí on, tak načo mi má dávať nejaké peniaze. Neviem, ale pripadám si ako pubertiak, ktorý si pýta na kofolu od otca.
Napríklad dnes ráno. Pýtal sa, či pôjdem do obchodu,že by chcel niečo kúpiť. Vravím, a peniažky mi dáš do obchodu? Samozrejme nedal. Išla som nahnevaná a zároveň on sa urazil na to, že som nahnevaná.
Podotýkam, že nechodím kaderníčke ani kozmetičke a oblečenie si nakupujem cez bazár a tiež aj deťom. Žiadne nové.

cacianka
12. feb 2025

ty nemáš svoj byt ? ani si nemala ?

autor
12. feb 2025

@lenkakravcova áno, tiež zaplatí. Ale plus jemu pre seba zostáva minimálne 1400€ len tak, že si môže odložiť alebo ja neviem čo, ale mne nedá ani poondiatych tridsať eur. Som musela od maminy požičať

autor
12. feb 2025

@cacianka rozumiem tvojej irónii. Pozerám sa do budúcnosti. S takýmto chlapom nemám a nikdy mať nebudem žiadnu istotu. Za 10 rokov povie, je to tu moje,vypadni.
Potrebujem poriešiť niečo svoje

stanulienkat
12. feb 2025

Neper mu, nezehli mu,nevar mu.... Taku nehrali, aby mi chlap doma nic nespravil.

lilinka76
12. feb 2025

Blahoželám k sobášu s blbcom. Ak ste v manželstve, aj jeho úspory sú spoločné v BSM a pri rozvode sa delia rovnakým dielom.

autor
12. feb 2025

@lilinka76 neviem, nemá ich na účte tie úspory. Oficiálne je nezamestnaný, príjem nemám ako zdokladovať. Ľahko povie, že žiadne úspory nemá

cacianka
12. feb 2025

tej irónii bolo iba trochu, ale chápem že nemôžeš riešiť zbrklo a hned teraz.
On si ulieva 1 400 a ty si musíš požičať drobné na jeho deti.
Už dnes by som spísala návrh na súd, od matky čestné vyhlásenie a zajtra je podané.
Tak ťa chápem, tiež som dlho váhala, riešila, dávala šance, ale život ma naučil, a hlavne ten môj, že sa to odkladať nemá, ani dávať zbytočne veľa šancí, lebo sa to len a le vypomstí. On si bude odkladať ked len 15 000 ročne, kým sa ty pozbieraš, rozbehneš svoj život, bude mať úspory na tvoj úkor a na úkor vašich detí najmenej 50 000, a ty si budeš s deťmi žuť suché rožky, zastrešovať všetky OČR, sanovať všetky výpadky z paltu, on sa ti bude smiať za chrbtom. Nemáš mu ako dokázať úspory, no dobre, aj to sa stáva, tak preboha rieš aspoň to výživné. Kľúdne najmenej 200 na dieťa a uhradiť 50% nečakaných výdavkov počas roka na deti.

autor
Autor odpoveď zmazal
gov
Odpoveď bola odstránená
autor
Autor odpoveď zmazal
zalka
12. feb 2025

@cacianka nie je to také jednoduché co píšeš, kamarátka si presne tým istým prešla. V čase poberania rodičaku dala návrh na určenie výživného a súd povedal v rozsudku, že rodičak je na starostlivosť o deti a z toho má hradiť.
Dospelo to k tomu, že kamoška mu prestala variť, prať, žehliť (poprípade mu na montérky nazehlila puky), toaletný odkladala.
A keď jej povedal, že ma platiť polovicu energií tak zdvihla kotvy a odišla s deťmi.
Bola na tom lepšie ako keď žila s chlapom. Chlap zje viac, a on doslova vyzieral schválne všetko čo kúpila. Kúpila salko do torty šla deťom piecť a on ho celé zožral a také chuťovky. Súd mu konečne určil výživné na deti a zastrajal sa ze platiť nebude, a platí. Ale lakomi je stále. To sa nezmenil.

alickapusinka
12. feb 2025

ON TI nedava nič že platí svoj dom dom ostane jemu nie tebe.Ja by som ho dala na súd na výživne pre 2 deti.A nie nezmestnaný ja by som ho tak potopila že by bol s toho v riti.Je to lakomec deťom neda na jedlo.Jak že súd rozhodne mu dá platiť na 2 deti výživne tak bude musieť platiť ak nie údaš ho pôjde do basy. ja by som nečkala a nežila len s RP a údivuje ma že si si s ním urobila 2 dieťa s takým by som nemala ani jedno.Hold spravil si deti platiť musí.To boli aj iný hrdinovai.Podaj na rozvod a nech TI platí výživne.

earlgrey
12. feb 2025

A ak je nezamestnaný...ako na súde dokážeš, že chodí na fušky a má peniaze? čiže pracuje na čierno....a z čoho ti akože súd vypočíta výživné na deti a manželku?

janickacrazy
12. feb 2025

@earlgrey aj nezamestnaní musia platiť výživné, lebo on nie je chorý, môže ísť do práce, súd mu to nakaže

autor
12. feb 2025

@earlgrey súd by zohľadnil daňové priznanie, napríklad za rok 2022- 2023
Pod 1500€ nešiel nikdy. Plus mal aj daňový bonus na dve deti, ktorý si nechal vyplácať raz ročne, čiže mal potom krásnu sumu ktorú si nechal

earlgrey
12. feb 2025

@janickacrazy V poriadku...ja len tak nahlas rozmýšľam 😄

denkanr
12. feb 2025

Môj teda taký nie je, ešte mi povie že na nákup si zober moju kartu. Samozrejme potraviny myslím, neminam na blbosti. Nie je to každý nákup ale keď poviem ze potrebujem peniaze, nemá problém mi ich dať. Potraviny kupujem aj pre neho, pre deti a z toho varím pre všetkých nielen pre seba

autor
12. feb 2025

@denkanr tak by to malo byť,tak je to správne. V našom manželstve je, žiaľ, tuposti presila

zuzubb007
12. feb 2025

Nechápem načo s ním stále si? A keď dačo chce určite by som mu to nekúpila, to mu akože vazne kúpiš? popravde obaja ste čudný

larisa
12. feb 2025

@gov tak to je sila toľko ľudí sa jednej vode vo vani kúpalo. No fuuuj. Bee .

autor
12. feb 2025

@zuzubb007 a kam mám ísť na ulicu? Alebo odídem ku kamoške na víkend. A potom? Veď tie deti chodia do škôlky/do školy

larisa
12. feb 2025

Keď nebude doma sa zbal a chod od neho. Zo začiatku choď máme. Ja by som takým človekom nežila a nie si ešte s ním deti urobiť. Juj to nikdy.

bg92
12. feb 2025

nevies kolko zarobi lebo ti nechce povedat?? on si uvedomuje ze je tvoj manzela a vsetko co zarobi je pravne aj tvoje? s takym muzom by som nebola.

autor
12. feb 2025

Ak by sme dali dokopy môj príjem a jeho príjem, sumu vydelili dvomi, a z tej sumy by každý dal polovicu na výdaje, tak ešte kopec peňazí zostalo aj jemu aj mne

autor
12. feb 2025

Sedím u pc a snažím sa čo -to popísať. Vie mi s tým, prosím, niekto pomôcť, ako to zdôvodniť? Nemôžem tam napísať, že,,manžel mi nechce dať dvacku,, 🙈

janickacrazy
12. feb 2025

Normálne napíš, že manžel platí len energie za dom, ktorý je v jeho vlastníctve a neprispieva na stravu, ošatenie, školské potreby, atď..

karolinakr
12. feb 2025

on plati všeho všudy 150eur za dom a velke nakupy prečo robiš ty? na 5 ľudi, drogeria, oblečenie a šaty pre deti su kde ty siahaš na uspory a on si odloži 30 000..ano, povedz mu, že do toho ťa nič, a začni ratať,č o ti bude platiť mesačne:
- na stravu, kolko preje plus deti
- drogeria i pre deti
-oblečenie pre deti
- vydavky do školy, kružky
- tyždenne raz upratovačku

tak hned to vyskoči na 600eur, žiadne, že zaplati 150 za SVOJ dom a je vybavený, a ty si budeš požičiavať a chodiť ako chudera, a na účte 40 000, tolko tam máš mať aj ty
a ked to nechapeš, je mi to ľúto, ale sama si sa dostala do takej situacie, ako si s tym mohla vôbec súhlasiť a vôbec nie je pravda, že súd ti zamietne, však ho nahlas za tie fušky na čierno a prestane si vyskakovať a smiať sa
našla si si vyžírku, podvodníka lakomca a hnilobu v jednom, žena s VŠ !

karolinakr
12. feb 2025

a to som ešte veľmi málo napísala a bola k nemu láskavá, na stravu 500ku dať nie je žiadny problém aj pre dvoch, nieto ešte piatich

karolinakr
12. feb 2025

žienky, čo mate po 3 deti, koľko vás vyjde strava? podľa mňa, ked to rozrátaš, by ti mal dávať 1000 eur mesačne, aby si vyžila ako tak, ak nie viac

majka2
12. feb 2025

Ja neviem ľudia v poslednej dobe je toho fakt veľa tie manželstva mi príde ako obchod alebo čo vôbec nie láska tvorenie rodiny nič proste každý sám za seba tak načo sa beriete . Prepáčte môj názor proste manželstvo už není v dnešnej dobe o láske, účte a i nič je to obchod máme dieťa tak sa vezmime ale.kazdy hrabe sám.za.seba. keď si si ho brala.tak.si nevidela.aky je to není výčitka len otázka lebo mi to hlava nebere že proste takto to funguje . Som vydatá máme 5 deti manžel pracuje na tiež ja som bola chorá rok potom on ťahal a zas opačne máme spoločnú účet takze žiadne výčitky keď potrebuje si niečo kúpiť kúpi keď ja kúpim žiadne blbé otázke načo a kde a prečo šak tvoríme celok rodina deti no ja neviem asi som stará škola . Nechám načo sa v dnešnej dobe berú mladý nechápem vážne . Každopádne je mi ľúto že máš takého partnera. Prajem veľa šťastia