Mám právo pýtať sa na dôvod rozvodu môjho partnera?
Ahojte..asi po roku som sa odvážila spýtať sa priateľa, prečo sa so svojou bývalou rozviedol. Povedal že sa to už nikdy nikdy nikdy nemám pýtať, že je to dosť osobné. Nechcem byť stíhačka ktorá zisťuje a ťahá minulosť do nášho vzťahu, ale myslím, že mám právo to vedieť, pokiaľ si plánujeme spoločnú budúcnosť. Alebo nie? Ako by ste to riešili vy? Nechať to tak? 🙄
Ďakujem
Ja by som to otočila opačne nie že ty máš právo ale on by mal mať povinnosť ti to povedať pretože dupľom Ak je to niečo osobné tak je to vec ktorú by si mala vedieť čo keď sa to týka niečoho čo môže časom vadiť aj tebe na ňom a asi to aj bude niečo o ňom keďže to nechce prezradiť.
Keby sa to týkalo manželky tak podľa mňa povie
A mimochodom by sme si dôvody našich rozvodov s mojím terajším manželom povedali hneď na začiatku a neviem si predstaviť že by to bolo nejako inak.
A to že má dieťa ešte vôbec nič neznamená, kľudne môže ísť o nejaký intímny problém o ktorom sa hanbí hovoriť.
Viem o páre, kde pôrodom dieťaťa sa sexuálny život zo strany muža voči partnerke skončil a nepomáhalo nič až nakoniec to skončilo rozchodom...
Ja som sa to svojho spytala a nemal problem mi odpovedat.
Tiez som svojha manzela spoznala,ako rozvedeneho,a nemal absolútne problém,mi povedat cokolvek na co som sa pýtala. Na ex,na ich vzťah,na ich dceru ... Sme spolu uz 11 rokov,a vsetko si vravime.
Ja som z mojím mužom 7rok a vravíme si všetko a keď sa spitam na jeho minulosť nieje žiaden problém on vie omne a ja onom....čiže ja by som fakt z takim mužom nebola krvi mi nedôveroval ....potom musí byť nieaki dvovod z jeho stránky tak to vnímam .....😉
Sorry za preklepy 😉😉😉😉
Máš právo to vedieť.. jasom tak zistila že bol problém z mužovej strany. A pekne mi to začalo neskôr zapadať.. teraz som tehotná a musela som ho vykopnut..
@ecoli ...na tú otázku máš nielen právo..ale povinnost sa opýtat vo chvili..ked muz prvy krat prejavi zaujem o Teba ..ako o partnerku. Aj z tejto odpovede si skladas obraz o cloveku s ktorym je mozna Tvoja buducnost. Nejde len o dovod rozvodu..ale hlavne o to...ako sa on sam o nom ..vztahu pred nim a partnerke vyjadruje. Ta odpoved by ti povedala vsetko a zaroven by ste mohli nakrocit na cestu uprimnosti a suznenia. Takato a podobne otazky mali prist davno pred akymkolvek inym zblizenim. Dnes po roku je uz taka otazka prinajmensom podozriva..a hlavne co sa tyka Teba. Ako si sa snazila pochopit toho cloveka ..ak ta nezaujimali jeho pocity a konanie pocas krizoveho zivotneho obdobia? To je otazka basnika..len na zamyslenie...Prajem Ti plnohodnotny vztah..v ktorom je silna tuzba dvoch po spoznavani sa navzajom v úcele..aby jeden druheho robil stastnym. ❤
Ty si sa nevedela opytat hnet na prvom rande? Alebo pri prvej priležitosti ked ti povedal ze je rozvedeny? Asi si vedela z jeho reakcii ze tato tema je tabu. A jeho reakcia teraz mna by vytocil a teba zmanipuloval k pocitu viny ze sa vobec pytas. Normalny chlap by ti povedal ze uz im to neklapalo neboli spolu stastni atd taka jeho reakcia naznačuje že dovod na rozvod bolo nieco konkretne nieco zle nieco co by si urcite mala vediet. A take kecy ze este sa nevyrovnal s rozvodom neberiem na jeho obhajobu. Je dospely clovek a nema sa co zahravat s citmi svojej novej partnerky len preto ze si nevie vyriesit svoje bobenko. Partneri by sa mali vediet porozpravat o vsetkom o minulosti o dobrych aj zlych zazitkoch. Nebola by som sniekym co mi odmietne vysvetlit taku zasadnu vec o sebe . To ma aku hlbku tento vztah ze ti povie len co sa mu hodi?
@ecoli najdôležitejšia vec vo vzťahu je dôvera. Aši to bolo preňho bolestivé, keď takto reaguje, ALE... Nepovedat takú vec tej najbližšej osobe - partnerke, s ktorou plánuje prežiť zvyšok svojho života...
Ja som tu z tých, čo sa vždy snažia zachraňovať vzťahy. Pozri, ak to tebe nevadí a nepotrebuješ to pre svoje spokojne svedomie vedieť, tak nerieš. Myslím však, že toto je rovnako dôležitá vec, ktorú by partner mal vedieť, ako napríklad dôkladné poznanie zdravotného stavu partnera. Je to významná súčasť jeho minulosti. A myslím, že by sme sa nemali pri nových partneroch tváriť, že žiadnu minulosť nemáme a sme nepopisane listy. Lebo naša minulosť formuje našu budúcnosť. To, aké máme zážitky, skúsenosti, možno rany - to všetko ovplyvňuje, akým človekom sa stávame, čo vylezie z kukly po premene myslenia - ci to nás to posilní a staneme sa lepšou verziou samych seba alebo nás to zničí... Ale ty musíš vedieť, s kým žiješ. A do toho spadá aj poznanie jeho minulosti.
Neviem ti povedať, ako naňho, aby ti to prezradil. Keď nechce, tak s nim nepohnes. Ale určite to nie je OK, aby pred tebou držal takéto tajomstvo. Rozmysli si, čo od vzťahu s nim očakávas a skus mu to aj tak vysvetliť
@ecoli nikdy ti to neprezradí podľa toho čo píšeš ako zareagoval.Ale v poriadku to nie je.
Je to prinajmenšom divné ..myslím,že ak chce človek vstúpiť do úprimného partnerského vzťahu,tieto veci by povedal aj sám ..a určite by prípadnej otázke nereagoval rovnako .Z toho by mi vyšlo len jedno,že bol na vine rozvodu asi on ...
@ecoli
Otázne je, či ti povie pravdu. Ak si ešte mladá do tých 35-36 rokov, hľadaj radšej normálneho, nerozvedeného, od takichto chlapov ruky preč, lebo to bude len trápenie.
Podľa mňa má stále rád bývalú ženu, a ak by sa chcela vrátiť, tak by sa na teba vykašľal. Aspoň to je môj názor.

Tiež by som to chcela vediet...