Mám problémy s budúcou svokrou. Čo vy na to?
Ahojte. Som tu nová a chcela by som, aby ste mi povedali svoj názor. Mám 27 rokov, priateľ 33. Bývame spolu, sami. Čakáme vo februári bábätko. Môj priateľ je najlepší človek, akého som kedy stretla. Môj problém je ale budúca svokra. Teda - povedzte mi váš názor, či som ja čudná alebo je čudná skôr ona.
- priateľ pochádza z 3 bratov, je najstarší, keď začal chodiť na VŠ, rodičia sa rozviedli, v ťažkých podmienkach doštudoval
- bolo treba byť matke oporou, takže v tomto veku prevzal za rodinu zodpovednosť, chodil po súdoch, vybavoval, riešil, bolo vyplatiť otca z domu - na to si zobral pôžičku
- skončil VŠ a kvôli rodine a aj vtedajšej priateľke neodišiel nikam za prácou, ale ostal v rodnom meste, bývať s matkou a bratmi
- za ten čas bolo treba stále čosi opravovať na rodinnom dome, vymeniť plastové okná, prerobiť terasu, obnoviť interiér - podľa mňa ak na to nemala, tak to v rámci možností mala nechať tak, ale svokra nie, ona musí vyzerať na úrovni, nie ako nejaká chudera, tak sa všetko robilo a na všetko prispieval vo veľkej časti pomocou a financiami môj priateľ
- jeden brat odišiel do Čiech - príde domov tak max. 2x do roka, čiže len na návštevu, nepomôže nič - za ten krátky čas sda ani nedá a na Vianoce asi nebude doma "makať" a odnesie si pol auta zaváranín a podobne
- druhý brat má malý obchodík a žije si svoj život - práca, futbal, kamaráti, krčma a tak. Že by ho napadlo pomôcť matke, tak to nie
- môj priateľ bol odjakživa vedený k tomu, že jej pomáha, nerobí mu problém všetko zariadiť, pomôcť, upratať, umyť okná a podobne.
- podľa mňa si svokra na to zvykla a vôbec jej nedošlo, že už asi sa má zariadiť bez neho a trošku zapojiť do chodu domácnosti druhého syna
- totiž - zavolá nám - príďte v sobotu, ok, dojdeme, urobí kávu, priateľ pokosí trávu. Pohodička, akurát na to, že jeho brat si kľudne spí - o druhej popoludní. On bol v práci, no a? Priateľ chodí tiež do práce!
- pokazila sa jej nejaká vodárnička, nehreje či čo. Ok, priateľa s tým otravuje, on zariaďuje, zisťuje, keď to majú prísť opraviť, samozrejme že tam musí byť, a brat je na futbale. Okrem toho mi spomenul, že minule za to zaplatiť 20 eur. Ja kukám, akože všetky moje peniaze a úspory idú nám, tak nechápem, prečo by on mal platiť stále niečo do ich domu, keď tam nebýva a keď čakáme dieťa, musíme platiť nájom a ja nechodím do práce, som na rizikovom, takže peniaze budeme potrebovať. Jej to nie je trápne a moja mama, keď niečo kúpim do ich domu, tak mi to zaplatí, ešte aj 2 eurá, aj keď nechcem, ale peniaze sa nám zídu.
- v piatok ideme do Čiech na svadbu jeho bratovi. No akože kúpili sme mu dar - telku, šli sme napoly s druhým bratom, vyšlo nás to na 300 eur, čo je podľa mňa dosť. Okrem toho im dal priateľ aj brat po 100 eur, lebo oni vraj teraz sa musia uskromniť a šetriť na svadbu. No a? Ešte som nevidela, aby ti svadbu spolufinancoval brat. Takže dokopy 400eur, plus oblečenie a ešte nejaká drobnosť...
- svokra už mesiac chaosí, kúpila si dvojo šiat, k tomu doplnky, aby bola na úrovni, že tam nemôžeme prísť ako chudáci. Len jedny tie jej šaty s doplnkami ju vyšli na 200 Eur.
- okrem toho chaosí aj mňa, to je zlá kravata, lacná košeľa, zlé šaty, s účesom mi treba niečo robiť a vraj mi pozerala už aj parochňu. No ak vyzerám tak blbo, že tam s mojími jemnými vlasmi nemôžem ísť, tak prosím, ja sa netlačím. Dotklo s ama to.
- ja by som sa tiež vedela lepšie zladiť, keby mi nebolo ľúto vyhodiť toľké prachy čo ona na dve hodiny obradu - a vodárničku a podobné veci si dá zaplatiť od môjho priateľa. Podľa mňa je to na hlavu, nie? Nedôjde jej, že tie peniaze potrebujeme? Priateľ zarába 750 Eur, 250 platíme nájom, 200 je splátka pôžičky na dom - tie peniaze sme mohli mať my. Nevyčítam mu to, ale ona by si to mala uvedomiť, že ho zatiahla do dlžôb, ok, ako syn jej mal pomôcť, ale už hádam stačío, nie? Aspoň čo sa týka peňazí. Bratia si žijú svoj život a my budeme mať asi manželstvo v trojici.
- nehovorím,ž e sa nezaujíma, opýta sa ma, ako sa cítim, je milá, ale aj dosť egoistická podľa mňa, čo na to poviete vy?
- a ešte včera ma dorazilo, že priateľ tam vraj v piatok ráno, keď máme ísť do Čiech pôjde, aby jej pomohol, lebo to bude chaos. Že zbaliť a tak. Veď zbaliť treba len ju a brata, to sú dvaja, ako aj my. A priateľ na to, že brat jej s ničím nepomôže, že on bude spať. Tak on bude spať a praiteľ vstane o piatej ráno, aby jej pomohol? A to mu bolo celý týždeň zle. a potom má pred sebou 10 hodín šoférovania.
- a s tými peniazmi chcem povedať, že ja mám nejaké úspory a keby som ich nemala, tak ťažko by sme zariadili byt. Priateľ platí nájom, ja stravu a všetko ostatné, ale nechcem, aby financoval aj ju. Okrem toho ja mám 2 kabelky, 3 topánok, ona má 5 kabeliek, 8 topánok, nie najlacnejších a podobne. Čiže ona sa neobmedzuje a to ma štve. Ona bude chodiť ako z katalógu a ja sa budem musieť vo všetkom uskromniť na jej úkor? Už len tých 200 eur pôžičky je veľká položka a ekby nebolo tej, tak ma to nerozčuľuje, keby jej dal 20 eur na vodárničku.
- aj minulý rok bola na dovolenke v chorvátstku a priateľ jej prispel 100 EUR, brat, 100 eur a priateľ enbol nikde. Mne by to ako matke nedalo, keď vie, že syn s peniazmi nevychádza...
@lalia2 chápem, že to je nepríjemné, len zas nad danou vecou by sa mohli pozastaviť aj švagrovci. Oni zrejme nad tým ani nepremýšlajú a už vôbec sa netrápia, že vy nemáte z čoho kúpiť tak veľký dar.
Čo vieš, možno si to oni takto "vynahrádzajú" že niesu so svokrou tak často ako vy. Tak aby im to nevyčítala, "zalepia" jej ústa drahým darom 😒
@aliza máš pravdu, budem sa snažiť nad tým nestresovať. No a prečo je k nej priateľ taký ústretový? Lebo už mi neraz povedal, že či keď oni dvaja (bratia) na ňu kašlú, či má aj on. Dnes mi volala, že zavárala znovu slivky, čo jej naši včera znovu poslali a že keď ju švagor uvidel, len zalomil rukami. Že ju nerád vidí zavárať. No si myslím, že ti mal ísť pomôcť, nie zalomiť rukami a to je všetko. Môj by to nikdy nespravil. No ale slivák bolo hodne a som rada, že ho ani nenapadlo, či si s tým poradí. Mal to "na háku" 🙂 🙂 🙂 Tak som rada, hádam sa to už niekam hýbe. 🙂 Ja viem, má vinu aj môj priateľ, ale viac ona, veď aj švagor slivky aj čokoľvek iné zje a prstom nemusí pohnúť. No nejdem sa ja stresovať, ja sa budem starať o to, aby to fungovalo u nás doma a ona nech už si robí ako vie.
No ale zajtra tam ideme ju pozrieť, chvalabohu len od tretej do šiestej, lebo mám vtedy vychádzky. Dúfam, že to rýchlo prejde 😉
@sashabb no to si vystihla, veď aj ten brat, čo je doma, jej občas niečo kúpi, buď keď ju naštve (to sama povedala) alebo len tak a tá celá natešená a všetko je ok. No mám pocit, že si neuvedomuje, že priateľ jej dal oveľa viac tým, že všetko spolufinancoval a na nejaké "darčeky z lásky" mu asi neostalo. Ale aj on mi už povedal, že tými veľkými darmi jej zalepia ústa a majú pokoj na zvyšok roka.
No nejdem sa ja stresovať, som si povedala, že od dnes to beriem všetko s nadhľadom, teda aspoň sa budem snažiť.
A zas nemôžem povedať, keď u nás bol švagor z čiech, doniesli nám dva obrazy do kuchyne a nejakú papierovú lampu. Obrazy hrozné a vôbec sa nám tam nehodia (už mm dva mesiace hovorím, že ich musíme zavesiť, nieže ešte prídu na vianoce a obrazy stále v skrini, aby sa neurazili) a lampa bola natrhnutá (to sme zistili až potom). Tak nemôžem povedať, že oni by nám nič nedali, ale sú to zbytočné darčeky a vyhodené peniaze. Ja som zas praktická, aj našim keď niečo kupujem, tak je to praktické, z čoho majú aj radosť aj to využijú.
@lalia2 no vieš čo kupila by som je tak do10eur.a ked to okomentuje tak by som jej povedala že vy ste jej nasrozdiel od ostatnych davali cely rok.a že to bol posledny rok.ja ti poviem že so bola teraz v tesku,lebo sme chceli urobit aspon zakladnu vybavu malemu a to som kupila len flašku na čaj,mlieko,zasyp,krem na ritku,dudlikklobučiky na bradavky,1balik tesko plienok,3baliky vložiek do porodnice a mam40eur v čudu.a to možem byt rada že som odsavačku ktora stoji17eur mala.a to nemam všetko.vobec by ma netrapilo čo tej strige kupit.ja som povedala že tento rok nekupujem nič.ved bude živy darček.nie? 😀
@monka9999 no super tie ceny, to ja ešte nič nekupujem, som len v 18tt, ale už teraz mám dosť. Radšej ani ceny ešte neobzerám, lebo by ma to zbytočne znechutilo.
Odsávačku máme nejakú doma, mama ju použila raz pri bratovi, on má len 14 rokov, tak keby dačo, využijem tú. No taká blbosť a 17 eur? A to si fakt tak povedala? No som zvedavá, či si to do vianoc nerozmyslíš a predsa im nič nekúpiš...
Akurát mi volala svokra, že či mi nie je smutno, lebo mm majú dnes v robote oslavu. Ináč mi viac zavolá, keď tu on nie je. No a vraj tá jedna infúzia, na ktorú má ísť niekoľko krát stojí 26 eur. No o čom inom by sa bavila, však. Jej hovorím, že o našej finančnej situácii sa radšej nebudem ani vyjadrovať a ona na to, že to nie je len u nás, ale v každej rodine. A hneď hodila tému na varenie. No ako chce, ak začne zajtra, trošku tú fin. situáciu rozviniem.
@lalia2 a čo chce aby si jej ju zaplatila?no možeš čakat že od koho to bude pytat.ak začne zajtra tak ty jej na oplatku povedz že si pozerala kočiky a stojaokolo18000sk.no vidiš to je dalši vydavok ktory som ti nespomenula lebo som kupila od kamošky za50eur.ale jej samozrejme povedz tu vyššiu sumu!!a kolko čo stoji...a potom sa jej opytat že čo potrebuje.ak spomenie peniaze ,tak povedz že ked da ona tebe50eur tak ty jej daš26.inak nemaš z čoho.
@aliza no ona je ku mne štedá, občas keď sme u nej, mi domov zabalí čokoládu alebo bonbonieru, čo dostáva od pacientov zadara a dala mi aj dva tričká (zo sekáču) a jedny šaty, do ktorých sa ona nezmestí a sú už asi desať rokov von z módy. No neviem, kde ich mám akože nosiť. A ešte na meniny jedno tričko, o tri čísla väčšie, aby mi nebolo vidieť bruško. Jej sa vraj veľmi páčilo. Tak som za všetko veľmi pekne poďakovala a mám to v skrini. Tak je celkom štedrá, nie? No ale na vianoci mi dala peknú voňavku, to musím uznať...
@monka9999 no veď ja neviem, ona stále každému hovorí,koľko čo ju stojí a načo potrebuje. Tiež mi to pripadá tak, že jej máme na to dať my. Alebo ktokoľvek iný, kto ju bude najviac ľutovať. No veď zajtra to začnem rozvíjať, ak začne zas stonať, čo jej treba zaplatiť. A že keď mi bude smutno, tak jej môžem aj ja zavolať. No to určite, to by mi už len zdvihlo náladu. A ja nemám paušál, iba kredit, a minule som jej volala a sedem eur fuč. No už iba v nevyhnutnom prípade. Priateľ má síce paušál, ale ja som taká blbá, že ma nenapadne jej zavolať z jeho telefónu. No čo už so mnou 😉 😉 😉
@lalia2 a načo by si jej volala?!ja nema na svokru ani čislo!!!!!!!a ani ona nema moje.a nemam pocit že by mi chybalo.ani keby som mala zadarmo by som jej nevolala.aj moja svokra chodi do sekača.vždy kupi dake krpate tričko pošle mi ho po mužovi a hned mu povie že som tučna a aj tak to neoblečiem.ale že mi poslala detske čislo a ja nosim xl to ju nesralo.to len aka je ona kočka.už som sa minule ani neunuvala to skušat.ved vidi že som tehotna,mam brucho a ona mi pošle krpate obtiahnute tričko a s komentarom?pre takych ludi by mali kupit ostrov,previest ich tam a viac tam a ostrov predat.a či sa o seba postaraju sami 😀
@monka9999 no veď moje číslo má asi tak dva mesiace, keď som bola v nemocnici, lebo som krvácala, vieš, tak sa zaujímala. To musím uznať. Ale tie jej rady. Dr. mi kázal prestať jesť už tie tabletky, čo mi sám predpísal a ona, že ich môžem kľudne jesť, že to mi uškodiť nemôže. Potom mám problémy so žlčníkom a raz mi poslala také lieky, no ani mi síce nejako nezabrali, ale ok, no píše tam, že nie pre tehotné a ona zas, že keď mi je zle, tak si ich mám dať, že to mi neuškodí. Hovorím, že tam píšu, že nie pre tehotné. A ona, že čo všade napíšu, to mám skoro na každom lieku. No to mám, ale hádam nie pre srandu. Tak sa nebudem napchávať liekmi, pokiaľ fakt nemusím a potom si vyčítať, prečo mám choré dieťa. No ale ona je zdravotná sestra, teda rehabilitačná, vieš. tak sa vyzná asi viac ako môj gynekológ.
No keby som vedela, že mi tá výmena čísel bude na škodu, tak jej ho nikdy nedávam. To jej až vtedy začalo tak šibať, dovtedy len možno cez môjho mm a ten mi to chvalabohu všetko nehovoril.
No mne zas hovorí, že som chudá a že ona pribrala za tehotenstvo 25 kg, tak musím aj ja. Že za tri mesiace ich zhodila. No akože mám chorú štítnu žľazu, tak asi preto som chudá a dieťa rastie ako má. Tak čo. Nabudúce jej poviem, že nejem, lebo mi nevychádzajú peniaze 😉
Ale chápeš, mám hrozné vlasy, málo sa maľujem, mám sa maľovať viac, lebo MUSIM byť pekná, som chudá, mám pribrať, no proste vyzerám asi hrozne podľa nej. Ešte že ma ten jej syn miluje 🙂
@lalia2 no ved .nevesta je vždy horšia ako mamička.nejec hociake lieky!!!nech si ona hovori čo chce.ani nevieš ako strašne ti to može poškodit plod.nepotrebuješ mat hluche alebo reterdovane dieta.potom by povedala že to asi preto lebo si malo jedla.každa priberie inak.stači aby ti zadržalo vodu a jeto-ja som pri prvom pribrala12kg a ked som išla s porodnice mala som už len2navyše.všetko bola voda.a teraz mi tiež dobre zadržuje.puchnu mi nohy.už teraz mam 12.a to mam11tyždnou do porodu.ked sa opyta či berieš tak ti ich doktor vyslovne zakazal a ešte jej povedz že sa pytal či chodiš naraz2lekarom.uvidiš či sklapne.aj ja som krvacala.asi v 8tyždni.ale nechcela som ist do nemocnice.mala som krvavy miom.a svokre to bolo srdečne jedno.ešte mala sproste reči ked muž povedal že ležim.
@monka9999 no veď neberiem nič, ale keby mi to povedala raz. No ona zakaždým volala, že či beriem tie lieky a že dr. mi ich mal ešte predpísať a že si ich mám pýtať. No hádam on vie, či mi má dať lieky alebo nie. Že ona ich brala pri druhom celé tehotenstvo. No som si pomyslela, že zato je taký sprostý (ten čo je doma) 😉
Ja som pribrala 3-4 kg a som v 18 tt. No jem ako divá, fakt. Ešte sa mi to môže vyšvihnúť, no neobmedzujem sa, jem načo mám chuť. No už sa chvalabohu nepýta, mesiac riešila vkuse tú svadbu, tak to akoby som ani tehotná nebola. Mohla byť rada, že tam idem, dr. mi povedal, že mi takú cestu neodporúča, ale cítila som sa dobre, tak som to riskla, len kvôli priateľovi. Ja som tiež krvácala v 7 tt, ale už je dobre, cítim sa fajn, bruško rastie. Keď som bola v nemocnici, bola ma aj pozrieť, no a doniesla mi časopisy, nejakú bonbonieru a rožky so salámou. som sa iba zasmiala, to ako moja starká, aby som hladná nebola, tak rožky 🙂 🙂 🙂
@lalia2 rožky potešia.je tam povetšinou hnusna strava.tie lieky si mala asi ako ja.len pokial to nevstrebalo.potom su zbitočne.moj maly ma teraz 1kg.no hotovy chlap. 😀 tu vahu maš akurat.ja ked som sa naliala vodou tak som pribrala5kg za tyžden.ale mala som155na125tlak.a strašne opuchnute nohy.a namam sa rozčulovat.tak radšej moc do muža nerypem aby som si nemusela zasa merat tlat.kupil mi digitalny tlakomer aby som si to mohla sledovat.a ked mi ju spomenie tak mi povečinou naskoči vyšši.normalne som mala taky odpor knej,že som ju nemusela ani vidiet a stačilo ked vstupila do izby normalne som citila ako sa mi zježili chlpky nakrku.už som citila ten jej pohlad. 😀 nemusela som ju vidiet len som ju zacitila akozviera v lese predatora
@lalia2 : ja som mala este nizsi a nikto v podstate nic nevravel,,ale mne nic nebolo takze ok,,len som nesmela byt hladna lebo to sa mi zacinala tocit hlava,,ale inak ok,,len raz ked ma doktor poslal na vysetrenie do nemocnice tak mi sestricka zmerala tlak a povedala doktorovi a ten vyvalil oci a pyta sa me ze ako som k nemu prisla,,a ja hovorim ze peso,,on vytrestil oci ze s takym tlakom myslel ze ma len doniesli 😀
@lalia2 hehe som sa pobavila ze nejem lebo mi nevychadzaju peniaze :D:D... fakt dobre.. to by bol dobry odpis 🙂
btw baby ja mam svokrine cislo ulozene v telefone aby som vedela kedy nedvihat ;).... lebo keby mi zvoni nezname cislo tak co ak by som nahodou dvihla :D... ale obcas jej zdvihnem... tak kazdy 5 krat....by som jej ani nedala cislo ale ked ho tak vypytovala ze som nemohla aby nebola urazena nebodaj (nieje zase urazliva ale pre istotu... teraz uz viem ze to bola chyba.. ona je vecsi chronicky telefonovac ako moj tatko :D)
no ja som tiež veľmi nechcela dávať číslo, ale bolo mi to blbé. Ako by som to vysvetlila? A bola som v nemocnici, tak som to brala, že aká je milá. No to som nevedela, že mi to bude viac na škodu...
no ja so svokrou mám celkom dobrý vzťah keď ju nevidím alebo len počujem cez telefón len niekedy mi ide na nervy, má zvláštne názory, napríklad, keď ona musela trpieť keď bola tehotná tak nech trpím aj ja, alebo keď som bola 2 týždne v nemocnici ani ju nenapadlo, že doma je jej syn a jej vnuk, a že by im trochu pomohla, treba vedieť že je na dôchodku ale ani raz za ten čas neprišla poupratovať alebo im navariť, všetko robila moja mama popri práci, a iné to už ani nebude, tak som si na to zvykla prijmem ju takú aká je, ale je to ťažké.
@bubbles Ahoj. No pokračuje to podľa mňa celkom dobre. Peniaze a stravenky sú už u nás. A aj keď svokra stále omieľa peniaze a ako je chorá, tak môj to nejako nerieši. Nieže by sa na ňu vykašlal, ale ja som na rizikovom, tvrdlo mi bruško, tak už tretí týždeň viac-menej ležím doma a to ani nevyplakávam, tak nemá čas ani chuť tiešiť ešte aj ju. Ale celkovo som zatiaľ spokojná. Lebo občas si ona riadne protirečí, ale akože nenadávam na ňu, aby som si to nepokazila, len tak nenápadne sa správam... No vidím, že on vie, aká je a aké má chyby, ale predsa je mu to matka a nemôže sa na ňu celkom vykašlať, ale už sa nad tým ani nestresuje, že je chuderka sama a nemá jej kto pomôcť. a to som c hcela, aby nemal výčitky kvôli nej, keď treba, nech jej ide niečo vážne pomôcť alebo vybaviť, ale akože v poho. Za tri týždne tam bol asi len raz a aj to len na pol hodiny. Takže tak, dúfam, že sa to nepokazí... ďakujem za opýtanie... 🙂
@katuskaaa29 normálne som ostala zarazená pri tvojom príspevku 😕
Ako nič v zlom, ale toto nemáš prečo svokre vyčítať, že ty si bola v nemocnici a ona k vám neprišla ani poupratovať a ani navariť??? 😕 😕 😕 a tvoj manžel je nesvojprávny? To že je svokra na dôchodku neznamená, že bude o svojho dospelého syna skákať, leby ty si v nemocnici. Veď on si založil rodinu tak nech sa postará. To ako keby on bol v nemocnici tak budeš taktiež vyžadovať aby ti svokra chodila pomáhať?
Tvoja svokra nemá absolutne žiadnu povinnosť niečo takéto robiť a nechápem ako jej takéto niečo môžeš vyčítať 😒
@sashabb ja som to pochopila tak ze @katuskaaa29 cakala od svokry ze sa aspon spyta ci netreba s niecim pomoct
@magali to si dobre pochopila moja, ale uz som si zvykla lepsie to nebude🙂🙂🙂
@sashabb súhlasím s tým že svokra toto robiť nemusí, ale mne keby zostal syn sám doma s vnukom, lebo má ženu v nemocnici, tiež by som prišla vnuka aspon pozrieť a spýtat sa, či niečo nepotrebujú 😉
@katuskaaa29 nech ti je útechou aspon to, že niektorým ženám nepomôžu ani vlastné matky a ver, že je ich tu takých veeeeela 😉
@sharmana ano viem, a tesim sa, ze moja pomaha ak je treba. Ja mam rada aj tu svoju svokru, len niektore veci mi nejdu do hlavy, ja neviem pochopit to, ze rodic ako vie robit rozdiel medzi svojimi detmi. Ja uz teraz viem, ze medzi nimi rozdiel robit nebudem, a popritom, ten 8 rocny chlapcek nie je moj, ale napriek tomu ho lubim ako svojho, a ked sa nam porodi nase spolocne dietatko, tak sa budem snazit, aby som tie rozdiely nerobila. Som si vedoma toho, ze mozno tie pocity budu ine, ale ten maly to nebude zo mna citit, ze on nie je moj. To by som sa nevedela pozriet do zrkadla, keby som take nieco robila.
@katuskaaa29 😵 klobúk dole, ak vychovávaš nie biologicky svoje dieťa a šťastie pre vás, ak ste si s malým chlapčekom sadli, pretože to nie je vždy jednoduché... poznám to z vlastného okolia, ked niekto vychováva partnerovo dieťa, ktoré má zvyky od svojej mamy a babky a je huckané a podobne.... potom príde do rodiny dieťatko súrodenec a či chceš alebo nechceš, jednoducho človek rozdiel robí, hlavne ked si s tým nevlastným dieťaťom nesadnú.... 😵

@lalia2 presne, ako pise @sashabb, nechaj to tak, bud sama sebou a daruj to, na co mas a bez vycitiek. Nie si povinna davat drahe dary, nie si povinna davat nic, ako si pisala, ani svokra nie je k tebe velmi stedra, tak co sa trapis? ved od tvojho priatela dostava mesacne omnoho viac, ako tie ich stupidne darceky. Musis sa trochu od toho vsetkeho odputat, inak sa zblaznis, si tehotna, mala by si si to uzivat, neskor si mozes vycitat, ze si tento cas stravila nervami a trapenim. na priatela treba ist razne, bud alebo, nemas co stratit, inak tvoje trapenie neskonci. Svokra nie je na vine, ona je proste taka, chyba je v tvojom priatelovi, ze to vsetko pre nu robi, on ju lutuje a ma vycitky, ale to je len jeho pocit, nie realita a kym sa on nespamata, tak zbytocne bojujes s veternymi mlynmi. Druhi bratia si to vedeli zariadit, tak preco nie tvoj priatel? je to jeho volba, nie svokrina, preto musis riesit priatela, nie svokru a darceky a vianoce a ine...len tvojho priatela a jeho postoj.