icon

Mám priateľovi dovoliť vychovávať moje dieťa?

evzelinka
13. máj 2013

Mam 22mesacneho syna,idem sa rozvadzat a medzicasom som si nasla priatela.Sme spolu pol roka a zacalai sme spolu aj byvat.Vsetko sa ukazovalo bezproblemove,ale ako sme zacali viest spolocnu domacnost,tak zacal byt nejaky iny na maleho.Mne vykrikuje,ze mu vsetko dovolujem,ale nie je to pravda.)Ked zacne maly pre nieco fnukat,hned zacne po nom kricat,aby bol ticho a chyti ho a da do postele,ze tam moze plakat kolko chce...lenze tomu tak nie je,lebo ked place v posteli,tak na neho zase krici,ze nech je ticho,ze kto to ma pocuvat,ze ci nepocul co mu povedal.Mne ide srdce utrhnut...neviem co mam robit.Nemyslim si,ze malemu vsetko dovolujem.On na neho krici aj ked sa maly niecoho boji a zacne plakat.Maly bol zvyknuty so mnou spavat v posteli.Bola som rada,ked sme zacali pracovat na tom,ze bude spavat uz sam.Aj sa podarilo,ale sem tam sa zobudi a chce ist za mnou.Co mne vobec nevadi,ja sa s nim rada postiskam.Lenze priatel zacne po nom zase kricat,ze kam ide,ze nech si okamzite lahne a je ticho...Neviem co mu mam na to hovorit.Lebo ked som sa o nieco pokusila,tak ma zahriakol,ze vsetko zvelicujem.Ja ho lubim a chcem aby sa to nejak vyriesilo...On musi pochopit,ze maleho lubim nadovsetko.Poradte baby.Dakujem

Strana
z3
dendy1
13. máj 2013

Pošli ho expresne kade ľahšie, ako píšeš: malého milujem nadovšetko! Tak nepíš ale konaj, toto nie je ten pravý náhradný ocko. Radšej žiadny. Ak je to teraz takto, čo bude o mesiac, o rok?

kattrin5
13. máj 2013

Keby niekto krical po mojom dietati v momente mu otvorim dvere....

sandracs
13. máj 2013

Nesúhlasím s názormi, že priateľ "sa musí učiť byť ockom", -ako k tomu má prísť to dieťa na ktorom sa "učí" a aké to zanechá na ňom následky.
Skús sa vžiť do pocitov, ktoré v týchto situáciách zažíva tvoj synček. Ujasni si čo je pre teba naozaj priorita - a odpoveď budeš poznať.

jarka721
13. máj 2013

ty ešte pýtaš radu? ☹ tak by som ho poslala do prdele ,že by sa za ním len tak prášilo!!!nedokážeš obrániť svoje dieťa??!!!

cmulinko
13. máj 2013

po tolkych odpovediach typu '' zbav sa ho'' som naozaj zvedava ci mas v sebe tolko odvahy sa tvojho priatela aj naozaj zbavit.Mam taky pocit,ze si prispevky len precitas,mozno hlboko v dusi aj vies,ze by si ho mala opustit,ale momentalne ho lubis az tak,ze nie si schopna vidiet veci tak ako to u vas doma naozaj je...si zaslepena laskou.....inak si tvoju otazku '' co mam robit'' vysvetlit neviem.Jedna zena-matka musi mat vzdy jasno vo vsetkom aj o pol noci ak sa jedna o vlastne dieta.Ak s tebou dieta nema pokoj,lasku a oporu tak u koho ju ma hladat?

michaela.g
13. máj 2013

@evzelinka no tak si vyber bud budes stastna ty, aj ked ja by som nebola stastna keby niekto zjapal po mojom dietati.
ALEBO postavis na 1. miesto dieta... a bude vam lepsie bez chlapa...

ine vychodisko nevidim...

anieli_1
13. máj 2013

Necitala som co to tu pisali ale z vlastnej skusenosti(zo strany dietata) okamzite sa rozid a nikdy si nenajdi nikoho kto nebude milovat tvoje dieta....bohuzial sa nemozes rozhodovat sama ale musis sa prisposibit dietatu.....chlapi boli su aj budu vela ale dieta mas len jedno !!!AK chces kludne mi napis ip som si preskakala toho s priatelmi mojej mami.....

bambina78
13. máj 2013

boze zena ja neviem co ty riesis, na co vlastne cakas? Kym maly dostane prvu facku? Tvoj priatel nielenze tvojho syna nevychovava ale evidentne ho NEMA RAD, tak otvor konecne oci a daj svoj zivot do poriadku. Posli ho kadelahsie a CIM SKOR. Ak nevie pochopit dusicku takeho maleho dietata, ktoremu urcite chyba vlastny otec ako sa k nemu bude spravat neskor???? Na prvom mieste si tu pre svojho maleho, takych "ukricancov" najdes za kazdou vrbou. Ja mam sama syna z predch.vztahu a manzel ho od zaciatku miluje a je k dietatu citlivy akoby bol jeho vlastny. Ked ma v noci zle sny a chce si knam lahnut (6rocny!), moj muz roztvori prvy naruc a vola ho k nam, v zivote nanho bezdovodne nezvysil hlas, to skor neznasa ked ja po detoch niekedy vrestim.. 😖 Verim, ze budes rozumna a dieta bude mat prednost pred postelou. 😢

digysa
13. máj 2013

Odhliadnuc od tvojej chulostivej a nevyriesenej rodinnej situacie mam jednu radu a jednu otazku:

Rada:
Vecer sadnut a dopodrobna prebrat situaciu s tym, ze ak sa coilen dotkne tvojho syna, alebo ho bude nejako trestat, tak je po vztahu. 😠

Otazka:
da sa vobec mat rad takeho cloveka, co toto robi ani nie s 2- rocnym dietatom???? ☹

jabadaba
14. máj 2013

asi budem prilis otvorena, ked si neodpustim, ze si vzala prilis hopom novy vztah! Este nie si rozvedena, nemas porieseny predchadzajuci vztah a uz byvas v spolocnej domacnosti s dalsim? Tomu sa povie kozmicka rychlost! Pri vsetkej ucte, o co Ti slo? Daj tomu vsetkemu cas, ktory rozpadu vztahu nalezi. A daj cas aj svojmu dietatku.

Spravanie tvojho priatela nie je v poriadku. Ide tu o male batola, ktore si vyzaduje iny pristup ako krik. Ak to tvoj priatel nevie, nech sa poruca. Tu je na prvom mieste dieta a jeho zdravy vyvoj, nie Ty, nie tvoj priatel, nie vas vztah. Sorry. Usporiadaj si priority. A az nasledne uspokojuj svoje potreby.

lalinko2010
14. máj 2013

jediné riešenie, vyhoď priateľa zo svojej postele a aj z bytu! neni riešenie iné! a čím skôr začneš tým lepšie pre teba a hlavne pre tvojho syna! tvoj nový priateľ je nikto pre tvojho syna!

m_ij_ka
30. júl 2013

tvoj priateľ rozhodne si nevytvára vzťah k tvojmu dieťaťu. Myslím si, že tvoje dieťa trpí najviac tým, že naňho tvoj priateľ kričí. rozhodne by som tento vzťah ukončila, podľa mňa nemá perspektívu do budúcnosti. Neviem si potom predstaviť ako by sa správal k svojmu vlastnému dieťaťu, keď toto robí s tvojim. 😖

berty152
31. júl 2013

Necitala som vsetky prispevky - je toho vela ,ale tvoj priatel mal dost casu na to,aby zistil ze uz si aj matka, ze nie si sama a mas syna.Mozno zo zaciatku si sa stretavala s priatelom osamote bez syna?A on mal vacsiu moznost spoznat ho az ked ste zacali spolu byvat?Az je to tak bola to chyba-pretoze ocividne si zatial k malemu nevytvoril vztah aky by mal mat "otcim a syn".Zase chapem az nieco tvj syncek vyparati musi byt aj napomenuty-my matky sme niekedy makke a ked niekto zvysi hlas na dieta citime to bolestivo-ale to sa bavime o celkom inych veciach a nie u takto maleho dietatka.Naber v sebe silu-a co najskor sa s priatelom porozpravaj ze az nezmeni svoj vztah k malemu tak to budete musiet ukoncit.Vie vobec pomojkat a zahrat sa s nim?Ide s nim na prechadzku?Urcite je toto aj pre priatela nova situacia a rabe preto bys ho ty mala zasvatit do tajov rodicovstva.A neboj sa len si pevne stoj za svojim ze takto tvrdo si nezelas aby bol tvoj pokladik vychovavany 😉

luckamorka
1. aug 2013

@evzelinka presne tak ako ti tu radia baby, tvoj novy priatel tvojho syna nema rad a nikdy ho mat rad nebude. chces aby tvoj drobcek vyrastal s takym clovekom? jeho to vsetko negativne poznaci do buducna, okrem toho ze ani on nebude mat rad tvojho priatela a nebudete teda ani stastni. razne mu vysvetli ze k tvojmu synovi sa takto spravat nebude, kludne mu zakaz aby po nom krical a ukladal ho zakazdym do postele, a ked sa mu nepaci moze sa zbalit a ist. ved je uplne jasne ze len chce mat od maleho pokoj!

canama
1. aug 2013

no uz tu bolo vsetko napisane, od takeho chlapa ruky prec!!! a ty sa trosku zamysli nad svojim zivotom. nie si este ani rozvedena. este si neukoncila jeden vztah, vztah ktory sa nikdy uplne neskonci, lebo ak je on otec tvojho dietata, hlavne v zaujme dietata by ste spolu mali dobre vychadzat. ale ty uz si sa vrhla do dalsieho vztahu a po velmi kratkej dobe ste spolu zacali zdielat domacnost....keby si bola single tak ti to kvitujem, cim skor s nim zacnes byvat, tym skor zistis co je zac. ale tvoja situacia je ina. mas dieta a to potrebuje istotu a lasku!!!

Strana
z3