icon

Mám právo žiarliť?

5. feb 2022

Ahojte žienky,
ospravedlňujem sa, že nepíšem pod svojím nickom a že to bude dlhšie čítanie, ale sama som z toho nejaká domotaná a už mám pocit, že všetci okolo mňa sú lietadlá a len ja som idiot🙈. Manžel sa rozhodol urobiť si ,,na staré kolená” VŠ, čo by bolo úplne v poriadku, už asi 5r. dozadu sme to riešili. Ale ide o jeho bývalú kolegyňu. Nikdy mi o nej predtým nepovedal, kým spolu pracovali a teraz sa sčista jasna vynorila v našich životoch a že oni chcú študovať spolu. Teraz je obdobie podávania prihlášok a on rieši s ňou každú blbosť, ja mám vyštudovaný druhý stupeň VŠ, našla som mu prihlášku, vysvetlila čo má vypísať a našla č.účtu a sumu za podanie, ale jemu to nestačí a potrebuje všetko preberať a radiť sa s ňou, hlavne že ona tiež neštudovala a vyzná sa do toho s prepáčením ako hus do piva 😀. Takisto učenie na prijímacie skúšky, on nevie čo sa má učiť, v priebehu 2 minút som mu našla na stránke školy okruhy a testovnice, ale ona má nejaké špeciálne, lepšie. Učiť sa chcú zásadne spolu, tak som mu povedala, že vezmem deti do izby alebo von a môžu sa učiť u nás v obývačke, ale že jeho by to vyrušovalo a budú sa učievať po kaviarňach. Ešte ani jedného neprijali a už plánujú, ako spolu budú chodievať na skúšky a deliť si cestovné náklady. Ona je schopná mu zavolať aj o 22 večer s nejakou stupídnou zámienkou a telefonujú spolu hodinu, vypisujú si na viberi a ja keď počujem jej meno, tak by som ju najradšej vyfliaskala🙈. Hrozne žiarlim a muž to nechápe a že vraj mu bránim v jeho vzdelaní. Mňa šokoval aj výber školy, lebo sa rozhodoval medzi 2 inými VŠ a na túto konkrétnu nadával, že to je strata času a produkuje množstvo v praxi neuplatniteľných ľudí a vymenoval mi asi 10 nevýhod toho času a zrazu, keď tam ide kolegynka, tak je to najlepšia škola na svete. Ja asi chápem, že tam chce mať niekoho známeho, aj keď ja som prežila 5 rokov bez známostí hodená do vody a to som študovala denne a nie externe, ale myslím si, že to preháňa a ona by mala brať ohľad na to, že to je ženatý chlap s deťmi a nie nejaký jej 20ročný kamarát bez záväzkov. Mám pocit, že už majú svoju vlastnú bublinu s prezývkami a vtipmi a venuje jej viac pozornosti ako mne a našim deťom dokopy, on si to však nedá vysvetliť a vyhadzuje mi na oči moje vysokoškolské časy, že som si to vraj určite užívala a aj on má na to právo🙈. Ja som si myslela, že mu ide o vzdelanie a postup v práci a lepšie podmienky pre rodinu, a nie o smiešky s mladou kolegynkou. Ach, ja neviem čo mám robiť a ako ďalej reagovať. Som naozaj ja tá zlá a bránim mu vo vzdelaní?

retatka
6. feb 2022

Už väčšiu hlúposť nemohol tresnúť...,,chodiť sa učiť do kaviarní,,...😁skôr sa budú učiť u nej doma .

elizabet173
6. feb 2022

s manželom by som hodila vážny rozhovor a pripomenula mu, že si si na VŠ užívala ešte kým ste neboli manželia a neokrádala rodinu o čas, ktorý si trávila učením. Nemáš nič proti tomu, aby študoval, ale neželáš si, aby z teba robil hlupaňu, nemáš 16, aby si nevidela, ako je namotaný do kolegyne a nemieniš tolerovať žiadne spoločné učenie po kaviarňach. Nech si dobre rozmyslí, ako bude ďalej postupovať, ak si myslí, že bude skrývať svoje tokanie s kolegyňou za VŠ a správať sa ďalej ako zamilovaný pubertiak, tak je na omyle. Vaše manželstvo tým ukončí. A zároveň by som mu ukázala napísaný návrh na rozvod, aby mu bolo jasné, že to myslíš vážne a nebude ťa ďalej opíjať rožkom. Pripomeň mu, že sa to občas mužom v jeho veku stáva, že začnú mať pocit, že im odchádza vlak, rozumnejší to ustoja a nezahodia roky manželstva a nezničia deťom rodinu.

jana_eyre_2
6. feb 2022

Je nechutne ako dospelý chlap čo má rodinu dostane zatmenie mozgu a ešte zo svojej manželky robí kravu a obviňuje ju že mu bráni vo vzdelaní? Akože toto čo už je.. takmer ma to rozčúlilo a to sa ma nijako nedotýka.. neviem čo by som robila na tvojom mieste, ale takéto chovanie by ma naozaj, ale naozaj veľmi nahnevalo..

cherry_cherry
6. feb 2022

Stopni to, kym je cas. Kolegyna ho riadne namotava a on sa riadne namotavat necha. Tieto kolegyne bez chrbtovej kosti, ktorym sa paci, ze za nimi ide zenaty chlap a dvihaju si na tom ego tusim niekde vyrabaju a hromadne vypustaju do sveta. A chlap niekde po 35 alebo po 40 sa ide s prepacenim posrat, ze mu nejaka ina vypisuje a je z toho cely hotovy. Uplne zatmenie mozgu. Chce to normalny uprmny rozhovor. Povedz mu uprimne, ze ziarlis, ze sa ti to nepaci, ze jeho rodina by mala byt prednejsia ako komunikacia s nejakou kolegynou. A teda, ze ked chce kvoli nejakej pipine prist o rodinu, tak nech pokracuje. A nech tvoje vysokoskolske casy necha na pokoji, aj on mohol mat svoje, nie je to tvoj problem, ze si vtedy vysoku neurobil.

retatka
Autor odpoveď zmazal
beataxxx
6. feb 2022

Vsetci radite, aby to stopla, ale co sa vyriesi tym, ak do tej skoly nepojde? Ved su kolegovia, tak ak baba po nom ide, ma na to dost prilezitosti v robote. Niekedy nie je dobre radikalne riesenie, to len vyhroti konflikty

retatka
6. feb 2022

@autor Koľko máte rokov vy a koľko kolegyňa?Je slobodná?

moonlight1210
6. feb 2022

Urob opak toho, co teraz citis a co ta pohana konat.
Vtedy spozornie, a aj ked bude s nou, polkou mysle bude u teba.

luna379
6. feb 2022

Tak ja by som sa nakontaktovala na tú kolegyňu, išla by som jej zaklopať a pripomenula jej, že je to ženatý chlap s deťmi. Hanba, nehanba.

katus226
6. feb 2022

A je si isty, ze dotycna slecna mu neda kosom s prvym spoluziakom, ktoreho stretne na chodbe?

autor
6. feb 2022

@beataxxx
Je to bývalá kolegyňa, o ktorej mi nikdy predtým nepovedal, zrazu sa zjavila.
@katus226
Budú študovať externe, myslím si, že asi online z domu, maximálne nejaké skúšky prezenčne, priznám sa, že teraz cez covid neviem, ako to funguje, ja som chodila denne pred X rokmi.

autor
6. feb 2022

@retatka
Slečna je slobodná, manžel má 38 rokov a ona 24, ale nedá si vysvetliť, že to je absolútne nevhodné, už sa cítim ako pokazená gramofónová platňa 🙈.
Bodaj by jedného z nich neprijali, ja by som si ju najradšej odchytila, ale asi budem za hysterku a vysmeje sa mi do tváre.

spadnutaslivka
6. feb 2022

ona sa s ním len hrá. Skúsený so zázemím je lepší ako 26 ročný "puberťák", čo ešte žije u maminky. Máte problém a tá škola je už len špička ľadovca.

stanulienkat
6. feb 2022

@luna379 to by bolo dost ubohe a pod uroven. Nikdy by som sa tak neznizila. Na klopkanie tam ma manzela.

luna379
6. feb 2022

@stanulienkat ja si nemyslím, že je to úbohé, podľa mňa je to pre nich oboch taká facka na vspamätanie, ešte by som tej mladej povedala, že ak v tom budú pokračovať, zoberiem sa a idem si plniť sny niekam do zahraničia a deti nechám im. Nech sa starajú…

Čítala som ten príbeh priateľovi a chytá sa za hlavu…

stanulienkat
6. feb 2022

@luna379 nikdy sa zena nema znizit na uroven chudery, co chodi vyplakavat k milenke. Treba mat trochu hrdosti. To je pod uroven....

elenita
6. feb 2022

Mozno to ani nie je byvala kolegyna, ale sucasna milenka.

luna379
6. feb 2022

@stanulienkat ok ty máš svoj názor a ja zase svoj 🙃

emm_i
6. feb 2022

Mam 25 a neviem si predstavit FLIRTOVAT, ZVADZAT zenateho muza s detmi vo veku 38 rokov.
Jej to nepride ponizujuce? Ze sa vtiera do zadku, vyvolava, chce s nim studovat. Niektore zeny su ako bez mozgu. Ja nechapem, ako ona moze Toto robit. Nech si hlada rovesnika alebo aspon nezadaneho, ak je na starsich.
Neskutocne sebecke. Z jej strany.
A muzovi by som povedala, nech sa spamata tiez.
Aj ked si myslim, ze vela robi flirt z jej strany.

janage
Autor odpoveď zmazal
timing
6. feb 2022

Tvoj muz si u teba pripravuje podu na buduce travenie s touto ehm kamaratkou.
Jeho chytyla druha puberta,zivot gombicka,chce si uzit.
Moj zlaty,chces studovat? Nech sa paci. Ale budu pravidla. Ak Ti ide vyslovene o studovanie budu sa dodrziavat zasady:
- dana slecna nebude telefonovat tebe po veceroch ani cez den s prkotinami. Nech studuje sama bez tvojej pomoci tak ako ty v jej veku
-ziadne studovanie v kaviarni
- ziadny kontakt s nou.
A narovinu by som mu frkla do ksichtu,ze ak to je jeho milenka, nech si zbali kufor a ide zit ,studovat ku nej. Hned ho to "zakazane" prejde
Nebudem x rokov tolerovat taketo tahanice z mladou babou,ked tvoj muz nevie,ze uz prekracuje hranice

momoqui
6. feb 2022

Necitala som vsetky komentare. Cela ta situacia je absurdna. Az som sa prichytila ze sa usmievam. Ale je to smutne - chlap sa akokeby zmenil na soplaveho chlapca ktory potrebuje byt regukovany kamoskou a ty si ta co tomu nerozumie…
To ze mas urobit cirkus a kricat a davat mu podmienky si skor myslim ze NIC nevyriesi
On je ocovidne emocionalne inde a tym ze budes kricat nic nevyriesis - len sa bude viac utiekat k buduceh spoluziacke
Asi by som mu na rovinu povedala ako veci vidim ale s tym ze bud sa postavi on na vlastne nohy a chce studovat kvoli sebe ale ak potrebuje si uzivat studentsky zivot nech sa paci - medzi nami koniec
Len to hudes misiey aj urobit a byt si tym ista
Ak je on na nu namotany (bohuzial vyzera ze je, kedze jej skace ako psjk) tak nic nepomoze ☹

momoqui
6. feb 2022

@beataxxx ma to ukoncit. Lebo ak sa studium nebude konat tak bude ine dovody preco musi volat a kavickovat s kolegynou. Sak budu riesit pracovne neodkladne veci. Hocico.
Studium je zamienka a teeba to ukoncit co najskor. Ajtorka z toho vyjde ako furia - bude jej hovorit ze je paranoidna, ze si vytvata v hlave pribehy atd. …

Nedavno som to zazila 😁

dskjhfdlkdjhl
6. feb 2022

V prvom rade sa netreba ponizit tak, aby si isla za tou "kolegynou". Ja by som sa viditelne zacala viac venovat sebe-ci uz nejake cvicenie, oblecenie, uces-proste tak, aby to manzel nemohol prehliadnut a nechavala by som mu castejsie deti, nech sa trochu aj doma zamestna, lebo mam dojem, ze on nie je dostatocne doma vytazeny.

momoqui
6. feb 2022

To je jedno ci sa studium podari. Budes ako gramofonova platna ktoru nik nepocuva. Ocividne je tvoj muz hlavou inde … uz len preto ze vidi ze ti to vadi by s tym hned skoncil.
Ale jemu nejde o studium!!
A babena si dokazuje aka je sikovna, zbalila zenateho. Twn sa mozno stazuje ake mate doma problemy aka si ty furia ako ho nevies pochopit ze sa chce vzdealavat a ona mu fuka rany

marca12
6. feb 2022

@stanulienkat noe je to pod uroven. Kamoske sa stalo nieco podobne. Pred x rokmi zacala vypisovat jej muzovi kolegyna,jasne,ze sa chytil aj on. Kamoska to zistila,napisala tej kolegyni a bol pokoj. Nevyplakavalanpred nou,len jej decetne napisala stiplavu spravu,ktoru si dobre premyslela,ziadne hrrr v amoku. Bud zabojujes alebo sa stiahnes do kuta a budes cakat,ci muz dostane rozum. Nie je hanba zabojovat

zina234
6. feb 2022

@dskjhfdlkdjhl ak je už zalaskovany do tej druhej, ani veverička na hlave manželky to nezmení

stanulienkat
6. feb 2022

@marca12 no ja by som spravila take fukoty, ze dotycny by zrusil kolegynu sam😁. A to nie som furia.

dskjhfdlkdjhl
6. feb 2022

@zina234 no, ak manzelka zacne chodit zrazu uplne inak upravena a zbehne s kolegom aspon raz do tyzdna na kavicku, neboj, kontrolky mu zablikaju. Len treba ist na to mudro.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená