Mám prijať pozvanie a ísť na návštevu k mužovmu kolegovi?
Žienky... Pred nedávnom nás s mužom pozval jeho kolega a žena k nim domov, muži sú kamoši z práce a dosť dobrí. Vraj oni si môžu dať pivo, posedieť, porozprávať a ísť domov. Že by nachystali nejaké menšie pohostenie a tak. Môj muž sa s obomi pozná, ma ich rád, skrátka ako kamoši. Chodia spolu občas von do podniku sadnúť, v práci spolu robia. Čo mi prišlo divné, že prečo volajú aj mňa? Úprimne si neviem predstavit, o čom by som sa s bezdetnou, 24 ročnou žabou bavila. Veď podľa toho čo mi hovorí muž, tak ešte žijú ako pubertiaci, občas sa zasmeje keď ten kolega spomenie kde čo ako robili a ona hlupucka o tom vie že sa spolu o tom bavia a nerieši to. Akože súdnosť žiadna, nechápem. Naposledy prišiel s tým, že či by sme si nekúpili nejaké masky, akože také škrabošky na spestrenie intímneho života, že oni dvaja ich používajú občas a je to super spestrenie. Popravde po tomto už vôbec nemám chuť tam ísť, len nechcem byť za divnu že mám niečo proti nim. Mužovi som to povedala samozrejme že s takýmito ľuďmi nechcem tráviť čas a ostal zarazený že čo proti nim mam, že si ešte užívajú život ako bezdetní, či som zabudla akí sme boli my ešte nie tak dávno a že možno mi to prospeje a nemusela by som byť taká uzkoprsa. Aj mám celkom strach ho tam poslať samého, že čo sa bude diat... Baby poraďte mi prosím
autorka, budem zrejme jediná, ktorá sa ťa zastane..... toto adresuje tvoj muž tebe? "že mohla by si niekedy aj ty také spraviť , a prečo tiež nejdeme občas do mesta a tiež si nedáš tie vysoké čižmy alebo podväzky ? "
lebo ak áno, tak ako sorry, mne to vyznieva čisto tak, že on je hotový z tej jeho mladej žaby, ako jej ty hovoríš. mimochodom, aké ste vlastne vekové kategórie? vy dvaja a oni dvaja?
odhliadnuc však od veku, u mňa osobne by chlap po takýchto drbnutých vetách jednoznačne skončil. minimálne by som mu dala pocítiť, že ak túži po podväzkoch, so mnou nemá čo robiť... stále som názoru, že ak sa chlap aj pozrie po podväzkoch (napríklad), no miluje svoju ženu a vie, že ona také nenosí, nebude jej to navrhovať. nemôžem si pomôcť, ale buď je tvoj chlap neokrôchanec alebo ho očarila :( a vôbec, že vychádza spolu s kolegom, je OK. ale že už trávia čas traja alebo chcú 4, pričom teba to neláka, to už celkom OK nie je.
A potom sa ženy čudujú, že ich muži opustia. Keď príchodom dieťaťa prestanú žiť. Stanú sa z nich domasedky, nestarajú sa o seba, keď jej muž povie že mohla by upiecť skvelý koláč, tak miesto inšpirácie (lebo tú ti manžel evidentne dáva) bude žiarliť a prskať. Chudák muž.
no žienky, neviem, neviem. či by ste mali na autorku také odsudzujúce komentáre, keby to bol práve váš manžel, ktorý namiesto toho, aby trávil spoločný čas s vami a vaším dieťaťom, by ho trávil radšej s kamarátom a jeho "mladou žabou", ktorú by chválil zrejme častejšie, než vás.
uvedomte si každá a jedna, že s príchodom dieťaťa, bohužiaľ, prichádza aj iný život a povinnosti. samozrejme, tie z vás, ktoré majú dedky a babky a iné -ky (neterky) v živote okolo seba, to ani zďaleka tak nevnímajú a z času na čas (alebo pravidelne) vďaka opatere blízkych o dieťa, si povyrazia s manželom ako pár. to je ešte stále OK. ale že muž trávi čas v trojici? a do čudného trojuholníka chce prizvať aj ženu, ktorá má dieťa a možno sa jej oňho nemá kto starať? akože prepáčte, ale keby tu bola téma, že píše nejaká 24-ročná, že má muža a ten má kamaráta a ten má so ženou decko, ale stále trávi čas u nich, lebo si super všetci traja rozumejú, tak by ste ju ukrižovali, prečo trhá aj s mužom chlapa od rodiny.
teraz ste zase zvozili autorku. ja pokladám totiž za prirodzené a normálne, že čas venujem predovšetkým svojmu životnému partnerovi a svojej rodine. a áno, je fajn mať kolegu-kamaráta, s ktorým idem raz za čas sadnúť a pokecať, uvoľniť sa mimo prácu, beriem. ale podľa opisu autorky je toto už dosť cez...
Teraz si vinna Ty, ked Ta podvedie, budu nakladat jemu. Ja sa Ta zastanem...kazdý kazdého posudzuje viac ci menej, skôr ci neskor...a nemusis byt s niekym automaticky kamaratka, len zato ze je Tvoj muz. Cítim z toho čo píses, ze Ti vadí, ako Ta muz s nou porovnáva a jasne, ze Ti to nerobí dobre...to by žiadnej nerobilo...aj ked tu teraz kamenujú Teba. Mne by to tiez vadilo, keby mi muz vyhadzoval na oci, co ta druha nosí, pečie a ze je taká, onaká a maková a vlastne lepsia ako ja (ale zase mozes si z toho aj cosi zobrat a zmenit, nech je spokojnejsi). Tvojmu muzovi to dievca imponuje, to je jasne...a u suseda je vzdy tráva zelensia. Ja osobne by som isla na to stretko, len tak čeknúť si tú osobu. Môze sa stať, že Ti osobne bude sympatickejsia ako z jeho rozprávania...alebo aj nie...potom povies muzovi, ze si sa snazila, ale jednoducho nemas s nou temy na rozhovor.
@cyberk tak zrejme pre niečo s ňou je
@panelacikova Ved za to volaju aj ju 😂
@jabadabadu tak čo viem,
@panelacikova ona má 24, my máme všetci traja po 30tke. Ako áno, predtým som ich nosila, všeličo sme mali... Ale po čase prešla chuť aj iniciatíva z mojej strany, proste mi na tom už nepríde nič očarujúce . Koľkokrát som na neho vybehla že prečo ma otravuje s takýmito chúťkami, že proste na to nemám energiu a ak sa mu mladá tak paci, nech sa rovno pobali a ide žiť s nimi. Samozrejme že vyletel či som kompletná či nemôže mať chuť na svoju ženu, že nechápe prečo sa takto správam a podobne. Ja skrátka nevidím dôvod a nemám ani chuť sedieť v jednej miestnosti s takou ženou čo baží po pozornosti
Tak po pozornosti bažíš podľa napísaného hlavne TY! Ako vydržíš so sebou v jednej miestnosti? 🤔
Ani ju nepoznáš a už je hlupucka mladá žaba atď.... Ty si nebola mladá???ty si si neuzivala život?ona má svojho partnera tak sa neboj že by zviedla tvojho muža ... Myslím že žiarlis.... Možno keď ju spoznaš sadnete si v niečom a možno aj nie ale za vyskúšanie nič nedáš..... Tvoj manžel má úplnú pravdu o Tom čo píšeš na konci príspevku ...vo všetkom...
Je inak pekne od nich že volajú aj teba..... Ty sa čudujes??? veď si súčasťou života tvojho manžela .... Ako by si sa tvárila keby ťa nepozvali.?len jeho...prijala by si to lepšie???o Tom pochybujem... Ale vidim že ani tak ani tak nedobre.
@zanka777 tak napr mali kolegovia posedenie, mne môj povedal že ženy nejdú s nimi a nakoniec vidím fotku a s nimi aj ona, sedela teda svojmu mužovi na kolenách a všetci do jedného vyskereni. Keď som sa pýtala muža že prečo bola keď mne tvrdil že bez žien tak iba skonštatoval že je to ich kamoška a bolo treba rozviezt ich domov lebo pili a že tak či tak nevie či by som sa tam ja bavila ...
@dominika1988 ďakujem za podporu
@sardinka32 ďakujem
predtým som ich nosila, všeličo sme mali.. .. takze u teba to bolo normalne a ona je za to hlupa? ze muz tuzi po vlastnej zene a ty ho posles do p..dele je podla teba ok? mas po 30 tje nie 60tje spravas sa hrozne si zla na muza odsudzujes ludi co maju radi zivot .. si zla zavistliva ziarliva a hlupa a prepac ale naozaj tam nechod lebo pokazis vsetkym zbytocne naladu ..sed doma a strikuj ponozky zababusena v stareckej nocnej koseli a papuciach a vyhovaraj sa na dieta ,. jedno dieta nie 5
@simca06022011 asi si si ma neprečítala celkom dôkladne. nie každá žena má možnosť "odložiť" dieťa, kým sa ide niekam zabávať (cháp pod tým pojmom aj stretnutie vo 4 niekde na dome/byte, kde sa len kecá, pojedá a dá sa nejaké to víno či pivo...). neviem si predstaviť, že sa aj s dieťaťom trepem na takéto stretnutie. akože na čo? a ten chlap, ten má tiež v hlave dieru, že namiesto času tráveného s rodinou, trávi čas s nimi, akoby boli svätá trojica.
Pozri ..... Keď budeš takto ako by som to nazvala "zatrpknuta a uzkoprsa"tak to tvojho muža fakt prestane baviť chápem že ťa aj možno štve lebo v podvedomí žiarlis na jej slobodu ktorú si ty ako keby stratila s narodením dieťaťa ale pozri... Buď budeš doma na ňu hundrat ako si užíva aká je ako pečie ....alebo sa pozbieras zoberieš svojho muža von do mesta zavoláš niekoho k dieťaťu.... Zoberieš si tie vysoké čižmy ktoré sa tvojmu mužovi na TEBE páčia a pôjdeš sa baviť.... A bude o tebe hovoriť aká si bola sexi ako vám bolo super spolu a ako ste si to užili.... A potom mu upeč ešte lepší koláč ako ona aby ťa tak isto vychvalil 😁☝️👌👌 takže je na tebe ako sa k tomu postavis a podľa toho sa potom bude tvoja situácia odvíjať.
Este si ju ani nespoznala a uz si ju odsudila. Tiez si myslim,ze by ti prospelo stravit cas s bezprostrednymi ludmi,ktori este neriesia deti a rozne ine problemy,ktore riesia dlhorocne pary. Daj jej sancu. Ved nemusite byt super kamosky. Ja mam roznorodych kamosov a je to super,s kazdym sa da zabavit na nieco inom a nepocuvat dookola len to iste.
autorka, on zrejme nemá chuť na teba, ale na teba v podväzkoch :(
No, už ťa nejake aj po pleci potlapkali, tak už je super. Fakt, žiarlivá, zavistliva a neprajna ženská je sen každého muža. Jasne, ty už máš dieťa, to už sa nenosia podvazky, spontánnosť a ani sa neskusaju nové recepty, no fuj, kam by sme prišli.....
@zanka777 podľa môjho názoru hlúpa je. a nie kvôli veku (myslím tá "žaba"). ale kvôli inému. ja keď som bola mladá (cháp 18-24,25 rokov), tak som mala rovnaký názor ako teraz. keď už má človek raz rodinu, má svoj čas tráviť predovšetkým s rodinou. partnerom/-kou a deťmi. keby mne sa vtedy v tom čase ku mne a vtedajšiemu partnerovi stále nasukával nejaký jeho kolega, ktorý má doma ženu a dieťa, tak by som ho poslala asi veľmi rýchlo do.....mov. jednoducho mám isté zásady a nebudem hoja ďunďa hoja robiť okrem svojho muža ešte aj s jeho zadaným kamarátom a zároveň otcom.
@panelacikova tak to že nemáme kam dieťa dať by mi neprešlo lebo tu máme babky , dedov, krstnych , kamošov čiže to by hneď našiel niekoho ku komu môže ísť . Krivdila by som mu aj v tom že nebýva s nami doma ale občas ma ten večer kedy si vyrazia von a teraz s tým prišiel či by som nešla s nimi
Som mu tak povedala že či si neuvedomuje že sme už rodičia a podľa neho je v pohode občas na to zabudnúť a trochu si užiť že za to sa nevesia ani sa neberú deti , proste podľa neho som zabudla byť aj niekým iným ako mamou a že síce mama som dobrá ale ako žena vraj sa mu vzdalujem a že nič iné iba dieťa dieťa dieťa a všetko čo navrhne je hlúposť a niečo za čo by sa mal hanbiť (tým myslel napr rýchlovku v kúpeľni )
piviem ti to na rovinu. Tvoj muž ide po kolegovej žene.
Autorka: my máme dva deti a tretie na ceste. To ale neznamená, že nechodíme na výlety, že nevarim, alebo neupečiem niečo raz za čas alebo že si už nikdy neobleciem podväzky, alebo že teraz kvôli dvom deťom a tehotenstvu mam odmietnuť rychoovki v kúpeľni? Prečo by som to robila? Tebe ako keby 30tkou utlo a presunula si sa pomaly do dôchodku. Však ži. Si mladá.
Takym tempom akým žiješ sa za 2-3 roky rozvediete. Nejako zabúdaš na to, že si v prvom rade vždy manželka.
@panelacikova Tak si cucte doma 😁 vsetci okolo nas maju deti a nik pri nich 24/7 nesedi a nelametuje mam muz chodí.
Ten chlap je uplne v pohode a je dost možne ze aj ten druhy par je uuuplne v pohode. Ten co za strtnutim a rozhovormi vidi orgie a podvadzanie, ten nie je v poriadku 😁 uz neostane naozaj.medzi ľuďmi.kontakt, len mobily a pc, a doma sedieť a deti za ručičku nosiť az do dôchodku 😇 ak nebodaj niekto aa rozhodne ist na návštevu je z neho urcite neverník 😂
Tak za prvé, keď sa poznajú a stretávajú, poznajú sa, nechápem prečo sa ho tam bojíš poslať. A za druhé, toto len potvrdzuje, ze žiarlis na 24 ročnú žabu. Nič viac, nič menej. Preto tie tvoje slová, narážky, ohováranie atd a v konečnom dôsledku STRACH.
Takýmto prístupom sa ti muž bude len a len vzďaľovať, ak si myslíš, že deťmi skončil sociálny kontakt s inými.