Mám povedať súrodencom o prepisovaní domu na mňa?
Dobrý deň,
rodičia mi povedali, že by chceli dom prepísať na mňa, pretože sa o nich starám a bývam najbližšie. Súrodenci o tom zatiaľ nevedia.
Neviem, či im to povedať už teraz, alebo to nechať na rodičov. Bojím sa, že to raz spôsobí veľké konflikty.
nechala by som to na rodičoch,je to ich rozhodnutie
ako su normálni tak pochopia , ale asi mela z toho bude, nerieš,
ak sa staraš o obidvoch , zaslúžiš si ho proste
Mne uz to tu obcas pripada, ze nejaka AI prevracia najcastejsie otazky co su na koni kladene. Napriklad vcera otazka o svokre, co nenavidi nevestu, dnes toto - akoby vedia, co rozprudi diskusiu, aj ked zycajne je ta otazka polozena obratene. Dnes nenapadne n otazok o klime, aj ked je klima intenzivna tema, aj tak... Sorry, ze nie k teme, ale uz sa citim cudne.
Naozaj mi tato tema pride prevratena, ako ked rozpravaju casto ti dotknuti surodenci a je to zrejme vzdy potom dlha diskusia...
Nadpisy bezne adminom zmenene, temy teraz obcas akoby nasadene... co potom este tu zostane ludske? Asi som uz v tejto AI dobe dost paranoidna, co je a nie je AI.
@anonym_autor mozes si byt ista,ze to sposobi konflikty. Ci im to povies alebo nie. Je to nefer voci ostatnym surodencom, rodicia nekonaju dobre. Moji rodicia pristupuju ku mne a mojej sestre uplne rovnako a tiez sestra byva 15rokov v zahranici a domov pride tak raz 5rokov.
@anonym_f123d2 voči nej je to nefér že celu starostlivost taha ona
je taký problém aby ten čo byva dalej prišiel na vikedn a aspon dva a pol dna sa postaral a ona mala nejaké volno atd
Nechala by som to na rodičov. Koniec koncov ešte ani nič nie je prepisane
Mne uz to tu obcas pripada, ze nejaka AI prevracia najcastejsie otazky co su na koni kladene. Napriklad vcera otazka o svokre, co nenavidi nevestu, dnes toto - akoby vedia, co rozprudi diskusiu, aj ked zycajne je ta otazka polozena obratene. Dnes nenapadne n otazok o klime, aj ked je klima intenzivna tema, aj tak... Sorry, ze nie k teme, ale uz sa citim cudne.
Naozaj mi tato tema pride prevratena, ako ked rozpravaju casto ti dotknuti surodenci a je to zrejme vzdy potom dlha diskusia...
Nadpisy bezne adminom zmenene, temy teraz obcas akoby nasadene... co potom este tu zostane ludske? Asi som uz v tejto AI dobe dost paranoidna, co je a nie je AI.
@anonym_20b589 ja mám niekedy pocit že už aj AI odpovedá , lebo niekto prida konštruktivnu radu a autor ide svoje , zvlášt kategorie su tu od sumračnej uderka , ktora ma za ulohu udržiavat fora v klude, v pohode, máme sa dobre ,všetko funguje len par jednotlivcov má zatemnenie mozgu
@anonym_autor ako to cítiš Ty? Je to podľa Teba spravodlivé?
Ako človek, ktorí takto prišiel o súrodencov ti môžem povedať, že to majú odkomunikovať za života tvoji rodičia.
Nechaj to na rodicov, je to ich rozhodnutie a zrejme vedia, preco to robia. Vidia, kto sa o nich realne stara. Rozumny surodenec to pochopi, blbemu mozes aj nakreslit.
@anonym_autor starajú sa aj oni? Alebo iba ty vylucne?
Pokial ano, nič by som im nehovorila. Rodicia majú právo sa rozhodnúť sami.
Nechat na rodicov nech im to oznamia a aj vysvetlia ich rozhodnutie. Ale osobne si myslim ze vztahy to velmi narusi
Vzťahy to naruší určite. Ale nič by som neoznámila,ak chcú môžu to urobiť rodičia.
@anonym_autor mozes si byt ista,ze to sposobi konflikty. Ci im to povies alebo nie. Je to nefer voci ostatnym surodencom, rodicia nekonaju dobre. Moji rodicia pristupuju ku mne a mojej sestre uplne rovnako a tiez sestra byva 15rokov v zahranici a domov pride tak raz 5rokov.
@anonym_f123d2 uz beme ako fakt, ze rodicia si so svojim majetkom mozu robit co chcu. Preco deti automaticky cakaju ze vsetko ostane im a idealne presne na milimeter?
Rodicia mozu dom kludne predat, paniaze darovat, rozdat, ist do konca zivota na dovolenku, hocico. Nemaju ziadnu povinnost vysvetlovat detom co, ked, komu daju.. ak sa o nich stara jedina dcera a ostatni nie, tak proste dom nechaju jej, ich rozhodnutie, bodka.
@anonym_f123d2 voči nej je to nefér že celu starostlivost taha ona
je taký problém aby ten čo byva dalej prišiel na vikedn a aspon dva a pol dna sa postaral a ona mala nejaké volno atd
@sara07 treba si definovať, co je to starostlivosť? Ak je to nákup raz za týždeň a vyber liekov z lekarne, tak nie. Ak je to prebaľovanie ležiacej osoby, polohovanie, chodenie po lekároch, varenie, upratovanie, tak si ten dom zaslúži. Rodičia by to samozrejme mali vykomunikovať aj s ostatnými deťmi.
@anonym_f123d2 uz beme ako fakt, ze rodicia si so svojim majetkom mozu robit co chcu. Preco deti automaticky cakaju ze vsetko ostane im a idealne presne na milimeter?
Rodicia mozu dom kludne predat, paniaze darovat, rozdat, ist do konca zivota na dovolenku, hocico. Nemaju ziadnu povinnost vysvetlovat detom co, ked, komu daju.. ak sa o nich stara jedina dcera a ostatni nie, tak proste dom nechaju jej, ich rozhodnutie, bodka.
@anonym_08e428 máš pravdu, že rodičia nemajú povinnosť nič vysvetľovať svojim deťom, ale teba by nemrzelo,keby ti rodičia nevysvetlili prečo tvoj súrodenec dostal všetko a ty nič? Necítila by si krivdu, aj keď by si mozno nič neočakávala? Ja by som rozhodnutie rešpektovala, ale mrzelo by ma to najmä vtedy, ak by som nerozumela prečo rodič tak koná.
@anonym_autor kolko rokov maju rodicia ? aky maju zdravotny stav ? v com spociva starosltivost ? surodenci sa vobec nestaraju ? nenavstevuju ich ?vsetky deti byvaju uz mimo ?
Áno autorka nedefinovala o akú starostlivosť ide. Ak ide o starosť o záhradu lebo rodičia buzeruju to nie je starosť. Starosť je o nevládnych , ležiacich, dementných apod
Ide samozrejme aj o to aké mas vzťahy so surodencami. Ja by som to sestre poza chrbát nespravila. Som rada že ju mam. Ale ak autorka súrodencov nemá rada, tak je to na jej rozhodnutí
@anonym_f123d2 Ak autorka sa o nich stará,a finančne prispieva, prečo by to malo byť nefér. U nás je to takisto, každý mesiac, viac ako 15 rokov prispievam iba ja, nakupujem, platím niektoré výdavky, dovolenky, starostlivosť o psa, rekonštrukcie + každý mesiac finančná hotovosť. Nehnuteľnost som dostala darom pred pár rokmi.
Uvedom si, autorka, jednu dolezitu vec. Ak raz rodicia ten dom na teba prepisu (zatial o tom len uvazuju, mozes to aj odmietnut), beries na seba obrovske bremeno. Oni a aj surodenci budu ocakavat, ze starostlivost ostane na tebe (ved mas za nu predsa zaplatene). Si ochotna prijat to so vsetkym?
Ak sa staras na 100 % uz teraz a surodenci davaju ruky prec, moze ti byt ich nazor ukradnuty.
@anonym_08e428 máš pravdu, že rodičia nemajú povinnosť nič vysvetľovať svojim deťom, ale teba by nemrzelo,keby ti rodičia nevysvetlili prečo tvoj súrodenec dostal všetko a ty nič? Necítila by si krivdu, aj keď by si mozno nič neočakávala? Ja by som rozhodnutie rešpektovala, ale mrzelo by ma to najmä vtedy, ak by som nerozumela prečo rodič tak koná.
@katkazatka este raz, rodicia su dospeli svojpravni ludia a so svojom majetkom si mozu nalozit ako uznaju za vhodne. A ked niekto citi krivdu, je to jeho pocit a musi sa s tym vyrovnat. Ked udavas priklady, tak naprikald tvoj surodenec chodi k rodicom castejsie, nosi im nakupy, pokosi zahradu, vybavi administrativne veci a ty chodis menej casto, menej nakupis, nic nepokosis ani nebyvavis. Neciti tvoj surodenec krivdu? Alebo aby necitil, dorovnas pomoc? Proste kazdy podla svojich moznosti, ako uzna za vhodne. A to iste aj rodicia.
Zalezi aké mate vzťahy. Ja som ten surodenec čo dom dostal a to som sa ani nestarala o rodičov najviac zo vsetkych. Ostatni surodenci dostali nieco iné a nik nepocital co malo aku hodnotu a kto dostal viac. Na dedicskom uz nebolo čo dediť,podelili naš kým žili.A stale sa stretávame a vztahy v pohode.
@anonym_autor kolko rokov maju rodicia ? aky maju zdravotny stav ? v com spociva starosltivost ? surodenci sa vobec nestaraju ? nenavstevuju ich ?vsetky deti byvaju uz mimo ?
@anonym_56908e
Co to rozoberas? Co ta do toho rodicia to mozu darovat aj kostolu ci ochrancom maciek
Bude musiet autorka súrodencov vyplatit ako neopomenuteľných dedičov z dedičstva? Ci ak jej to rodicia darujú za života, tak sa to nebude dat napadnúť?
@anonym_f123d2 Ak autorka sa o nich stará,a finančne prispieva, prečo by to malo byť nefér. U nás je to takisto, každý mesiac, viac ako 15 rokov prispievam iba ja, nakupujem, platím niektoré výdavky, dovolenky, starostlivosť o psa, rekonštrukcie + každý mesiac finančná hotovosť. Nehnuteľnost som dostala darom pred pár rokmi.
@anonym_40c0b8 a potom sú taký rodičia ako môj otec, všetko.bolo na mna mama po infarkte otec zo zlomenou panvou po páde zo schodov a komu daroval dom otec No môjmu bratovi, lebo odjakživa bolo v rodine chlapec niečo viac ako dievča
@anonym_autor Oznámiť svoje rozhodnutie by mali rodičia.Konflikty môžu byť bez ohľadu na to, že kto rozhodnutie rodičov oznámi súrodencom.
Sposobi to si pis. A presne preto nechapem rodicov, ktori take nieco dopustia.
@sara07 treba si definovať, co je to starostlivosť? Ak je to nákup raz za týždeň a vyber liekov z lekarne, tak nie. Ak je to prebaľovanie ležiacej osoby, polohovanie, chodenie po lekároch, varenie, upratovanie, tak si ten dom zaslúži. Rodičia by to samozrejme mali vykomunikovať aj s ostatnými deťmi.
@katkazatka začína sa to tou prvou častou a končí tou druhou