Mám priateľovi dovoliť vychovávať moje dieťa?
Mam 22mesacneho syna,idem sa rozvadzat a medzicasom som si nasla priatela.Sme spolu pol roka a zacalai sme spolu aj byvat.Vsetko sa ukazovalo bezproblemove,ale ako sme zacali viest spolocnu domacnost,tak zacal byt nejaky iny na maleho.Mne vykrikuje,ze mu vsetko dovolujem,ale nie je to pravda.)Ked zacne maly pre nieco fnukat,hned zacne po nom kricat,aby bol ticho a chyti ho a da do postele,ze tam moze plakat kolko chce...lenze tomu tak nie je,lebo ked place v posteli,tak na neho zase krici,ze nech je ticho,ze kto to ma pocuvat,ze ci nepocul co mu povedal.Mne ide srdce utrhnut...neviem co mam robit.Nemyslim si,ze malemu vsetko dovolujem.On na neho krici aj ked sa maly niecoho boji a zacne plakat.Maly bol zvyknuty so mnou spavat v posteli.Bola som rada,ked sme zacali pracovat na tom,ze bude spavat uz sam.Aj sa podarilo,ale sem tam sa zobudi a chce ist za mnou.Co mne vobec nevadi,ja sa s nim rada postiskam.Lenze priatel zacne po nom zase kricat,ze kam ide,ze nech si okamzite lahne a je ticho...Neviem co mu mam na to hovorit.Lebo ked som sa o nieco pokusila,tak ma zahriakol,ze vsetko zvelicujem.Ja ho lubim a chcem aby sa to nejak vyriesilo...On musi pochopit,ze maleho lubim nadovsetko.Poradte baby.Dakujem
Odpoved na tvoju otazku : Pokial zijes s priatelom, (nie otcom dietata) mal by sa podielat na vychove tvojho dietata, aj ked nie je biologicky otec dietata.
Ale rozhodne by si mu nemala dovolit aby na tvoje dieta blacal a terorizoval ho!
22 mesacne dieta nechape preco na neho huci cudzi chlap, preco ten chlap lezi v posteli s jeho maminkou a jemu samemu to zakazuje....
Niekedy je tazke dohodnut sa na vychove dietata aj pre biologickych rodicov, je normalne ze na niektore veci vo vychove sa nazory rodicov rozchadzaju, ale sadnite sa a podebatujte o tom. Na rovinu mu povedz ze dieta je pre teba prvorade a nezelas si aby sa k nemu spraval tak alebo onak. Pokial tvoje zelanie nebude akceptovat, tak bohuzial... musis sa rozhodnut ci je pre teba dolezitejsie dieta alebo partner.
Len pamataj ze si nevyberas len partnera ale aj otca pre dietata a je len na tebe akeho otca dietatu vyberies.
ja osobne by som si nezacala s nikym kto by nevedel narabat s mojimi detmi..najprv by musel prejst test ohnom,az potom by som naviazala vztah..ale kedze uz si si ho zavesila na krk,urcite,mu nedovol aby ho vychovaval..respektive,to co pises ani nieje vychova z jeho strany,zjavne mu tvoje dieta leze skor nanervy..a takeho by som hnala jedna radost..prajem vela stastia
moj nazor asi bude velmi radikalny, ale od toho spolocneho byvania by som zase velmi rychlo upustila.
podla mna tvoj syn zle ma trosku chaos v ludoch okolo seba. medzi tebou a tvojim manzelom to urcite nebolo ruzove, ked sa rozvadzate, zrejme boli aj konflikty a hadky..do toho novy chlap a syn nevie, co sa vlastne okolo neho deje. mozno je placlivejsi, nervoznejsi-a este bude po nom niekto vrieskat?!
v prvom rade mu daj cas, nech spracuje to, ze uz nebyvate spolu s ocinom. az potom si moze pomaly zacat zvykat na noveho muza po tvojom boku, ale nie hned v ramci spolocneho byvania. a ked sa ukaze, ze priatel je naozaj pripraveny vychovavat (nielen okrikovat) dieta, ktore nie je jeho, tak to zase skuste aj so spolocnym byvanim-ak to dovtedy fesak vydrzi...lebo ako tu uz niekto pisal, tiez mam pocit, ze netusi, aky je zivot a dietatom, a ze mu tvoj syn zatial dost prekaza 😖
ci mas dovolit vychovavat tvoje dieta , urcite no ak sa podielate na domacnosti zijete spolu tak urcite preto ze sa to tyka aj priatela
ALE ak sa ti na jeho vychove nieco nepaci tak mu to povedz ak je to zrely muz vsetko sa da riesit ak ale on nevidi problem a ty ano asi to nie je vhodny partner pre teba a tvoje dieta
Odpoveď? NIE. NEDOVOĽ. Viac nemám čo dodať.
Toto nie je vychova. Tvoj priatel zjavne nie je pripraveny na spoluzitie s dietatom a zrejme to ani nechce. Takze asi sa budes musiet rozhodnut, ci je dolezitejsi chlap alebo tvoje dieta.
cloveku,ktory ublizuje môjmu dietatu by som v ziadnom pripade nehovorila, ze je moj priatel. prec od neho!!!
každá rada drahá, ale určite by som uprednostnila svoje dieťa pred takým priateľom, podľa tvojich slov je priateľ poriadny nervák a to je syn ešte malý, ako bude na neho reagovať keď bude malý väčší? Od kriku k bitke nebýva ďaleko 😒 A 100% sa to odrazí aj na vašom vzťahu...
Chudacik maly,hned by som sla od neho prec. vsak ako pises nic ine nerobi len po nom krici.no raz by sa niekto takto spraval k mojim detom,hned by siel kade lahsie.lebo vychovy podla mna vyzera inak ako neustaly krik po detoch. 😠
Ty mas problem ostat sama? Vyhod ho. Toto nie je vychova ale teror
JUjha,určito si to neako rozumne vyriešte vypovedajte ale po malom kričať teda by nemal. 😲
nerozumiem jednému ... ako môže milujúca matka sa prizerať na to, ako pre ňu a jej dieťa prakticky cudzí človek neustále kričí na dieťa a pristupuje k nemu na jeho vek dosť nevhodným spôsobom?
ja ťa nesúdim, ale prepáč, toto čo si opísala, je pre mňa dosť silná káva ... ak s niekým žijem v jednej domácnosti a je súčasťou nášho života, tak ok, podiela sa na východe aj on, ale nie takýmto spôsobom ... teraz kričí a keď bude mať o pár mesiacov viacej tak ho začne rovno mlátiť a ty sa tomu budeš tiež prizerať, lebo však ako si napísala "zahriakne ma?" to je sila ... 😠 😠 😠
tak by balil kufre, že by sa nestihol ani spamätať, tomu ver ...
Okamzite sa rozist...bude to horsie a horsie...hadam ti je prednejsie dieta ako vztah s niekym komu ocividne maly prekaza ..Partnera si najdes a ver mi omhoho lepsieho...
Ty si jeho matka... tak máš úplne iný vzťah k drobčekovi ako on...Verím že aj pre neho musí byť ťažké hneď ľúbiť cudzie dieťa.. myslím že aj preto je podráždený. On ľúbi matku..nie dieťa... A teraz je na ňom či sa naučí ľúbiť aj dieťa...a či sa o to bude snažiť..keď nie..treba by to bolo riešiť...skúsiť sa porozprávať,, dohovoriť mu... Povedať mu že ty si matka a tvoje dieťa bude pre teba vždy prvoradé.. a keď chce ľúbiť teba, musí sa naučiť prijať a mať rád aj tvoje dieťa.. keď to nepôjde..tak sa budete iba trápiť a hádať...
Takeho chlapa sa treba zbavit. Si predstav co bude ked maly ti podrastie a pridu aj ine problemy ako len place, co ho potom bude bit??? To by som ja ako matka v zivote nedovolila, aby v podstate cudzi chlap ziapal na moje dieta, a to ste spolu este velmi kratko.Ver babam tu na koniku, to sa nevyriesi, to moze byt len horsie a horsie.........
prvoradý musí byť tvoj syn a partner sa musí prispôsobiť a takéto chovanie ako má tvoj nový partner podla mňa nie je OK :( ja by som toto nedovolila
Aj mne veľmi trhá srdce, keď čítam takýto príspevok.Zastaň sa svojho syna, je ešte maličký a je len prirodzené, že potrebuje byť aj s mamkou v posteli, aj niektoré emócie zvláda s plačom a ver, že takých chvíľ bude ešte veľa.Každému raz za čas prasknú nervy, ale takto to ďalej nejde.Váš vzťah je len na začiatku, pokiaľ trvá pol roka, dotyčný by sa mal snažiť získať teba aj malého a tu nemá miesto krik a už vôbec nie na 22 mesčné dieťa, ani emocionálne ubližovanie.Porozmýšľaj nad tým a ver, že keď nebudeš vidieť šťastného syna, nebudeš ani ty šťastná.Prajem veľa síl.
Cudujem sa,ze sa vobec pytas.
Tvoj priatel tvoje dieta nevychovava, on ho terorizuje!!!
Az ma mrazi pri tej predstave... NIKDY by som nedovolila, aby sa ktokolvek takto spraval k mojmu dietatu! Pises, ze ti to trha srdce, tak s tym nieco urob a to cim skor... Ak sa ten chlap takto sprava k tvojmu syncekovi po pol roku vztahu, co bude neskor? Predsa neobetujes stastie svojho syna kvoli chlapovi. Jasne mu povedz, ako si vychovu predstavujes ty a trvaj na tom, aby to respektoval. Prvorade musi byt dieta!
citam ale radsej nie vsetko ake su tu vsetky prechytrale .. ach jaj ... v niecom som v podobnej situacii , zbytocne vobec asi tu nieco riesit , rozhodne sa ale vyjadrim k tomu ze som tiez v rozvodovom konani nekonecne dva roky a rok a pol zijem s novym partnerom v spolocnom dome, stale su u nas burky ale moji zlobrici si pomaly hladaju cestu k nemu a on k nim, aj ked obcas pride krik, no potom je zasa clovekom ktoreho deti zboznuju , jasmika to napisala uplne suprovo ... treba spolu komunikovat .. najst si jeden k druhemu cestu .... je to trnista cesta ale na konci bude stasticko ak tento pociatocny neuspech prekonate, synceka si rozhodne zastan a s priatelom som porozpravaj ale rozhodne sa s nim nerozchadzaj ani ho neskusaj sposobom ze ak ta lubi tak sa vrati a zmeni ... je to blbost , vsetkemu treba dat cas a vydrzat a hlavne nerieist na konovi 🙂) .... ak chces ozvi sa cez IP
Ja nechapem Teba,kde si nechala zdravy rozum....nedovolila by som aby nejaky vtak vajkal po mojom dietati.....neviem ako u Teba ale u mna je prvorade moje dieta. Ako sa Ty mozes prizerat nato,ako Tvoj priatel krici po tvojom dietati? Nechapem ta dievca
nechcem moralizovat,ani nic podobne.ale mas 22 mesacneho syna,ides sa rozvadzat a uz mas noveho priatela....asi som uz stara,ale tak toto by bolo na mna moc.uz pri citani som sa zarazila.nebavime sa teraz o tebe,ale nie je tych zmien privela na tvojho syna?dieta a vyvija,zrazu je otec mimo hry de facto,je tu novy ujo...rozvod sa podpise urcite aj na tebe.klud..usporiadaj si zivot,jeden krok za druhym,nie vsetko naraz zhurta.o pol roka zistis ze tvoj partner asi nie je to prave orechove a co,do pol roka dalsi?pianko,zivot ti neujde pod minutou.krok za krokom..a maj na mysli,ze vsetko co deje okolo teba tvoje dieta uz vnima
To je fakt silna kava! Tvoj chlap terorizuje tvoje ani nie 2-rocne dieta a ty toho chlapa stale lubis??? Ty mu to dovolis a tvrdis pritom, ze syna "lubis nadovsetko"??? Preboha, ved je to este male babo, je na tebe zavisle, potrebuje tvoju blizkost, tvoju lasku a OCHRANU! Moja dcera ma uz skoro 5 rokov, spi vo svojej izbe od 4 rokov, ale kedykolvek v noci pride za nami do postele, bez slova si ju pritulime... Dieta potrebuje neustaly pocit, ze je chcene a milovane... Keby si syna naozaj tak lubila, ako tvrdis, take spravanie od "priatela" by si uz davno netolerovala! Velmi trefne napisala @ginger_fox: Muzi sa v nasich zivotoch menia, ale deti zostavaju... NAVZDY!
Ahoj,ked čítam tvoj príspevok rozmýšľam že čí náhodou v tejto dobe nie si aj ty ešte dieťa.Nechcela som ťa tým uraziť,práve naopak musíš vedieť že ked ľúbiš malého nadovšetko ako píšeš,tak predsa nemôžeš dovoliť aby nejaký chlap kričal za také banality a bezdôvodne po takom maličkom človiečiku.Je to normálne správanie 22mesačného dieťaťa a to že robí akože priateľ poriadky,tak to sa malý bude akurát tak báť,ved on vníma že poňom kričí..-on by mu mal dávať ešte raz viac lásky ako tebe,ved vedel čo si našiel akú priateľku že má aj dieťa,či chcel len teba -dieťa nie?Ty si v prvom rade hľadaj priateľa ktorý ti bude pomáhať,mať rád tvoje dieťa ešte viac ako teba.Také poriadky ako on robí to nedovoľ,tebe môže byť jedno čo si bude priateľ myslieť,ty niesi sama máš prekoho žiť a nesmieš sa báť povedať priateľovi svoj názor... 😖 😖
To je co za priatel, uz len otazka casu kedy ho zacne bit. Toto co pises sa nenazyva "vychovavanie". Ocividne mu tvoj syn vadi....Boze, chuda male.
no v prvom rade by ste sa mali porozpravat o tom ako si on predstavuje vychovu a ako ty no a nejako sa potom dohodnut. ale to ste si mali vysvetlit skor ako ste spolu zacali byvat - nie... no co uz v kazdom pripade mysli v prvom rade na syna a aj to, ze on potrebuje otca alebo aspon nejaky chlapsky vzor, no a tvoj prijatel urcite bude vyzadovat respekt od maleho... vlastne tak to ma ja byt aby sa vam vsetkym dobre spolu byvalo 😉
mala by si viac premýšlať z koho chceš spraviť otca pre svoje dieťa.ešte nie si ani rozvedená a už bývaš po krátkej známosti s druhým?
ste preskočili spoznávanie,pekný kus spoznávania.a dieťa to všetko nesie a vrýva sa to do neho.
Prestante Všetky zase moralizovať! Prečo by mala byt dieťa....a čo chce byť štastná a chce aby boli štastní obaja! preto to rieši... 😉
Neviem čo riešite ju a čo robí s kým žije, po krátkej znamosti?....čo ked je štastná a spokojna?!!!
Radšej zostať v manželstve ktoré negunguje? 😒
Treba si zvyknuť, dohodnuť sa aby sa podielal na výchove a nejako to sklbiť, treba to pevne nervy a vela komunikácie ako si to predstavuješ. On sa to musí naučiť kedže nemá dieťa. Ty si mama a tvoje dieťa bude pre teba vždy prvoradé.. a keď chce ľúbiť teba, musí sa naučiť prijať a mať rád aj tvoje dieťa, lebo kto nelubi tvoje dieta akoby nelubil teba! Držím palce 😉

Poviem ti z vlastnej skúsenosti keďže som mala otčima toto je len začiatok bude sa to iba stupňovať a hlavne keď tam nebudeš dieťa to veľmi poznačí. Potom keď budete mať aj vlastné dieťa sa zhorší o 100 % (keď budeš s Vaším dieťaťom v pôrodnici tak to tvoje, ktoré tu bolo prvé zažije peklo ak ho necháš s ním) nehorím to preto lebo som zatrpknutá ale preto, že keď som sa aj rozprávala s niekým kto bol v podobnej situácii tak spomínal to isté. Tvoj priateľ sa mal od začiatku správať s malému ako priateľ, otec a vtedy by to bol dobrý začiatok vťahu medzi ním a tvojím synom. Keď mu to budeš vyčítať tak ťa bude chlácholiť, že sa zmení ale tým viac ak s ním ostaneš si to odskáče tvoj syn. NEZABUDNI ŽE TO DIEŤA TU BOLO PRED TVOJÍM PRIATEĽOM a ty by si mala uvažovať nad tým, že nehľadáš chlapa len pre seba ale aj otca-priateľa pre syna (určite takého nájdeš ) Ak ostaneš s takýmto chlapom tak pripravíš synčeka o seba a o detstvo. ( Zatiaľ ti ešte nevyčíta, že musí živiť aj jeho ? ) ☹