icon

Mám povedať mame, že ju svokra ohovára?

17. máj 2026

Ahojte. Začnem týmto: Vzťahy v našej rodine sú prinajlepšom povedané veľmi divné. Ale asi ako všade.
Každopádne - hoci som s manželom už od školy, vždy som si myslela že vrámci rodiny si síce veľa vecí porozprávame, ale nikdy by mi nenapadlo že sa veci o mojej rodine budú vynášať vonku.
Moja mama a svokra sú bývalé kolegyne a ešte sa občas stretnú. Moja mama ju vníma ako kamarátku. Svokra sa tak tvári tiež ale párkrát som si všimla že je to falošné - také tie automatické reakcie keď jej volá moja mama a ona zahlási ironicky "no to mám radosť že zas volá" a potom milučko do telefónu že ahoj moja.
Nedávno som zistila, že časť manželovej rodiny, ktorá je mne úplne cudzia, a videla moju mamu 2x v živote (raz na svadbe a raz náhodne na ulici), má o nej informácie ktoré sú vyslovene súkromné a bavili sa o tom posmešným spôsobom, a mňa sa to za moju maminu dosť dotklo. Spýtala som sa pre istotu muža, či to majú od neho - povedal že určite nie a on sám sa s nimi baví minimálne. Môžu to mať jedine od svokry ktorá jediná o tých veciach vedela a je s touto časťou rodiny vyslovene za dobre.
Hoci mužovi to príde ok - veď sme rodina a proste babky klebetia čo je na tom, čo majú celé dni robiť, mne to ok nepríde a vyslovene som mu povedala že si neželám aby čokoľvek súkromné jeho mame hovoril o mojej mame lebo som sa cítila zle keď som počúvala tie reči. Rešpektuje to.
Ale štve ma, keď volám mame a ona mi povie že sedí u mojej svokry na káve - netuším čo jej porozpráva a čo sa zas dozviem od cudzích. Proste neviem ako sa zachovať. Či jej to povedať, nech si dáva pozor, alebo sa medzi ne nemiešať nech sa to ešte neobráti proti proti mne. Zatiaľ som jej nič nehovorila.

Strana
z3
anonym_27b0ca
Včera o 08:31
@anonym_autor

@thereisabear mne je jasné že aj o mne si ľudia rozprávajú - vidíš toto ma tak neštve ako keď ohovárajú moju maminu, toto je zaujímavý postreh 😄

@anonym_autor povedala by som mame nech nevesia svokre na nos súkromné veci.Muz vie aká je jeho mama tak ti povedal rozprávku o klebetnych babkách.Nie, neklebetia vsetky

autor
Včera o 10:39
@anonym_27b0ca

@anonym_autor povedala by som mame nech nevesia svokre na nos súkromné veci.Muz vie aká je jeho mama tak ti povedal rozprávku o klebetnych babkách.Nie, neklebetia vsetky

@anonym_27b0ca Jasné že vie, nie raz sa s ňou kvôli tomu pohádal. Že len vyčumuje z okna kde sa čo mihne a už robí domnienky. Že rozpráva veci čosi o druhých myslí a ani netuší či to tak je. Že si robí príbehy v hlave ktoré nemajú s realitou nič spoločné. Aj ja som sa s ňou párkrát chytila lebo niečo si domyslela a potom tvrdila že to tak je, mne do očí, pričom to tak nebolo. Nemyslím si že to robí schválne, myslím si že sú to pozostatky traumy, ktorú neriešila ani nemieni riešiť a ani si neprizná. Práve preto dostal môj muž zákaz jej hovoriť veci o mojej mame a akceptuje to a nič jej nehovorí. A už som vlastne aj povedala mojej mame nech si dáva pozor lebo je proste klebetná. Nič viac, nič menej. Hotovo.

Strana
z3